رقم یارانه نقدی سال 1401 اعلام شد | بنکارت به چه کسانی تعلق می گیرد؟
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1401 گفت: در جلسه امروز کمیسیون، دولت رسما اعلام کرد که سال آینده ارز ترجیحی نداریم و تنها ارز با نرخ ETS (نرخ نزدیک به آزاد) اختصاص مییابد.
رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1401 در حاشیه جلسه بعدازظهر امروز این کمیسیون در جمع خبرنگاران، از حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر بهداشت در نشست امروز کمیسیون تلفیق خبر داد و اظهار داشت: با توجه به تصویب کلیات لایحه بودجه 1401 در صحن مجلس، این روزها در حال برگزاری جلساتی برای هماهنگی دولت و مجلس درباره جزئیات بودجه هستیم.
وی افزود: در جلسه امروز دولت رسما اعلام کرد که سال آینده ارز ترجیحی نداریم و تنها ارز با نرخ ETS (نرخ نزدیک به آزاد) اختصاص مییابد و دلایلی هم در این رابطه ارائه کرد که تاکنون چه میزان بابت اختصاص ارز ترجیحی به منابع عمومی فشار وارد شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1401 ادامه داد: دولت برای سال آینده 250 هزار میلیارد تومان برای یارانه و بنکارت در ازای حذف ارز ترجیحی اعتبار گذاشته است که در دو سه ماه اول سال آینده، به صورت نقدی و بعد از آن با بنکارت و کارتهای الکترونیک پرداخت میشود.
زارع همچنین خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت به کمیسیون تلفیق پیشنهاد داده است که برای بیماران مزمن و حاد، کارت هوشمند ارائه شود تا مابهالتفاوت هزینههای آنها از طریق این کارتها پرداخت شود.
وی تصریح کرد: برخی همکاران هنوز در خصوص حذف ارز ترجیحی قانع نشدهاند و لذا همچنان در حال بررسی سازوکار این مسأله در کمیسیون تلفیق هستیم تا به جمعبندی نهایی برسیم.
اعطای کارت اعتباری برای دوره اصلاح ارز ترجیحی
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: کارت اعتباری ویژه خرید محصولات لبنی و پروتئینی در دوره اصلاح ارز ترجیحی آماده شده است.
حبیب اسدالله نژاد در ششمین همایش بینالمللی خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با بیان اینکه باخبر هستیم کارت اعتباری ویژه خرید محصولات لبنی و پروتئینی در دوره اصلاح ارز ترجیحی آماده شده است، گفت: اصلاح ارز دولتی باید انجام شود، اما پیشنهاد ما این است که به صورت تدریجی حذف شود و قیمتها هم پلکانی افزایش یابد.
وی همچنین گفت: در کنار اصلاح ارز دولتی باید علاوه بر یارانه نقدی، کارتهای اعتباری هم برای خرید کالاهای اساسی داده شود.
اسداللهنژاد تصریح کرد: ارز دولتی به نفع تولیدکنندگان نبود و تولیدکنندگان تنها 45 درصد نهاده خود را با نرخ دولتی دریافت میکنند و بقیه را از بازار آزاد تهیه میکردند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور همچنین با بیان اینکه اصلاح ارز ترجیحی امری اجتنابناپذیر است، گفت:این اقدام به اصلاح زیرساختها هم کمک میکند. هزینهها و بیماری فارمهای تولیدی را کاهش میدهد و همچنین افت پس از کشتار هم کاهش مییابد.
اسداللهنژاد با ارائه آماری درباره نفع اصلاح ارز دولتی گفت: اگر در این طرح بتوانیم یکونیم درصد ضریب تبدیل خوراک را کاهش دهیم، یعنی کیفیت خوراک را بالا ببریم، سالانه بیش از 7 هزار میلیارد تومان برای کشور صرفهجویی خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید