در سفر رستم قاسمی به سوریه چه گذشت؟

کد خبر: 1122996

وزیر راه و شهرسازی شامگاه سه شنبه وارد سوریه شد و در دیدار با مقامات این کشور درباره گسترش مناسبات اقتصادی تجاری رایزنی کرد.

در سفر رستم قاسمی به سوریه چه گذشت؟

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ایران سه شنبه در راس هیئتی اقتصادی برای سفری سه روزه راهی دمشق شد.

 قاسمی در بدو ورود به سوریه اعلام کرد گروهی از مقامات سیاسی و اقتصادی کشورمان، او را در‌ این سفر همراهی می‌کنند که این نشان دهنده اراده جدی دولت جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای همکاری‌های اقتصاد و تجاری با سوریه است. شنبه گذشته هم مهدی سبحانی سفیر کشورمان در دمشق با محمد سامر الخلیل، وزیر اقتصاد سوریه دیدار و گفت وگو کرده بود.

دو طرف در این دیدار در خصوص راه های گسترش همکاری های اقتصادی، تجاری، صنعتی و کشاورزی میان تهران و دمشق تبادل نظر کرده بودند.

قاسمی اخیرا نیز در راس هیئتی به عراق رفت و با مسئولان عالی رتبه عراق از جمله برهم صالح، رئیس جمهور این کشور دیدار و رایزنی کرد.

 وزیر راه و شهرسازی در دیدار با گسامر الخلیل وزیر اقتصاد سوریه، گفت که پایان جنگ در سوریه سرآغازی برای دوره جدید روابط اقتصادی دو کشور است، به ویژه اینکه ایران و سوریه طی سال‌های جنگ تروریسم بین‌الملل در کنار یکدیگر بوده‌اند.

وزیر اقتصاد سوریه نیز با اشاره به پیوند‌های ناگسستنی دو ملت یادآور شد ما در سوریه خواهان همکاری گسترده‌ای با ایران هستیم.

 قاسمی که ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را برعهده دارد، در سفر سه روزه خود به دمشق، افزون بر دیدار با بشار اسد رئیس جمهور سوریه، با نخست وزیر و وزیران امور خارجه، اقتصاد، حمل و نقل، کار و مسکن و نیز رئیس بانک مرکزی سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در دمشق با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه دیدار و گفت‌وگو کرده است، دو طرف در این دیدار روابط دوجانبه به‌ویژه در زمینه اقتصادی را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند و رئیس‌جمهور سوریه در راستای منافع استراتژیک ایران و سوریه و پیوند بخش‌های تجاری دو کشور بر اهمیت ایجاد طرح‌های جدید تأکید کرده است.

در این گفت‌وگو همچنین راه‌های گسترش زمینه‌های کار مشترک در بخش‌های دولتی و خصوصی و تشویق سرمایه‌گذاری‌های مشترک با هدف پیشبرد روابط تجاری و اقتصادی دو کشور در تمام زمینه‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

طبق گزارش الاخباریه، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در این دیدار بر موضع ثابت تهران در حمایت از پایداری‌ها و مقاومت ملت سوریه در مواجهه با تروریسم و لزوم توسعه همکاری‌های میان دو کشور در تمام زمینه‌هایی که به نفع ملت دوست ایران و سوریه است، تأکید کرده است.

قاسمی در تشریح آخرین نتایج رایزنی‌ها و گفت‌وگو‌ها در سوریه هم گفت: در ملاقات با رئیس جمهور سوریه به موضوعات اقتصادی این کشور و همچنین موانع و مشکلات کنونی در روابط اقتصادی ایران و سوریه پرداخته شد. در جلسات برگزار شده، تصمیمات خوبی گرفته شده  و تفاهم‌نامه‌های زیادی با سوریه داریم، اما بخشی از آن‌ها عملیاتی نشده‌اند، بنابراین قرار شد در کمیته‌ای مشترک این موضوعات بررسی و سپس اجرایی شوند.

وزیر راه و شهر سازی همچنین با اشاره به برگزاری جلسه با وزیر امور خارجه سوریه و بررسی موضوعات دیپلماتیک بین دو کشور گفت که به توافقات خوبی رسیدیم، قرار شد بانک مشترک در سوریه ایجاد شود. در این راستا بناست بانک‌های ایرانی و سوری در کشور‌های یکدیگر شعبه داشته باشند، همچنین حمل ونقل در بخش‌های مختلف یکی از زیرساخت‌های مهم توسعه اقتصادی کشور است، در این زمینه تصمیم گرفته شد رئیس سازمان هواپیمایی کشور موضوعات اجرایی را با همکاران خود بررسی کند.

وی همچنین بعد از سفر خود به دمشق در توئیتر نوشت: تفاهم‌نامه‌های اقتصادی و عمرانی انجام پذیرفته در سفر به سوریه، بسیاری از فرصت‌های مغفول مانده را برای فعالان اقتصادی و عمرانی احیا خواهد کرد که می تواند برای جوانان ما اشتغال و برای سرمایه‌گذاران ایرانی ارزش‌افزوده بسیاری به‌دنبال داشته باشد. تعلل دیگر جایز نیست.

علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل منطقه هم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ایران نه تنها به دنبال مشارکت در بازسازی سوریه است و می خواهد پروژه های کلان اقتصادی را بگیرد، بلکه به دنبال بهره برداری از بنادر، فرودگاه ها و ایجاد کریدور استراتژیک تهران، بغداد، دمشق و بیروت است. وزیر راه و شهر سازی ایران متولی تجارت دریایی ایران است، لذا سفر رستم قاسمی به دمسق می تواند از این لحاظ حائز اهمیت باشد.

روابط ایران و سوریه منحصر به زمان جنگ نبود و همواره در حال بهبود است، سوریه همچنان برای ایران در دوران پسا مبارزه با تروریست و پسا جنگ نقش و جایگاه ویژه ای قائل است، تقوی نیا این جملات را می گوید و ادمه می دهد از طریق ارتباط با سوریه و استفاده از ظرفیت ها می توانیم به موقعیت خاص اقتصادی و امنیتی دست یابیم./باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت