یارانه جدید | زمان واریز یارانه | یارانه نقدی | کارت اعتباری معیشتی

خبر مهم برای متقاضیان جدید و جاماندگان یارانه/روزهای ثبت نام زوج و فرد شد

کد خبر: 1145393

زمان ثبت‌نام از متقاضیان جدید یارانه و جامانده براساس آخرین رقم سمت راست کدملی در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت برای اعداد زوج و همچنین روزهای ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت برای اعداد فرد از طریق این درگاه می‌باشد.

خبر مهم برای متقاضیان جدید و جاماندگان یارانه/روزهای ثبت نام زوج و فرد شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی از آغاز فرایند ثبت نام جاماندگان یارانه خبر داد.

حسین فتحی در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: سرپرستان خانوارهایی که تاکنون از گرفتن یارانه جامانده‌اند و یا متقاضی جدید دریافت یارانه می‌باشند، ابتدا لازم است برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت ثبت‌نام خود کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره گیری نمایند و سپس با مراجعه به آدرس اینترنتی my.gov.ir نسبت به ثبت درخواست برقراری یارانه خانوار خود اقدام کنند.

وی با اعلام زمان ثبت نام از متقاضیان جدید یارانه، افزود:  زمان ثبت‌نام از متقاضیان جدید یارانه و جامانده بر اساس آخرین رقم سمت راست کدملی در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت برای اعداد زوج و همچنین روزهای ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت برای اعداد فرد از طریق این درگاه می‌باشد

وی افزود: بر اساس اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه ها متقاضیان برای ثبت‌نام، نیازی به مراجعه حضوری به هیچ سازمانی را ندارند.

فتحی خاطرنشان کرد: درصورتی که این متقاضیان به هر دلیلی موفق به انجام ثبت‌نام در روزهای یادشده نشوند، می‌توانند در روز شنبه ۳۱ اردیبهشت‌ و یکشنبه ۱ خرداد ماه ۱۴۰۱  نسبت به ثبت‌نام خانوار خود اقدام نمایند.

وی گفت: ثبت‌نام پس از این تاریخ متوقف نخواهد شد و تاریخ جدید برای افرادی که در زمان مقرر موفق به ثبت‌نام نشوند، متعاقباً اعلام می‌شود.

وی با بیان این‌که برای ثبت‌نام در اختیار داشتن شماره همراه بنام سرپرست خانوار،کدملی، کدپستی، تاریخ تولد و شماره شبا بانک مربوط به سرپرست خانوار ضروری است، متذکر شد:  پس از ثبت‌نام تمامی اطلاعات سرپرستان جهت تعیین دهک به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال می گردد که در صورت واجد شرایط بودن متقاضی، یارانه معوقه مطابق با دهک خانوار مربوطه از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ به‌حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: معترضین به دهک‌بندی اعلام‌شده و یا قطع یارانه اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ کماکان باید از طریق آدرس اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتراض خود را ثبت و پیگیری نمایند.

به گزارش ایسنا؛ بر اساس این فراخوان، افرادی که در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشمول دریافت یارانه قرارگرفته‌اند، نیازی به ثبت‌نام مجدد یا مراجعه به درگاه های اعلام‌شده ندارند./ایسنا

شرایط دریافت یارانه فوق العاده رئیسی اعلام شد

رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور در بخش خبری ۲۱ گفت:  چون باید طرح عادلانه کردن یارانه کالا‌های اساسی با آرامش بیشتر اجرا شود، قرار شد دو ماه اول ارزش کالابرگ به صورت نقد و اعتبار به حساب مردم داده شود، اما بعد از دو ماه طبق قانون مجلس فقط به صورت کالابرگ صورت می‌گیرد.

معاون اقتصادی رییس جمهور گفت: برآورد کارشناسی شده تا به طبقات پایین به هر نفر کالابرگ با ارزش۴۰۰ هزار تومان و به طبقات بالا ۳۰۰ هزار تومان کالابرگ داده شود، اما این ارقام باید با منابع بودجه کشور و ضرورت‌های دیگر بررسی و نهایی شود و طی روز‌های آینده به صورت قطعی اعلام می‌شود.

جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا به ریاست رییس جمهور امشب تشکیل شد تا آخرین هماهنگی‌های لازم برای مردمی سازی و عادلانه کردن یارانه کالا‌های اساسی صورت بگیرد./باشگاه خبرنگاران

جزئیات پرداخت یارانه نان

معاون وزیر اقتصاد گفت: دولت می‌خواهد که این فرایند برای سایر کالاها نیز اجرایی شود اما زیرساخت‌های آن آماده نیست و تا زمانی که این زیرساخت فراهم شود دولت یارانه جبرانی به مردم پرداخت کند.

هادی سبحانیان معاون اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی در برنامه جهان آرا در خصوص چرایی تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی گفت: سیاستی در دولت گذشته اتخاذ شد که با یک نرخ ثابت ارز یعنی ۴۲۰۰ تومان، برخی اقلام را با نرخ ارزان‌تر به دست مردم برساند.

وی افزود: هزینه و فایده این سیاست نشان داده که این سیاست معایب بیشتری نسبت به فواید آن داشته است. به این معنا که در بحث تولید و مصرف مشکلاتی را به وجود آورده است. در حوزه‌های مختلف شاهد بودیم به این دلیل که قیمت کالا در کشور پایین‌تر است، انگیزه بالایی برای قاچاق وجود دارد ضمن اینکه شاخص عدالت نیز در آنها رعایت نشده و ثروتمندان بیش از دیگر اقشار جامعه از آن بهره‌مند می‌شدند.

سبحانیان ادامه داد: استفاده از ارز ترجیحی باعث شد تا برخی اقلام مانند روغن، گوشت و مرغ با قیمت کمتری به دست مردم برسد اما شیوه تأمین این ارز تورم‌زایی بالاتری داشت. براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، دولت باید ارز ترجیحی را حذف می‌کرد و همین تکلیف در بودجه سال ۱۴۰۱ مجدداً تعیین شد. این به این معنا نیست که ما یارانه‌ای که به مردم می‌دادیم را حذف کنیم بلکه در حال ساماندهی یارانه‌ها هستیم. در این فرآیند جدید یارانه مستقیم به مصرف‌کننده نهایی پرداخت می‌شود. در این بحث تنها نوع پرداخت تغییر می‌کند که بسیار کارآمدتر است.

هر کیسه ۳۸ هزار تومانی آرد را در مرز ۸۰۰ هزار تومان می‌فروشند

وی در خصوص انواع راه‌های پرداخت یارانه به مردم گفت: حمایت‌ها متفاوت است. براساس تجربه گذشته یک شیوه پرداخت نقدی است. این سیاست نیز قابل توجیه است و مطلوبیت مصرف‌کننده را نیز بالا می‌برد اما این شیوه حمایت پولی است. اینکه مصرف‌کننده چه کالایی را با این پول مصرف می‌کند دیگر به عهده دولت نیست. سیاست دیگر این است که دولت مطمئن باشد که در ازای یارانه‌ای که پرداخت می‌کند مردم همان کالاهای مورد نظر را با قیمت مناسب دریافت کنند.

معاون اقتصادی وزارت اقتصاد تأکید کرد: اگر ظرفیت این وجود داشت که چرخه ورود و مصرف کالا قابل نظارت باشد این کار انجام می‌شد اما چنین زیرساختی وجود ندارد. در حال حاضر یک کیسه آرد ۴۰ کیلوگرمی حدود ۳۸ هزار تومان است در حالی که همین کیسه آرد در مرز نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان است. این اختلاف قیمت ظرفیت قاچاق بسیار بالایی ایجاد می‌کند. این فرایند ممکن است تأمین نان مردم را با مشکل مواجه کند.

وی گفت: دو عامل خشکسالی و جنگ اوکراین سبب شده تا قیمت گندم افزایش قابل توجهی داشته باشد، در نتیجه بسیاری از کشورها تقاضای گندم را افزایش داده‌اند. در روغن هم شاهد بودیم که ظرف چند روز کالاهای تولیدی ما به کشورهای همسایه می‌رسد. این موضوع سبب بی‌انگیزه شدن تولیدکننده نیز می‌شود.

جزئیات پرداخت یارانه نان / نان سنتی ۱۰ درصد ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده خواهد رسید

سبحانیان در خصوص حذف ارز ترجیحی آرد و تأثیر آن بر قیمت نان گفت: مشخصاً قرار نیست نان گران شود و به جای آن یارانه پرداخت شود، بلکه دولت می‌خواهد نان را با ۱۰ درصد قیمت پایین‌تر به دست مردم برساند. در این بحث یارانه به نانوا داده می‌شود. این کار نیز بر اساس تراکنش‌های نانوا انجام خواهد شد. با این کار موضوعیت قاچاق از بین خواهد رفت، از سوی دیگر نیز مردم نان را گران نخریدند.

وی افزود: دولت علاقه‌مند است که این فرایند برای سایر کالاها نیز اجرایی شود اما زیرساخت‌های آن آماده نیست و قرار است تا زمانی که این زیرساخت فراهم شود دولت یارانه جبرانی به مردم پرداخت کند. در مورد ماکارونی سیاست دیگری مورد اجرا قرار گرفت. در وزارت جهاد تصمیم گرفته شد تا در مواردی جز نان سنتی بازار آزاد شود و به جای آن یارانه جبرانی پرداخت شود.

آغاز اجرای آزمایشی طرح دولت در زنجان طی دو روز آینده

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی در پاسخ به این سوال که چرا این فرایند از نان آغاز شده است گفت: برای تضمین امنیت غذایی مردم لازم بود تا این کار در حوزه نان انجام شود. این کار در مورد دیگر کالاها نیز به صورت موازی در حال انجام است. در خصوص نان مکانیزمی طراحی شده که به صورت محتاطانه‌تر نان مردم تأمین شود. در نانوایی‌ها ما با یک قلم کالا مواجه هستیم در نتیجه از نظر فنی نیز برای ما این امکان فراهم بود تا قیمت مناسب نان را برای مردم تضمین کنیم.

وی در مورد زمان آغاز این طرح گفت: طرح‌های کلانی که دولت‌های گذشته جسارت انجام آن را نداشته‌اند، دولت به صورت آزمایشی اجرا کرده تا ایرادات آن مشخص شود. طرح مربوط به نان نیز ظرف یک تا دو روز آینده به صورت آزمایشی در زنجان اجرا خواهد شد. در صورتی که نتایج مثبت باشد ظرف دو ماه در کل کشور اجرا خواهد شد.

تدبیر جالب دولت برای بهره‌مندی "اتباع" از یارانه نان

سبحانیان در خصوص بحث اتباع نیز گفت: سیاست دولت این است که اتباع نیز بتوانند از این شیوه بهره‌مند شوند. در مورد کارت عابربانک اتباع، افرادی که به صورت قانونی وارد کشور شده‌اند امکان استفاده از این شرایط را دارند. افرادی نیز که به صورت غیر قانونی وارد کشور شده‌اند می‌توانند به استانداری‌ها مراجعه کرده و با یک فرایند مشخص بن دریافت کنند.

حذف شیوه پرداخت نقدی با طرح دولت در حوزه نان

وی در مورد حذف شیوه پرداخت نقدی نیز گفت: پیش‌بینی ما این است که شیوه سنتی خرید در حال حاضر چندان مورد استفاده مردم نیست. به ویژه پس از کرونا مصرف اسکناس در کشور به زیر یک یا دو درصد کاهش یافته است. در استان زنجان نیز در شش ماهه گذشته به یک ثبات نسبی در استفاده از کارت بانکی رسیده‌ایم. در نتیجه ما با یک گذار هیجانی مواجه نیستیم که مردم بخواهند عادت خود را به یکباره تغییر دهند./مهر

 پیشنهاد جدید یارانه ای/کالابرگ به جای یارانه نقدی

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: توزیع کالابرگ به جای توزیع نقدینگی برای حمایت از مردم ارجح‌تر است و دولت با استفاده از روش‌های جدید و ابزارهای دیجیتالی می‌تواند کالا را به صورت هدفمند توزیع کند.

سید حمید حسینی درباره ضرورت اصلاح یارانه کالاهای اساسی، گفت: تصمیم دولت در رابطه با اصلاح یارانه کالاهای اساسی قطعا کار درست و ضروری است اما نحوه برنامه‌ریزی، اطلاع‌رسانی و قانع‌کردن افکار عمومی مبنی بر اینکه این کار به نفع مردم است دارای اهمیت است که متاسفانه در این زمینه انسجام و هماهنگی لازم ایجاد نشده که می‌تواند برای کشور بحران ایجاد کند.

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق افزود: درباره اصلاح یارانه‌ها نمایندگان مجلس و وزاری مختلف هر کدام به شیوه‌های مختلف صحبت می‌کنند بنابراین وقتی نحوه بیان و ارائه مطلب درست نباشد انجام کار سخت می‌شود.

وی با بیان اینکه دولت تا وقتی مجبور نباشد تن به اصلاح نمی‌دهد، اظهار داشت: در دوران کرونا اقتصاد کشور با مشکلات عدیده‌ای مواجه بود. در حالی که قبل از کرونا هر چقدر کارشناسان نسبت به حذف یارانه اقشار بادرآمد بالا تاکید می‌کردند اما دولت اقدامی برای حذف یارانه این اقشار جامعه انجام نمی‌داد.

حسینی افزود: همواره این موضوع بیان می‌شد که لزومی ندارد 75 میلیون نفر جامعه که برخی از آنها از جمله پزشکان، استادان دانشگاه‌‌، ایرانیان خارج از کشور و ... هستند و جزو دهک‌های بالای جامعه محسوب می‌شوند یارانه 45 هزار تومانی دریافت کنند اما دولت هیچ توجهی به این موضوع نداشت تا اینکه با شیوع کرونا در کشور و بروز مشکلات عدیده اقتصادی دولت بالاخره مجبور شد تا یارانه 6 میلیون نفر از این اقشار را قطع کند و بجای آن مبلغی بیشتری را به عنوان کمک معیشتی به اقشار پایین درآمدی پرداخت کند.

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه در سال گذشته دولت بیش از 15 میلیارد دلار کالای یارانه‌ای داده است و امسال برای همان کالاها باید ارز بیشتری بپردازد، گفت: بنابراین اکنون دولت به این نتیجه رسیده است که ادامه این روال یعنی اختصاص یارانه برای واردات کالاهای اساسی امکان پذیر نیست و از طرفی منافع دادن یارانه و به عبارتی ارز 4200 تومان برای واردات این کالا‌ها، منافع اقشار کم درآمد جامعه را تامین نمی کند و بخشی از این پول‌ها در جاهای دیگر مصرف و بخشی از کالاها نیز قاچاق می‌شود.

وی اظهار داشت: ایران کشوری وسیع با 15 همسایه است که کنترل کامل مرزهای آن برای جلوگیری از قاچاق به هیچ وجه امکان پذیر نیست و لذا شاهد این هستیم که کالاهای ایرانی از جمله کالاهای اساسی و دارو که ارز 4200 تومانی برای واردات یا تولید آن صرف شده است به وفور در کشورهای همسایه وجود دارد.

وی افزود: انواع محصولات از جمله محصولات پتروشیمی، فرآورده‌های نفتی،  برنج و گندم از ایران به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود لذا قطعا در چنین شرایطی برای جلوگیری از هدررفت منابع ارزی کشور دولت مجبور است که نسبت به اصلاح یارانه‌ها اقدام کند و این اقدام دولت کار شجاعانه‌ای است.

حسینی اظهار داشت:  بنابراین در راستای اصلاح یارانه‌ها و تصمیمی که دولت گرفته است دولت را حمایت، تشویق و کمک کرد تا این سیاست اجرا شود.

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق در رابطه با نحوه حمایت از اقشار کم درآمد در صورت اصلاح یارانه‌ها گفت: دولت یا باید با یارانه جبرانی از مردم و اقشار کم درآمد حمایت یکند یا کالا برگ توزیع کند.

وی با بیان اینکه نمی‌دانم چرا برخی فکر می‌کنند که کالا برگ یا کوپن چیز بدی است، افزود: در حال حاضر بنزین سهمیه‌بندی است و اصلا بد نیست بنابراین در صورت حذف یارانه کالاهای اساسی می‌توان در قالب کالا برگ برای مردم سهمیه‌در نظر گرفت تا از کالابرگ الکترونیکی بتوانند به تعداد جمعیت خانوار کالاهای اساسی را با قیمت یارانه‌ای دریافت کنند.

حسینی اظهار داشت: به نظرم توزیع کالابرگ به جای توزیع نقدینگی برای حمایت مردم ارجح‌تر است و دولت با استفاده از روش‌های جدید و ابزارهای دیجیتالی می‌تواند کالا را به صورت هدفمند توزیع کند.

وی با بیان اینکه تا چند سال پیش واردات برنج با ارز ترجیحی انجام می‌شد، گفت: در آن زمان برنج هندی وارداتی به ایران با ارز ترجیحی به وفور در کشور عراق موجود بود و اتفاقا آن نوع برنج در بین مردم از محبوبیت خاصی برخوردار بود در حالی که طی بررسی‌هایی که انجام دادیم آن نوع برنج هندی اصلا از هند به عراق صادر نمی‌شود و آن برنج کالای صادراتی به ایران بود.

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به قاچاق کالاهای اساسی به کشورهای همسایه گفت: برای جلوگیری از قاچاق کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی به ایران وارد شده است باید سیاست‌ها اختصاص ارز را اصلاح کرد زیرا با ابزارهای پلیسی اصلا موضوع قاچاق قابل کنترل نیست.

 

۶

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد