جنب و جوش بخر و بفروش ها در بازار مسکن تهران/ خریداران آپارتمان عجله کنند

کد خبر: 1118555

با نزدیک شدن به ماه های پایانی سال به نظر می‌رسد خریدهای سرمایه‌ای با هدف مصون ماندن از تورم عمومی و تعیین حد سود ۵ تا ۱۰ درصد افزایش یافته و در عین حال، واسطه‌های ملکی از کم‌جانی بازار، عرضه بیش از تقاضا و ثبات قیمت‌ها سخن می‌گویند.

جنب و جوش بخر و بفروش ها در بازار مسکن تهران/ خریداران آپارتمان عجله کنند

در هفته‌های اخیر جنب و جوش دلالان در بازار مسکن شهر تهران، بخصوص در نیمه شمالی شهر افزایش یافته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد خریدهای غیرمصرفی در ماههای پایانی سال با حدود ۳۰ درصد رشد مواجه شده و اغلب بخر و بفروشها به دنبال واحدهای کاسبی زیر قیمت هستند. ثبات قیمتها در بازار مسکن، برخی سفته‌بازان را به خرید از کف و فروش در سقف ترغیب کرده است.

یکی از مشکلاتی که بازار مسکن شهر تهران در ماههای پایانی سال با آن مواجه می‌شود افزایش حجم تقاضا از طرف سوداگران است که دستیابی به آپارتمانهای به‌قیمت، مناسب و فول امکانات را برای گروه مصرفی دشوار می‌کند. از سوی دیگر رشد معاملات در مناطق پرتقاضا منجر به افزایش قیمت می‌شود.

اگرچه بازار مسکن به دلیل فاصله گرفتن از توان قشر مصرفی، کشش رشد سنگین قیمت را ندارد، آذرماه امسال تقاضای بالقوه در مناطقی که بیشتر جنبه سرمایه‌ای دارد با افزایش روبه‌رو شد؛ به طوری که جست‌وجو در بازار مسکن منطقه یک حدود ۳۰ درصد، مناطق ۲ و ۳ حدود ۱۰ درصد، منطقه ۴ به میزان ۳۰ درصد و منطقه ۵ بالغ بر ۷۰ درصد افزایش پیدا کرد.

منطقه ۱۰ در جنوب تهران نیز که علیرغم مساحت پایین در مقایسه با دیگر مناطق، رتبه بالایی را در معاملات شهر تهران دارد آذرماه امسال با حدود ۶۰ درصد افزایش تقاضای بالقوه خرید مواجه شد. این اطلاعات که از میزان بازدید آگهی‌های ملکی به دست آمده نشان می‌دهد در مناطق ۱۴ و ۱۸ میزان تقاضا به ترتیب ۳۰ و ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

از طرف دیگر گزارشهای میدانی نشان می‌دهد این روزها برخی سفته‌بازان با بیرون آوردن سپرده‌های بانکی اقدام به خرید آپارتمان می‌کنند؛ زیرا تصور غالب این است که بازار ملک، مأمن مناسبی برای محافظت در برابر تورم سیستماتیک اقتصاد ایران است. تعدادی از آپارتمانهایی که هم‌اکنون خریداری می‌شود نیز در اسفندماه عرضه خواهد شد.

قیمت مسکن

واسطه‌های ملکی، تحرک نسبی بازار مسکن را تایید می‌کنند و می‌گویند که به دلیل انتظارات تورمی، معمولا خریدهای سرمایه‌ای در ماههای پایانی سال افزایش پیدا می‌کند که در هفته‌های اخیر نیز این اتفاق افتاده است. اما بازار در ثبات قیمت قرار گرفته و سود نرمالی که دلالان با خرید فایلهای زیر قیمت جست‌وجو می‌کنند می‌تواند بین ۵ تا ۱۰ درصد باشد.

مشاوران املاک در عین حال از خلاء فایلهای مناسب در بازار مسکن خبر می‌دهند. ساخت و ساز در تهران نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد و نسبت به اوایل دهه ۹۰ حدود ۸۰ درصد کاهش یافته که همین مساله منجر به کمبود فایلهای مرغوب منجر شده است. این مساله باعث می‌شود با گذشت زمان، حجم واحدهای قدیمی عرضه شده به بازار افزایش و آپارتمانهای فول امکانات کاهش پیدا کند. سهم واحدهای بالای ۵ سال از معاملات مسکن شهر تهران از ۴۲ درصد در سال ۱۳۹۳ به ۶۸ درصد در آبان سال ۱۴۰۰ رسیده است.

با همه این اوصاف، کفه ترازو به نفع خریداران آپارتمان در شهر تهران سنگینی می‌کند؛ چرا که عرضه چند برابر تقاضا است و اگرچه برخی سوداگران تلاش می‌کنند بر تنور گرانی بدمند، طی ۹ ماه گذشه بازار از محدوده ۳۰ تا ۳۲ میلیون تومان در هر متر مربع فراتر نرفته است. رشد قیمت مسکن در تهران طی یک سال گذشته ۱۷ درصد بوده که در حالی که تورم عمومی به ۴۵ درصد رسید./ ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت