آغاز توزیع هوشمند برنج ایرانی‌/ مرغ قطعه بندی ارزان می شود؟

کد خبر: 1127712

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه توزیع هوشمند اقلام غذایی در استان های کشور و پایتخت تا درب منزل انجام می شود، گفت: توزیع برنج ایرانی از روز گذشته به صورت هوشمند شروع شده است.

آغاز توزیع هوشمند برنج ایرانی‌/ مرغ قطعه بندی ارزان می شود؟

جواد ساداتی‌نژاد امروز در نشست خبری به مناسب ایام دهه فجر، ضمن تبریک و گرامی داشت این ایام، درباره تمهیدات لازم برای تامین مواد غذایی شب عید اظهار داشت: از آبان‌ماه امسال تامین‌ را شروع کردیم و تلاش ما این است که 50 درصد میوه مورد نیاز را از طریق سیستم هوشمند توزیع ‌کنیم، این‌ تجربه جهانی دارد و می‌تواند در تنظیم بازار تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد.

وی درباره تنظیم بازار‌ گفت: تنظیم بازار محصولات کشاوری زمانبر است، معمولا برنامه‌ریزی‌های ما در سال 1401 خودش را نشان می‌دهد اما تلاش می‌کنیم به کمک اتحادیه ها بازار را کنترل کنیم، مثلا درمورد برنج که میزان کافی کشت داشته باشیم یک برنامه زراعی مدت‌دار است، بعضی موقع هم اقلیم تاثیر می گذارد، در سیل اخیر 50 هزار تن سیب‌زمینی خود را از دست دادیم اما قول می‌دهم که به کمک کشاورزان امنیت بر بازار حاکم باشد.

وزیر جهاد کشاورزی درباره اینکه انتقاداتی درحوزه برنج وجود داشته است و عده‌ای برآورد از تولید را دقیق نمی دانستند و دخالت دولت در بازار را خیلی موثر نمی دانند، گفت: بیش از دو میلیون تن برنج تولید می‌کنیم و یک میلیون تن هم وارد می کنیم، در سال گذشته هم دچار خشکسالی بودیم و بین 20 تا 30 درصد در تولید برنج ایرانی کاهش داشتیم و این روی بازار تاثیر می گذارد. اما در برنج خارجی کسری را جبران می‌کنیم علاوه بر آن ذخایر راهبردی هم داریم و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

ساداتی‌نژاد ادامه داد: توزیع هوشمند هم در استان های کشور و تهران درب منزل انجام می شود، توزیع برنج ایرانی هم از دیروز به صورت هوشمند شروع شده است.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه قرار بود‌ برای جلوگیری از واردات برنج از تهاتر نفت استفاده شود و قرار بود قرارگاه خاتم این کار انجام دهد اما این موضوع تکذیب شد‌، گفت: ما در استان‌های شمالی می‌توانیم یک میلیون کسری برنج که امروز داریم  را تولید کنیم  برای این کار باید 2.2 میلیون هکتار از اراضی را باید زهکشی کنیم که 800 هزار میلیارد تومان  اعتبار نیاز دارد؛ این اعتبار را از طریق فاینانیس و کنسرسیوم های داخلی و تهاتر نفت پیگیری می کنیم و مذاکره در این باره  انجام شده که از ظرفیت های قرارگاه خاتم هم برای اجرای پروژه استفاده کنیم.

وی درباره دخالت وزارت جهاد کشاورزی در بازار هم گفت: علاقه ای به این کار نداریم و با اتحادیه ها کار را پیش می بریم و می خواهیم بازار را به آنها واگذار کنیم اما این کار نیاز به زمان دارد.

* جزئیات تخصیص ارز برای تأمین نهاده‌‌

وزیر جهاد کشاورزی در‌باره اینکه قیمت قطعه بندی مرغ خیلی بیشتر از نرخ بازار است، گفت: با اتحادیه ها صحبت می‌کنیم و به زودی قیمت مناسبی را برای مصرف کننده اعلام خواهیم کرد.

ساداتی‌نژاد درباره سوالی درباره تامین نهاده‌های دامی و مشکلات حمل و نقل نهاده‌ها بیان کرد: نهاده هایی که وارد می شود در سامانه بازارگاه براساس سهمیه تعیین شده انجام می‌شود، در تامین ارز هم با شروع دولت سیزدهم تامین نهاده در اولویت قرار گرفته است ماه آبان ‌یک میلیارد تومان تخصیص ارز داشتیم و ارز دیماه هم اختصاص یافته و تامین و انتقال یافته است؛ برای بهمن و اسفند هم با دستور رئیس جمهور ارز تخصیص یافته است، برای فروردین هم تمهیداتی اندیشیده شده است و هیچ دغدغه ای در این باره وجود ندارد و اولویت تخصیص نهاده هم برای طیور و گاو شیری است و بخشی هم برای دام روستایی در نظر گرفته‌ایم.

* تشکیل قرارگاه امنیت غذایی موازی‌کاری با ستاد تنظیم بازار نیست

ساداتی‌نژاد درباره قانون انتزاع (تمرکز وظایف بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی) گفت: پس از انقلاب سفید 60 سال می‌گذرد با وجود اینکه قبلا قانون انتزاع تصویب شده بود عملا اجرایی شد و به دستور رئیس جمهور عملا پس از 60 سال تجارت بازار به بخش کشاورزی برگشت و تمام زنجیره در اختیار بخش قرار گرفت و شرایط مطلوبی را ایجاد کرده است.

وی افزود: ارتباط بسیار خوبی با وزارت صمت داریم و 628 بازرس به وزارت جهاد منتقل شدند، با استانداری ها مذاکره شده است که در ایام عید از ظرفیت‌های آنها هم استفاده شده است و این ساختار 4 ماه است کار می‌کند و می‌خواهیم به ا‌بزارهای هوشمند تجهیز کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالی که آیا تشکیل قرارگاه امنیت غذایی موازی کاری با ستاد تنظیم بازار نیست؟ گفت: دستور رئیس جمهور برای تامین به موقع و مناسب نیاز غذایی محصولات کشاورزی بود، لذا قرارگاه امنیت غذایی برای رصد و پایش محصولات کشاورزی انجام شده است و هیچ گونه موازی کاری هم ندارد.

ساداتی نژاد درباره تامین دستگاه‌ها و ادوات کشاورزی برای مکانیزاسیون کشاورزی گفت: در باغداری وضعیت مکانیزاسیون مناسب نیست به ویژه در باغداری که مزیت داریم؛ علاوه بر آن صنایع تبدیلی هم مشکل داریم و کشاورز مجبور به خام فروشی می شود و اینها جزو برنامه‌های اساسی ما است و نیازمند همکاری بخش خصوصی و تامین مالی با روش‌های جدید هستیم.

* فقط چهار درصد زمین‌های کشاورزی کشور سند دارد

وزیر جهاد کشاورزی افزود: چهار درصد زمین های کشاورزی کشور سند دارند و با این روند شاید 30 سال طول بکشد که زمین های کشور سنددار شوند، برنامه دولت سیزدهم این است که همه زمین های کشاورزی تا پایان دولت سند دار شوند. سه شنبه هر هفته جلسه برای صدور اسناد کشاورزی در قرارگاه مربوط جلسه داریم و از بهمن با تحویل سند به کشاورزان استان زنجان این کار را کلید می زنیم.

* مشکلی در تأمین سیب‌زمینی نداریم

وی همچنین گفت: 600 هزار تن سیب زمینی در انبارها وجود دارد و سیب زمینی جنوب هم وارد می شود و هیچ مشکلی وجود ندارد. اما کلا باید بدانیم که کشاورزی یک بنگاه اقتصادی است و واردات و صادرات هر دو باید باشد.

وزیر جهاد کشاورزی درباره پیشنهاد رئیس سازمان محیط زیست درباره ادغام سازمان جنگل ها با سازمان محیط زیست، گفت: این تنها یک پیشنهاد است و البته موضوع جدیدی نیست و در سالهای گذشته هم اخباری از این دست درباره ادغام ها وجود داشته و تا به امروز به نتیجه نرسیده است؛‌از نظر ما محیط زیست حوزه نظارتی است، اما سازمان منابع طبیعی یک سازمان اجرایی است و با این پیشنهاد ادغام ارتقایی برای دو بخش انجام نمی شود.

* اختصاص 300 میلیون دلار برای واردات روغن

ساداتی نژاد همچنین افزود: هیچ مشکلی در تامین روغن کشور وجود ندارد و 300 میلیون دلار برای واردات روغن اختصاص یافته است.

ساداتی نژاد افزود: تا 50 درصد می توانیم نهاده های خود را در کشور تامین کنیم و بقیه را از طریق خوراک آماده یا واردات تهیه کنیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا ارز ترجیحی نهاده های دامی سال آینده اختصاص می یابد؟ گفت: تا الان حذف ارز ترجیحی در کمیسیون تلفیق رای نیاورده است.‌

* بازدید تیم روسی ‌از حوزه صنایع لبنی و گلخانه‌ها‌ی کشور

وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: در سفر رئیس جمهور به روسیه در حوزه غلات و تبادلات تجارت کشاورزی تصمیم گیری های خوبی شده و پیگیری می کنیم که به خروجی خوبی برسد. این هفته تیمی از روسیه از حوزه صنایع لبنی بازدید کردند و هفته آینده هم از گلخانه‌ها ی کشور بازدید خواهند داشت.

وی درباره اینکه هنوز مردم نتیجه اقدامات وزارت جهاد کشاورزی بر سفره خود را احساس نکرده اند زیرا آمارها حاکی از افزایش قیمت ها است، گفت: تمرکز ما در قرارگاه امنیت غذایی روی قیمت ها و بازار است اما متعادل شدن قیمت نیازمند افزایش تولید است بنابراین باید برنامه ریزی تولید را مناسب کنیم و همه زنجیره ها در کنار هم باشد و از ظرفیت اتحادیه ها هم استفاده کرد و بازار را در اختیار بگیرند که اینها زمان خواهد برد.

* برنامه احیای خودکفایی گندم در قالب کشاورزی قراردادی

ساداتی نژاد درباره اینکه چه برنامه ای برای احیای برنامه خودکفایی گندم دارید؟ گفت: سال گذشته با مشکل خشکسالی مواجه بودیم و 4.6 میلیون‌ تن گندم خریدیم و بقیه را وارد کردیم برای سال آینده در ابتدای فصل قیمت را طبق قانون کیلویی 7500 تومان تعیین کردیم.

وی با بیان اینکه مهمترین برنامه ما برای افزایش تولید گندم، کشاورزی قراردادی است، گفت: در شرایط فعلی احتمالا بسیاری از کشاورزان به دلیل کمبود نقدینگی نتواند نهاده مورد نیاز خود را تهیه کند و تولیدش پایین بیاید اما با کشاورزی قراردادی می توان تولید را افزایش داد که تنها یک درصد کشاورزی کشور قراردادی است اما در دنیا این رقم تا 90 درصد است؛ اکنون 250 هزار هکتار قرارداد بسته شده و قرار است سال آینده بیش از 2 میلیون هکتار زمین گندم کشور به روش قراردادی تولید شود.

وزیر جهاد کشاورزی درباره محصولات تراریخته گفت: بر اساس قانون هر محصولی که وارد می‌شود بررسی و کنترل می‌‌شود و تولید در داخل هم ممنوع است.

وی در باره سوال  خبرنگار فارس درباره اینکه با وجود تولید بیش از 130 میلیون تنی محصولات کشاورزی، وابستگی 90 درصدی به روغن، بیش از 70 درصد در نهاده های دامی و واردات  برنج، شکر و گندم داریم که سر بزنگاه مشکلات زیادی برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان ایجاد می کند، شما فکر می کنید که در پایان دولت چه میزان بتوانید این وابستگی ها را کاهش د هید؟ گفت: همیشه تمرکز روی محصولات اساسی بوده نگاه ما در این دوره به افزایش سطح زیر کشت نیست، افزایش بهره وری را دنبال خواهیم کرد، در برنج استفاده از آب سبز و کشاورزی قراردادی است و میزان وابستگی به خارج را کاهش می دهد که کشاورزی ما دغدغه نهاده و مشتری نداشته باشد، یعنی کشاورز هیچ بذری در دل خاک نکارد مگر اینکه بداند مشتری او کیست.

وی اظهار کرد: در تامین بذور سبزی و صیفی هم دچار مشکلاتی هستیم که به دنبال ورود تکنولوژی برای تولید بذر و نهال اصلاح شده هستیم. مرغ لاین آرین را هم دنبال می کنیم.

ساداتی نژاد گفت: یکی از برنامه های ما دیپلماسی غذایی است، در حال حاضر 2 د رصد در بازارهای منطقه نقش داریم و 350 میلیون دلار به روسیه صادر می‌کنیم که بسیار کم است و باید در حوزه تجارت محصولات کشاورزی و تجارت غذایی تلاش زیادی بکنیم، نشست‌هایی را با سفرای کشورها برنامه ریزی کردیم و گفت‌وگو در این زمینه را استمرار می دهیم تا حجم واردات خود را بیشتر کنیم/ فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت