توافق با چینی‌ها برای عبور قطار ترانزیتی از ایران

کد خبر: 1178046

وزیر راه و شهرسازی گفت بازرس ویژه این وزارتخانه که بازداشت شده بود، اکنون آزاد شده است.

توافق با چینی‌ها برای عبور قطار ترانزیتی از ایران

وزیر راه و شهرسازی گفت بازرس ویژه این وزارتخانه که بازداشت شده بود، اکنون آزاد شده است.

رستم قاسمی در حاشیه مراسم بزرگداشت روز جهانی دریانوردی ۲۰۲۲، درباره وضعیت بازداشت محمدقاسم مکارم که یک ماه پیش اتفاق افتاده بود گفت که این شخص اکنون آزاد شده است.

وی در این مراسم که با شعار فناوری‌های جدید برای کشتی‌رانی سبزتر برگزار شد، با بیان اینکه بعد از درآمدهای نفتی، درآمدی که می‌تواند پایدار باشد و تمام‌نشدنی است، استفاده از ظرفیت‌های کریدوری و ترانزیتی خواهد بود، گفت: در منطقه عشق‌آباد ۲۰۰ میلیون تن بار وجود دارد که می‌تواند از طریق ایران جابه‌جا شود و ما اگر بتوانیم یک‌پنجم این میزان را نصیب خود کنیم، درآمد بسیار زیادی از طریق ترانزیت نصیب کشور می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش دریایی کشور مظلوم واقع شده و ما هنوز نتوانستیم از همه ظرفیت‌هایی که می‌تواند پایه اقتصاد ایران باشد به‌خوبی استفاده کنیم، گفت: ۱۴ هزار کیلومتر راه‌آهن در کشور داریم اما کریدورهای اصلی ما دچار مشکل هستند. کانتینر از هند به بندر شهید رجایی می‌آید و به وسیله ریل بارگیری می‌شود، به رشت می‌رود اما چون درآنجا ظرفیت ریلی تکمیل نشده، باید ظرفیت کانتینر کشتی را روی تریلی به آذربایجان تحویل دهیم تا به فنلاند و اروپا برسد. با وجود کامل نبودن کریدورها، کانتینری که از هند به فنلاند حرکت می‌کند، این فرآیند ۱۷ روز طول می‌کشد، درحالی که اگر بخواهد دریای سیاه به دریای سرخ را طی کند، بیش از ۴۵ روز طول می‌کشد.

قاسمی با اشاره به نشست وزرای عشق‌آباد در ترکمنستان گفت: وزرای عشق‌آباد مربوط به کشورهای محصور در خشکی است، در این نشست همچنین ایران، چین، روسیه و کشورهای عربی هم حضور داشتند. در این نشست همه پذیرفتند که ایران می‌تواند به لحاظ ژئوپلیتیکی مهم‌ترین نقش ترانزیتی جهان را داشته باشد. به دلیل کریدورهای شمالی و جنوبی. ما باید بتوانیم از این موقعیت ایران در جهان استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در این نشست معلوم شد در منطقه عشق‌آباد ۲۰۰ میلیون تن بار وجود دارد که می‌تواند از طریق ایران جابه‌جا شود، ما در نشست سه‌جانبه‌ای که با چین و روس‌ها داشتیم، مقرر شد به طور منظم هر ۱۰ روز، کود از روسیه بارگیری و در هند تخلیه شود؛ چینی‌ها هم به زودی از این ظرفیت استفاده خواهند کرد. ما اگر بتوانیم یک‌پنجم این میزان درآمد را نصیب خود کنیم، درآمد بسیار زیادی نصیب کشور می‌شود. از این رو تکمیل ظرفیت کریدورها و استفاده از این حجم ترانزیت اهمیت زیادی دارد.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: با اعتبارات جاری امکان اینکه بتوانیم کارهای بزرگ را در زمان کم انجام دهیم شدنی نیست. زمانی که من فرمانده قرارگاه خاتم بودم، قرارداد راه‌آهن چابهار سرخس بسته شده، با این روش نمی‌توانیم به آنچه برنامه داریم برسیم. بعد از یک سال فعالیت در وزارت راه و برنامه‌های انجام‌شده امروز به مرحله‌ای رسیدیم که ظرفیتی در اختیارمان قرار گرفته تا در حوزه ریلی و بندری ظرف سه تا چهار سال، ۲۰ میلیارد دلار هزینه خواهیم کرد. بنابراین باید با روش‌های دیگری کارها را پیش ببریم زیرا بخشی از راه‌آهن‌های ما در بیش از ۳۰ سال گذشته به رشد ۵۰ درصدی هم نرسیده‌اند./ایسنا

 توافق با چینی‌ها برای عبور قطار ترانزیتی از ایران

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با بیان"هیچکدام از کریدورهای اصلی کشور به خط‌آهن متصل نیست" از توافق با چینی‌ها برای عبور قطار ترانزیتی این کشور از ایران خبر داد.

رستم قاسمی در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی با یادآوری این‌که بعد ازا جنگ تحمیلی بنادر بزرگ در کشور نداشتیم، اظهار کرد: در آن زمان فاز یک بندر شهید رجایی تنها موجودی ما در دریا بود.

وی با بیان این‌که بلافاصله پس از جنگ توسعه بندر شهید رجایی در فازهای مختلف عملیاتی شد،‌افزود: احداث موج‌شکن با درفت 40 متر در عسلویه،‌اسکله پهلوگیری کشتی‌‌های سوپر پاناماکس در بندر امام خمینی (ره) و... از جمله اقدامات بزرگ در بنادر کشور بوده است.

وی با اشاره به این‌که بخش دریای کشور مظلوم واقع شده و هرگز نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های بخش دریایی به‌عنوان پایه اقتصاد ایران استفاده کنیم، اضافه کرد: در زمان حاضر 14 هزار کیلومتر خط‌آهن در کشور داریم که به هیچکدام از کریدورهای اصلی کشور متصل نیست.  الان کانتینر از هند به بندر شهید رجایی می‌آید و از ریل به رشت رفته و از آنجا به دلیل عدم اتصال ریلی با آستارا،‌ کانتینرها با تریلی به آذربایجان تحویل می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با وجود عدم پیوستگی ریل در کشور،‌جابجایی کانتینر از هند به اروپا (کشور فنلاند) 15 تا 17 روز زمان می‌برد،‌در حالی که حمل‌ونقل کانتینر از طریق دریای سیاه و دریای سرخ بیش از 45 روز طول می‌کشد.

قاسمی با اشاره به این‌که حدود 200 میلیون تن بار ترانزیتی در منطقه وجود دارد،‌ گفت:‌ اگر بتوانیم یک پنجم این بار را جابجا کنیم بعد از نفت به یک درآمد پایدار و تمام نشدنی دست می‌یابیم.

وی در ادامه با اشاره به توافق با روس‌ها،‌تصریح کرد: بر اساس این توافق هر 10 روز یکبار قطار حامل کود شیمیایی از ایران عبور می‌‌کند. با چینی‌ها نیز توافق کرده‌ایم و قطار چینی‌ها به طور منظم از کشورمان عبور خواهد کرد.

وی از سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلاری برای توسعه زیرساخت‌های ریلی،‌دریایی و هوایی کشور طی 3 تا 4 سال آینده خبر داد./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت