فروش فوری محصولات ایران خودرو | ثبت نام محصولات ایران خودرو | قیمت جدید محصولات ایران خودرو
فروش فوری ایران خودرو؛ تحویل 90 روزه | سود 146 میلیونی ایران خودرو بحساب مشتریان
مرحله بیست و هشتم فروش فوری ایرانخودرو با عرضه سه محصول برگزار شد. بیشترین سود نصیب برندگان خودروی پژو ۲۰۷ شد و برندگان این خودرو سود حداقل ۱۴۶ میلیون تومان را بر اساس قیمتهای امروز بازار خودرو به جیب زدند.
مرحله بیست و هشتم فروش فوری ایرانخودرو با عرضه سه محصول رانا پلاس سقف شیشهای با گیربکس ۶ دنده، پژو ۲۰۷ دستی سقف شیشهای و دنا پلاس توربو اتوماتیک برگزار شد و برندگان خوش شانس لاتاری خودرویی مشخص شدند. بر اساس آمارهای منتشر شده ایران خودرو برای این مرحله در مجموع هفت هزار خودرو عرضه کرده بود که دنا پلاس توربو اتوماتیک با چهار هزار، بیشترین و رانا پلاس سقف شیشهای با هزار، کم ترین ظرفیت را داشتند. دو هزار دستگاه هم ظرفیت پژو ۲۰۷ دندهای سقف شیشهای در این مرحله بود.
در این مرحله بیش از دو میلیون و ۵۱۵ هزار نفر برای پژو ۲۰۷ دندهای سقف شیشهای ثبت نام کرده بودند که بیشترین متقاضی نیز برای این خودرو ثبت شد. برای رانا پلاس سقف شیشهای، ۷۹۶ هزار و دنا پلاس توربو اتوماتیک، ۴۸۸ هزار نفر ثبت نام کردند:
در این مرحله کمترین شانس برنده شدن مربوط به متقاضیان پژو ۲۰۷ بود جایی که از هر ۱۰ هزار متقاضی، قرعه شانس فقط به نام ۸ نفر درآمد. در نقطه مقابل متقاضیان دنا پلاس بیشترین شانس را برای برنده شدن داشتند. احتمال برنده شدن این افراد ۰.۸۲ درصد بود، یعنی از هر ده هزار متقاضی ۸۲ نفر برنده این لاتاری بودند. نمودار زیر شانس برنده شدن متقاضیان را به تفکیک خودرو نشان میدهد:
با این وجود بیشترین سود(رانت) نصیب برندگان خودروی پژو ۲۰۷ شد؛ در حالی این خودرو با قیمت ۲۳۳ میلیونی عرضه شد که قیمت آن در بازار به حدود ۳۸۰ میلیون تومان میرسد؛ یعنی برندگان این خودرو سود حداقل ۱۴۶ میلیون تومان را بر اساس قیمتهای امروز بازار خودرو به جیب میزنند که این رقم در روز تحویل شاید بالاتر هم برود. برندگان خودرو دنا و رانا نیز به ترتیب رانتی معادل ۹۶ و ۸۲ میلیون تومانی را از آن خود کردند.
اما این لاتاری خودرویی چه هزینهای را به ایران خودرو و سهامداران این شرکت تحمیل کرد؟ با توجه به اختلاف میان قیمت مصوب و بازار و ظرفیت فروش، ۷۶۰ میلیارد تومان رانت از جیب سهامدران به جیب برندگان ریخته شد.
مشخص نیست این لاتاری خودرویی و توزیع رانت میان عدهای محدود از جیب سهامداران تا چه زمانی ادامه خواهد داشت./اقتصادآنلاین
شانس برنده شدن در قرعه کشی طرح فروش فوری ایران خودرو چقدر است؟
مراسم قرعه کشی طرح فروش فوری سه محصول ایران خودرو امروز برگزار شد. در این طرح فروش سه محصول رانا پلاس سقف شیشه ای، پژو 207 دستی سقف شیشه ای و دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک عرضه شده است.
مشخصات متقاضیان منتخب این طرح از طریق سایت فروش اینترنتی محصولات ایران خودرو تا عصر امروز اعلام و همچنین پیامک اطلاع رسانی برای منتخبان ارسال خواهد شد همچنین منتخبان به مدت سه روز مهلت خواهند داشت تا به واریز مبلغ پیش پرداخت براساس بخشنامه اقدام کنند و در صورت واریز نکردن وجه، نفرات فهرست ذخیره جایگزین خواهند شد.
در روند قرعه کشی امروز، سه محصول ایران خودرو برای خودروی رانا پلاس پانوراما 795 هزار و 613 نفر برای هزار دستگاه خودرو و در محصول دنا پلاس توربو اتوماتیک 488 هزار و 222 نفر برای 4 هزار خودرو و برای محصول پژو 206 دستی پانوراما دو میلیون و 515 هزار و 347 نفر برای دو هزار دستگاه اقدام به ثبت نام کرده بودند. در مجموع در این مرحله از طرح فروش فوری محصولات ایران خودرو سه میلیون و 799 هزار و 182 نفر برای هفت هزار دستگاه خوردو ثبت نام کرده بودند/تسنیم
قیمت پژو ۴۰۵ دوگانهسوز در بازار آزاد به ۲۷۸ میلیون تومان رسیده درحالی که ایرانخودرو همین محصول را ۱۲۷ میلیون تومان میفروشد. بهاین ترتیب سود حاصل از خرید و فروش پژو ۴۰۵ دوگانهسوز معادل ۱۱۸ درصد است و محصولاتی مثل پژو پارس TU ۵ و پژو ۲۰۶ تیپ دو بهترتیب با سود ۱۱۶ و ۱۱۰ درصدی در رتبههای بعدی قرار میگیردند. کسانی که برای این کار سراغ دنا معمولی، دنا پلاس و پژو ۲۰۷ i میروند سودشان از ۱۰۰ درصد بیشتر میشود. در سوی مقابل شاهین با ۱۳ درصد، کوییک پلاس اتوماتیک با ۱۷ درصد و وانت پراید با ۲۹ درصد بهترتیب کمترین سوددهی را از لحاظ خرید و فروش دارند.
سود دلالی محصولات ایرانخودرو
سود حاصل از خرید و فروش پژو ۴۰۵ دوگانهسوز ۱۱۸ درصد است. کسی که پژو ۴۰۵ دوگانهسوز را در کارخانه ۱۲۷ میلیون تومان میخرد، در بازار آزاد میتواند آن را با قیمت ۲۷۸ میلیون تومان بفروشد. یعنی اختلاف ۱۵۱ میلیون تومانی. سود ۱۱۸ درصدی حاصل از خرید و فروش پژو ۴۰۵ دوگانهسوز بین تمامی مدلهای ایرانخودرو بیشتر است و بعد از آن پژو پارس TU ۵ با ۱۱۶ درصد سود در رتبه دوم این فهرست قرار میگیرد. پژو پارس TU ۵ در کارخانه ۱۵۰ میلیون تومان ارزش دارد و در بازار آزاد حدود ۳۲۵ میلیون تومان. سود حاصل از خرید و فروش دنا معمولی و دنا پلاس هم بیشتر از ۱۰۰ درصد است. قیمت کارخانه دنا معمولی ۱۷۸ میلیون تومان است و قیمت آزاد این خودرو ۳۵۹ میلیون تومان. دنا پلاس نیز که در کارخانه ۱۹۸ میلیون تومان فروخته میشود، در بازار آزاد ۴۰۵ میلیون تومان ارزش دارد. یعنی سود حاصل از خرید و فروش دنا پلاس و دنا دندهای بهترتیب ۱۰۴ و ۱۰۱ درصد خواهد بود.
قیمت سمند EF ۷ بنزینی در کارخانه ۱۳۶ میلیون تومان و در بازار آزاد ۲۶۰ میلیون تومان است. این اختلاف ۱۲۴ میلیون تومانی معادل ۹۱ است. دقیقا به اندازه سود حاصل از خرید و فروش سمند LX که ۹۱ است برآورد میشود. این یکی در کارخانه ۱۳۵ و در بازار آزاد ۲۵۹ میلیون تومان فروخته میشود. قیمت دنا پلاس توربو بین بازار آزاد و کارخانه ۶۳ درصد اختلاف دارد. یعنی کسی که این مدل را در کارخانه با قیمت ۲۹۷ میلیون تومان میخرد، امکان دارد آن را با رقم ۴۸۵ میلیون تومان در بازار آزاد بفروشد. سود حاصل از خرید و فروش رانا پلاس پانواما یا همان سقف شیشهای به ۵۳ درصد رسیده است. مدلی که در کارخانه ۲۰۰ میلیون تومان و در بازار آزاد ۳۰۷ میلیون تومان معامله میشود.
سمند سورن پلاس و رانا پلاس کمترین اختلاف قیمت را بین کارخانه و بازار آزاد دارند و سود حاصل از خرید و فروش این دو خودرو معادل ۴۴ درصد است. سمند سورن پلاس در کارخانه و بازار آزاد ۲۱۱ و ۳۰۵ میلیون تومان قیمت دارد و رانا پلاس هم بهترتیب ۱۸۶ و ۲۶۸ میلیون تومان معامله میشود. بعد از این دو خودرو کمترین سود حاصل از خرید و فروش خودرو بین محصولات ایرانخودرو به دنا پلاس اتوماتیک تعلق دارد. محصولی که در کارخانه ۳۴۸ میلیون تومان و در بازار آزاد ۵۲۲ میلیون تومان ارزش دارد و این اختلاف به حدود ۵۰ درصد میرسد.
سود دلالی محصولات سایپا
سود حاصل از خرید و فروش ساینا دندهای نسبت به دیگر محصولات سایپا بیشتر است؛ ۸۱ درصد. خریداران ساینا دندهای در کارخانه ۱۰۶ میلیون تومان هزینه میکنند، اما در بازار آزاد برای این خودرو فعلا ۱۹۲ میلیون تومان پرداخت میشود. بعد از ساینا دندهای بیشترین سود از خرید و فروش تیبا صندوقدار به دست میآید. محصولی که در کارخانه ۱۰۲ میلیون تومان ارزش دارد و در بازار آزاد ۱۸۱ میلیون تومان. به این ترتیب کسی که تیبا صندوقدار را از کارخانه میخرد و در بازار آزاد میفروشد، تقریبا ۷۷ درصد سود نصیبش میشود. این کار برای تیبا هاچ بک سود ۷۱ درصدی را در پی خواهد داشت. چون در کارخانه ۱۰۸ و در بازار آزاد ۱۸۵ میلیون تومان فروخته میشود.
ساینا S از لحاظ سود حاصل از خرید و فروش خودرو رتبه چهارم را بین محصولات سایپا به دست میآورد، اما این رقم اختلاف زیادی با خودروهای قبلی دارد؛ ۴۲ درصد. این کار برای کوییک دندهای ۳۹ درصد سود خواهد داشت. شرکت سایپا برای کوییک دندهای رقم ۱۴۵ میلیون تومان را درنظر گرفته، اما در بازار آزاد ۲۰۲ میلیون تومان خرید و فروش میشود. کوییک S هم با سود ۳۵ درصدی در رتبه بعدی قرار میگیرد. محصولی که در کارخانه و بازار آزاد به ترتیب ۱۵۹ و ۲۱۵ میلیون تومان ارزش دارد.
شاهین کمترین سود خرید و فروش را بین محصولات سایپا و تمامی مدلهای داخلی دارد؛ فقط ۱۳ درصد. چون توسط سایپا ۳۰۳ میلیون تومان و در بازار آزاد ۳۴۵ میلیون تومان فروخته میشود. بعد از شاهین کمترین سود خرید و فروش بین محصولات سایپا به کوییک پلاس اتوماتیک با رقم ۱۷ درصد و پراید وانت با ۲۹ درصد تعلق دارد. کوییک پلاس اتوماتیک در کارخانه و بازار آزاد به ترتیب ۲۴۲ و ۲۸۴ میلیون تومان وانت پراید هم بهترتیب ۱۳۱ و ۱۶۹ میلیون تومان فروخته میشوند./ منبع: فرارو
پیش بینی مهم از قیمت خودرو تا شب عید
قیمت خودرو در حالی حدود ۱۰ روز است بر مدار گرانی میچرخد که حامد طلاجوران، کارشناس صنعت خودرو معتقد است تا زمانی که خودروسازان همانند ۱۰ روز گذشته، عرضه قطره چکانی خودرو به بازار داشته باشند و خودرو در بازار کم باشد، قیمتها رو به بالاست.
روز گذشته قیمت انواع خودرو افزایشی یک تا ۳ میلیونی را تجربه کرد. به طوری که پژو ۲۰۶ تیپ دو با افزایش سه میلیونی به ۲۷۵ میلیون تومان رسید. همچنین پژو ۲۰۶ تیپ پنج شاهد افزایش دو میلیون تومانی بود و در قیمت ۳۱۷ میلیون تومان به فروش رسید. اما سوال اصلی این است که افزایش قیمت خودرو تا چه زمانی ادامه دار است؟
توقف شماره گذاری خودرو تا چهارشنبه هفته گذشته
یک کارشناس صنعت خودرو گفت: قیمت خودرو در بازار رو به بالاست. دلیل این موضوع به ۲ مساله بازمی گردد.
حامد طلاجوران با بیان اینکه حدود ۱۰ روز بود که ناجا شماره گذاری خودروها را انجام نمیداد، گفت: در این بازه زمانی ۱۰ روزه که تا چهارشنبه هفته گذشته ادامه داشت، هیچ خودرویی شماره نمیشد و به همین دلیل ایران خودرو و سایپا خروجی خودرو نداشت.
عرضه قطره چکانی خودرو به بازار ازسوی خودروسازان
به گفته این فعال بازار خودرو، همان زمانی که دلار کمی ثبات یافت و وارد کانال ۲۹ هزار تومانی شد با اینکه تصور میشد قیمت خودرو کاهش یابد، اما خودرو در این بازه زمانی ۱۰ روزه حدود ۷ تا ۱۰ میلیون تومان گران شد.
طلاجوران ادامه داد: با اینکه مشکل شماره گذاری خودرو ازسوی ناجا از چهارشنبه گذشته حل شده، اما عرضه خودرو به بازار بسیار اندک است و به همین دلیل، خودرو در بازار نیست و همچنان شاهد افزایش قیمت انواع خودرو در بازار هستیم.
علت افزایش قیمت دسته جمعی انواع خودرو در بازار
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه روز گذشته (یکشنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۰) بازهم قیمت انواع خودرو افزایشی بود، گفت: در بازار روز گذشته هر خودرو حدود یک تا ۳ میلیون افزایش قیمت داشت. جالب اینجا بود که قیمت خودرو در بازار روز گذشته دسته جمعی بالا رفت و البته خودروهایی که تولید نمیشود گرانی بیشتری را شاهد بود. به طور مثال پژو ۲۰۷ اتوماتیک در بازار نیست و تولید هم نمیشود؛ بنابراین این خودرو گرانی بیشتری را شاهد است.
طلاجوران افزود: هرچند خودروسازان هر هفته ثبت نام و فروشهای فوق العاده دارند، اما ازآنجا که عرضه خودرو به بازار قطره چکانی و بسیار اندک است، خودرو در بازار کم است و قیمتها افزایشی.
پیش بینی قیمت خودرو تا شب عید
این فعال بازار خودرو با تاکید بر اینکه اگر ایران خودرو و سایپا پیش فروشهای خود را هر هفته انجام دهند و تحویل این خودروها در زمان اعلامی انجام شود، قیمت خودرو قطعا کاهش خواهد یافت، گفت: به نظر میرسد بازار خودرو در سال ۱۴۰۰ همان راهی را میرود که در سال ۹۹ رفت.
طلاجوران در توضیح این موضوع گفت: سال گذشته در ماههای دی و بهمن، قیمت خودرو افزایش شدیدی داشت، اما ناگهان قیمتها کاهشی شد و در اواخر بهمن ماه و در اسفند شاهد کاهش به طور متوسط ۳۰ میلیونی در قیمت انواع خودرو بودیم.
شروط کاهش قیمت خودرو در بازار
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: اگر ایران خودرو و سایپا خودروهای ثبت نامی سه ماهه را وارد بازار کرده و دعوت نامهها را سر موقع صادر کند صددرصد قیمت خودرو کاهش مییابد.
طلاجوران به مردم توصیه کرد فعلا خودرو نخرند، زیرا اگر اتفاق سال گذشته تکرار شود در دو ماه آینده شاهد کاهش قیمت خودرو خواهیم بود. هرچند در بازه کوتاه مدت قیمت خودرو افزایشی است./منبع: اقتصاد ۲۴
دیدگاه تان را بنویسید