خبر مهم برای یارانه بگیران | تغییر شیوه دهک‌بندی یارانه نقدی | یارانه این خانوارها قطع می شود

کد خبر: 1168865

تعیین تکلیف نحوه پرداخت حقوق بازنشستگان، تدوین دستورالعملی برای پایداری منابع تأمین اجتماعی و مهمتر از همه تدوین شیوه‌نامه‌ای برای تعیین دهک‌بندی با استفاده از اجرای دولت الکترونیک و معیارهای اصولی و مبتنی بر پایه علمی از برجسته‌ترین حرف‌های سرپرست وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در روز گذشته بود.

خبر مهم برای یارانه بگیران | تغییر شیوه دهک‌بندی یارانه نقدی | یارانه این خانوارها قطع می شود

چندی پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا مردادماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی مرداد ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد.

دیروز، محمد هادی زاهدی وفا به بهانه روز خبرنگار، در جمع آنها درباره همه مسائل سه حوزه مهم تعاون، رفاه و کار حرف زد و از این میان خبر خوشی را به بازنشستگان داد.

اعلام تغییرات شیوه دهک‌بندی یارانه نقدی

اما مسأله‌ای که این روزها اغلب ثبت‌نام‌شدگان یا جاماندگان یارانه نقدی با آن مواجه هستند، عدم تعیین تکلیف آنها از سوی سازمان‌های ذیربط همچون سازمان هدفمندی یارانه‌ها و وزارت رفاه است که از مدت‌ها ذهن ثبت‌نام شدگان را به خود درگیر کرده است. از آنجا که شناسایی معترضان به عدم دریافت یارانه نقدی که تا پیش از اردیبهشت آنها مشمول این طرح بودند برعهده وزارت رفاه است، اما بر‌اساس اطلاعات و بررسی‌های صورت‌گرفته سامانه وزارت رفاه در این زمینه به‌روزرسانی نشده و برخلاف وعده‌های داده شده از سوی مسئولان این وزارتخانه تاکنون اقدامی صورت نگرفته است. گفته می‌‌شود که این سامانه از سال 98 تاکنون به‌روزرسانی نشده و همین امر باعث اختلال در روند مشمولان یارانه نقدی شده است. در همین باره روز گذشته خبرنگار روزنامه ایران از زاهدی وفا درخواست کرد که در این باره شفاف‌سازی کند و یک بار برای همیشه به این موضوع خاتمه دهد.

او در این باره گفت از سال‌های گذشته تاکنون دو دسته اطلاعات وجود داشته که یک دسته از این اطلاعات شفاف و واقعی بودند و دسته‌ای دیگر نادرست ارزیابی شده‌اند و هر دو دسته این اطلاعات در بانک‌های اطلاعاتی وجود دارد. به همین خاطر برای اینکه سره را از ناسره تشخیص دهیم با استفاده از بانک‌های اطلاعاتی دولت الکترونیک درصدد هستیم که علاوه بر آنکه شیوه راستی‌آزمایی اطلاعات را تغییر دهیم یک‌بار برای همیشه این نوع سوءتفاهم‌ها را نیز از بین ببریم. لذا روال کار بر این است که شیوه دهک بندی بزودی تغییراتی خواهد داشت و مردم از این سردرگمی قطعاً رهایی می‌یابند.

معنای دیگرسخن سرپرست وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی این است که از ابتدای سال آینده اطلاعات پایش شده و دیگر در طول سال تغییری ایجاد نخواهد شد و در این باره کارهای کارشناسی نیز انجام گرفته که بیشتر بار آن بر دوش دولت الکترونیک است.

او همچنین گفت که این موضوع در دستور کار دولت قرار گرفته و مصوبه‌ای برای تصویب به هیأت دولت ارسال شده است.

نحوه پرداخت حقوق بازنشستگان امروز اعلام می‌شود

او در این نشست اعلام کرد که در مورد نحوه پرداخت به بازنشستگان توافق حاصل شده و در جلسه امروز نمایندگان بازنشستگان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

او گفت: همان‌طور که قبلاً گفتیم اختیارات هیأت وزیران به وزرای عضو هیأت امنا تفویض شد. ما نیز در چهارچوب مصوبه شورای‌عالی کار و طبق قوانین باید تصمیم می‌گرفتیم اما محدودیت‌های منابع وجود داشته و دارد. وی افزود: ما در این مدت جلساتی با فعالان بازنشستگی داشتیم و تصمیم بر این شد که مصوبه شورای‌عالی کار اجرا شود. در مورد نحوه پرداخت هم توافق شد و در جلسه{ امروز} نمایندگان بازنشستگان اطلاع‌رسانی می‌شود.

زاهدی وفا ادامه داد: اگر بخواهیم منزلت بازنشستگان حفظ شود، باید تصمیم مناسبی برای انتقال حقوق و دارایی‌ها بگیریم، یک پیشنهاد ما این بود که صندوق زمین و ساختمان را در کل استان‌ها برای بازنشسته‌ها تأسیس کنیم تا بتوانند به یکی از مهم‌ترین نیازهای خود برسند. پیشنهاد دیگر ما واگذاری برخی سهام‌ها بود.

همسان‌سازی سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی

وی با بیان اینکه طبق قانون سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی باید همسان‌سازی انجام شود، گفت: این صورت‌مسأله بزرگی است که با کمک اصحاب رسانه باید حل شود.

زاهدی وفا گفت: در همین راستا اختیارات هیأت وزیران به هیأت امنای تأمین اجتماعی تفویض شد. باید در چهارچوب مصوبه شورای عالی کار تصمیم می‌گرفتیم اما محدودیت‌های منابع وجود دارد. سرپرست وزارت کار با تأکید بر اینکه منزلت بازنشستگان باید حفظ شود، گفت: باید حقوق و دارایی مثل زمین، ساختمان یا سهام به آنها واگذار شود. وی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم گفت: کارهای سختی که در ۴۰ سال گذشته باقی‌مانده بود و همه دولت‌ها از آن سر باز می‌زدند را این دولت انجام داد.

طبق قانون صندوق‌ها باید همسان‌سازی و در وزارت رفاه ادغام شود

زاهدی وفا ضمن انتقاد از تصمیم‌هایی که در گذشته درباره صندوق‌های بازنشستگی گرفته شده گفت که در گذشته تصمیم‌های حرفه‌ای برای صندوق‌ها گرفته نشده و نتیجه آنها این شده که منابع صندوق‌ها متکی به بودجه دولت شود.این در حالی است که باید رفتار اقتصادی منطقی داشت و بر اساس فرمول اقتصادی سیاستگذاری شود. وی گفت: ما به دنبال این هستیم که منزلت بازنشستگان را افزایش دهیم. در حال حاضر به دلیل تصمیمات گذشتگان وارث وضعیتی هستیم که ناترازی‌های مختلفی در کشور وجود دارد و یکی از ناترازی‌ها، ناترازی صندوق‌های بازنشستگی است. وی ادامه داد: از چهار صندوق زیرمجموعه وزارت رفاه دو صندوق به خاطر تصمیمات غیرحرفه‌ای گذشته متکی به بودجه دولت هستند. در حالی‌که بین ورودی و خروجی صندوق‌ها باید تعادل وجود داشته باشد. زاهدی وفا گفت: در حال حاضر حدود ۱7-۱6 صندوق داریم که کم‌وبیش ممکن است این مشکل را داشته باشند و طبق قانون این صندوق‌ها باید همسان‌سازی و در وزارت رفاه ادغام شود. وی گفت: در کنار اینها تصمیم بر این شد که حقوق‌ها به حد شورای‌عالی تغییر کند. تصمیمات خوبی گرفته شد که فردا به طور کامل اعلام می‌شود. سرپرست وزارت کار گفت: ما فکر می‌کنیم سیاست کلی این است که شرکت‌های سرمایه‌گذاری ملی را برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تجربه کنیم و ذینفعان وزارت رفاه سهامداران اصلی این شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی شوند.

زاهدی وفا گفت: وزارت کار در حوزه اقتصادی وظایفی دارد و ما با طیف گسترده‌ای از وظایف و تکالیف در وزارتخانه مواجه هستیم که به دلیل اینکه قبلاً سه وزارتخانه بوده و اکنون در هم ادغام شده اکنون مسئولیت‌های گسترده‌ای را از نظر تنوع داریم.

وی ادامه داد: بعضاً در بعد اقتصادی سیاست‌های اقتصادی منوط به تصمیم‌گیری می‌شود. زمانی است که سیاست‌های اقتصادی داریم که موفقیت آن منوط به تغییر رفتار مخاطبان است مثلاً تصمیمی گرفته می‌شود که تعرفه را از درصدی به درصدی تغییر بدهیم که باعث می‌شود حداکثر ۱۰۰ هزار نفر در کشور با آن درگیر شوند اما برخی سیاست‌های اقتصادی هست که موفقیت آن منوط به تغییر رفتار در مردم است و باید فرهنگ‌سازی شود و با مدیریت روانی جامعه همراه باشد که در این حالت به نقش رسانه‌ها نیاز است. سرپرست وزارت کار افزود: مثلاً در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۳۸۹ از اجرای قانون انتظار داشتیم که اگر یارانه‌ها هدفمند شود عملاً تغییری در مصرف داشته باشیم، صرفه‌جویی حاصل و عدالت برقرار شود و موفقیت این طرح به مدیریت رفتاری مردم بستگی داشت. زاهدی وفا گفت: یکی از اولویت‌های فعلی ما حل مسائل اقتصادی در کشور است. اگر اعتماد و امید مردم به دستگاه سیاستگذار تقویت شود، آن سیاست موفق خواهد بود. سرپرست وزارت کار بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های کشور تأکید کرد و افزود: متوسط نرخ تورم در ۴۰ سال گذشته ۲۳ درصد بوده و نرخ بیکاری دو رقمی است و رشد اقتصادی ما در یک دهه گذشته نزدیک به صفر بوده است، لذا اگر بخواهیم تغییری در اقتصاد بدهیم، باید از تمام ظرفیت کشور استفاده کنیم.

منبع: روزنامه ایران

۲

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد