واریزی جدید به حقوق کارمندان و بازنشستگان / فرمول افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان چیست
رئیس امور جبران خدمات سازمان اداری و استخدامی با تشریح جزئیات لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان، گفت: برای نخستین بار است در نظام اداری برای افزایش حقوق و در راستای کاهش فاصله طبقاتی بین درآمد کارکنان دولت از روش پلکانی و ضریب استفاده میکنیم.
«عبدالله میرزایی» در گفتوگو با ایرنا در خصوص لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان، اظهار داشت: این لایحه بخشهای مختلفی دارد و یکی از بخشها افزایش پلکانی حقوق است. وی افزود: اگر قرار بود افزایش حقوق طبق روال گذشته باشد، افراد دارای حقوق بالا مشمول افزایش حقوق بیشتری میشدند، اما در این لایحه بحث افزایش حقوق بر اساس امتیاز مطرح است. رئیس امور جبران خدمت سازمان اداری و استخدامی گفت: بر اساس لایحه دولت افرادی که حقوق پایینتری دارند، از میزان درصد افزایش حقوق بیشتری برخوردار خواهند شد.
میرزایی بیان کرد: بر اساس جزء یک لایحه، افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان افرادی که پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حقوق دریافت میکنند، ۱۸ درصد و افراد با حقوق ۳۰ میلیون تومان تنها سه درصد افزایش خواهد یافت. وی توضیح داد: اگر قرار بود طبق روال گذشته افزایش حقوق ۱۰ درصدی داشته باشیم، حقوقبگیران ۳۰ میلیون تومان، سه میلیون تومان و حقوق بگیران پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، ۵۶۰ هزار تومان افزایش حقوق شاملشان میشد. رئیس امور جبران خدمت سازمان اداری و استخدامی تأکید کرد: برای کاهش فاصله حقوق کارمندان و رعایت عدالت در دریافت حقوق و ترمیم حقوق کارکنان بحث افزایش پلکانی حقوق کارکنان مطرح شده است.
میرزایی ادامه داد: حق عائلهمندی و حق اولاد نیز تکلیف قانونی بوده و در قانون جوانی جمعیت مطرح شده است و رقم آن به ترتیب برابر ۵۰ و ۱۰۰ درصد برای کلیه مشمولان ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه اضافه شد.
این مقام مسئول گفت: فوقالعاده ویژه برای کارکنان مشمول قانون مدیریت خدمات کشور است و برای کارکنان مشمول این قانون و تعدادی از دستگاههای اجرایی است. میزان افزایش فوقالعاده ویژه به طور میانگین ۲۱ درصد بوده و بر اساس پیشنهاد ارائه شده تا سقف ۳۵ درصد پس از تأیید شورای حقوق و دستمزد و بر اساس اعتبارات ابلاغی که با تأیید سازمان برنامه بودجه انجام میشود، افزایش مییابد. وی اضافه کرد: در بند دیگر لایحه متناسبسازی حقوق، افزایش مستمری مددجویان ۱۰ درصد است و برای دهکهای درآمدی یک، دو و سه این میزان به ۱۵ درصد میرسد. میرزایی اظهار داشت: چون بازنشستگان کسورات بیمهای ندارند، رقم ثابت برای افزایش دریافتی آنها لحاظ شده است که مبلغ ۹۰۰ هزار تومان به حقوق این افراد اضافه میشود. رئیس امور جبران خدمت سازمان اداری و استخدامی ادامه داد: کارمندان دولت که سه هزار امتیاز را داشته باشند، یک میلیون و پنج هزار و ۹۰۰ تومان افزایش خواهند داشت و برای کارکنانی که مشمول فوقالعاده ویژه هستند تا دو میلیون تومان هم افزایش حقوق اعمال خواهد شد.
وی گفت: تاریخ اجرای لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان دولت از شهریورماه ۱۴۰۱ است و پس از تصویب از شهریورماه محاسبه و اجرایی میشود. میرزایی بیان کرد: این لایحه برای نخستین بار است در نظام اداری برای افزایش حقوق و کاهش فاصله طبقاتی بین حقوق کارکنان دولت مطرح شده که شیوه جدیدی است و با اجرای آن در سالهای آینده شاهد کاهش فاصله بین طبقات درآمدی خواهیم بود. لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشور ۱۲ مهرماه به مجلس شورای اسلامی ارسال و امروز دو فوریت بررسی این لایحه در مجلس تصویب شد.
منبع: روزنامه ایران
دیدگاه تان را بنویسید