یارانه نقدی | زمان واریز یارانه نقدی | یارانه نقدی شهریور ماه | یارانه جدید
فردا ؛ واریز یارانه نقدی در حساب سرپرستان خانوار / یارانه بلاعوض 4 میلیونی جدید رئیسی به یارانه بگیران
اگرچه طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها از ۲۰ اردیبهشت ماه امسال از سوی دولت کلید خورد و تاکنون چند ماهی از زمان اجرایی شدن آن میگذرد و بر اساس رویه پیشین فردا ۲۰ شهریور، یارانه شهریورماه نیز باید واریز شود اما هنوز هستند عده ای که به نحوه دهک بندی یا اطلاعات مرتبط با خانوار خود معترضند.
چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا شهریور ماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی شهریورماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد.
بر اساس آخرین وضعیت محاسبه مشمولان یارانه در مردادماه ۱۴۰۱ توسط پایگاه رفاه ایرانیان، از بین حدود ۸۶ میلیون نفر جمعیت کل کشور، حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار معادل ۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر به عنوان مشمول به سازمان هدفمندسازی یارانهها معرفی شدهاند (معادل ۸۹٫۹ درصد جمعیت کشور).
از این میزان حدود ۸۰۰ هزار خانوار مشمول یارانه ۴۰۰ هزار تومانی و حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار مشمول یارانه ۳۰۰ هزار تومانی هستند. از بین ۷ میلیون جامانده که شامل انصرافیهای قدیم، محذوفین قدیم و افرادی است که به هر دلیلی در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی دریافت نمیکردند، تعداد کل ثبتنامیهای جدید (پس از اردیبهشت ۱۴۰۱) حدود دومیلیون و ۷۰۰ هزار نفر هستند که حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از این افراد در جمع مشمولان فعلی حاضر هستند.
همچنین از بین محذوفین جدید یارانه در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اقدام به ثبت اعتراض کردند که در وسع سنجی تیر ماه یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جمع مشمولان تیرماه یارانه به سازمان هدفمندسازی یارانهها معرفی شدند.
با این حال، هنوز هستند عده ای که به نحوه دهک بندی یا اطلاعات مرتبط با خانوار خود معترضند و می خواهند اطلاعات جدیدی را در سامانه حمایت (اعتراض یارانه) ثبت کنند.
نحوه اصلاح اطلاعات ثبتی اولیه خانوار
بر اساس اعلام مسئولان در وزارت رفاه، درباره نحوه اصلاح اطلاعات ثبتی اولیه خانوار، متولی اطلاعات ورودی، دستگاههای اجرایی مولد آن هستند. بر این اساس به عنوان مثال اگر کسی خودرویی را قولنامهای فروخته یا فک پلاک نکرده است باید با مراجعه به مراکز فک پلاک مسئله را حل کند. اطلاعات ساختار خانوار که یکی از پایهایترین اطلاعات وسع سنجی است در صورت نیاز به اصلاح (مواردی از قبیل ازدواج فرزندان، اشتغال فرزندان مجرد، فوت و موالید و حضانت و طلاق و امثالهم) طبق بخشنامه ستاد تنظیم بازار فعلاً توسط سازمان هدفمندسازی یارانهها اصلاح میشود که از طریق پلیس به علاوه ۱۰ یا سامانههای اعلامی این سازمان صورت میپذیرد.
وزارت رفاه در سامانه جدید حمایت (اعتراض یارانه) hemayat.mcls.gov.ir امکانی را فراهم میکند تا سرپرستان خانوار بتوانند با مراجعه به آن برخی آیتمهای دخیل در وسع سنجی خود را مشاهده کنند و در صورت اعتراض راهنمایی لازم برای اصلاح آن اطلاعات را دریافت کنند. در مورد افرادی که اصطلاحاً کارپرداز هستند و تصور میکنند گردش حساب بالای ایشان موجب حذف یارانهشان شده است این امکان فراهم شده است که در صورت تفکیک حساب شخصی و تجاری، در وسع سنجیهای آتی سابقه اطلاعات گردش حساب آنها در نظر گرفته نشود.
همچنین به گفته مسئولان برخلاف تصور عموم گردش حساب (مجموع واریز و برداشت بانکی) از آیتمهای کم اثر در ساز و کار وسع سنجی است.
پس از ثبت اعتراض و اقدام برای اصلاح اطلاعات ثبتی خانوار و همچنین ارجاع اطلاعات اصلاح شده از دستگاههای متولی به پایگاه رفاه ایرانیان، از اطلاعات جدید در وسع سنجیهای آتی که در بازههای زمانی سه یا شش ماهه صورت میپذیرد بهره برده خواهد شد.
گفتنی است، پیرو مصوبه مجلس شورای اسلامی در بند ب تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ کل کشور، هیات دولت و ستاد تنظیم بازار در تفسیر "اقشار و دهکهای پردرآمد" مندرج در این تبصره تصمیم گرفت تا ماهیانه به خانوارهای دهکهای یک تا سه، به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان، دهکهای چهار تا ۹ به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان پرداخت و دهک ۱۰ را حذف کند.
وظیفه شناسایی به عهده پایگاه رفاه ایرانیان است تا بر مبنای وسع سنجی خود این دهکها را معرفی کند. در این سیاست پایگاه رفاه ایرانیان صرفاً مجری شناسایی دهکها بوده است. به طور همزمان پیشنهادات کارشناسی و مبتنی بر داده به منظور تدقیق انتخاب گروههای هدف از سوی این پایگاه به هیات دولت ارائه شده است که به طور کلی میتوان آن را در تغییر مبنا از «دهکبندی» به «صدکبندی به دولت» خلاصه کرد. البته تا کنون این پیشنهاد مبنای تصمیمگیری قرار نگرفته است.
منبع: همشهری آنلاین
نحوه ثبت نام جاماندگان یارانه نقدی و ثبتنامیهای جدید
سرپرست پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تکلیف جاماندگان و ثبتنامیهای جدید یارانه گفت: برخی افراد جامانده به دلایل مختلف هنوز امکان ثبتنام پیدا نکردهاند. ثبتنام افراد جامانده و انصرافیهای قبل، توسط سازمان هدفمندسازی یارانهها و از طریق درگاه my.gov.ir صورت میپذیرد.
پس از ثبتنام، اطلاعات خانوارهای ثبتنامی توسط سازمان هدفمندسازی یارانهها برای پایگاه رفاه ایرانیان ارسال شده و در اولین دور بعدی واریز یارانه، مورد وسع سنجی فوری قرار گرفته و در صورت حضور در دهکهای ۱ تا ۹، سرپرستان خانوارهای مشمول برای واریز یارانه به سازمان هدفمندسازی یارانهها معرفی میشوند.
زریباف درباره خانوارهایی که اخیرا مشمول شده و معوقات خود را دریافت نکردهاند و همچنین درباره تکلیف رفع مسدودی یارانهها گفت: تمامی امور اجرایی مربوط به واریز یارانهها، از جمله پرداخت معوقات مشمولان، تعیین تکلیف مبالغ مسدودی در حساب سرپرست خانوار، رفع مشکل واریز مبالغ کمتر از تعداد اعضا خانوار و … توسط سازمان هدفمندسازی یارانهها صورت میپذیرد.
یارانه نقدی۴ میلیون تومانی به این سرپرستان خانوارها
به همت بنیاد ۱۵ خرداد ، مرحله اجرایی پویش لبخند مادری با هدف تشویق به فرزندآوری و حمایت از خانوادههای دارای سه فرزند به بالا رسما آغاز شد.
صبح (سهشنبه) در مراسمی با حضور سرپرست و معاونان ستاد اجرایی فرمان امام، دبیر ستاد ملی جمعیت، مدیران عامل بنیاد ۱۵ خرداد و بنیاد برکت، آئین افتتاح رسمی پویش ملی "لبخند مادری" در محل نمایشگاه دائمی دستاوردهای ستاد اجرایی فرمان امام برگزار شد.
سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در این مراسم گفت: در راستای اجرای سیاست جوانی جمعیت و از طریق بنیاد ۱۵ خرداد اقدامات و طرحهای متنوع زیادی را درسالهای اخیر اجرا کردهایم.
عارف نوروزی افزود: در پویش لبخند مادری ۵۰ هزار بسته شامل ۴۰ قلم از وسایل مورد نیاز مادر و نوزاد به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان به خانوادههای دارای ۳ فرزند و بیشتر اهدا میشود.
وی خاطرنشان کرد: تمام اقلام این بستهها، اجناس باکیفیت ایرانی هستند و با این اقدام از اشتغالآفرینی و رونق گرفتن چرخه تولید نیز حمایت میشود.
سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام افزود: همچنین سلسله خدماتی هم برای خانوادههای جوان به ویژه در مناطق کمبرخوردار، زوجین دانشجو و سرباز، حوزههای علمیه و اشتغال والدین کودکان تازه متولد شده از طریق بنیاد برکت و بنیاد ۱۵ خرداد در نظر گرفته و تسهیلاتی پیشبینی کردهایم.
نوروزی درباره ارزش ریالی این بستهها گفت: ارزش ریالی هر بسته لبخند مادری ۴ میلیون تومان است؛ از امروز توزیع این ۵۰ هزار بسته در دو مرحله آغاز میشود و قصد داریم این برنامه را به صورت مستمر ادامه دهیم.
وی تصریح کرد: ستاد اجرایی فرمان امام محوریت این کار را برعهده گرفته و در این مسیر مشارکت خیرین و مردم نیز از طریق همکاری صداوسیما و معرفی این پویش در برنامه عصر جدید همراه ما بوده است.
دبیر ستاد ملی جمعیت نیز در این مراسم گفت: از مسئولین ستاد اجرایی فرمان امام که پایهگذار اقدامات مؤثر برای اجرای سیاست جوانی جمعیت و حمایت از مادران و نوزادان هستند تشکر میکنم، پویش ملی لبخند مادری، کاری ابتکاری و ویژه است.
سیدکاظم فروتن افزود: انتظار داریم که بحث جوانی جمعیت با یک حرکت مردمی توأم شود با اینکه مجلس قوانینی برای افزایش جمعیت وضع کرده و وظایفی را برای دستگاههای مختلف برای فرزند آوری و حمایت از آنها وضع کرده ولی این اقدامات زمانی نتیجه میدهد که یک نهضت مردمی در کل کشور برای حمایت از جوانی جمعیت شکل بگیرد.
دبیر ستاد ملی جمعیت تصریح کرد: امیدوارم با کمک ستاد اجرایی فرمان امام و مردم شاهد جبران عقبماندگی به وجود آمده در سالهای گذشته در حوزه جمعیت باشیم.
فروتن خاطرنشان کرد: ۱۰ درصد جامعه فعلی ایران سالمند هستند اما سال ۱۴۰۵ این میزان به ۳۰ درصد میرسد و جوانان فعلی سالمندان آینده محسوب میشوند؛ همانطور که رهبر معظم انقلاب هم بارها تاکید داشتهاند باید از هماکنون برنامهریزی لازم را داشته باشیم.
مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد نیز در این مراسم گفت: ۲۰ پروژه ویژه و محوری در حوزه جمعیت مانند تسهیلات درمان ناباروری، اطلس جمعیت، مجمع خیرین جمعیت، شبکه ملی حمایت از تسهیلگران و.. در دستور کار بنیاد ۱۵ خرداد قرار گرفته است.
حمیدرضا علیانزادگان افزود: در افق نزدیک هدفگذاری ما این است که به هر فرزند که در ایران اسلامی به دنیا میآید یک بسته لبخند مادری اهدا کنیم.
وی تصریح کرد: ارائه تسهیلات ۱۵ میلیون تومانی و کارت هدیه به زوجهای دانشگاهی دارای سه فرزند و بالاتر، اجرای پروژه پلتفرم خدمات رسان مجازی برای ارائه کالاهای موردنیاز خانوادهها با تخفیف ویژه با کمک پلتفرم باسلام، ارائه ۲۰ میلیون تومان تسهیلات شروع درمان ناباروری از جمله اقدامات بنیاد ۱۵ خرداد در این خصوص است.
در این مراسم همچنین از پدر و مادر شهید مدافع حرم "محسن حججی" و تعدادی از فعالان حوزه جمعیت نیز تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
دیدگاه تان را بنویسید