خبر مهم برای یارانه بگیران/ پرداخت وام 150 میلیونی به این خانوارهای یارانه بگیر/ کدام دهک‌ها در اولویت‌ هستند؟

کد خبر: 1196141

رئیس دبیرخانه اشتغال سازمان بهزیستی کشور از مصوبه‌ای در راستای حمایت از توانمندسازی و اشتغال جامعه هدف بهزیستی و برخورداری از تسهیلات حمایتی اشتغال، در صورت عدم امکان بهره‌مندی جامعه هدف از تسهیلات اشتغالزایی خبر داد و گفت: به تشخیص سازمان بهزیستی، این سازمان می‌تواند به اعضای موثر خانواده افراد تحت پوشش شامل معلولان، زنان سرپرست خانوار و مددجویان تسهیلات اشتغال اعطا کند.

خبر مهم برای یارانه بگیران/ پرداخت وام 150 میلیونی به این خانوارهای یارانه بگیر/ کدام دهک‌ها در اولویت‌ هستند؟

سید محمد حسن صافی با اشاره به مصوبه شورای عالی اشتغال کشور درخصوص توانمندسازی جامعه هدف سازمان بهزیستی اظهار کرد: پس از پیگیری‌های مکرر توانستیم در هشتاد و سومین جلسه شورای عالی اشتغال کشور مصوبه ویژه برای مددجویان سازمان بهزیستی داشته باشیم؛ این مصوبه اعلام می‌کند در راستای حمایت از توانمندسازی و اشتغال جامعه هدف سازمان بهزیستی و برخورداری از تسهیلات حمایتی اشتغال، در صورت عدم امکان بهره‌مندی جامعه هدف از تسهیلات اشتغال، به تشخیص سازمان بهزیستی کشور این سازمان می‌تواند به اعضای موثر خانواده افراد تحت پوشش شامل معلولان، زنان سرپرست خانوار و مددجویان تسهیلات اشتغال اعطا کند.

وی افزود: در این خصوص به لحاظ دستورالعملی و قانونی نقص وجود داشت. پس از این مصوبه شورای عالی اشتغال، شیوه‌نامه‌ای را تدارک دیدیم که در آن مواردی که امکان پرداخت از این مصوبه داریم را شفاف و به استان‌ها ابلاغ کردیم. در واقع کلیات موضوع به این لحاظ مهم است که نگاه توانمندسازی باید از فرد به سمت خانوارها برود و تقویت و توانمندسازی خانوار در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سلامت و توانبخشی به کاهش هزینه‌های سرباری خانوار در حوزه آسیب و توانبخشی کمک می‌کند همچنین کمک می‌کند عضوی که از این تسهیلات بهره‌مند شود نفعی را به عضو تحت پوشش سازمان نیز برساند.

رئیس دبیرخانه اشتغال سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ارتقای کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار و خانواده‌های این افراد هدف کلی بهزیستی بوده است، گفت: به دنبال ایجاد فرصت‌های اشتغال برای خانواده‌های دارای معلولیت و زنان سرپرست خانوار، حمایت از توانمندسازی و اشتغال جمعیت تحت پوشش، کاهش هزینه سرباری معلولیت برای خانواده، حفظ بهداشت روان برای افرد تحت پوشش و خانوارهای آنان و ایجاد پایداری و سواد اقتصادی به وسیله اشتغال‌زایی برای افراد تحت پوشش و خانوارهای آنها از اهداف اختصاصی و ویژه بهزیستی بوده است.

وی با بیان اینکه بخش مهم این شیوه‌نامه، افرادی است که امکان پرداخت این تسهیلات به آنها وجود دارد، تاکید کرد: در حوزه افراد دارای معلولیت، افراد دارای معلولیت بین ۱۸ تا ۶۰ سال که توان انجام هیچگونه فعالیت شغلی به طور مستقل را ندارند و براساس نتایج حاصل از ابزارهای عملکردی قادر به زندگی مستقل بدون کمک نباشند، می‌توانیم به اعضای موثر خانوار آنها تسهیلات ارائه دهیم.

به گفته صافی، تمامی گروه‌های دارای کم‌توانی ذهنی شدید و خیلی شدید،‌ بیماران اعصاب و روان تحت پوشش شدید و خیلی شدید، انواع گروه‌های دارای معلولیت شدید و خیلی شدید که نیاز به مراقبت دائمی دارند و توان انجام فعالیت‌های روزمره خود به صورت مستقل را ندارند و بین ۱۸ تا ۶۰ سال سن دارند، یکی از اعضای موثر خانوارشان می‌تواند برای یکبار تسهیلات اشتغال دریافت کنند.

رئیس دبیرخانه اشتغال سازمان بهزیستی کشور درخصوص زنان سرپرست خانوار نیز اعلام کرد: باتوجه به اینکه بخش عمده این افراد در سنین بالای ۶۰ سال دچار مشکلات خاصی هستند، جامعه هدف خود را زنان سرپرست خانوار بالای ۶۰ سال در نظر گرفتیم.

  صافی این را هم گفت که اگر افراد تحت پوشش غیرمحجور باشند باید یک اجازه کتبی به فرد موثر داده شود.

وی با تاکید بر اینکه این تسهیلات فقط یکبار برای افراد آن خانوار داده می‌شود و بار دومی وجود ندارد، گفت: اولویت پرداخت برای خانواده‌هایی است که جزو دهک درآمدی پایین و متوسط قرار دارند، است؛ به این معنی که دهک‌های ۱ تا ۷ جز اولویت‌های پرداخت این مدل از تسهیلات هستند.

رئیس دبیرخانه اشتغال سازمان بهزیستی کشور همچنین تاکید کرد: پرداخت این تسهیلات موجب قطع کمک‌هزینه‌های مستمر، نظیر کمک هزینه نگهداری فرد دارای معلولیت در منزل یا حق پرستاری نخواهد شد. این تسهیلات شامل افراد دارای معلولیتی است که در مراکز شبانه روزی بستری هستند یا در مراکز روزانه بهزیستی خدمات میگیرند نمی‌شود./ ایسنا

افزایش سقف تسهیلات اشتغالزایی مددجویان بهزیستی به ۱۵۰ میلیون تومان

سرپرست مرکز مشارکت‌های مردمی، موسسات غیردولتی و توانمندسازی بهزیستی کشور درخصوص افزایش سقف تسهیلات اشتغالزایی مددجویان و پرداخت مرحله اول کمک بلاعوض بنیاد مستضعفان در راستای اجرای تفاهمنامه احداث ۴۰۰۰ واحد مسـکونی ویژه خانوارهای دارای حداقل ۲ عضو معلول توضیح داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل، «علی ربوبی» سرپرست مرکز مشارکت‌های مردمی، موسسات غیردولتی و توانمندسازی بهزیستی کشور درخصوص افزایش سقف تسهیلات اشتغالزایی مددجویان، گفت: براساس ابلاغ بانک مرکزی سقف تسهیلات اشتغالزایی مددجویان از ۱۰۰ میلیون تومان به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش یافت؛ همچنین براساس ابلاغیه مذکور سقف تسهیلات برای کارفرمایانی که با رعایت قوانین کار مددجویان بهزیستی را بکارگیرند از ۲ میلیارد تومان به ۴ میلیارد تومان با سرانه هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

سرپرست مرکز مشارکت‌های مردمی، موسسات غیردولتی و توانمندسازی بهزیستی کشور، ادامه داد: تسهیلات فوق از محل بند ب تبصـره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۱۰ هزار میلیـارد تومان به بهزیستی اختصاص داده شـده که تـاکنون بیش از ۲۰ درصـد از این منـابع جهت توانمنـدسازی و اشـتغالزایی در قالب طرح‌های خوداشـتغالی و کارفرمایی مـددجویان بهزیستی پرداخت شده است و تاکنون بیشترین میزان همکاری از سوی بانک‌های رفاه کارگران، سـینا و مسکن صورت پذیرفته و متاسفانه بانک ملی تاکنون نسبت به ابلاغ سهمیه خود به مدیریت شعب استانی اقدام نکرده است.

واریز مرحله اول کمک‌ بلاعوض ۲۰۰ میلیارد ریالی تامین واحد مسـکونی ویژه خانوارهای دارای حداقل ۲ عضو معلول به حساب ۱۲ استان

وی همچنین درخصوص پرداخت مرحله اول کمک بلاعوض بنیاد مستضعفان در راستای اجرای تفاهمنامه احداث ۴۰۰۰ واحد مسـکونی ویژه خانوارهای دارای حداقل ۲ عضو معلول، تصریح کرد: به منظور کمک به تأمین مسـکن این خـانوار تفـاهمنامه دوجانبه‌ای در پایان سال گذشـته فی مابین سازمان بهزیستی و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی منعقد شد که با توجه به آغاز عملیات احداث واحدهای مسـکونی بالغ بر ۲۰۰ خانوار حائز شـرایط در ۱۲ اسـتان، مرحله اول کمک‌های بلاعوض بنیاد مستضعفان به میزان ۲۰۰ میلیـارد ریال تامین اعتبار و به حساب استان‌های مورد نظر واریز شد.

به گفته این مقام مسئول، اسـتان‌های آذربایجان‌غربی، البرز، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، خوزستان، سمنان، کرمان، کرمانشاه، گلستان، لرستان، مازندران، مرکزی و هرمزگان، استان‌های پیشتاز در اجرای این تفاهمنامه بودند؛ در تفاهمنامه مذکور، مبلغ کمک بلاعوض پرداختی بنیاد مستضعفان و بهزیستی به هر خانوار شهری دارای حداقل ۲ عضو معلول تا سقف ۲۰۰۰ میلیون ریال و برای هر خانوار روستایی دارای حداقل ۲ عضو معلول تا سقف ۱۵۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت