سایپا شاهین | قیمت سایپا شاهین | ثبت نام سایپا شاهین
آغاز فروش اقساطی خودروهای سایپا با وام 100 میلیونی/ سود 50 میلیونی آنی مشتریان سایپا بدون قرعه کشی
اگرچه مدتهاست فروش اقساطی خودرو در ایران متوقف شده است اما فروش لیزینگی خودروهای داخلی با فروش خودروی شاهین کلید خورد. آیا فروش اقساطی به دیگر خودروها هم میرسد؟
از هفته گذشته سایپا تصمیم به فروش اقساطی خودروی شاهین گرفته است. بر اساس طرح جدیدی که این خودروساز اعلام کرده این خودرو به صورت اقساطی و با تسهیلات ۱۰۰ و۷۰ میلیون تومانی (شامل شش چک چهارماهه یا سه چک چهارماهه با سود ۲۱درصد) عرضه شده است.
خریداران میتوانند این خودرو را دی و یا بهمن ماه امسال تحویل بگیرند.
فروش قسطی، شاهین را گران کرد؟
نکته قابل توجه درباره فروش شاهین این است که با آغاز فروش اقساطی، قیمت شاهین در بازار افزایش یافته است. قیمت خودروی شاهین در بازار آزاد تا قبل از آغاز فروش اقساطی ۳۳۸ میلیون تومان بود که حالا به ۳۴۱ میلیون تومان رسیده است. البته قیمت کارخانه شاهین ۲۹۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
این مساله نشان میدهد که عرضه این خودرو به صورت اقساطی علیرغم سود ۲۱ درصدی آن، باز هم برای خریداران و مردم جذاب است. چراکه تورم اقتصاد ایران همچنان بالای ۴۰ درصد است و سودی که خریداران باید برای خرید این خودرو پرداخت کنند، ۲۱ درصد است. یعنی نصف تورم فعلی.
فروش اقساطی به خودروهای دیگر هم میرسد؟
این مساله بستگی به بازار خودرو دارد. تا پیش از این با توجه به کاهش تولید و افزایش تقاضا، خریداران برای خرید خودرو مدتها در صف میماندند و جایی برای عرضه قسطی خودرو باقی نمیماند. مگر خودروهایی که تقاضای زیادی برای آنها در بازار وجود نداشت.
البته عبداللهتوکلی لاهیجانی، مدیر کل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت وعده داده که شرایط فروش اقساطی به چند سال قبل برگردد و دیگر خودروها هم به صورت لیزینگ واگذار شوند.
این مقام مسئول وعده داده که «در قدم نخست فروش ایران خودرو از فرآیند قرعهکشی حذف خواهد شد؛ سپس بعد از دنبال کردن سیاست افزایش تولید به سمت فروش لیزینگی خواهند رفت به نحوی که سال آینده زمینههای فروش لیزینگی بیشتر تولیدات ۲ خودروساز داخلی فراهم خواهد شد.»
اما مساله مهمی که وجود دارد این است که در چند سال گذشته به واسطه تحریمها و کمبود قطعه (نکاتی که خودروسازان اعلام میکنند) تولید خودرو به شدت کاهش پیدا کرده است.
وزیر صمت وعده داده بود که در سال جاری تولید خودرو را افزایش میدهد و با این افزایش حدود ۱۵ درصد از هزینههای تولید کم میشود. وعدهای که بر اساس آن هم باید منتظر کاهش قیمت خودرو در بازار بودیم و هم افزایش تولید. اما بررسیهای آماری نشان میدهد خودروسازان از برنامه تولید خود عقب ماندهاند و نتوانستهاند تولید خودرو را به میزان موعود برسانند.
ناتوانی در افزایش تولید و مهار قیمت خودرو همان عاملی است که سبب شده مساله استیضاح فاطمی امین مطرح شود و قرار باشد سه هفته هفته آینده ۱۰ آبان او به مجلس برود تا درباره ماندن یا رفتن او از این وزارتخانه تصمیمگیری شود.
با توجه به شرایط کنونی تولید خودرو، بعید است که تولید خودروسازان به سطحی برسد که خودروهای پرتقاضا به فروش اقساطی برسند. بسیاری از فعالان این صنعت معتقدند فروش اقساطی ممکن است تنها شامل حال خودروهایی شود که به هر دلیلی متقاضی چندانی در بازار ندارد و عرضه اقساطی آن، عامل جذابیت خرید شود./ تجارت نیوز
آغاز فروش اقساطی خودرو ارزانتر از کارخانه
به گزارش نبض بورس، پنجمین مرحله عرضه خودرو در بورس فردا اول آبان برگزار میشود. در این عرضه قرار است شرکت آرین پارس موتور خودرو جدید لاماری ایما را در بورس کالا بفروشد. خودرویی که به گفته کارشناسان رقیب دیگنیتی محسوب میشود.
شرایط خرید خودرو لاماری
در این راستا قرار است، ۲۰۰ دستگاه لاماری ایما متعلق به مجتمع صنعتی آرین پارس موتور در بورس کالا، روی تابلو برود.
بر این اساس، ۱۰۰ دستگاه آن خودروی لاماری مشکی رنگ و ۱۰۰ دستگاه خودروی لاماری سفید رنگ که ۱۰ دیماه تحویل خریداران می شود، با قیمت پایه ۹۸۱ میلیون تومان در بورس کالا عرضه می شود.
هر کد ملی صرفا مجاز به ثبت سفارش روی یکی از کدهای عرضه شده در تاریخ عرضه و برای یک دستگاه خودرو است و صدور سند و شماره گذاری خودرو فقط به اسم شخص خریدار خواهد بود.
مهلت سفارش تا ساعت ۱۷ امروز و میزان پیش خرید این خودرو ۲۵ درصد است. اشخاصی که در عرضههای قبلی موفق به خرید خودروی سواری شدهاند، در این عرضه امکان ثبت سفارش نخواهند داشت.
لاماری ایما با چه قیمتی عرضه میشود؟
قرار است عرضه این خودرو با قیمت پایه ۹۸۱ میلیون تومان شروع شود. اما به این قیمت پایه هزینههای دیگری از جمله ۹ درصد مالیات و هزینههای جانبی اضافه میشود که در مجموع قیمت اولیه یک میلیارد و ۹۴ میلیون تومان برآورد میشود.
اما از آنجایی که این مبلغ قیمت نهایی نیست، با توجه به ثبت درخواست متقاضیان ممکن است قیمت نهایی بیش از این میزان باشد.
در واقع کمترین قیمتی که میتوان این خودرو را خرید یک میلیارد و ۹۴ میلیون تومان است، اما احتمالا متقاضیان قیمتهای بالاتری را برای خرید این خودرو در بورس کالا ثبت کنند که موجب می شود قیمت نهایی بیشتر شود.
قیمت لاماری ایما در بازار چند است؟
براساس آگهیهای فروش سایت دیوار در بازار آزاد این خودرو با قیمت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری میشود. حتی در برخی از آگهی ها مبلغی بیش از این مبلغ را ثبت کردهاند.
اگر قیمت نهایی لاماری ایما را همان قیمت پایه ۱٫۱ میلیارد تومانی در نظر بگیریم، این خودرو در بازار ۴۰۰ میلیون تومان گرانتر است که سود معقولی برای سرمایهگذاران به نظر میرسد.
اما چون احتمالا بالا رفتن قیمت نهایی وجود دارد، خیلی نمیتوان روی سود ۴۰۰ میلیون تومانی خرید از بورس و فروش در بازار مطمئن بود.
قیمت سربهسر ۱٫۳ میلیارد تومانی
با توجه به مالیات ۹ درصدی و هزینه های جانبی، قیمت سربهسر این خودرو با بازار حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تا یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان است. یعنی اگر فردی قیمت پیشنهادی خود را در بازار یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان ثبت کند با هزینه ۱۵۰ میلیون تومانی مالیات و … نسبت به قیمت بازار تفاوت چندانی ندارد. درواقع برای این فرد خرید خودرو از بازار بهتر است.
اما خرید خودرو در نرخ های کمتر از ۱٫۳ میلیارد تومان میتواند از نظر اقتصادی صرفه اقتصادی داشته باشد. چرا که فرد برای دو ماه به پول خود دسترسی ندارد و ریسک نوسان بازار نیز میتواند سرمایه فرد را به خطر اندازد. در مجموع هر چه قیمتی که برای خرید ثبت می کنند به قیمت پایه نزدیک باشد، ریسک کمتر و صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
دیدگاه تان را بنویسید