افزایش قیمت خودرو در کارخانه!/ ارزانترین خودروی کارخانه چند؟
قرار است تولید تیبا و ساینا متوقف شود. دو خودروی اقتصادی که کمترین قیمت را در بازار دارد. اما با حذف این دو خودرو، متقاضیان برای خرید ارزانترین خودروی موجود در بازار باید حداقل ۲۵درصد بیشتر هزینه کنند.
خبر توقف تولید تیبا، ساینا و سمند از مدتها قبل منتشر شد. گفته میشود خودروهایی نظیر شاهین CVT ، آریا ، رانا AMT, هایما S۸ و آریسان ۲ جایگزین این خودروها شوند. خودروهایی که ضرایب کیفی بالاتری دارند. اما گرانتر از خودروهای قبلی هستند.
اگرچه بعید است بتوان این خودروها را جایگزین دو خودروی تیبا و ساینا دانست. چراکه اولا هیچ کدام هنوز به خط تولید هم نرسیدهاند دوما قیمت برخی از آنها دو برابر قیمت تیبا و سمند است.
ارزانترین خودروی کارخانه چند؟
با توقف تولید پراید، تیبا و ساینا ارزانترین خودروهایی بودند که در ایران تولید میشد. اما حالا این دو خودروی ارزان هم قرار است دیگر تولید نشود.
قیمت کارخانهای تیبا صندوقدار ۱۲۰ میلیون تومان است و در بازار آزاد هم حدود ۲۲۰ میلیون تومان قیمت دارد. قیمت ساینا هم حدود ۱۲۴ میلیون تومان است و قیمت بازار آزاد آن هم حدود ۲۱۱ میلیون تومان است.
گویا قرار است خودروهایی نظیر آیسان ۲ جایگزین این دو شود و خودروی اقتصادی ایران باشد. خودرویی که گفته میشود قیمت آن حدود ۲۶۰ میلیون تومان است. یعنی دو برابر قیمت کارخانه تیبا و ساینا.
اما دنیای اقتصاد در گزارشی اعلام کرده که با حذف تیبا و ساینا و تا تولید شدن خودروی اقتصادی جدید، پژو ۲۰۶ تیپ دو که همچنان در حال تولید است، ارزانترین خودروی موجود در بازار خواهد بود. خودرویی که قیمت کارخانه آن ۱۵۰ میلیون تومان است، ۲۵ درصد گرانتر از قیمت تیبا و ساینا.
این خبر به این معناست که به محض حذف این دو خودرو از سبد محصولات ایران خودرو و سایپا، خریداران برای خرید ارزانترین قیمت کارخانهای خودروی ایرانی باید ۲۵ درصد بیشتر هزینه کنند.
خداخافظی با خودروهای ارزان؟
با توجه به اینکه مساله توقف تولید سمند هم در برنامه خودروسازان قرار دارد، بعد از پژو ۲۰۶ تیپ دو، دومین و سومین خودروی ارزان بازار پژو پارس با موتور XU7P و کوییک معمولی است که قیمت پژو پارس در کارخانه ۱۶۶ میلیون تومان و قیمت کوییک معمولی هم ۱۶۸ میلیون تومان است.
گویا زمزمههای حذف پژو ۲۰۶ تیپ دو هم مطرح است. این مساله نشان میدهد با حذف این خودرو، احتمالا پژو ۲۰۶ تیپ ۳ با سقف شیشهای جایگزین میشود که قیمت کارخانه آن بیش از ۱۸۰ میلیون تومان است که اگر چنین شود، کف قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا حدود ۳۸ درصد صعود خواهد کرد.
این مساله سبب میشود ارزانترین خودروهای این دو خودروساز، ۲۵ تا ۳۸ درصد گرانتر شوند و خریداران باید برای تهیه ارزانترین خودروی موجود در بازار بیشتر از گذشته هزینه کنند.
این در حالی است که خودروسازان مدعی تولید خودروی اقتصادی و ارزان هستند و مدتهاست که وعده دادهاند خودروی اقتصادی تولید میکنند.
بر اساس تعاریف، خودرویی اقتصادی است که افراد بتوانند با شش ماه پسانداز حداقل حقوق خود آن را بخرند.
اما همین الان قیمت ارزانترین خودروی موجود در بازار ایران معادل ؟ ماه حداقل حقوق کارگران است./تجارت نیوز
دیدگاه تان را بنویسید