جوسازی عجیب خبرهای برجامی در بازار ارز / دلار چند؟

کد خبر: 1117225

در نخستین روز هفته، نوسان‌گیران سعی کردند با جوسازی پیرامون پایان مذاکرات هسته‌ای، قیمت دلار را به بالای مرز ۳۰ هزار تومانی ببرند.

جوسازی عجیب خبرهای برجامی در بازار ارز / دلار چند؟

با توجه به چنین جوسازی‌هایی بود که اسکناس آمریکایی در ابتدای روز بالای محدوده ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومانی قرار گرفت. به گفته فعالان، تحرکات معامله‌گران از معاملات پشت خطی روز جمعه شروع شده بود و اثر این تحرکات به ابتدای معاملات روز شنبه نیز سرایت کرد. با وجود شروع افزایشی بازار، اسکناس آمریکایی در ادامه روز نتوانست حتی خود را بالای مرز ۳۰ هزار تومانی نگه دارد و تا حدود ساعت ۴ بعدازظهر به محدوده ۲۹ هزار و ۹۱۰ تومان رسید. این قیمت ۱۰ تومان کمتر از روز پنج‌شنبه بود و موجب شد دلار برای دومین روز متوالی زیر مرز ۳۰ هزار تومانی نوسان کند. عدم توان دلار برای ماندن بالای مرز ۳۰ هزار تومانی موجب شد برخی از معامله‌گران احساس کنند، اسکناس آمریکایی قدرت زیادی برای قرار گرفتن در مسیر صعودی ندارد.

نشانه عرضه ارز به بازار

برخی از فعالان اعتقاد داشتند که علت برگشت قیمت دلار از مرز ۳۰ هزار تومانی، عرضه قدرتمند بازارساز ارزی بوده است. از نگاه آنها بازارساز به دو دلیل سطح عرضه ارز خود در روز شنبه را بالا برد. به باور این دسته از فعالان بازارساز از یکسو تمایل نداشت که بازار نسبت به پایان مذاکرات وین، اثر افزایشی خاصی را از خود بروز دهد و از سوی دیگر، بازارساز تصور می‌کند که ماندن دلار بالای مرز ۳۰ هزار تومانی، زمینه‌ساز ورود تقاضای بیشتری به معاملات ارزی خواهد شد. در چنین شرایطی بازارساز با نگه داشتن دلار زیر مرز ۳۰ هزار تومانی می‌توانست انتظارات معامله‌گران ارزی را تا اندازه‌ای مدیریت کند. برخی از فعالان حتی نشانه‌هایی از ازدیاد عرضه ارز را برجسته می‌کردند. به عنوان مثال، دسته‌ای عنوان می‌کردند که دیروز نرخ حواله درهم بالای محدوده ۸ هزار و ۲۰۰ تومان بوده است. با این سطح از قیمت حواله درهم، دلار در بازار داخلی می‌توانست بالای مرز ۳۰ هزار تومانی مورد معامله واقع شود. اینکه دلار زیر مرز ۳۰ هزار تومانی در روز گذشته معامله شد و با قیمت حواله درهم تطبیق نداشت، از نگاه فعالان به معنای افزایش عرضه ارز در بازار تهران بود.

برداشت‌های متفاوت از مذاکرات وین

در ابتدای روز شنبه برخی از معامله‌گران سعی داشتند چنین موضوعی را در بازار برجسته کنند که مذاکرات هسته‌ای بدون نتیجه خاصی به پایان نرسیده است. نتیجه مورد نظر معامله‌گران نزدیک شدن به لغو تحریم‌ها و آزاد شدن دارایی‌های بلوکه شده ارزی است. در کنار این، افزایشی‌های بازار به صحبت‌های برخی مقام‌های آمریکایی نیز اشاره می‌کردند که بیان‌کننده عدم رضایت آنها از مذاکرات هسته‌ای بود. به عنوان مثال، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید عنوان کرده بود که پیشرفت مذاکرات هسته‌ای با انتظارات آمریکا تطبیق ندارد. در حالی که برداشت برخی از معامله‌گران از مذاکرات وین، عدم رسیدن به یک نتیجه خاص بود، دسته دیگری از معامله‌گران باور داشتند که رسیدن به یک پیش‌نویس جدید موفقیت بزرگی بوده است. از نگاه آنها با رسیدن به این پیش‌نویس، گام بلندی برای رسیدن به توافق جدید هسته‌ای برداشته شده است. در کنار این، توافق ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دومین عاملی بود که انتظارات کاهشی را در میان برخی معامله‌گران ارزی برجسته می‌کرد.

با افت قیمت دلار در روز شنبه، سکه امامی نیز در جهت کاهشی قرار گرفت و برای دومین روز متوالی زیر سطح مقاومتی ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان نوسان کرد. سکه دیروز ۲۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رساند و در محدوده ۱۳ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان قرار گرفت./ دنیای اقتصاد

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت