اوضاع عجیب و غریب در بازار مسکن | آپارتمان های کلیدنخورده نایاب شد

کد خبر: 1181261

امتناع هردو سوی عرضه و تقاضا از خرید و فروش، بازار مسکن را به لحاظ تعداد معاملات و ارزش کل در مسیر کوچک شدن قرار داده است.

اوضاع عجیب و غریب در بازار مسکن | آپارتمان های کلیدنخورده نایاب شد

امتناع هردو سوی عرضه و تقاضا از خرید و فروش، بازار مسکن را به لحاظ تعداد معاملات و ارزش کل در مسیر کوچک شدن قرار داده است.

اگر چه متقاضیان مسکن در شهر تهران از خرید امتناع می‌کنند، بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از فروشندگان واحدهای کلیدنخورده ریزمتراژ نیز فروش را به تعویق انداخته‌اند. در نتیجه اغلب آپارتمان‌های موجود در بازار از نوع قدیمی یا بزرگ متراژ هستند.

بنا به گفته واسطه‌های ملکی، تلفیق کسادی معاملات با افزایش هزینه‌های تولید مسکن منجر به ابهام در چشم‌انداز بازده سرمایه در بازار مسکن منجر شده و به رکود ساخت و ساز دامن زده است. در این شرایط با فشار تقاضا برای واحدهای کلیدنخورده مواجهیم که باعث شده برخی مالکان، فروش را به تعویق بیندازند.

اگر چه از تیرماه سال جاری قیمت مسکن در مسیر افت سرعت رشد قرار گرفته، متغیرهایی همچون تورم عمومی، ریسک‌های غیراقتصادی و رکود ساخت و ساز، بازار مسکن را دچار چالش کرده است. طبق آمار بهار امسال، تولید مسکن در تهران نسبت به بهار سال گذشته ۴۶ درصد افت نشان می‌دهد.

بررسی‌ها گویای آن است که عمده فایل‌های موجود در بازار مسکن را واحدهای بزرگ متراژ واقع در نیمه شمالی پایتخت تشکیل می‌دهند. اگر چه در منطقه ۱۰ پایتخت با عرضه قابل  توجه آپارتمان کوچک و میان‌متراژ مواجهیم اما اغلب، واحدهایی هستند که طرف تقاضا تمایل چندانی برای خرید آنها ندارند. اغلب این آپارتمان‌ها قدیمی هستند و آپارتمان‌های با عمر  کمتر  از ۱۰ سال نیز در این محدوده فاقد دست کم یکی از امکانات آسانسور، پارکینگ یا انباری است.

در این جدول تعدادی از آپارتمان‌هایی  که امروز شنبه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۱ در سایت‌های فروش مسکن در شهر تهران آگهی شده آمده است.

62407977

پس از آغاز ریزش معاملات مسکن شهر تهران در تیرماه، قیمت اوراق تسهیلات مسکن (تسه) نیز روند نزولی به خود گرفته است و به اعتقاد کارشناسان، روند نزولی قیمت وام مسکن نشانه دیگری از ایجاد رکود در بازار املاک است.

معمولا عواملی همچون تعداد معاملات املاک، نرخ وام بانک مسکن، نرخ اوراق بدون ریسک در اقتصاد کشور و بازدهی بازارهای موازی در قیمت تسه تاثیرگذار است که در حال حاضر بازارهای موازی مسکن شامل ارز و طلا در ثبات به سر می‌برند و بورس روند نزولی دارد.

نمودار رشد قیمت مسکن در پایتخت طی ۵۴ ماه گذشته نشان می‌دهد پس از رشد مداوم قیمت‌ها که آذر ۱۳۹۶ آغاز شده و تا اردیبهشت ۱۳۹۸ ادامه یافته بازار در ادامه روند نزولی به خود گرفته و مجددا از خرداد ۱۳۹۹ شروع به صعود کرده است. آبان ۱۳۹۹ بازار قله قیمتی ۳۱ ماهه را با ۱۱۸ درصد رشد لمس کرده و سپس شروع به افت کرده است.

از طرف دیگر بهمن و اسفند ۱۴۰۰ و فروردین ۱۴۰۱ را می‌توان نقاط کف بازار به لحاظ شاخص رشد قیمت دانست که نرخ افزایش سالیانه در هر سه ماه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. در ادامه قیمت مسکن تا تیرماه ۱۴۰۱ شیب صعودی گرفته و مجددا دچار افت شده است.

برآوردها گویای آن است که شهریور امسال ارزش ۶۰۳۳ آپارتمان معامله شده در بازار مسکن شهر تهران حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده که احتمالا در مهرماه این عدد کاهش پیدا کرده است./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت