گدایی نفت پشت درهای بسته

کد خبر: 1186545

یک اقتصاددان ارشد بانک نیمه‌دولتی LBBW مدعی شد آلمان در حال مذاکره محرمانه با جمهوری اسلامی ایران برای خرید نفت از کشورمان است

گدایی نفت پشت درهای بسته

دویچه وله: قیمت گاز در اروپا از پایان سال گذشته بیش از ۲ برابر شده است گاز، بیش از نیمی از خانه‌ها را در آلمان گرم می‌کند و بسیاری از ساکنان برای پرداخت هزینه آن مشکل دارند. به گفته دویچه وله، قیمت‌های گاز در اروپا از پایان سال گذشته بیش از ۲ برابر شده و به 0.13 یورو در هر کیلووات ساعت رسیده است. برخی تامین‌کنندگان، قیمت‌ها را حتی بیشتر افزایش داده‌اند. غول انرژی، Vattenfall، برای هر کیلووات ساعت 0.25 یورو از مشتریان در برلین دریافت می‌کند. در آلمان یک خانوار ۴ نفره به طور متوسط در یک آپارتمان 100 متر مربعی حدود 18000 کیلووات ساعت گاز در سال مصرف می‌کند. برای این مقدار انرژی، آنها سال گذشته 1080 یورو (1099 دلار) پرداخت می‌کردند. با قیمت‌های فعلی، این مصرف اکنون 3240 یورو در ماه هزینه خواهد داشت. این در حالی است که هنوز زمستان شروع نشده است. مستاجران و صاحبان خانه‌ها شروع به درک این موضوع کرده‌اند که احتمالا ماه‌های ناراحت‌کننده‌ای در راه است. 

به گزارش آناتولی، با بالا گرفتن بحران کمبود انرژی در آلمان، مسؤولان فروشگاه الدی‌نورد (Aldi Nord) یکی از بزرگ‌ترین خرده‌فروش‌های این کشور اعلام کرده است تمام شعب آن به دلیل کمبود انرژی در اوایل شب زودتر تعطیل خواهد شد. به نوشته روزنامه آلمانی بیلد، فروشگاه‌های زنجیره‌ای لوازم الکترونیکی ساترن (Saturn)  و فروشگاه‌های بزرگ گروه گالریا (Galeria) از چند ماه پیش پله‌های برقی خود را خاموش کرده‌اند. فولکس واگن، دومین خودروساز بزرگ جهان نیز قصد دارد سالن‌های تولید خود را تنها تا دمای ۱۷ درجه سانتیگراد گرم کند و در ازای آن به کارگران لباس گرم‌تری داده شود. روز سه‌شنبه هم مسؤولان آلمانی فستیوال «آتش‌بازی معروف چراغ‌های کلن» اعلام کردند این جشنواره به دلیل بحران انرژی در آلمان و اروپا در سال آینده برگزار نخواهد شد.

در این حال یک اقتصاددان ارشد بانک نیمه‌دولتی LBBW در ایالت بادن- وورتمبرگ در جنوب غربی آلمان مدعی شده است آلمان در حال مذاکره محرمانه با جمهوری اسلامی ایران برای خرید نفت ایران است. موریتز کرامر، اقتصاددان ارشد در بانک‌Landesbank BadenWürttemberg)LBBW) در این باره گفته است: «هم‌اکنون مذاکرات فشرده‌ای در پشت پرده با ونزوئلا، ایران یا الجزایر برای تامین نیازهای نفت و بنزین آلمان در جریان است».

 اظهارات کرامر در زمینه چگونگی برنامه‌ریزی آلمان برای رفع نیازهای انرژی خود با توجه به تلاش‌های این کشور برای حذف وابستگی به گاز روسیه بیان شده است. نشریه تایم در گزارشی گفته است برای سیاستگذاران اروپایی که با کمبود انرژی  دست و پنجه نرم می‌کنند و خانوارهایی که در تلاش برای پرداخت قبوض بالای آب و برق هستند، یک خبر ناخوشایند است: زمستان 2024-2023 قطعا سخت‌تر خواهد بود.  سال 2023 ممکن است یک فاجعه باشد. تایم در این گزارش آورده است: سوخت کافی وجود ندارد و در نتیجه برق کافی وجود نخواهد داشت، بنابراین قیمت‌ها برای هر دو افزایش یافته است. تا حد زیادی، این نتیجه کاهش صادرات نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ روسیه است که تحت تأثیر تحریم‌های غرب و دیگر تلاش‌های سیاسی برای محدود کردن درآمدهای روسیه انجام شده است. با این حال، بیشتر ذخایر سوخت روسیه هنوز به بازارهای بین‌المللی می‌رسد، زیرا کشورهایی مانند چین و هند خوشحال هستند که محصولی با تخفیف از کرملین دریافت می‌کنند.  به دلیل تحریم‌های آمریکا بر بخش انرژی ایران، مشخص نیست که آلمان چگونه از ایران گاز و نفت می‌خرد. دولت آلمان احتمالا از شروط خود مبنی بر دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران چشمپوشی می‌کند و تحریم‌های بخش انرژی ایران را لغو می‌کند. جروزالم‌پست گفته است: «اسرائیل بشدت با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که نام رسمی توافق هسته‌ای ایران است، مخالف است، زیرا تنها محدودیت‌های موقتی را بر تولید سلاح‌های هسته‌ای ایران اعمال می‌کند. این معامله صدها میلیارد دلار به خزانه ایران خواهد ریخت». خاخام آبراهام کوپر، معاون رئیس مرکز سایمون ویزنتال مستقر در لس آنجلس، به جروزالم پست گفت: «حتما دلیلی برای مخفیانه برگزار شدن این مذاکرات بین آلمان و ایران وجود دارد. اما چیزی که مخفی نیست تهدیدی است که ایرانی‌ها به زبان عبری منتشر کردند مبنی بر اینکه موشک‌های مافوق صوت برای اصابت به اسرائیل دارند».  کوپر، منتقد سرسخت روابط آلمان و ایران، گفت آلمان «می‌تواند گاز زیادی از اسرائیلی‌ها و یونانی‌ها دریافت کند. آلمان در قبال شهروندان خود موظف است از یخ نزدن آنها مطمئن شود».

این روزنامه صهیونیستی در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: شینا وجودی، منتقد آلمانی- ایرانی، به روزنامه جروزالم‌پست گفت: «اگر آلمان می‌خواهد به حمایت از مردم ایران ادامه دهد، همانطور که اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفته است، در صورت نقض حقوق بشر باید اقدام کرد. آلمان نباید نفت و گاز از ایران بخرد». آلمان مهم‌ترین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپایی است. سال 2018 روزنامه جروزالم پست گزارش داد کرمپل، یک شرکت مهندسی آلمانی از بادن- وورتمبرگ، مواد موشک‌ها را به تاجران ایرانی در تهران فروخته است.  همچنین به گزارش جروزالم پست، روزنامه منطقه‌ای Südkurier گزارش داد که بانک‌هایی مانند Volksbank Konstanz،‌‌ Volksbank Schwarzwald-Donau-Neckar از Tuttlingen در بادن- وورتمبرگ، تراکنش‌های مالی برای جمهوری اسلامی ایران را انجام می‌دهند.

وطن امروز

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت