خبر جدید درباره تصمیم دولت درباره سهمیه بندی بنزین / منتظر افزایش قیمت بنزین باشیم؟

کد خبر: 1174014

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس و دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارند.

خبر جدید درباره تصمیم دولت درباره سهمیه بندی بنزین / منتظر افزایش قیمت بنزین باشیم؟

علی جدی، در گفت‌و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه افزایش قیمت بنزین در بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی نشده لذا افزایش قیمت بنزین نخواهیم داشت، اظهار کرد: افزایش قیمت بنزین ناگهانی نمی‌شود و باید در بودجه دیده شود و برای بودجه ۱۴۰۱ این پیش‌بینی انجام نشده است.

وی با بیان اینکه دولت نیز بارها به عدم افزایش قیمت بنزین تأکید کرده است، افزود: قیمت فعلی بنزین به منابع ملی آسیب می‌رساند و لازم بود طی سال‌های گذشته قیمت بنزین نیز مانند سایر کالاها به صورت عادی و براساس تورم موجود افزایش پیدا می‌کرد تا افزایش قیمت ناگهانی، چالشی برای کشور ایجاد نکند.

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه بنزین نیز یک کالا است و از افزایش قیمت سالیانه براساس تورم کشور مستثنی نیست، ادامه داد: مصرف بنزین روزانه در کشور به ۱۰۰ میلیون لیتر رسیده که ناشی از عدم مدیریت است.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در رابطه با زیرساخت‌های سوخت استان، بیان کرد: متأسفانه زیرساخت‌های تأمین سوخت در استان ایجاد نشده و به همین دلیل با مشکلاتی روبه رو هستین و باید به دنبال رفع آن باشیم. در حال حاضر اقداماتی انجام می‌شود اما زمان‌بر است تا به ثمر برسد.

جدی با تأکید براینکه مسیر لوله‌گذاری مناسب برای انتقال سوخت از خراسان شمالی مشخص نشده، ادامه داد: این موضوع برای استان مشکل ایجاد کرده و در حال حاضر مسیر لوله‌گذاری از کنار سبزوار و مشهد می گذرد که خراسان شمالی در آن دیده نشده است.

وی در پایان تصریح کرد: اولویت فعلی دولت، عادلانه‌سازی یارانه‌ها است و برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد. /منبع: ایسنا

قیمت بنزین سه نرخی می شود؟

به‌زودی دوگانه‌ واردات و افزیش قیمت یا تولید بنزین پتروشیمی نیز به میدان خواهند آمد

کارشناسان و تحلیلگران حوزه انرژی اعتقاد دارند که تغییرات قیمتی بنزین در سال آینده بسیار محتمل است و همین امر می‌تواند زمینه را برای بالاتر بردن انتظارات تورمی مهیا کند.

به باور تحلیلگران، به‌زودی دوگانه‌ واردات و افزیش قیمت یا تولید بنزین پتروشیمی نیز به میدان خواهند آمد؛ اما در نهایت کارشناسان بر این عقیده‌اند که تغییرات قیمتی راهکار دولت برای حل مشکل خواهد بود.

سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی در همین خصوص در یادداشتی نوشت: مسیر افزایش قیمت بنزین، از سه نرخی کردن آن شروع می‌شود و کم‌کم نرخ‌های پایین حذف و نرخ‌های بالا پررنگ می‌شود.

به اعتقاد او، همین بازی از الان شروع شده است، اما حذف نرخ‌های پایین به دلیل نگرانی از تاثیرات اجتماعی به سال بعد موکول می‌شود. منبع: خبرآنلاین

واریز یارانه بنزین به حساب همه به کجا رسید

میزان مصرف بنزین ۳۰ درصد بالاتر از میزان تولیدات قرار می‌گیرد که این مسئله نوید کمبود عجیب و غریب در کشور را می‌دهد.

سهمیه‌بندی بنزین در ایران طرحی برای هدف‌مندی مصرف سوخت در کشور بود که از تیر ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۹۴ اجرا شد.به همین منظور برای تمامی خودروها در ایران کارت هوشمند سوخت صادر گردید در سوم خرداد ۱۳۹۴، بنزین تک‌نرخی شد و به این ترتیب، سهمیه‌بندی بنزین متوقف شد. با این حال در آبان ماه سال ۱۳۹۸، مجدداً سهمیه بندی بنزین اجرایی شد و بنزین دو نرخی شد.به تازگی طرح جدید یارانه جدید بنزین در کیش اجرایی شده است که سهمیه بندی بنزین جدیدی به همه افراد در کیش تعلق گرفته است.در ادامه به آخرین خبر از سهمیه بندی بنزین می پردازیم.

    خبر خوش: افزایش حقوق مجدد کارگران از فردا | شگفتانه جذاب رئیسی برای کارگرها واریز شد

    خبر خوش: افزایش حقوق مجدد کارگران از فردا | شگفتانه جذاب رئیسی برای کارگرها واریز شد

به منظور جلوگیری از کمبود بنزین در کشور مسئولین دولتی ۲ راهکار عمده پیش روی خود دارند.

صف‌های طولانی جایگاه‌های سوخت، تعطیلی پمپ بنزین‌ها و افزایش یکباره مصرف بنزین در کشور موج جدیدی از دل‌نگرانی‌های عمومی برای افزایش قیمت بنزین را بوجود آورده است.

بنا به گزارش‌های رسمی، میزان تولیدات بنزین در کشور نزدیک به ۹۵ میلیون لیتر در روز است در صورتی که برآوردها از مصرف روزانه ۱۳۵ میلیون لیتر بنزین در شهریورماه خبر می‌دهد.

به عبارت دیگر میزان مصرف بنزین ۳۰ درصد بالاتر از میزان تولیدات قرار می‌گیرد که این مسئله نوید کمبود عجیب و غریب در کشور را می‌دهد.

در همین راستا، سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت گفته است که اگر امسال سقف مصرف کشور مدیریت نشود، به ناچار مجبور به واردات بنزین هستیم. موضوعی که البته بنا به شواهد غیر رسمی آغاز شده است و کشور متاسفانه بعد از سالیان متمادی خودکفایی در تولید بنزین، مجدد وارد کننده آن شده است.

گذشته از این، به منظور جلوگیری از کمبود بنزین در کشور مسئولین دولتی ۲ راهکار عمده پیش روی خود دارند. اولین راهکار که در ماه‌های گذشته نیز با آن در سایر اقلام مواجه بودیم، اصلاح قیمت و افزایش آن است. به اعتبار برخی از گزارش‌ها بخشی از میزان مصرف بنزین کشور بصورت قاچاق به کشورهای همسایه انتقال داده می‌شود. با افزایش قیمت انرژی در جهان این موضوع شدت بیشتری نیز گرفت. به همین روی یکسان‌سازی قیمت بنزین داخلی با قیمت جهانی می‌تواند عامل حذف قاچاق شود. اما این موضوع بطور قطع فشارهای گسترده‌ای را به جامعه تحمیل می‌کند.

راهکار دوم نیز اصلاح مدیریت مصرف بنزین در کشور است. مسئولین وزارت نفت به منظور مدیریت غیر قیمتی بنزین، ۲ اقدام را طراحی کرده‌اند. در اولین قدم کاهش سهمیه آزاد کارت‌های سوخت از ۲۵۰ به ۱۵۰ لیتر بود که در گذشته نیز سابقه داشته و به خصوص در کنترل قاچاق سوخت نقش مهمی ایفا می‌کند. بررسی ها نشان می‌دهد در مجموع با سهمیه ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی و ۱۵۰ لیتر بنزین آزاد، امکان پیمایش ۲۱۰۰ کیلومتر برای هموطنان وجود دارد و عملا اغلب قریب به اتفاق شهروندان نیازی به اعدادی بیش از این میزان پیدا نمی‌کنند. در کشور ۱۹ میلیون خودرو و کارت سوخت وجود دارد که بخش اعظم سهمیه آزاد آن‌ها هرگز استفاده نمی‌شد ولی متاسفانه شاهد آن هستیم که کارت‌های سوخت به تعداد بالا به سمت استان های مرزی مهاجرت می‌کنند و ظرف چند روز اول ماه سهمیه آن‌ها خالی می‌شود که مشخصا صرف قاچاق می‌شود.

در قدم دوم مدیریت کارت‌های سوخت جایگاه‌داران است. یکی از منافذ قاچاق سوخت به خارج از کشور، امکان موجود در کارت‌های سوخت جایگاه‌ها است که این مسئله نیز در دوم قدم با دریافت اطلاعات موجود از هر جایگاه اصلاح شده است و عملا از این مسیر نیز امکان قاچاق سوخت به خارج از کشور سلب شده است.

در نهایت با توجه به اقدامات اخیر وزارت نفت و هم‌چنین عدم ارائه قیمت جدید برای بنزین در بودجه سال جاری و مصاحبه مختلف مسئولین اقتصادی دولت، احتمال افزایش قیمت بنزین به منظور جبران کسری تراز منتفی به نظر می‌رسد و مسئولین دولتی در صدد مدیریت مصرف بنزین از طرق غیر قیمتی هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت