پرداخت یارانه جدید دولت برای بازنشستگان | کارتهای رفاهی خرید برای بازنشستگان در راه است
صندوق بازنشستگی صنعت نفت قرارداد همکاری با مجموعه فروشگاههای اتکا را با هدف ارائه کارتهای یارانه رفاهی خرید برای بازنشستگان امضا کرد.
بر این اساس، یکی از اقدامات نوین، صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت در حوزه رفاهی بهرهمندی از «کارتهای رفاهی خرید» است.
در همین چارچوب به تازگی و به همت معاونت امور بازنشستگی و رفاه صندوقها با مجموعه فروشگاههای اتکا قرارداد همکاری امضا شده است.
این کارت، امکانی را برای خرید تخفیفدار با امکان کسر از مستمری فرد با سقف مشخص برای بازنشسته فراهم میکند.
برنامه اجرای توزیع کارتها، نحوه خرید و سقفهای خرید در حال تدوین است که پس از نهایی شدن در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد.
به طور کلی دارندگان این کارت رفاهی جدید که استفاده از آن اختیاری هم هست از امکان خرید تخفیفدار کالاهای مختلف که در فروشگاههای اتکا عرضه میشود برخوردار میشوند.
بهرهمندی از سازوکارهای جدید خرید کالا و خدمات از روشهای نوین توسعه خدمات رفاهی است. بنابراین افزون بر امکانات اولیه این کارت که به آن اشاره شد امکان توسعهی آن در جهت سایر خدمات خرید و خدمات رفاهی نیز فراهم است.
همچنین صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت در هفتماه نخست امسال بالغ بر یازده همت (صد و یازده هزار میلیارد ریال) مستمری و مقرری پرداخت کرده است.
بر این اساس، پرداخت منظم و به موقع مستمری و مقرری در صندوق بازنشستگی صنعت نفت از اصول جدایی ناپذیر حوزه خدمات مالی این بنگاه اقتصادی است.
در همین چارچوب، صندوق نفت در هفتماه نخست سال ۱۴۰۱ صد و یازده هزار میلیارد ریال از محل کارفرما (کسور شاغلان) و سود حاصل از سرمایه گذاریها، منابع پرداخت مستمری و مقرری به بازنشستگان و بازماندگان صنعت نفت را تامین کرده است.
حدود دو سوم منابع تامین شده از محل سود به دست آمده از شرکتهای سرمایهگذاری است.
صندوق بازنشستگی صنعت نفت مفتخر است اعلام کند همه تعهدات قانونی خود را با تکیه بر منابع و سرمایهگذاریاش انجام داده است./ایلنا
مبلغ در نظر گرفته دولت برای کالابرگ هر نفر
آرمان ملی نوشت : حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه با حذف ارز ترجیحی به شکل پرداخت یارانه نقدی در مرحله نخست و کالابرگ در مرحله بعد شکل گرفت و به مرحله اجرا درآمد که موافقان و مخالفان بسیاری را به دنبال داشت. بسیاری از کارشناسان معتقدند اجرای طرح کالابرگ به ایجاد رانت، ناتوانی در شناسایی جامعه هدف و عدم توانایی دولت در اجرای شفاف و عادلانه یارانه نقدی منجر شده و روی آوردن به سیستمهایی چون کوپن الکترونیک از بیتدبیریهای داخلی نشات میگیرد در حالی که به نظر برخی دیگر از کارشناسان اجرای طرح کوپن در شرایط فعلی حاکم بر جامعه تنها گزینه پیشرو است و برخی کارشناسان دیگر بر این باورند که تورمهای شدید، تحریمهای سنگین و چشمانداز تیره و تار برجام گزینههای بیشتری برای تصمیمگیری پیش روی دولت باقی نگذاشته است.
مرتضی افقه کارشناس مسائل اقتصادی در این باره به «آرمان ملی» گفت: روی آوردن به سیستمهایی چون کوپن نشان از بیتدبیری است، در حالیکه باوجود سیاستهای مناسب میتوان به رفع موانع کسب و کار و رونق تولید رسید اما در حال حاضر در سیاستهای خارجی نیز با مشکلاتی چون تحریم، نبود تعاملات مناسب سیاسی و اقتصادی مواجه هستیم و این امر مشکلات در این بخش را دو چندان ساخته است. او درباره اجرای طرح کوپن در نظام توزیع گفت: شناسایی جامعه هدف و تخصیص کالا و اقلام مناسب به گروههای مشمول از شروط اصلی موفقیت این طرح خواهد بود که در حال حاضر ناچار به آن روی آوردهایم، اما اینکه دولت در حال حاضر چقدر در مقوله شناسایی افرادی که مشمول این طرح میشوند بهطور علمی و جدی وارد عمل شده است نیاز به بررسی بیشتری دارد که بر اساس شواهد موجود افرادی که در خط فقر قرار دارند بسیار بیشتر از کسانی هستند که تحت پوشش و شناسایی کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند. افقه ادامه داد: اجرای این طرح باید بررسی موارد دقیقی مانند تعیین کالاهایی که در نظام توزیع کوپن قرار میگیرند، تعیین ارزش کمی و کیفی آنها، شناسایی جامعه هدف در طرح، شناسایی راههای ممانعت از رانت در نظام توزیع کالاهای کوپنی و... صورت گیرد در غیراینصورت به تجربه ثابت شده است که مضرات بیش از منافع احتمالی آن خواهد بود./وبگردی
دیدگاه تان را بنویسید