کالابرگ الکترونیکی | کالابرگ الکترونیکی کی واریز می شود | اخبار کالابرگ الکترونیکی

زمان دقیق واریز کالابرگ مرداد ماه اعلام شد | مبلغ جدید یارانه کالابرگ مشخص شد

کد خبر: 1159161

الان دولت یارانه‌ای را برای سه دهک با یک رقم مشخص و برای شش دهک با رقم دیگری در نظر گرفته است. مردمی‌سازی یارانه‌ها زمانی می‌تواند مثمرثمر باشد که دو کار دیگر یعنی کنترل بازار و کنترل تورم هم انجام شود. بارها مجلس تأکید کرده است که قیمت کالاهای اساسی نباید از قیمت شهریور ۱۴۰۰ افزایش یابد و علت تأکید نمایندگان بر این مسئله آن است که ما نگران معیشت مردم و گرانی کالاهای اساسی هستیم.

زمان دقیق واریز کالابرگ مرداد ماه اعلام شد | مبلغ جدید یارانه کالابرگ مشخص شد

اگر در جریان اصلاح نظام یارانه‌ای، کالا برگ الکترونیک،‌ در دستور کار دولت قرار بگیرد، این‌گونه نیست که کارتی جداگانه و یا کوپن به مردم ارائه شود بلکه همان کارت بانکی، صرفا برای خرید کالاهای اساسی شارژ خواهد شد. بحث کالابرگ الکترونیک و یا کوپن در سال‌های اخیر بارها در جریان اصلاح یارانه‌های پنهان و یا حمایت از مردم جهت تامین کالاهای اساسی مطرح شده اما هیچ گاه به نتیجه نرسیده است.

 مجلس برای سال جاری با توجه به مجوزی که برای اصلاح نرخ ارز ترجیحی به دولت داد، آن را موظف به ارائه کالابرگ الکترونیک برای تامین کالاهای اساسی کرد. اما اخیرا با ورود دولت به اجرای قانون بودجه در رابطه با تغییر رویه تامین ارز واردات و اصلاح نظام یارانه‌ای، موضوع نحوه حمایت‌ها مطرح است که اعلام مسئولان دولتی از این حکایت داشت که برای شروع این جریان، دو مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومانی به حساب خانوارهایی که توسط وزارت رفاه تعیین و دهک بندی شده‌اند، واریز خواهد کرد که این اتفاق افتاد و حساب یارانه بگیران شارژ شد.

موضع دولت این بود که تا زمانی که بخواهد در مورد کالابرگ الکترونیک زیرساخت‌های لازم را مهیا و اجرایی کند، با توجه به زمانبر بودن آن فعلا پرداخت نقدی انجام داده است. آخرین اخبار درباره پرداخت کالابرگ را با هم در سایت فردا می خوانیم.

طرح کالابرگ کی اجرایی می شود؟

نایب رئیس مجلس درباره استفاده از کالابرگ الکترونیکی، گفت: مجلس و دولت معتقدند که تزریق پول، تورم ایجاد می‌کند بنابراین موضوع کالابرگ، یعنی رساندن کالا به دست مصرف‌کننده، بهترین رویه است.

عبدالرضا مصری درباره ضرورت استفاده از کالابرگ الکترونیکی، گفت: مجلس و دولت معتقدند که تزریق پول، تورم ایجاد می‌کند بنابراین سازوکار ارائه کالا با کالابرگ یعنی رساندن کالا به قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده، بهترین رویه است اما در این زمینه دولت به دنبال سیستمی است که برای مردم مشکلی ایجاد نشود. خوشبختانه برای نان این موضوع در چند استان به صورت آزمایشی در حال اجرا است که به نظر می‌رسد پس از اجرای مرحله آزمایشی، فضا برای به موضوع کالابرگ آماده‌تر خواهد شد.

وی افزود: متأسفانه در ماه‌های اخیر با مشکل جدیدی در دنیا یعنی تورم جهانی روبه‌رو شده‌ایم و معادلات خریداران و فروشندگان به هم ریخته است. پیش از این به ویژه برای نهاده‌های کشاورزی بازار سنتی وجود داشت و حجم تقاضای خریدار و حجم عرضه فروشنده مشخص بود اما در حال حاضر فروشندگان در عرضه کالا حداقل برای منطقه ما دچار مشکل شدند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به تمام موضوعات مذکور، شرایط اقتصادی سخت است و مردم بیشتر از همه این سختی را تحمل می‌کنند دولت باید تمهیداتی برای این موضوع داشته باشد. کار هم برای دولت و هم برای ملت از لحاظ اقتصادی سخت شده که امیدواریم شرایطی ایجاد شود از این مرحله عبور کنیم.

مصری با تاکید بر اینکه ما ۱۰۰ درصد با کالابرگ موافق هستیم، تصریح کرد: با تزریق پول موافق نیستم اما باید به این نکته نیز توجه کرد که دولت فعلاً هیچ راهی نداشته چرا که سیستم اجرای این موضوع آزمایش نشده بود. هرچند زیرساخت‌ها در تئوری خوب بود اما آزمایش نشده بود تا زمانی هم سیستم آزمایش نشود، نمی‌توان آن را دفعتی اجرایی کرد، امیدواریم مراحل آزمایش سریع‌تر سپری شود.

این کالا ها شامل یارانه کالابرگ می شوند

‍ فرماندار آبیک گفت: طرح کشوری کالا برگ الکترونیکی به صورت پایلوت در شهرستان آبیک اجرا می شود.

با حضور حامد فتوحی فرماندار شهرستان آبیک، نوری معاون شعب بانک سپه استان قزوین، خلج معاون واحد کسب کار بانک سپه استان، بابایی رئیس بانک سپه شهرستان، بخشداران، خیرخواه مدیریت جهاد کشاورزی، فلاح رییس اتاق اصناف و عبدی رئیس اتحادیه خواروبار، جلسه هماهنگی نحوه اجرای طرح کالا برگ الکترونیکی که مقرر است برای اولین بار به صورت پایلوت در شهرستان آبیک اجرا شود، برگزار شد. 

حامد فتوحی فرماندار شهرستان آبیک در این جلسه با بیان اینکه در راستای اصلاح نظام پرداخت یارانه کالاهای اساسی و همچنین حذف ارز ترجیحی، دولت سیزدهم تصمیم دارد طرح کالا برگ الکترونیکی را اجرا کند، اظهار کرد: در راستای اجرای صحیح سیاست دولت و  جلب اعتماد مردم، همه دستگاه‌های ذیربط در این طرح، موظف به همکاری به صورت جهادی هستند.

وی افزود: در مراحل اولیه اجرای طرح و ارزیابی میزان موفقیت طرح کالا برگ الکترونیک یارانه معیشتی افراد مشمول دریافت یارانه قطع نخواهد شد و اعتبار اجرای طرح از محل هدفمندی یارانه ها و مازاد بر یارانه دریافتی افراد مشمول پرداخت خواهد شد.

این مسئول بیان کرد: کالابرگ الکترونیک برای خرید ۶ قلم کالای اساسی از جمله مرغ، تخم مرغ، روغن، شیر، پنیر و ماکارونی  تعریف شده است.

نماینده دولت در شهرستان آبیک افزود: در مرحله نخست اجرای طرح ۱۰۰ الی ۱۵۰ فروشگاه مواد غذایی و پروتئینی با معرفی بخشداران و اتاق اصناف در سطح روستاهای و در سطح شهرها، اتحادیه، اتاق اصناف و صمت با نظارت جهاد معرفی خواهند شد و بعد از پایش و صحت سنجی اطلاعات صاحب جواز کسب و معرفی، بانک سپه نسبت به افتتاح حساب، استقرار کارتخوان و دستگاه پوز در فروشگاه‌های معرفی شده اقدام خواهد کرد.

فتوحی تصریح کرد: در انتخاب فروشگاه‌های زنجیره‌ای و یا خواربار فروشی ها، ملاک انتخاب معتمد بودن و نداشتن تخلف فرد کاسب و انتخاب مناطقی که داری تراکم جمعیت و مناطق کم برخوردار ملاک عمل قرار گیرد.

وی افزود: بخشداران تمهیدات لازم را اتخاذ نمایند تا در روستاهایی که خواربار فروشی یا پروتئینی مستقر نیست، فروشگاهی معرفی گردد که دسترسی چند روستا به فروشگاه معین مقدور باشد./فارس

رقم کالابرگ تیرماه چقدر است؟

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما هر چه به دولت قبل می‌گفتیم دست به دست هم دهیم و کمک کنیم تا امور کشور پیش برود، اما آنان قبول نمی‌کردند.

می‌گوید قطار دولت روحانی از ریل انقلاب خارج شد و در مقابل، از عزم دولت سیزدهم برای خدمت به مردم سخن به میان می‌آورد. چندین بار تاکید می‌کند که استفاده نمایندگان از ابزارهای نظارتی و استیضاح به معنای مقابله با دولت نیست. گذری به ناهماهنگی‌های دولت سابق می‌زند و از دولت رئیسی به علت همکاری با مجلس تقدیر می‌کند. می‌گوید به زودی طرح شفافیت در مجلس به سرانجام می‌رسد و ناراحتی خود را بابت مطالب ناحقی که به مجلس درباره طرح صیانت نسبت دادند، ابراز می‌کند. علت عدم پیشرفت ساخت مسکن در کشور را بی‌توجهی بانک‌ها در ارائه تسهیلات می‌داند و درباره علل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مطالبی را مطرح می‌کند.

مطالب مذکور گزیده‌ای از اظهارات «علی نیکزاد»، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی است که در بیستمین سالروز تأسیس خبرگزاری مهر، در محل این خبرگزاری با وی به گفتگو نشستیم.

مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم هستیم، ارزیابی شما از عملکرد دولت چیست و به نظر شما دولت در یک سال گذشته چه اقدامات مهمی را انجام داده است؟

برای پاسخ به این سوال باید ابتدا به این مسئله توجه کرد که دولت سیزدهم چه چیزی را از دولت قبل تحویل گرفت. در دولت سابق، قطار دولت از ریل انقلاب خارج شد که برای آنکه این قطار به ریل انقلاب بازگردد و مسائل کشور سروسامان پیدا کند، باید به دولت فرصت داد.

رئیس‌جمهور همواره بین مردم حضور دارد و مبارزه با فساد، خدمت به مردم و اقتدار در عرصه بین‌المللی را مورد توجه قرار می‌دهد

با وجود این، اگر دولت دو کار مهم را انجام دهد، مورد اقبال مردم، نخبگان، دانشگاهیان، سیاسیون، عدالت خواهان و آزادی خواهان قرار می‌گیرد. در وهله اول دولت باید حکمرانی بر مبنای اخلاق اسلامی و افزایش سرمایه اجتماعی را در دستور کار قرار دهد که این کار منجر به افزایش سرمایه اجتماعی نظام می‌شود. دولتمردان به ویژه رئیس جمهور تاکنون در این زمینه موفق بودند و کارهای مهمی انجام دادند. رئیس جمهور ویژگی‌هایی را که برای یک کارگزار نظام مقدس اسلامی ضروری است، دارد. رئیس جمهور همواره بین مردم است، مبارزه با فساد، خدمت به مردم و اقتدار در عرصه بین‌المللی را مورد توجه قرار می‌دهد. چندی پیش همه شاهد بودیم که رئیس جمهور به محض اینکه از مسکو به ایران رسید راهی پاستور نشد، بلکه برای پیگیری وضعیت سیل‌زدگان به کرمان رفت. این مسئله به خوبی نشان‌دهنده عزم راسخ دولت سیزدهم برای کار و خدمت به مردم است.

مسئله بعدی این است که دولت باید در اقداماتی که منجر به توسعه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، زیرساختی و بهبود وضعیت معیشت مردم می‌شود، تسریع کند. در این زمینه هم تاکنون دولت کارهای خوبی را انجام داده و دنبال می‌کند. علاوه بر این، دولت رئیسی اقدامات خوبی در حوزه بهداشت و مهار کرونا، آزادسازی سواحل و سفرهای استانی انجام داده است.

چقدر ضرورت دارد مصوبات سفرهای استانی دولت اجرا شود؟

علاوه بر اعتبارات عمرانی که در اختیار استان‌ها قرار داده می‌شود، رئیس جمهور در سفرهای استانی خود علی رغم مشکلاتی مانند کسری بودجه و تحریم، ۱۹ هزار میلیارد تومان در اختیار استانداران قرار داده است تا مشکلات استان‌ها در عرصه‌های مختلف حل و فصل شود.

این روزها بحث استیضاح برخی از وزرا مطرح است. از آنجایی که هنوز عمر دولت سیزدهم به یک سال نرسیده است، آیا رئیس جمهور خودش باید کابینه را ترمیم کند یا اینکه مجلس باید به سراغ استیضاح برخی از وزرا برود؟

استیضاح‌هایی که الان در مجلس مطرح است، استیضاح سیاسی نیست، بلکه مربوط به عملکرد وزرا است. همکاران ما در مجلس بیشتر می‌خواهند به دولت کمک کنند و پیگیری موضوعات کاری در استیضاح یک وزیر ممکن است تلنگری برای آن وزیر باشد تا روند کاری خود را تغییر دهد.

قطعاً دولت، مجلس و قوه قضائیه سعی می‌کنند به یکدیگر کمک کنند. رهبر معظم انقلاب اسلامی اخیراً در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر ضرورت همکاری صمیمانه قوا تاکید فرمودند و توجه به فرمایش ایشان بر ما واجب است. توجه به موضوع همکاری صمیمانه قوا برای بنده و همکارانم در مجلس بسیار مهم است. بر این اساس، اگر استیضاح وزیری در مجلس مطرح شود، خدایی ناکرده به معنای مقابله مجلس با دولت نیست. از سوی دیگر، دولت اختیار دارد کسانی را که نمی‌توانند با آهنگ دولت کارها را پیش ببرند، یا خودش از قطار پیاده کند و یا اینکه تلنگری از طرف مجلس به این افراد زده شود تا در روند کاری خود تجدیدنظر کنند. مجلس طبق قانون حق دارد از مسئولان اجرایی سوال کند و از ابزارهای نظارتی خود مانند تحقیق و تفحص و یا استیضاح استفاده کند. مجدداً تاکید می‌کنم که استفاده از این ابزارهای نظارتی به معنای مقابله با دولت نیست بلکه به این دلیل است که دولتمردان و وزرا در روند کاری خود تجدیدنظر کنند و با رئیس جمهور برای حل مسائل کشور هماهنگ باشند.

بخشی از عُمر مجلس یازدهم با دولت روحانی گذشت، دولت فعلی چه تفاوتی در نوع ارتباط با مجلس نسبت به دولت سابق دارد؟

ما هر چه به دولت قبل می‌گفتیم دست به دست هم دهیم و کمک کنیم تا امور کشور پیش برود، اما آنان قبول نمی‌کردند. نمی‌خواهم پشت سر گذشتگان حرف بزنم اما مثالی در این مورد مطرح می‌کنم. ما به دولت سابق می‌گفتیم قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران تصویب شده، یک قانون مترقی است و می‌تواند به شما در پای میز مذاکره قدرت دهد، اما دولت قبل این قانون را ابلاغ نکرد در حالی که مقام معظم رهبری فرمودند قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران، قانون خوبی است.

همچنین زمانی بود که جو از گندم ارزان‌تر بود و وقتی به کشاورز می‌گفتیم چرا گندم خود را تحویل نمی‌دهید، اعلام می‌کردند چطور می‌شود گندم را دهیم و به بهای گندم نتوانیم جو بخریم. در آن مقطع، کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برای تقویت امنیت غذایی و خودکفایی، قیمت خرید تضمینی گندم را کیلویی ۵ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفت که در همان برهه رئیس جمهور سابق جلسه‌ای تشکیل داد و قیمت خرید تضمینی گندم را کیلویی ۵ هزار تومان اعلام و با مجلس همراهی نکرد.

تفاوت دولت سیزدهم با دولت روحانی این است که دولت فعلی بسیار همراه و مشتاق همکاری با مجلس است و مجلس هم علاقمند است با دولت همکاری کند. دولت فعلی مقاومتی در ابلاغ قوانین مجلس نمی‌کند و دولت و مجلس مُصر هستند که به یکدیگر کمک کنند و مسائل اصلی کشور را پیگیری کنند. ما شاهد غیبت حسن روحانی در مجلس برای ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ بودیم، این در حالی است که حجت الاسلام رئیسی در این مدت کوتاه، چندین بار در مجلس حضور پیدا کرده است. قاطبه نمایندگان با حفظ استقلال قوا و شأن و جایگاه مجلس و دولت، نظرشان بر این است که به دولت کمک کنیم و همکاری صمیمانه‌ای را که مقام معظم رهبری تاکید فرمودند بین قوا وجود داشته باشد، در عمل نشان دهیم.

مجلس در قانون تصویب کرده بود قیمت‌ها از شهریور سال ۱۴۰۰ بالاتر نرود و زیرساخت کالابرگ الکترونیکی هم فراهم شود، ارزیابی شما از عملکرد دولت در مردمی‌سازی یارانه‌ها چیست؟

ارز ۴۲۰۰ تومانی برای بسیاری آب و نان شد اما برای مردم نه آب شد و نه نان. ارز ۴۲۰۰ تومانی سبب فساد شد و قرار بر این بود زمانی که دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به اشخاص حقیقی و حقوقی می‌دهد، ما تأثیر آن را بر کالاهای اساسی و سر سفره مردم ببینیم اما این اتفاق نیفتاد. بنابراین برای مبارزه با فساد و با درخواست دولت و تصویب مجلس، ارز ۴۲۰۰ تومانی بازتوزیع و این یارانه مردمی‌سازی شد. هر دولت دیگری هم بر سر کار بود، ناگزیر بود که این کار را انجام دهد. با توجه به تحولات در دنیا و جنگ روسیه و اوکراین، باید نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی تغییر می‌کرد.

با وجود این، دولت باید سه کار دیگر انجام دهد. موضوع اول بحث معیشت است و معیشت مردم باید مورد توجه قرار گیرد. الان دولت یارانه‌ای را برای سه دهک با یک رقم مشخص و برای شش دهک با رقم دیگری در نظر گرفته است. مردمی‌سازی یارانه‌ها زمانی می‌تواند مثمرثمر باشد که دو کار دیگر یعنی کنترل بازار و کنترل تورم هم انجام شود. بارها مجلس تأکید کرده است که قیمت کالاهای اساسی نباید از قیمت شهریور ۱۴۰۰ افزایش یابد و علت تأکید نمایندگان بر این مسئله آن است که ما نگران معیشت مردم و گرانی کالاهای اساسی هستیم. معیشت مردم باید در نظر گرفته شود که یا می‌توان با اعطای کالابرگ الکترونیکی این کار را انجام داد و یا با اعطای یارانه نقدی که دولت گفته ارائه یارانه نقدی به صورت موقت است و به زودی به مردم کالابرگ خواهد داد. به هر صورت، دولت الان هم تمام توان و تلاش خود را برای حمایت معیشتی از مردم و تحقق طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها انجام می‌دهد.

با توجه به اینکه لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ باید بر مبنای قانون برنامه هفتم توسعه تنظیم و تدوین شود، چه زمانی قرار است دولت لایحه برنامه هفتم توسعه را به مجلس ارائه دهد؟

بنده خبر دارم که مجمع تشخیص مصلحت نظام و دولت در حال فراهم کردن مقدمات کار هستند. در آخرین دیداری هم که ما خدمت مقام معظم رهبری رفتیم، ایشان فرمودند که برنامه هفتم توسعه باید مسئله‌محور باشد. فرمایش ایشان کاملاً دقیق و کارشناسی است چرا که تاکنون ۶ برنامه پنج سال توسعه داشتیم که درصد کمی از آن‌ها محقق شده است. یکسری ابرمسائل وجود دارد که کشور را تهدید می‌کند و تعداد و موضوعات آن کاملاً مشخص است. این مسائل حتماً باید در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گیرد. مجلس شورای اسلامی قطعاً در بررسی و تصویب برنامه هفتم توسعه به مسئله‌محوری توجه می‌کند و تمام تلاش خود را می‌کنیم تا بودجه سال ۱۴۰۲ بر مبنای برنامه هفتم توسعه شکل گیرد.

رئیس جمهور وعده داده بود سالانه یک میلیون مسکن ساخته شود، وضعیت ساخت مسکن در کشور را چگونه می‌بینید؟

اصلی‌ترین مؤلفه برای ساخت مسکن، زمین و تسهیلات است و مولفه‌هایی مانند پروانه ساخت، خدمات فنی و مهندسی، خدمات زیربنایی از جمله برق، آب، گاز، تلفن، خدمات روبنایی و محوطه‌سازی در اولویت بعدی برای ساخت مسکن قرار می‌گیرند. دولت، رئیس جمهور، شورای عالی مسکن، مجلس شورای اسلامی و به طور ویژه کمیسیون عمران مجلس تمام تلاش‌شان بر این است که قانون جهش تولید مسکن محقق شود. حداقل ۴۰ درصد جمعیت کشور مستأجر هستند و در حال حاضر درصد بالایی از درآمد یک سرپرست خانوار به خصوص در کلان شهرها صرف تهیه مسکن می‌شود. در کلان شهرها امکان ندارد یک کارمند، کارشناس و حتی مدیر با حقوق خود بتواند خانه‌ای را در قسمت متوسط شهر اجاره کند.

زمین برای ساخت مسکن در حال تهیه است اما علت اصلی عدم پیشرفت کار و ساخت مسکن در کشور، عدم انجام وظیفه‌ای است که بر عهده بانک‌ها است. بانک‌ها طبق ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن باید به متقاضیان تسهیلات می‌دادند. بانک‌ها در سال ۱۴۰۰ باید ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ساخت مسکن می‌دادند که این تسهیلات را ندادند. بانک‌هایی که تسهیلات برای ساخت مسکن نمی‌دهند، متوجه این مسئله نیستند زمانی که مسکن ساخته می‌شود، ۷۰ درصد آن تسهیلات صرف تهیه مصالح است و با رونق ساخت مسکن، گویا بانک‌ها به کارخانه فولاد، سیمان و صنعت و معدن کمک می‌کنند. کارخانه‌های ما الان مازاد فولاد، سیمان، کاشی و سنگ دارند که با رونق ساخت مسکن، همه این‌ها به کار گرفته می‌شوند اما بانک‌ها تسهیلات لازم را برای ساخت مسکن نمی‌دهند و به عبارت دقیق‌تر، مانع اصلی عدم موفقیت در ساخت مسکن، عدم اجرای قانون از سوی سیستم بانکی است.

انتظار ما از وزیر اقتصاد آن است که به قانون جهش تولید مسکن عمل شود و بانک‌ها تسهیلات لازم را برای ساخت مسکن در اختیار متقاضیان قرار دهند. برای اینکه مشکلی برای بانک‌ها ایجاد نشود، قانون‌گذار در مجلس یازدهم گفته است که این تسهیلات با سود مصوب شورای پول و اعتبار در اختیار متقاضیان قرار گیرد. البته رئیس جمهور دستور داد تسهیلات ساخت مسکن در روستاها ۲۰۰ میلیون تومان و با سود ۵ درصد باشد.

تاکنون چه اقداماتی برای نوسازی و مقاوم‌سازی خانه‌های مسکونی انجام شده است؟

در ماده ۱۱ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن دولت مکلف شده که سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی را نوسازی و مقاوم‌سازی کند. اگر گذشته را مرور کنیم، می‌بینیم که چندی پیش اگر زلزله ۵.۵ ریشتری هم می‌آمد، بسیاری از افراد کشته می‌شدند اما الان به علت نوسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی در روستاها، با وقوع زلزله ۶ ریشتری در روستاها نیز فردی کشته نمی‌شود.

بنابراین حتماً باید بانک‌ها تسهیلات لازم برای ساخت مسکن را به متقاضیان دهند و کلیه وزارتخانه‌ها، مؤسسات و دستگاه‌های دولتی و همچنین شرکت‌هایی که ۱۰۰ درصد سرمایه و سهام آن‌ها متعلق به دولت است، مکلفند نسبت به واگذاری و تحویل رایگان اراضی در اختیار خود اقدام کنند. باید در نهضت مردمی مسکن از ظرفیت مردم به خوبی استفاده شود. اگر از ظرفیت مردم در ساخت مسکن استفاده شود، در روستاها می‌توانیم سالانه ۲۰۰ هزار واحد و در شهرها هم می‌توانیم هشتصد هزار واحد مسکونی بسازیم.

کمی هم به طرح‌ها و مسائل مهم مجلس بپردازیم. چه زمانی قرار است قوانین انتخاباتی اصلاح شود؟ چرا که معمولاً نمایندگان در آستانه هر انتخاباتی طرح‌هایی را برای اصلاح قانون انتخابات می‌آورند اما بعد از انتخابات این موضوع در مجلس مطرح نمی‌شود.

مجلس یازدهم برای هر کمیسیونی سه اولویت مشخص کرده است و اعتقاد هیئت رئیسه مجلس از ابتدا این بوده که اگر ما بتوانیم ۴۵ قانون جامع، بلندمدت و با نگرش عمیق و کارشناسی مصوب کنیم، کار بزرگی انجام دادیم. اولویت ما از ابتدا آن بود که مجلس در کنار تقنین، نظارت خودش را هم انجام دهد. یکی از اولویت‌های کمیسیون امور داخلی مجلس و شوراها، اصلاح قانون انتخابات است و استنباط بنده این است که به زودی این موضوع در دستور کار آنان قرار می‌گیرد.

نمایندگان مجلس یازدهم بارها تاکید کردند که فضای مجازی نباید یله و رها باشد. پس چرا طرح صیانت از دستور کار مجلس خارج شد؟

علت اینکه نسخه اولیه طرح صیانت به شورای عالی فضای مجازی ارجاع شده، این است که شورای عالی فضای مجازی یک شورای بالادستی است و باید در این مورد اعلام نظر کند. بنابراین طرح صیانت در مجلس مسکوت نشده است. تا چندی پیش «طرح صیانت از فضای مجازی» در جامعه انعکاس پیدا کرد، در حالی که عنوان دقیق آن «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» است. با موافقت نمایندگان، طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی به جای بررسی در صحن علنی مجلس، در کمیسیون مشترک بررسی شد. همین مسئله باعث شد عده‌ای بگویند مجلس نمی‌خواهد قانون‌گذاری درباره فضای مجازی در منظر و دیدگاه عموم انجام شود.

در هیچ جای دنیا فضای مجازی بدون قانون نیست اما عده‌ای به ناحق گفتند که مجلس قصد دارد اینترنت را قطع کند

البته ما تاکید کردیم هیچ مشکلی ندارد که اصحاب رسانه در جلسه بررسی طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی حضور پیدا کنند. متأسفانه عده‌ای تصور کردند قرار است طرح صیانت به صورت پنهانی در مجلس بررسی شود و مباحثی را به ناحق به مجلس نسبت دادند، گفتند مجلس قصد دارد اینترنت را قطع کند و فضای مجازی و کسب و کار را محدود کند، در حالی که مجلس چندین قانون برای ساماندهی و تسهیل فضای کسب و کار تصویب کرد.

همه تلاش نمایندگان این است که توأم با شفافیت، قانونی را مصوب کنند که در صدور مجوزها، بهبود فضای کسب و کار و استفاده از مباحث دانش بنیان که یک نمود آن فضای مجازی است، مقرراتی وجود داشته باشد. در زندگی اجتماعی فعلی امکان قطع اینترنت و یا محدود کردن فضای مجازی به آن معنا که در بیرون مطرح شده بود، نیست اما در هیچ جای دنیا فضای مجازی بدون قانون و یله و رها نیست. طراحان طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی تاکنون جلساتی را درباره این طرح برگزار کردند تا با شورای عالی فضای مجازی از لحاظ سیاست گذاری هماهنگی‌های لازم انجام شود.

با توجه به ایرادات شورای نگهبان به طرح شفافیت قوای سه‌گانه، آیا این طرح به سرانجام می‌رسد؟

تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مردم وعده داده بودند که در عمل شفافیت را مورد توجه قرار می‌دهند. چندین بار طرح شفافیت در کمیسیون‌ها و صحن مجلس مطرح و بررسی شد و در نهایت طرح شفافیت قوای سه‌گانه در مجلس به تصویب رسید. اگر مصوبات مجلس با شرع مقدس اسلام و قانون اساسی مغایرت داشته باشد، معمولاً شورای نگهبان ایراداتی به آن مصوبات می‌گیرد. قطعاً ایرادات شورای نگهبان به طرح شفافیت قوای سه‌گانه رفع خواهد شد و کمیسیون‌های مربوطه آن ایرادات را رفع می‌کنند و اعتقاد بنده آن است که به زودی بحث شفافیت قوای سه‌گانه تبدیل به قانون خواهد شد.

 

یارانه مرداد ۱۴۰۱ کی واریز میشود؟

دولت هنوز به شکلی رسمی زمان دقیق واریز یارانه مرداد ۱۴۰۱ را اعلام نکرده، اما آنطور که مسئولان سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفته اند در این مرحله پرداخت‌ها در چند روز انجام نمی‌شود و احتمالا به صورت همزمان واریزی‌ها انجام خواهد شد. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد که پنجشنبه ۲۰ مرداد، یا جمعه ۲۱ مرداد یارانه مرحله جدید به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.

رویداد۲۴  ۱۱ روز قبل بود که دولت پرداخت یارانه تیر ماه ۱۴۰۱ را آغاز کرد و واریز یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار تا ۴۸ ساعت ادامه پیدا کرد. اما حالا سوال یارانه بگیران این است که یارانه مرحله ۱۳۸ یا مرداد ماه ۱۴۰۱ چه زمانی واریز می‌شود.

به گزارش فرارو، سازمان هدفمندی یارانه‌ها و دولت هنوز به شکلی رسمی زمان دقیق واریز یارانه مرداد ۱۴۰۱ را اعلام نکرده اند، اما آنطور که مسئولان سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفته اند در این مرحله پرداخت‌ها در چند روز انجام نمی‌شود و احتمالا به صورت همزمان خواهد بود.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد که پنجشنبه ۲۰ مرداد، یا جمعه ۲۱ مرداد یارانه مرحله جدید به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.

نتیجه اعتراض به قطع یارانه چه شد؟

مسئولان سازمان هدفمندی یارانه‌ها می‌گویند وزارت رفاه لیست نتیجه اعتراض‌های قطع یارانه را در اختیارشان قرار داده است و افرادی که بین دهک ۱ تا ۹ قرار گرفته‌اند، یارانه تیرماه به حساب شان واریز شده است.

دیگر افرادی هم که در دهک اول تا سوم قرار گرفته اند نیز یارانه مسدودی اردیبهشت آنان که ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر عضو خانوار بود، به ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده و طبق اعلام سازمان هدفمندی یارانه‌ها همراه با یارانه خرداد در پایان هفته گذشته به حساب شان واریز شده است.

اما اگر فردی به نتیجه اعتراض او رسیدگی نشده و همچنان در دهک دهم قرار دارد یا در هیچ دهک قرار نگرفته است، هنوز فرصت دارد که سامانه‌های مربوطه مراجعه کنند و درخواست خود را به ثبت برسانند.

منبع: فرارو

۱۳

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها