دستور وزیرکار درباره مجوز مشاغل خانگی

کد خبر: 1119553

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مشاغل خانگی ۲۳ درصد کل اشتغال کشورهای پیشرفته و فوق صنعتی را شامل می شود، گفت: از فرصتها و ظرفیتهای بالای مشاغل خانگی خیلی کم استفاده کردیم در حالی که تنوع بالای جغرافیایی، قومیتی و فرهنگی کشور، خلق کننده بسیاری از مشاغل بومی، محلی و خانگی هستند.

دستور وزیرکار درباره مجوز مشاغل خانگی

حجت الله عبدالملکی در نشست ساماندهی مشاغل خانگی که با حضور نمایندگان دستگاه‌های متولی در مجموعه تلاش برگزار شد، اظهار کرد: مشاغل خانگی در زیست بوم ملی اشتغال بسیار مهم هستند و در هر کشوری از مقبولیت برخوردارند چون سرمایه و منابع مالی کمتری احتیاج دارند.

وی افزود: در مشاغل خانگی افراد می توانند در جایی که سکونت دارند، این فعالیتها را انجام بدهند و با نگاه و ادبیات دینی به جهت اینکه مشاغل خانگی خود به خود خانواده محور هستند مزیت مضاعفی هم علاوه بر صرفه اقتصادی  دارند به نحوی که کسی که شغل خانگی دارد علاوه بر اینکه درون خانه کسب درآمد می کنند مراقب فرزندان و خانواده هم است و این ارزشمند است.

عبدالملکی تصریح کرد: همه این مسائل باعث شده در کشورهای پیشرفته مشاغل خانگی رونق پیدا کند تا جایی که در برخی کشورهای فوق صنعتی مشاغل خانگی تا ۲۳ درصد کل مشاغل این کشورها را شامل می شود.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در کشورهای بزرگ اقتصادی بخشی از زنجیره ارزش به خانه ها منتقل می شود و کارخانه ها و شرکت‌هایی که فعالیت اقتصادی انجام می دهند بخشی از زنجیره ارزش خود را به خانه ها منتقل می کنند و این مسأله هم به نفع آن کارخانه دار و هم فردی است که در خانه نشسته و فعالیت اقتصادی را و بخشی از تولید آن کارخانه را برعهده گرفته است

وی با بیان اینکه فرصت‌های زیادی در بحث اشتغال خانگی داریم ولی خیلی کم از آن استفاده کرده ایم، گفت: یکی از این فرصت ها تنوع بالای جغرافیایی، قومیتی و فرهنگی است که در کشور داریم چرا که این فرهنگ های بومی خلق کننده خودبه‌خود مشاغل محلی و خانگی هستند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از دو اتفاق مهم در حوزه کسب و کار و اشتغالزایی نام برد که اخیرا رخ داده و اظهار کرد: اتفاق اول، قانونی است که مجلس شورای اسلامی در حوزه تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تصویب کرد

و معتقدم شجاعتی بود که مجلس به خرج داد و تصویب این قانون فضای کسب و کار را متحول می کند.

عبدالملکی ادامه داد:اتفاق دوم در جلسه دوم شورای عالی اشتغال رقم خورد و در آن جلسه در خصوص تسهیل صدور مجوز در رشته های خانگی مصوباتی به تصویب رسید و دستگاه‌های متولی مشاغل خانگی مکلف شدند با همکاری ستاد ساماندهی مشاغل خانگی شرایط صدور مجوز مشاغل خانگی را تسهیل کنند تا هر متقاضی اشتغال خانگی بتواند به طور الکترونیکی مجوز مورد نیاز خود را دریافت کند.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود از تقسیم فعالیتهای مشاغل خانگی به سه دسته خبر داد و گفت: فعالیت های کسب و کارهای خانگی را به سه دسته تقسیم می کنیم این سه دسته را در و تا ده روز آینده باید تعداد آنها را مشخص کنیم؛ دسته اول فعالیت هایی که ممنوع هستند مثلاً در حوزه میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی، شیلات یا محیط زیست و علوم پزشکی فعالیتهایی داریم که نباید انجام شود و مجاز به راه اندازی نیستند چون مضراتی برای سلامت عمومی دارند.

عبدالملکی ادامه داد: دسته دوم فعالیت هایی که قابل انجام هستند ولی باید یک تاییدیه از وزارتخانه‌های مربوطه برای آنها اخذ شود و لیست سوم مشاغل خانگی، لیست باز است و همه مشاغل خانگی می توانند فعالیت کنند یعنی غیر از دو لیست اول و دوم،   هر فعالیت دیگری که خواستیم ایجاد کنیم باید در سامانه ثبت شود و فرد تعهدنامه را روی سامانه ثبت کرده، همان لحظه کد رهگیری می‌گیرد و فعالیت خود را شروع می کند.

به گفته وی همه دستگاههای مربوطه موظف هستند مجوز فعالیتهای مرتبط با خود را بررسی، اعلام، تایید یا رد کنند و ظرف یه روز مجوز را صادر کنند چنانچه به چهارم کشید،   سیستم اتوماتیک وار مجوز فعالیت را صادر می کند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پایان به برخی از رشته های ستاره دار خانگی که نیاز به اخذ مجوز دارند اشاره و پیشنهاد کرد: در حوزه محصولات دامی، پرورش بوقلمون، گاو شیری، گاو میش، بره و شتر مرغ بعد از تایید نهایی از وزیر جهاد کشاورزی و در حوزه شیلات، ستاره رشته پرورش ماهیان زینتی برداشته شود تا افراد بتوانند با سهولت بیشتری به این فعالیتها در قالب اشتغال خانگی بپردازند.

علی اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این جلسه با اشاره به وجود ۵۰۳ رشته در حوزه مشاغل خانگی گفت: از این تعداد ۲۱۹ شغل، نیازمند اخذ مجوز است که پیشنهاد می شود تعداد رشته های خانگی ستاره دار کاهش یابد و مشاغلی که حتماً باید مجوز بگیرد ایجاد شود و با ساختار دولتی نظارت خود را بر آنها اعمال کنیم، به این شکل که مجوزها را برای این رشته شغلها صادر کنیم و نظارت پسینی و پیشینی بر آنها داشته باشیم.

غلامحسین حسینی‌نیا، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای نیز در این جلسه بر اهمیت مهارت آموزی و مهارت افزایی در حوزه مشاغل خانگی تاکید کرد و گفت:باید مهارت بازار، مهارت بسته بندی، مهارت بازاریابی و مهارت فروش را در بحث اشتغال خانگی جدی بگیریم.

وی افزود: طبعاً آموزش هم مدنظر است که ستاد ساماندهی مشاغل خانگی در دستور کار دارد ولی مد نظر ما آموزش‌هایی برای مشاغل خانگی است که در حال حاضر توسط آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای ارائه می شود و مستلزم پرداخت هزینه است لذا پیشنهاد می شود برای کمک موثر در این بخش، یارانه مهارتی برای مشاغل خانگی تعریف کنیم.

به گفته حسینی نیا، در خصوص استانداردهای آموزشی برای ۳۲۶ رشته خانگی استانداردهای متناسب با استانداردهای بین المللی تهیه و تدوین شده و در کنار آن سازمان آموزش فنی و حرفه ای آزمون های ادواری را برای ارتقای جایگاه مهارت آموزی پیش بینی کرده است./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت