یارانه معیشتی| یارانه شهریور ماه| زمان واریز یارانه | یارانه جدید
یارانه معیشتی این دهک ها حذف شد | این خانوارها منتظر یارانه معیشتی شهریور نباشند
نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه کارگران مشکلات متعددی دارند، گفت: افزایش دستمزد نتوانست مشکلات معیشتی کارگران را حل کند.
یارانه معیشتی / یارانه معیشتی جدید دولت رئیسی برای اولین بار از اردیبهشت سال 1401 پرداخت شد. با توجه به افزایش قیمتها، دولت سیزدهم برای جبران رفاه از دست رفته خانوار و کمک به معیشت آنها اقدام به افزایش یارانه معیشتی کرده است. با افزایش یارانه معیشتی سه دهک پایین درآمدی توسط دولت به هر نفر ۴۰۰ هزار تومان، قدرت خرید دهک اول درآمدی روستاییان (فقیرترین دهک) ۲.۵ برابر میشود.
پس از واریز دو مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار، برخی از اعضای اقتصادی دولت احتمال تبدیل آن به کالابرگ الکترونیکی را مطرح کردند. اما ابراهیم رئیسی اعلام کرد که فعلا موضوع کالابرگ منتفی است و تا وضع کالا برگ اطمینان بخش نشود، پرداخت نقدی یارانه معیشتی ادامه پیدا میکند.
محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورای عالی کار، درباره مشکلات کارگران گفت: یکی از مشکلات کارگران ناقص بودن سامانه وزارت کار در بحث هدفمندی یارانههاست. اطلاعات تعداد زیادی از کارگران بهروز نیست و ناقصی دارد و این مساله باعث اجحاف در حق آنها شده است. وی با اشاره به اینکه تعدادی از کارگران به دلیل نقص در اطلاعات در طرح دریافت یارانه حذف شدند، گفت: کارگران در بحث معیشت و مسکن هم مشکلات زیادی دارند. تاجیک با اشاره به تبصره ۲ ماده 41 قانون کار که مرتبط با سبد معیشت خانوار کارگری است، بیان کرد: با استخراج و به دست آوردن سبد معیشت کارگران از سوی کارشناسان وزارت بهداشت و انستیتو تغذیه میزان کالری لازم و حداقلهای مصرفی و اقلام لازم خوراکی و غیرخوراکی را برای تداوم فعالیتهای روزمره محاسبه میکنیم. عضو کارگری شورای عالی کار اظهار کرد: ما همهساله حداقلها را در نظر گرفتیم و همهساله با شرکای اجتماعی خود در شورای سهجانبه کار تعامل کردیم، با این حال شکاف میان تورم و مزد آنقدر زیاد است که طرف کارگری هرچقدر هم انعطاف و تعامل به خرج دهد، باز هم به توافق نمیرسد.
وی با بیان اینکه دستمزد مصوب هرساله هرگز نمیتواند ماده 41 و تبصره دوم آن (سبد معیشت) را پوشش دهد، گفت: درخواست افزایش حقوق مجدد را داشتیم، چرا که با حذف ارز ترجیحی میزان تورم کالاها روند صعودی داشت و این مساله باعث ایجاد مشکل برای بخش زیادی از جامعه از جمله کارگران شد. در حالی که به مهرماه نزدیک میشویم کارگران در تأمین هزینههای نوشتافزار هم مشکل دارند، البته این از آنجا ناشی میشود که کارگران در تأمین سبد هزینهها و معیشت دچار مشکل هستند.
منبع: وطن امروز
حقوق کارمندان کسر شد
محمد اسکندری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در مورد افزایش حقوق کارمندان بازنشسته دولت گفته است: افزایش ۱۰درصدی حقوق بازنشستگان این صندوق در سال ۱۴۰۱، اندک است و درخواست بازنشستگان برای افزایش آن مطالبهای دقیق و درست است.
حقوق کارمندان از هزینه های مهم دولت است. حقوق کارمندان امسال 10 درصد افزایش دارد. حقوق کارمندان هرساله افزایش می یابد. حقوق کارمندان سال گذشته 25 درصد افزایش یافت. برای اطلاعات بیشتر درباره حقوق کارمندان با این خبر همراه باشید.
حقوق کارمندان افزایشی نمی شود
اگرچه سازمان برنامه در ابتدای شهریورماه از افزایش حقوق کارمندان دولت خبر داده بوداما حرفهای اخیر مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از منتفی شدن افزایش حقوق کارمندان دولت و موکول شدن آن به سال آینده حکایت دارد.
محمد اسکندری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در مورد افزایش حقوق کارمندان بازنشسته دولت گفته است: افزایش ۱۰درصدی حقوق بازنشستگان این صندوق در سال ۱۴۰۱، اندک است و درخواست بازنشستگان برای افزایش آن مطالبهای دقیق و درست است. هم دولت و هم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان این موضوع هستند، و دولت هم مدافع این موضوع است. این امر باید تبدیل به یک لایحه شود و در بودجه ۱۴۰۲ مطرح و پیگیری شود.
این صحبتها را میتوان به معنی منتفی بودن افزایش حقوق بازنشستگان صندوق کشوری در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تعبیر کرد.با این حال اسکندری از تخصیص اعتباری ۹ هزار میلیارد تومانی برای متناسب سازی، حقوق کارمندان سابق خبر داده است.
این صحبتها را میتوان به معنی منتفی بودن افزایش حقوق بازنشستگان صندوق کشوری در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تعبیر کرد.با این حال اسکندری از تخصیص اعتباری ۹ هزار میلیارد تومانی برای متناسب سازی، حقوق کارمندان سابق خبر داده است.
وی در عین حال یادآور شده است که با وجود قطعی بودن تخصیص این اعتبار، هنوز هیچ دستور العملی برای چگونگی توزیع و تقسیم آن به بازنشستگان مشمول وجود ندارد.این صحبتها نیز میتواند گویا این واقعیت باشد که تا اطلاع ثانوی قرار نیست حقوق بازنشستگان کشوری ترمیم شود.
وضعیت مبهم افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان در حالی است که از هفته گذشته سازمان تامین اجتماعی احکام بازنشستگی غیر حداقلی بگیران را تصحیح کرد و حقوق ماهانه آنها را از ۱۰ درصد به ۳۸ درصد افزایش داد.
در حالی که انتظار میرود تا همتایان مستمری بگیران صندوق کشوری در سازمان تامین اجتماعی از فردا (بیستم شهریور) حقوق شهریورماه خود را به نرخ جدید دریافت کنند، به نظر میرسد هنوز هیچ برنامه مشخصی برای افزایش حقوق کارکنان دولت وجود ندارد.
این اتفاق در شرایطی رخ داده است که پیش از این سازمان برنامه و بودجه از تصمیم دولت برای افزایش حقوق کارمندان شاغل و بازنشسته خبر داده بوده، موضوعی که قرار بود یکی از بخشهای اصلاحیه لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ لحاظ شود.
حقوق کارمندان افزایش خواهد یافت؟
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: مصوبه افزایش حقوق کارکنان دولت در دست بررسی قرار دارد.
«سیدمسعود میرکاظمی» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره اینکه مصوبه افزایش حقوق کارکنان دولت چه زمانی به مرحله اجرا میرسد، توضیح داد: این موضوع همچنان در حال بررسی و اکنون هم جلسهای به همین منظور در حال برگزاری است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه نشست امروز چهارشنبه 16 شهریور هیات دولت، اظهار داشت: میزان مالیات اخذ شده مشخص و سهم هراستان معلوم است سازمان امور مالیاتی کشور مالیات هر استان را در همان استان صرف میکند و آن را جزو درآمد همان استان تلقی میکند چرا که ثروت همانجا خلق میشود و اگر مشمول ارزش افزودهای شود باید به استان میزبان برسد.
وی درباره اینکه مصوبه افزایش حقوق کارکنان دولت چه زمانی به مرحله اجرا میرسد، توضیح داد: این موضوع همچنان درحال بررسی و اکنون هم جلسهای به همین منظور درحال برگزاری است.
افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان تامین اعتبار شد؟
یک کارشناس بازار کار در واکنش به افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت گفت: به طور قطع چنین منابعی در کوتاهمدت برای این تصمیمگیری در کشور وجود ندارد، چون درآمدهای دولت کاملا مشخص است و اتفاق خاصی هم در کشور صورت نگرفته که درآمدهای دولت را افزایش دهد.
مریم فکری: در حالی پیشنهاد افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان لشکری و کشوری در دولت در حال بررسی است که بنا به اعلام مقامات دولتی، منابع اعتباری لازم برای این پیشنهاد هنوز مشخص نیست.
در هشتمین روز شهریورماه میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستهها، گفت: جلسات بررسی این موضوع در حال برگزاری است تا منابع مالی برای اجرای آن تامین شود البته هنوز در دولت نهایی نشده است.
وی تصریح کرد:موضوع افزایش حقوقها ابتدا باید در دولت نهایی شود، سپس به مجلس شورای اسلامی یا سران قوا فرستاده میشود که قانونی و اجرا شود. از سوی دیگر میثم لطیفی، رییس سازمان اداری و استخدامی گفته است: تامین اعتبارات برای افزایش حقوق و دستمزد باید از منابع پایدار باشد و نباید استقراض از بانک مرکزی صورت گیرد که بار تورمی داشته باشد.
بر همین اساس، کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی عنوان میکند که با وجود کسری بودجه شدید، دولت در صورت اجرای چنین تصمیمی یا مجبور به چاپ پول میشود و یا استقراض از بانک مرکزی و یا به اشکال دیگری تامین اعتبار خواهد کرد که در نهایت به تورم بالا دامن میزند و همین موضوع، افزایش حقوقها را مجددا خنثی خواهد کرد.
در همین رابطه حمید حاجاسماعیلی در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره پیشنهاد برای افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان اظهار داشت: از گذشته یک تفاوت رویکردی در خصوص کارمندان و مستخدمین دولت با کارگران وجود داشت و آن هم امنیت شغلی بود که در حوزه کارمندان دولت بود و در بخش مشغولان قانون کار و کارگران کمتر بود. در عین حال، مزایایی هم مرتبط با مستخدمین دولت و در بخشهای کارمندی وجود داشت که در بخش کارگری دیده نمیشد.
وی افزود: اما رفته رفته ما طی دو دهه گذشته این روند را کاملا کاهشی میبینیم و وضعیتی که الان در کشور شاهد هستیم، شباهت زیاد بین کارمندان و کارگران و همینطور بازنشستگان حوزه دولت و بخش تامیناجتماعی است.
حاجاسماعیلی عنوان کرد: علت هم این است که وقتی شرایط اقتصادی دچار مشکلات اساسی میشود، عمده کسانی که از شرایط سخت اقتصادی متاثر میشوند، اول کارگران و کارمندان هستند.
وی ادامه داد: متاسفانه تورمهای بالای چند سال اخیر شرایط را هم برای کارمندان و هم کارگران در کشور بسیار سخت کرده است. امروز شرایط کارمندان مثل کارگران سخت است و چند عامل اساسی باعث بروز این شرایط شده که ما حتی در گروه فقرا، جامعه بزرگی از کارمندان و کارگران را شاهد هستیم.
این کارشناس بازار کار متذکر شد: اقتصاد که دچار مشکل میشود و فشارهای اقتصادی که گسترش پیدا میکند، مجموعه بزرگی از جمعیت کشور را که کارمندان و کارگران هستند در برمیگیرد و الان بخش بزرگی از جامعه کارمندی که جزو جامعه متوسط بودند، به سمت گروه فقرا سوق پیدا کردند. این واقعا مایه نگرانی است.
دیدگاه تان را بنویسید