واریزی جدید دولت به صاحبان سهام عدالت /واریز سود سهام عدالت تا شهریور

کد خبر: 1159517

مشاور رئیس سازمان بورس گفت: سود شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت تا شهریورماه به حساب سهامداران واریز می‌شود.

واریزی جدید دولت به صاحبان سهام عدالت /واریز سود سهام عدالت تا شهریور

سهام عدالت که با هدف ایجاد عدالت و مشارکت دهک‌های پائین جامعه در اقتصاد کشور از سال 85 شروع شد، در حال حاضر حدود 49 میلیون نفر سهامدار دارد که این افراد در 49 شرکت مرکب از 36 شرکت بورسی و 13 شرکت غیربورسی سهامدار هستند. بعد از گذشت 16 سال هنوز سودی بابت شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت به حساب این سهامداران  واریز نشده است.

امروز در میز اقتصادی شبکه یک تلویزیون بحث سهام عدالت مطرح بود که پیمان حدادی مشاور رئیس سازمان بورس در این میزگرد در برابر سؤالی مبنی بر اینکه سود شرکت‌های غیربورسی حاضر در پرتفوی سهام عدالت چه می‌شود، گفت: قرار است تا شهریور امسال سود شرکت‌های غیربورسی برای سهامداران عدالت واریز شود، منتهی به شرطی که سهامداران عدالت در سامانه سجام ثبت‌نام کرده و شماره حساب خود را اعلام کرده باشند.

وی گفت: در حاضر حدود 50 میلیون سهامدار عدالت هستند که در تعدادی از شرکت‌های غیربورسی هم سهام دارند. قرار بود سهام این شرکت‌ها در قالب هلدینگ ایرانیان تجمیع شود و این هلدینگ در بورس ارائه شود که هنوز این کار انجام نشده و کارهای اداری آن تمام شده و در مرحله ثبت شدن نزد اداره ثبت شرکت‌ها قرار دارد.

به گفته حدادی، شورای عالی بورس به سازمان خصوصی‌سازی تکلیف کرده است که در اسرع وقت در مورد تعیین تکلیف شرکت‌های غیربورسی حاضر در پرتفوی سهام عدالت اقدام کند. البته از 13 شرکت غیربورسی تاکنون سه شرکت در بورس پذیرش گرفته و عرضه اولیه شدند و 10 شرکت باقی ماندند که در این زمینه معاونت نظارت بر بورس‌های سازمان بورس اعلام کرده است در حال حاضر شرایط برای پذیرش شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت وجود دارد و باید این شرکت‌ها قاعدتا تا آخر سال جاری این شرکت‌ها باید در بورس و فرابورس پذیرش شوند.

مشاور رئیس سازمان بورس، همچنین گفت: قرار است سود شرکت‌های غیربورسی که نزد سازمان خصوصی‌سازی نگهداری می‌شود، تا شهریور امسال واریز شود. البته هنوز میزان سود هر شخص از سهامداران عدالت مشخص نیست.

حدادی این را هم گفت: بخشی از سود حاصل شده شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت صرف افزایش سرمایه شرکت‌ها شده و بخشی نیز قرار است به صورت نقدی واریز شود. البته تاکنون از زمان طرح سهام عدالت، هیچ سودی از شرکت‌های غیربورسی سهام دالت برای سهامداران واریز نشدها ست، اما سودی که گفته می‌شود تا شهریور واریز می‌شود، نسبت به رقمی که در اسفندماه سال گذشته برای سود سهام عدالت واریز شد، به مراتب کمتر است.

وی افزود: شورای عالی بورس تصویب کرده است که سود شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت تا شهریور افزایش پیدا کند چون تا آن موقع اکثر شرکت‌ها اگر برنامه افزایش سرمایه داشته باشند، تا آن موقع انجام می‌دهند و از طرفی باید سهامداران در سامانه سجام ثبت‌نام کنند.

حدادی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هنوز سهام عدالت به صورت کامل به مقصد خود نرسیده است. از ابتدا برخی از تصمیمات غیرقانونی برای این سهام گرفته شده است، از جمله اینکه نباید شرکت‌های غیربورسی در پرتفوی سهام عدالت قرار می‌گرفتند. همچنین شناسایی کسانی که مشمول سهام عدالت بودند، از ابتدا غلط بوده. به جای اینکه دهک‌های کم‌درآمد را شناسایی کنند، افراد را براساس طبقات شغلی مشمول سهام کردند.

مشاور رئیس سازمان بورس همچنین گفت: کارگروه سهام عدالت تاکنون 17 جلسه برگزار شده و هجدهمین جلسه آن این هفته برگزار می‌شود. در این کارگروه 10 نهاد مختلف مرتبط با سهام عدالت وجود دارند. البته این کارگروه یک بازوی مشورتی برای شورای عالی بورس است که یافته‌های خود را دراختیار شورای عالی بورس می‌گذارد، اما تصمیم‌گیر شورای عالی بورس است.

حدادی در مورد اینکه چه وقت نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی باز می‌شود، گفت: ذات سهام عدالت برای ماندگاری افراد است، گرچه حق سهامدار است که پرتفوی او مشخص شود، اما ذات سهام عدالت در ماندگاری است و باید سهامداران عدالت از سود و عایدی آن استفاده کنند.

وی همچنین گفت: سال 99 برخی تصمیمات غیرکارشناسی برای سهام عدالت گرفته شد، از جمله اینکه 60 درصد از پرتفوی سهام اجازه خرید و فروش پیدا کرد. در بازاری که قیمت سهام بسیار کمتر از ارزش ذاتی آن بود، 60 درصد اجازه خرید و فروش سهام عدالت داده شد و یکی از عوامل ریزش تاریخی شاخص بورس هم فروش سهام عدالت به شمار می‌رود.

حدادی همچنین گفت: به نظر من باید معیار 60 درصد برای آزادسازی سهام عدالت بررسی و تعدیل شود. سازمان بورس در حال بررسی است. همچنین مشوق‌هایی برای ماندگاری مردم در سهام عدالت باید در نظر گرفته شود که مردم این سهام را نفروشند.

مشاور رئیس سازمان بورس گفت: پرتفوی سهام عدالت آنقدر ارزنده است که از تیرماه 99 تاکنون بازدهی این پرتفوی یک‌ونیم برابر بازدهی شاخص کل بورس است و این نشان می‌دهد سهام حاضر در سبد سهام عدالت ارزنده است و این مسئله باید به اطلاع سهامداران عدالت برسد.

وی گفت: شورای عالی بورس در اسفندماه سال گذشته تصمیم گرفت نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بسته شود، البته دستورالعمل معاملات سهام عدالت آن موقع اعلام کرده بود نماد این شرکت‌ها تعلیق می‌شود، بنابراین کسانی که این سهام را خریده‌اند ریسک بسته شدن را هم پذیرفته‌اند.

وی همچنین گفت: یکی از مشکلات سهام عدالت این است که باید بازارگردان فعال برای سهام عدالت تعریف شود.

حدادی همچنین ابراز داشت: براساس ابلاغیه 9 اردیبهشت 1399 برای آزادسازی سهام عدالت، نهاد تصمیم‌گیر شورای عالی بورس است و باید آئین‌نامه اجرایی آن اصلاح شود. البته برخی از موارد آن اصلاح شده، اما باید کل آئین‌نامه اصلاحات اساسی شود.

منبع: فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت