یارانه جدید | زمان واریز یارانه | یارانه نقدی | کارت اعتباری معیشتی | یارانه رمضان
خبر خوش دولت؛ واریز یارانه 450 هزار تومانی؛ امشب؟ | شرایط دریافت یارانه ماه رمضان اعلام شد
ماه رمضان آغاز شده و تقریبا تا میانه اردیبهشت ماه ادامه دارد. علاوه بر یارانههایی که به دلیل همزمانی با این ماه واریز میشود احتمال واریز یارانه مختص ماه رمضان نیز وجود دارد.
ماه رمضان آغاز شده و تقریبا تا میانه اردیبهشت ماه ادامه دارد. علاوه بر یارانههایی که به دلیل همزمانی با این ماه واریز میشود احتمال واریز یارانه مختص ماه رمضان نیز وجود دارد.
تا پایان ماه رمضان دو یارانه طبق روال ماههای قبل واریز میشود. اولین واریزی یارانه نقدی فروردین ماه است.
صد و سی و چهارمین مرحله یارانه نقدی مربوط به اسفند ماه جاری بهازای هر نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت میشود. این یارانه در ساعت ۲۴ روز ۲۰ فروردین ماه پرداخت میشود.
دومین واریزی نیز به اولین یارانه اردیبشهت ماه مربوط میشود. خانوارها یارانه معیشتی نقدی در روز دهم اردیبهشت ماه دریافت میکنند.
به مانند دورههای پیشین، واریز یارانه معیشتی به حساب خانوادههای یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانوادههای دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانوادههای سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانوادههای چهار نفره ۱۷۲هزار تومان و خانوادههای پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان است.
در این ماه همچنین هفدهمین قسط از پرداخت دومین مرحله وام یک میلیون تومانی کرونایی در این ماه، از حساب سرپرستان خانوادههایی که این وام را دریافت نموده اند، کسر میشود.
احتمال واریز یارانه مناسبتی
علاوه بر این دو یارانه، احتمال واریز یارانه مخصوص ماه مبارک رمضان نیز وچود دارد. دولت در سال گذشته از چند دهک از یارانهبگیران به صورت مالی حمایت کرد.
در چند ماه گذشته نیز به مناسبتهای ۲۲ بهمن ماه و عید نوروز به چند دهک اول یارانه نقدی پرداخت کرد. یارانه ۲۲ بهمن ماه مبلغ ۱۰۰ هزار تومان بود که به حدود ۳۲ میلیون نفر رسید.
یارانه عید نوروز نیز مبلغ ۱۵۰ هزار تومان بود که به حساب سرپرستان بیش از ۱۲ میلیون خانوار پرداخت شد. این افراد کسانی بودند که سهام عدالت نداشتند و سودی نگرفتند.
در سال گذشته نیز بسته حمایت معیشتی ویژه ماه رمضان به حساب ۶۰ میلیون نفر از افراد واجد شرایط واریز شد. احتمالا این یارانه در عید فطر واریز شود./تجارت نیوز
احتمال تغییر پرداخت یارانه ها/ کالابرگ های الکترونیک در راه است؟
الگوی پرداخت یارانه کالاهای اساسی در سالجاری به شرط اجرای کامل قانون بودجه ۱۴۰۱ تغییر میکند. در این صورت یارانه کالایی جایگزین روش فعلی خواهد شد. حال سئوال اینجاست که آیا دولت حاضر به تغییر الگوی اختصاص یارانه ۲ کالای حساس نان و دارو میشود یا نه؟
براساس قانون بودجه امسال، دولت این اجازه را دارد تا اعتبار پیشبینی شده در ردیف ۱۸ جدول مصارف تبصره ۱۴ این قانون را از طریق تامین مابهالتفاوت ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی اختصاص دهد.
اجرای این حکم قانونی در دولت به این معناست که در سالجاری واردات دارو و کالاهای اساسی با اختصاص ارز ۴۲۰۰تومانی متوقف میشود و به جای آن واردات با نرخ نیمایی صورت میگیرد و در مقابل دولت معادل ریالی آن را به دهکهای نیازمند و گروههای هدف که گفته میشود ۷دهک را شامل میشود، پرداخت خواهد کرد.
البته این پرداخت ریالی یارانه ارزی بهصورت واریز پول به حساب سرپرستان خانوار نخواهد بود؛ زیرا مجلس تأکید دارد این واریز باید از طریق کالابرگ الکترونیک باشد؛ مشروط به اینکه قیمت کالاها و خدمات مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی بهنرخ شهریور۱۴۰۰ بهدست مردم برسد.
قانون بودجه امسال تأکید دارد: اگر دولت تصمیم دارد کالایی را از سبد ارز ترجیحی حذف کند، باید قبل از آن ترتیبات قانونی جبران زیان رفاه مصرفکننده برای کالاهای اساسی را از طریق کالابرگ الکترونیک و در امور پزشکی از طریق بیمهها و به روشهای جایگزین مطمئن به انجام رسانده باشد؛ بهصورتی که افراد بتوانند این کالاها و خدمات را به نرخ شهریور سال گذشته و در سقف سهمیه تعیینشده تهیه کنند.
جدول تبصره۱۴ کجاست؟
سئوال مهم این است که در جدول تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال چه مبلغ یارانهای پیشبینی شده است؟ در سند ابلاغیه قانون بودجه سال ۱۴۰۱ که به امضای روسای جمهور و مجلس رسیده، جدول مزبور منتشر نشده است. بهنظر میرسد بهدلیل تغییرات مهم آن درخصوص تأمین منابع ریالی ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰تومانی و خودداری مجلس از انتشار آن، حالا مسئولیت شفافسازی برعهده سازمان برنامه و بودجه است.
برخی خبرها حکایت از آن دارد که جدول تبصره ۱۴ به این دلیل در قانون بودجه و پیوستهای مربوط به آن قرار نگرفته است که اعداد موجود در آن دچار تغییر شده و مجلس به همین دلیل این جدول را بهصورت عمومی منتشر نکرده است. دولت در لایحه پیشنهادیاش به مجلس سقف تبصره۱۴ بودجه را ۴۰۰هزار میلیارد تومان تعیین کرده بود، اما مجلس به این دلیل که بودجه پیشبینی شده کافی نیست، معادل ریالی ۹میلیارد دلار ارز ترجیحی در جدول تبصره۱۴ درنظر گرفت تا مجموع منابع این تبصره مهم به ۶۴۴هزار میلیارد تومان برسد.
ابهام درباره یارانهها
دیروز یک عضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت: قرار است برای نهادههای دامی که در قیمت گوشت اثرگذار هستند، یارانه جداگانهای پرداخت شود و این یارانه فقط به ۷دهک اول اختصاص داده خواهد شد.
جعفر قادری درباره حذف ارز ۴۲۰۰تومانی به شرط تهیه کارتهای اعتباری و اقدامات انجام شده برای تهیه و صدور این کارتها برای ارائه یارانه به مشمولان توضیح داد: قرار نیست یارانه دارو و نان حذف شود یا در خرید افراد در داروخانه یا نانوایی تغییری رخ دهد.
او افزود: در گذشته یارانه گندم به واردکنندگان ارائه میشد، اما قرار بر این شد که این یارانه پس از این به نانوا داده شود. در بحث دارو هم قرار بر این است که یارانه دارو را شرکتهای بیمهای در مقابل خریدی که افراد انجام میدهند به داروخانه بپردازند.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با تأکید بر اینکه قرار نیست کارت نان داشته باشیم و کارتهای جداگانهای داده نمیشود، ادامه داد: افراد با کارت معمولی حساب بانکی خود خرید را انجام میدهند و در این شرایط مشخص است که خرید از چه کسانی انجام میشود و با مشخص بودن اطلاعات افراد، امکان قاچاق دارو و آرد و... وجود نخواهد داشت.
قادری در پاسخ به این سئوال که یارانه دارو و نان شامل چه دهکهایی میشود، گفت: در بخش اختصاص یارانه نان و دارو تفکیکی بین افراد وجود ندارد و بین فقیر و غنی فرق و تفاوتی ایجاد نشده است. باتوجه به عملکرد نانواییها و داروخانهها یارانه موردنظر به آنها پرداخت میشود.
او از پرداخت یارانه گوشت خبر داد و گفت: قرار شده است برای نهادههای دامی که اثرگذار در قیمت گوشت است یارانه جداگانهای پرداخت شود و این یارانه تنها به ۷دهک اول اختصاص داده خواهد شد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس ادامه داد: درواقع یارانه دارو و نان شامل تمام جامعه میشود، اما یارانه نهادههای دامی فقط شامل دهکهای اول تا هفتم میشود.
قادری تأکید کرد: در این شرایط دیگر نیازی به صدور کارتهای جدید نیست و افرادی که شامل یارانه نهادههای دامی و درواقع یارانه گوشت میشوند، شماره حساب خود را اعلام و ثبت میکنند. البته جزئیات این مسائل هنوز نهایی نیست و باید نهادهای متولی جزئیات را اطلاعرسانی کنند.
وی با اشاره به اعلام افزایش نرخ یارانه نقدی از سوی دولت گفت: در صورتی که قرار باشد یارانه نهادههای دامی (تحت عنوان یارانه گوشت) بهطور مستقیم به مردم ارائه و واریز شود، این بهمعنای افزایش نرخ یارانه است که یارانه دهکهای اول تا هفتم را افزایش میدهد.
یارانهای که ذوب شد
بررسیها نشان میدهد سیاست دولت محمود احمدینژاد، رئیسجمهور اسبق ایران در پرداخت یارانه نقدی ۴۵ هزارو ۵۰۰ تومانی به هر شهروند دیگر اثر خود را بر سبد هزینه خانوارها از دست داده است؛ چنانکه سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری میگوید: قدرت خرید یارانه ۴۵هزار تومانی به ۷هزار تومان رسیده است.
این گفته مرد شماره یک دولت نشان میدهد پرداخت یارانه مستقیم نتوانسته جلوی امواج تورمی را بگیرد؛ به همین دلیل رئیسی تأکید دارد باید رشد اقتصادی افزایش یابد و ارزش پول ملی و قدرت خرید تقویت شود. چالش جدی پیشروی پاستورنشینان اینجاست که آیا تغییر الگوی پرداخت یارانهها در صورت اجرا، ضدتورمی خواهد بود؟/منبع: همشهری آنلاین
یارانه نقدی فروردین ماه افزایش یافت /شرایط ثبت نام کارتهای اعتباری ویژه رئیسی
در گذشته یارانه گندم به واردکنندگان ارایه میشد اما قرار بر این شد که این یارانه پس از این به نانوا داده شود. در بحث دارو هم قرار بر این است که یارانه دارو را شرکتهای بیمهای در مقابل خریدی که افراد انجام میدهند به داروخانه بپردازد.
قرار است برای نهاده های دامی که در قیمت گوشت اثرگذار هستند یارانه جداگانهای پرداخت شود و این یارانه تنها به ۷ دهک اول اختصاص داده خواهد شد.
جعفر قادری درباره با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شرط تهیه کارتهای اعتباری و اقدامات انجام شده برای تهیه و صدور این کارتها برای ارایه یارانه به مشمولان اظهار داشت: در ابتدا باید تاکید داشته باشم که قرار نیست یارانه دارو و نان حذف شود و یا در خرید افراد در داروخانه یا نانوایی تغییری رخ دهد.
وی افزود: در گذشته یارانه گندم به واردکنندگان ارایه میشد اما قرار بر این شد که این یارانه پس از این به نانوا داده شود. در بحث دارو هم قرار بر این است که یارانه دارو را شرکتهای بیمهای در مقابل خریدی که افراد انجام میدهند به داروخانه بپردازد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر اینکه قرار نیست کارت نان داشته باشیم و کارتهای جداگانهای داده نمیشود، ادامه داد: افراد با کارت معمولی حساب بانکی خود خرید را انجام میدهند و در این شرایط مشخص است که خرید از چه کسانی انجام میشود و با مشخص بودن اطلاعات افراد، امکان قاچاق دارو و آرد و ... وجود نخواهد داشت.
قادری در پاسخ به این سوال که یارانه دارو و نان شامل چه دهکهایی میشود، به ایلنا اظهار داشت: در بخش اختصاص یارانه نان و دارو تفکیکی بین افراد وجود ندارد و بین فقیر و غنی فرق و تفاوتی ایجاد نشده است. باتوجه به عملکرد نانواییها و داروخانهها یارانه مورد نظر به آنها پرداخت میشود.
وی از پرداخت یارانه گوشت خبر داد و گفت: قرار شده است برای نهادهای دامی که اثرگذار در قیمت گوشت است یارانه جداگانهای پرداخت شود و این یارانه تنها به ۷ دهک اول اختصاص داده خواهد شد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس ادامه داد: در واقع یارانه دارو و نان شامل تمام جامعه میشود اما یارانه نهادهای دامی فقط شامل دهکهای اول تا هفتم میشود.
قادری تاکید کرد: در این شرایط دیگر نیازی به صدور کارتهای جدید نیست و افرادی که شامل یارانه نهادهای دامی و در واقع یارانه گوشت میشوند، شماره حساب خود را اعلام و ثبت میکنند. البته جزییات این مسائل هنوز نهایی نیست و باید نهادهای متولی جزییات را اطلاع رسانی کنند.
وی با اشاره به اعلام افزایش نرخ یارانه نقدی از سوی دولت گفت: در صورتی که قرار باشد یارانه نهادههای دامی (تحت عنوان یارانه گوشت) به طور مستقیم به مردم ارایه و واریز شود، این به معنای افزایش نرخ یارانه است که یارانه دهکهای اول تا هفتم را افزایش می دهد./منبع: اقتصاد نیوز
دیدگاه تان را بنویسید