سود سهام عدالت | سهام عدالت | زمان واریز سود سهام عدالت | فروش سهام عدالت

جیب سهام عدالتی ها پر پول شد | زمان واریز سود سهام عدالت بحساب سهام داران

کد خبر: 1118816

در این خبر به زمان واریز و چگونگی واریز سود سهام عدالت می پردازیم

جیب سهام عدالتی ها پر پول شد | زمان واریز سود سهام عدالت بحساب سهام داران

سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبت‌نام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند با آزاد سازی سهام عدالت مالکیت آن بر عهده افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران سهام عدالت باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی اقدام تا از مزایای سهامشان بهره مند شوند.

سود سهام عدالت سال۹۸، طی دو مرحله (۵۰درصد در مرحله اول و ۴۴درصد در مرحله دوم) به حساب مشمولان واریز شد. اما موضوع پرداخت نشدن سود به صورت کامل، هنوز حل نشده است و همچنان ابهاماتی درباره واریز باقیمانده سود سهام عدالت وجود دارد.

۲۱آذرماه سال جاری بود که مجید عشقی، رییس سازمان بورس، با اشاره به پرداخت ۹۸درصد از سود سهام عدالت سال ۱۳۹۸، از پیگیری سازمان خصوصی‌سازی از شرکت مخابرات ایران در زمینه پرداخت نکردن باقیمانده سود سهام عدالت خبر داد.

به گفته وی، تنها پرداخت دو درصد دیگر از سود سهام عدالت که به شرکت مخابرات ایران تعلق دارد، باقی مانده است و موضوع سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ در جلسه آتی شورای‌عالی بورس مطرح و در زمینه نحوه دریافت مبالغ از شرکت‌ها، تصمیم‌گیری خواهد شد و امیدوار هستیم پرداخت سود تا پایان سال انجام شود.

این در حالی است که نه تنها هنوز نتیجه پیگیری‌ها برای پرداخت سود سال ۹۸ به نتیجه‌ای نرسیده، بلکه نحوه پرداخت سود توسط شرکت‌ها نیز، محل ابهام بوده و لازم به ذکر است که سود سهام عدالت توسط چهار شرکت به اشتباه به حساب شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی واریز شده است.

 از سوی دیگر علاوه بر بحث سهام عدالت و حواشی آن، موضوع الزام شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه به پرداخت یا پرداخت نکردن سود سهامداران از طریق سامانه سجام، پای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی را به این موضوع باز کرد و موجب اختلاف نظر و تناقض میان اظهارات برخی از مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار و این کمیسیون شد. 

محسن دهنوی، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز، به تازگی در صفحه شخصی توییتر خود ضمن انتقاد از تضییع حقوق سهامداران خرد، بر واریز مستقیم سود از سامانه سجام تاکید کرد. وی در توییتی نوشت:

سازمان بورس باید در این باره پاسخ دهد. بانک پاسارگاد، بیمه پاسارگاد، میدکو و پارس آریان از زیرمجموعه گروه مالی پاسارگاد، سهامداران را برای دریافت سود تقسیمی به شعب بانک پاسارگاد فرستاده‌اند. این شرکت‌ها، سود هنگفتی از رسوب مال مردم به جیب می‌زنند که از سجام فراری هستند. چرا به راحتی مردم را معطل بانک می‌کنید؟ بانک‌های ملت، تجارت و صادرات نیز سود تقسیمی را به شعب خود ارجاع داده‌اند. واریز مستقیم سود از سامانه سجام میسر است، ولی این‌ بانک‌ها به خاطر نفع خود، مردم را بازیچه می‌کنند. سازمان بورس باید در این باره پاسخ دهد. برای جلوگیری از تضییع حقوق سهامداران خُرد، مشکل را پیگیری خواهم کرد. 

باید توجه داشت که پرداخت نکردن سود از طریق سامانه سجام، جرم نیست و تنها شامل تعقیب انضباطی می‌شود. اما با این حال، لزوم تعیین درگاهی مشخص با سازوکاری شفاف برای پرداخت سود وجود دارد تا شرکت‌ها پس از برگزاری مجامع، سود را تنها به این درگاه واریز کنند و حقوق سهامداران نیز تضییع نشود./اقتصادآنلاین

سود سهام عدالت

پرداخت بیش از ۹۰ درصد از سود نقدی سهام عدالت

تاکنون حدود ۹۴ درصد از سود نقدی سهام عدالت به سهامداران، پرداخت شده است.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، احسان همتی در گفتگو با خبرنگار خبر گزاری صداو سیما افزود: اینکه می‌گویند" ۱۰ درصد از سود سهام عدالت باقی مانده و به حساب مردم واریز نشده " صحت ندارد. زیرا مبلغ اعلام شده، بسیار کمتر از ۱۰ درصد است. البته مابقی سود به این صورت است که حدود ۴ درصد از آن به سبب افزایش سرمایه شرکت گل گهر سیرجان به تعداد سهام مردم افزوده شده و حدود ۲ درصد به علت پرداخت نکردن سود از سوی شرکت مخابرات است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: سازمان از طریق مراجع حقوقی در راستای اخذ سود از شرکت مخابرات اقدام کرده است، زیرا بر اساس قانون، شرکت مخابرات مکلف است که مبالغ را به حساب سهامداران حداقل تا یک ماه آینده واریز کند.

همتی افزود: اگر شرکت مخابرات نیز سود را به حساب سپرده گذاری واریز کند سود متوفیان نیز به طور کامل پرداخت خواهد شد، این به این معناست که سود این اشخاص محفوظ است.

وی گفت: بر اساس تصمیمات صورت گرفته از سوی مسئولان بورسی، قرار شد طی دو مرحله، سود سهام عدالت به طور کامل به حساب سهامداران واریز شود که از این میزان, ۵۰ درصد اسفند سال گذشته و ۴۴ درصد دیگر در اواسط تیرماه امسال به حساب سهامداران واریز شد.

وی اضافه کرد: این که بیان شد تاکنون ۹۰ درصد سود سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد به این معنا بود که ۹۰ درصد از شرکت‌هایی که سهامشان در پرتفوی سهامداران است مبلغ مورد نظر را به حساب سپرده گذاری پرداخت کردند که این شرکت نیز مطابق قانون سود را به حساب سهامداران واریز کرد و سهامداران در قید حیات بیش از ۹۴ درصد از سود را به صورت نقدی دریافت کردند و حدود ۴ درصد هم به صورت افزایش تعداد سهام سهامداران به آن‌ها پرداخت شده است.

 سود سهام عدالت 98؛ پرداخت نقدی 94 درصد و سهام 4 درصد

سازمان بورس اعلام کرد: 94 درصد سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 98 شرکتهای سرمایه‌پذیر نقدی به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شد و 4 درصد هم سهام داده شد.

به گزارش خبرگزاری فارس ،‌ حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل نود مجلس روز یکشنبه 30 آبان ماه سال جاری در توئیتی نوشت، این کمیسیون پیگیر عدم واریز 10 درصد از سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 98 است.

۱۰ درصد از سود سهام عدالت ۵۰ میلیون سهامدار از سال ۹۸ پرداخت نشده و با گذشت ۸ ماه هنوز از سود سهام سال ۹۹ هم خبری نیست. سهامداران منتظر ورود کمیسیون اصل نود به این موضوع در آینده نزدیک باشند.

خبرنگار فارس در این زمینه پرسش هایی به سازمان بورس ارسال کرد که امروز پاسخ آن از  سوی سازمان برای انتشار واصل شد.

سود سهام عدالت

*جزئیات اشتباه بزرگ چند ماه اخیر پیرامون میزان سود نقدی پرداخت شده به سهامداران عدالت

اینکه گفته می‌شود ۱۰ درصد از سود سهام عدالت باقی مانده و به حساب مردم واریز نشده، صحت ندارد. در واقع مبلغ باقیمانده بسیار کمتر از ۱۰ درصد است و حدودا 94 درصد از سود به صورت نقدی به مردم پرداخت شده است. همچنین مابقی سود به این صورت است که حدود 4 درصد از آن به سبب افزایش سرمایه شرکت گل گهر سیرجان به تعداد سهام مردم افزوده شده و تعداد سهام مردم افزایش پیدا کرده است و حدود 2 درصد به علت پرداخت نکردن سود از سوی شرکت مخابرات است. بنابراین طی دو مرحله در مرحله اول 50 درصد سود به مردم پرداخت شده است و حدود 44 درصد دیگر هم در مرحله دوم به مردم پرداخت شد. 4 درصد به صورت افزایش تعداد سهام و حدود 2 درصد هم همچنان پرداخت نشده است.

سازمان از طریق مراجع حقوقی در راستای اخذ سود از شرکت مخابرات اقدام کرده است ، زیرا براساس قانون شرکت مخابرات مکلف بوده است که مبالغ را به حساب سهامداران واریز کند که تاکنون این شرکت از واریز این وجوه سرپیچی کرده است. اگر شرکت مخابرات  نیز سود را به حساب سپرده‌گذاری واریز کند، آن مبلغ 2 درصد باقی مانده هم به مردم پرداخت خواهد شد.

در واقع این که بیان شده که تاکنون ۹۰ درصد سود سهام  عدالت به حساب سهامداران واریز شد، بدین معنا بوده است که ۹۰ درصد از مبالغ سود شرکت‌هایی که سهامشان در پرتفوی سهامداران است، مبلغ مورد نظر را به حساب سپرده گذاری پرداخت کردند، ولی سپرده‌گذاری حدودا ۹۴ درصد از سود نقدی افراد را پرداخت کرده است.

فروش وکالتی سهام عدالت، صحیح یا غلط؟

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت توضیحاتی را درخصوص فروش سهام عدالت ارائه داد.

اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: بعضا شنیده می شود افرادی بر مبنای تنظیم گواهینامه یا وکالت نامه در دفاتر اسناد رسمی اقدام به فروش سهام عدالت می کنند، این موضوع غیر قانونی است و این معاملات معتبر نیست و بعدا برای فروشندگان مشکل ایجاد خواهد کرد.

او با بیان این که ترتیب فروش سهام هایی که در بازار سرمایه معامله می شود در مبدا عرضه و تقاضا روی تابلوی بورس قرار دارد، گفت: به همین دلیل امکان انتقال سهام عدالت به اشخاص مشخص وجود ندارد.

سخنگوی کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت گفت: اگر کسی قصد فروش سهام عدالت را داشته باشد باید آن سهم را روی تابلوی بورس عرضه کند و بعد از هماهنگی قیمت با اولین خریدار، معامله انجام می شود.

سود سهام عدالت

فوت ۶ درصد دارندگان سهام عدالت

توکلی گفت: حدود ۶ درصد دارندگان سهام عدالت در کشور تاکنون فوت شده اند و وارث به سود سالانه آن‌ها دسترسی ندارند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،عسکر توکلی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت کشور گفت: از مجموع ۴۹ میلیون و ۱۰۰ هزار دارنده سهام عدالت در کشور بیش از ۳ میلیون نفر تاکنون فوت شده اند  که سود سهام عدالت متوفیان باید بین وراث آنان تقسیم شود.

او گفت: افراد بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت، تقسیم نامه سهام عدالت را باید امضا کنند تا فرایند قانونی انتقال سهام فرد متوفی به آنان آغاز شود.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت کشور گفت: برای انتقال سود سهام عدالت متوفیان باید سامانه‌ای طراحی تا ورثه این افراد مشخص و سود سهام به حساب آن‌ها واریز شود که هنوز این سامانه طراحی نشده است.

توکلی گفت: این سامانه قرار بود با همکاری سازمان ثبت احوال، قوه قضاییه و سازمان خصوصی سازی طراحی و شرکت سپرده گذاری نیز وراث را بر اساس انحصار وراثتی که انجام داده اند در فهرست دریافت کنندگان سهام قرار دهد.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت کشور گفت: وراث اکنون به سهام عدالت فرد متوفی و سود سالانه آن دسترسی ندارند و این سرمایه در حساب سازمان خصوصی سازی است.

جاماندگان سهام عدالت تعیین تکلیف می‌شوند

سخنگوی کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت گفت: جاماندگان سهام عدالت بر مبنای دستور کاری که در مجلس انجام شده است، شناسایی می‌شوند.

حیدری، سخنگوی کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان از البرز،گفت: جاماندگان سهام عدالت بر مبنای دستور کاری که در مجلس انجام شده و در دولت هم بر اجرای آن تاکید شده است به زودی شناسایی و ساماندهی خواهند شد.

او با تاکید بر این که جاماندگان سهام تعیین تکلیف می‌شوند، افزود: کسانی که درآمد کمی دارند و افرادی که در مرحله قبلی برگه سهام عدالت دریافت کرده اند ولی اکنون در سامانه اطلاعات آن ها موجود نیست به علاوه افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد در اولویت دریافت سهام عدالت خواهند بود.

سخنگوی کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت گفت: فعلا جزئیات، ترتیب ها و روش اجرای واگذاری سهام عدالت به مرحله قطعی نرسیده اما اصل موضوع قطعیت پیدا کرده و جزئیات آن منوط به ارائه لایحه از طرف دولت است.

سود سهام عدالت

جاماندگان سهام عدالت پس از موافقت دولت سهامدار می‌شوند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هر زمان که موافقت دولت برای پرداخت سهام عدالت به جاماندگان به مجلس اعلام شود، امکان عملیاتی شدن این طرح وجود دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در خصوص جزئیات واگذاری سهام عدالت به جاماندگان تصریح کرد: به دلیل فقدان نظام جامع اطلاعات در سال ۸۴، سهام عدالت به برخی افراد در دهک‌های پایین که واجد شرایط دریافت این سهام بوده اند، اختصاص نیافته است.

او ادامه داد:  طبق قانون، سهام عدالت باید به ۶ دهک پایین جامعه تعلق پیدا می کرد. در حال حاضر این سهام به حدود ۵۰ میلیون نفر واگذار شده است اما حدود ۱۵ میلیون نفر از این افراد جزو ۶ دهک پایین جامعه نبوده اند و این یک تخلف در اجرا محسوب می شود.

پورابراهیمی بیان کرد: در مقابل برخی افراد واجد شرایط هم سهام عدالت دریافت نکرده اند . طبق بررسی های به عمل آمده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد، یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و یک میلیون نفر ایثارگران سهام عدالت ندارند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: گزارش کمیسیون اقتصادی برای اصلاح تخصیص سهام عدالت آماده تصویب در صحن علنی مجلس است.

پورابراهیمی افزود: در چند روز آینده طرح واگذاری سهام به جاماندگان جمع بندی می‌شود و با نگاه مثبت دولت، این طرح ظرف چند روز آینده در دستور کار قرار می‌گیرد و امیدوارم در قالب توافق با دولت این موضوع نهایی شود.

او ادامه داد: با چراغ سبز دولت جاماندگان سهام عدالت، سهامدار می‌شوند. هر زمان که موافقت دولت در این خصوص به مجلس اعلام شود امکان عملیاتی شدن این طرح فراهم است و  آن را با اولویت واگذاری سهام به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی اجرا می کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: بر این اساس به تدریج و در چند مرحله سهام عدالت به همه جاماندگان تعلق می گیرد.

پورابراهیمی گفت: در حال حاضر ۴۰ درصد از سهامداران روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند.

او ادامه داد: ۱۳ شرکت غیر بورسی هنوز برای واگذاری سهام به دهک های پایین جامعه ارزش گذاری نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: در صورت موافقت دولت تا دو ماه دیگر گروه نخست جاماندگان سهام عدالت، سهامدار می شوند .  در فاز نخست امکان واگذاری این سهام به بیش از ۴ میلیون نفر فراهم است. برای بقیه افراد هم باید در محاسبه عدد با دولت به توافق برسیم و بعد از آن اجرایی می شود.

او تاکید کرد: به تخلفات دولت های قبلی در بحث واگذاری سهام عدالت ورود پیدا کردیم و حاکمیت و دستگاه قضایی باید با آن برخورد کند. تخلفات در این حوزه شامل موضوعاتی همچون بورسی و غیر بورسی بودن شرکت ها، بحث انتقال مالکیت  و پرداخت سهام به افرادی غیر از ۶ دهک پایین می شود.

پور ابراهیمی گفت: ما اصلاح در این موارد را از جاماندگان شروع می کنیم و محورهای اصلاحی را به تدریج به طور کامل اجرایی خواهیم کرد.

سود سهام عدالت

امکان واگذاری سهام عدالت به همه جاماندگان در کشور وجود دارد

در ادامه کابلی زاده کارشناس اقتصادی در این خصوص تصریح کرد: در صورتی که مشمولین واجد شرایط جاماندگان سهام عدالت را ۲۰ میلیون نفر در نظر بگیریم حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان سهام باید به این افراد اختصاص یابد.

او افزود: اکنون ۳۲۹ بنگاه دولتی مشمول واگذاری به بخش خصوصی هستند و ارزش روز ۱۵ شرکت بورسی هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است  این نشان می‌دهد که با فروش این شرکت‌ها امکان واگذاری سهام عدالت به همه جاماندگان در کشور وجود دارد.

کابلی زاده توضیح داد: البته یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور در زمان واگذاری‌های سهام عدالت واجد شرایط بودند، ولی به دلیل عدم هماهنگی تعاونی‌های شهرستانی به موقع نتوانستند فرآیند تکمیل فرم‌های خود را انجام دهند و مدارک آن‌ها ثبت نشد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این افراد که در آن زمان استحقاق واگذاری سهام عدالت را داشتند، باید در زمان واگذاری به جاماندگان سهام عدالت در اولویت قرار گیرند.

 

۱

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت