وام | وام آسان | اخبار اقتصادی | وام بانک ملی | وام فوری

خبر خوش برای وام‌گیرندگان | وام ویژه ۱۰۰ میلیونی با بازپرداخت هفت ساله

کد خبر: 1120891

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اموراقتصادی و دارایی طی بخشنامه ای به مدیران عامل بانک های دولتی و بانک هایی که دولت در آنها سهام دارد، شرایط و چگونگی اجرایی شدن دستور وزیر اقتصاد مبنی بر استرداد وجوه اضافه دریافت بانک‌ها از تسهیلات گیرندگان را ابلاغ کرد.

خبر خوش برای وام‌گیرندگان | وام ویژه ۱۰۰ میلیونی با بازپرداخت هفت ساله

در بخشنامه صادره از عباس حسینی خطاب به بانک‌های ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، رفاه کارگران، توسعه صادرات، کشاورزی، مسکن ، پست بانک، توسعه تعاون و صنعت و معدن آمده است: همانگونه که عنایت دارند، علیرغم تأکید بانک مرکزی بر لزوم اعمال نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار در قراردادهای تسهیلاتی، این موضوع در سالیان گذشته موجب طرح دعاوی متعدد علیه بانک‌ها شده که رسیدگی به آنها افزایش حجم پرونده‌های دعاوی بانکی و تحمیل هزینه‌های متعدد دادرسی، کارشناسی و حق الوکاله به طرفین دعوا را به دنبال داشته است.    

متعاقب این امر، رای وحدت رویه ۷۹۴ مورخ ۲۱ مرداد ماه ۱۳۹۹ هیئت عمومی دیوان عالی کشور مبنی بر بطلان شرط مندرج در قراردادهای اعطای تسهیلات بانکی نسبت به سود مازاد بر مصوبات مذکور، صادر شد که مفاد آن به استناد قسمت اخیر ماده ۴۷١ قانون آیین دادرسی کیفری برای دادگاه‌ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع لست.

از این رو، در راستای تمکین به اجرای قانون، حمایت از تولید، جلوگیری از اطاله دادرسی و تحمیل هزینه‌های غیرضرور به بانک‌ها و همچنین پیرو توافقات صورت گرفته در جلسه مقام وزارت با مدیران عامل بانک‌ها، شایسته است به قید فوریت اجرای مفاد رأی وحدت رویه مذکور مبنی بر تعدیل نرخ سود قراردادی یا استرداد وجوه مازاد دریافتی (اعم از سود و وجه التزام مازاد) از تسهیلات گیرندگان را بدون نیاز به طرح دعوا در محاکم قضایی و صرفاً با درخواست مشتری و رعایت قوانین و مقررات و از جمله ضوابط زیر مورد رسیدگی و اقدام لازم قرار گیرد: ۱- تمام یا بخشی از تسهیلات در زمان درخواست مشتری تسویه نشده باشد (اعم از اینکه در طبقه جاری باشد یا غیرجاری). ۲-    قرارداد تسهیلاتی بین بانک و مشتری از نوع عقود مبادله ای باشد.

لازم به ذکر است، در خصوص عقود مشارکتی، در سال‌هایی که شورای پول و اعتبار نرخ سود مورد انتظار را به صورت حداقلی تعیین نموده است، مشمول رأی وحدت رویه ۷۹۴ و بخشنامه حاضر نمی باشد ولی در سالهایی که نرخ مذکور دارای سقف حداکثری بوده ولی بانک برخلاف مصوبات شورای پول و اعتبار نرخ بالاتری از حداکثر تعیین شده را در محاسبات خود اعمال و سود مازاد مطالبه نموده است، نرخ مذکور باید به نرخ حداکثر مصوب شورای پول و اعتبار تعدیل گردد (بدیهی است در صورتی که بانک عامل با تکیه به اسناد قابل قبول، مدعی تحقق میزان سود واقعی بیش از سقف سود مورد انتظار باشد، موضوع مستلزم توافق فیمابین یا رسیدگی توسط مرجع قضایی خواهد بود).

۳- تسهیلات گیرنده در صورتی که دارای بدهی غیر جاری باشد،می بایست نسبت به تعیین تکلیف آن اعم از بازپرداخت بدهی یا امهال براساس ضوابط تعیین شده در دستورالعمل امهال مطالبات موسسات اعتباری و آیین نامه وصول مطالبات تا پایان خرداد ١۴٠١ اقدام نماید.

۴- گزارشی دال بر عدم مصرف مبالغ پرداختی در خارج از موضوع قرارداد تسهیلات یا واگذاری موضوع قرارداد به شخص ثالث بدون اذن بانک وجود نداشته باشد.

٥- چنانچه تسهیلات گیرنده، دعوایی را نزد محاکم قضایی درخصوص نرخ سود بانکی (علیه بانک) مطرح کرده است، اعمال نهایی مفاد این بخشنامه و اعطای گواهی تسویه تسهیلات منوط به تنظیم گزارش اصلاحی و استرداد دعوای مذکور می باشد.  بدیهی است، هرگونه موضوع خارج از شرایط فوق الذکر، مطابق ضوابط قانونی مربوط و در صلاحیت مراجع قضایی خواهد بود.

پیش از این، احسان خاندوزی_ وزیر اقتصاد از توقف اخذ هر نوع دریافت نرخ سود بانکی در تسهیلات، خارج از مصوبه شورای پول و اعتبار از هفتم دی ماه خبر داده بود و گفت: فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان می‌توانند با مراجعه به بانک‌ها جهت اصلاح قراردادهای خود اقدام کرده و مبلغ مازاد دریافت شده توسط بانک‌ها را مطالبه کنند./ایسنا

وام ویژه ۱۰۰ میلیونی با بازپرداخت هفت ساله

بانک مسکن سقف فردی تسهیلات قرض‌الحسنه، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی، ایثارگران را به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش داد.

بانک مسکن به‌دنبال مصوبه شورای پول و اعتبار به زیر مجموعه خود مجوز داد سقف وام مشاغل خانگی را از 50 میلیون تومان تا سطح 100 میلیون تومان در سال 1400 افزایش دهند.

دوره بازپرداخت تسهیلات 100 میلیونی اشتغالزایی را 84 ماه یا هفت سال در نظر گرفته است.

بانک مسکن به زیرمجموعه خود دستور داده برای تسریع در روند پاسخگویی و تکمیل پرونده متقاضیان بلافاصله پس از وصول این نامه نسبت به تعیین شعب اقدام کنند. پس از آن با تماس تلفنی با متقاضیان آنان را برای دریافت تسهیلات به شعب تعیین شده راهنمایی کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت