راهکار برخورداری دهکهای مختلف از بیمه سلامت /اتباع خارجی بیمه می شوند؟
ﻣﻌﺎﻭﻥ ﺑﯿﻤﻪ ﻭ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﺳﻼﻣﺖ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺑﯿﻤﻪ ﺳﻼﻣﺖ، راهکار برخورداری از بیمه سلامت را مراجعه به سایت یا دفتر پیشخوان دولت اعلام کرد.
مهدی رضایی ضمن تشریح روند بیمه شدن پنج میلیون و 400 هزار نفر از افراد فاقد بیمه از سه دهک پایین جامعه، گفت: ما از دو روش غیر حضوری مراجعه به سامانه بیمه سلامت ایران و روش حضوری مراجعه به دفاتر پیشخوان طرف قرارداد در سراسر کشور، افراد را بیمه میکنیم.
او به آمار افراد فاقد بیمه اشاره و تصریح کرد: بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران تقریباً ۱۰ درصد جمعیت فاقد پوشش بیمهای اعلام شده است، پیش بینیها از تعداد افراد فاقد پوشش بیمهای بین ۶ تا ۸ میلیون نفر متغیر است. به نظر میرسد ۶ میلیون نفر تقریبا محقق شده است که این ۶ میلیون نفر غالبا به سه دهک پایین درآمدی جامعه تعلق دارند.
وی افزود: این افراد تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفته و طبق قانون میتوانند از خدمات دولتی کامل برخوردار شوند و با اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع از خدمات بخش خصوصی نیز استفاده کنند. در بخش بستری ۹۰ درصد و در بخش سر پایی ۷۰ درصد از هزینهها توسط سازمان بیمه سلامت ایران پرداخت میشود.
ﻣﻌﺎﻭﻥ ﺑﯿﻤﻪ ﻭ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﺳﻼﻣﺖ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺑﯿﻤﻪ ﺳﻼﻣﺖ، تصریح کرد: بر اساس بند "د" تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ مقرر شده که سه دهک پایین درآمدی در کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ما معرفی شوند که خوشبختانه این امر محقق شده و تا کنون ۵ میلیون و ۳۹۷ هزار نفر به ما معرفی شدند و از شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه این افراد تحت پوشش بیمه همگانی قرار گرفته و میتوانند از خدمات بیمه پایه همگانی بهرهمند شوند.
او خدمات بیمه سلامت را مختص دهک پایین جامعه ندانست و گفت: سازمان بیمه سلامت به هفت دهک بالای درآمدی هم فراخوان داده است که این افراد میتوانند مراجعه کرده و بر اساس آزمون وسع و با پرداخت درصدی از مشارکت در پرداخت حق بیمه تحت پوشش بیمه قرار گیرند. بر اساس قانون این افراد میتوانند بسته به دهک درآمدی با مشارکت در پرداخت سهمی از حق بیمه از پوشش بیمهای برخوردار شوند.
بنابر اعلام پایگاه اطلاعرسانی بیمه سلامت ایران، وی به روند بیمه کردن اتباع خارجی نیز اشاره و تصریح کرد: اتباع خارجی مجاز میتوانند طبق قانون با پرداخت حق بیمه سرانهای که دولت هر سال تعیین میکند، بیمه شوند. مبلغ حق سرانه برای اتباع خارجی معمولا ۲ برابر حق سرانه ایرانیان است. آنها میتوانند خودشان را به این طریق بیمه کنند. کمیساریای عالی پناهنگان نیز هر ساله طی قراردادی که با سازمان بیمه سلامت ایران منعقد میکند تعدادی از اتباع خارجی را تحت پوشش قرار میدهد که امسال حدود ۱۲۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش قرار دارند. حدود ۵۰ هزار نفر هم با تامین منابع از سوی دولت جمهوری اسلامی تحت پوشش قرار گرفتند. مابقی افراد با پرداخت سرانه حق بیمه توسط خودشان به صورت خویش فرما میتوانند تحت پوشش قرار گیرند. اما تکلیف افراد غیر مجاز مشخص نشده است و دولت اعلام کرده که مقرر شده تا کد شناسایی و هویت برای این افراد اعلام شود تا وضعیت آنان نیز مشخص شود. این اطمینان وجود دارد که با اجرای قانون سال ۱۴۰۱، تا حدود زیادی به پوشش بیمه همگانی دست یابیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید