آشنایی با انواع وزنه چدنی کالیبراسیون

کد خبر: 1115402

در این مطلب درباره وزنه چدنی استاندارد یا همان وزنه چدنی کالیبراسیون صحبت میکنیم:

ابتدا خاطر نشان میکنیم که وزنه های چدنی آسانسور کاملا با وزنه چدنی دقیق متفاوت هست. در وزنه چدنی آسانسور هدف تنها جرم و یا همان وزن می باشد اما در وزنه چدنی آزمایشگاهی هدف کالیبراسیون ترازو و یا باسکول های توزین با دقت مشخص شده در استاندارد oiml r111 می باشد. در واقع وزنه های چدنی استاندارد همگی دارای پیچ تنظیم یا حفره تنظیم  هستند. و در رنج های مختلفی تولید میشوند . تولید وزنه چدنی در رنج وزنه چدنی ۱ کیلویی وزنه چدنی ۲ کیلویی وزنه چدنی ۵ کیلویی وزنه چدنی ۱۰ کیلویی وزنه چدنی ۲۰ کیلویی وزنه چدنی ۵۰ کیلویی وزنه چدنی ۱۰۰ کیلویی وزنه چدنی ۲۰۰ کیلویی و همچنین وزنه چدنی ۵۰۰ کیلو گرمی میباشد . در واقع این رنج از استاندارد جهانی OIML R111 برگرفته شده ایت و تمامی وزنه های کالیبراسیون در این رنج ها تولید میشوند.

 

پیچ تنظیم وزنه چدنی همانطور که از نامش پیداست جهت تنظیم وزن به صورت دقیق با کمترین میزان خطا می باشد.  به عنوان مثال وزنه چدنی 1۰ کیلیویی که در تصویر میبینید در کلاس m1 تولید شده و پیچ تنظیم آن برای اضافه یا کم کردن سرب تعبیه شده . چون سرب دارای دانسیته بالایی میباشد بهترین متریال برای کالیبراسیون وزنه میباشد. در واقع میتوان با اضافه کردن و یا کم کردن سرب داخل پیچ تنظیم به وزن مورد نظر با کمترین خطا دست یافت. (خطا نزدیک به صفر)

وزنه چدنی کالیبراسیون چیست؟

به عنوان مثال اگر وزنه چدنی کالیبراسیون ۱۰ کیلیویی زیر را بر روی ترازو قرار دهیم و ترازو قبلا کالیبراسیون شده باشد و نگرانی از بابت ترازو و خطای آن نداشته باشیم و عدد قرائت ۹.۹۹۸ باشد یعنی وزنه چدنی ما ۰.۰۰۲ گرم خطا دارد. در این طور موارد پیچ تنظیم وزنه چدنی ۲۰ کیلویی یا ۱۰ کیلویی را باز نموده و مقداری سرب در آن میریزیم. توجه داشته باشید پیچ تنظیم هم در هنگام کالیبراسیون روی کفه ترازو قرار داشته باشد و بعد سرب را اضافه کرده و وقتی وزنه چدنی خطا نداشت و به وزن مورد نظر رسید پیچ را ببندید. در واقع وزنه چدنی استاندارد با فرآیند ریخته گری چدن ساخته میشود و هدف از ساخت آن کالیبراسیون ترازو و یا باسکول و یا بچینگ ها میباشد .

 با توجه به استاندارد ساخت وزنه کالیبراسیون در کلاس های بالا مثل e و f با استفاده از چدن مجاز نیست و حتما باید از استیل استفاده گردد. نکته قابل توجه این است که باید استیل حتما از نوع ۳۰۴ و غیر مغناطیس و همچنین ضد زنگ باشد یعنی نسبت به آهنربا بدون عکس العمل باشد. در اصلاح عامیانه به آن استیل نگیر میگویند.  معمولا وزنه های چدنی در کلاس m1 و m2 و m3 تولید میشوند اما در ایران نهایت تلاش انجام میشود تا وزنه چدنی دقیق را در کلاس m1 که بالاترین کلاس در وزنه های چدنی دارا میباشد تولید شود.

وزن های مختلف وزنه چدنی کالیبراسیون

 گروه صنعتی و بازرگانی مترولوژی تنها تولید کننده وزنه چدنی استاندارد در کلاس m1 در کشور می باشد. وزنه چدنی دارای پیچ تنظیم و حفره تنطیم به صورت مکعبی، استوانه ای و شیار دار (باسکولی) در رنج های زیر تولید میگردند:

100 گرمی، 200 گرمی، 500 گرمی، ۱ کیلویی، ۲ کیلویی، ۵ کیلویی، ۱۰ کیلویی، ۲۰ کیلویی، ۵۰ کیلویی، ۱۰۰ کیلویی و ۲۰۰ کیویی و ۵۰۰ کیلویی.

 

توجه داشته باشید وزنه های چدنی مخصوص کالیبراسیون به شرح زیر قابل تولید هستند:

مکعبی با پیچ تنظیم در رنج های رنج های 100 گرمی ، 200 گرمی ، 500 گرمی ، 1 کیلوگرمی ، 2 کیلوگرمی ،5 کیلو گرمی ، 10 کیلوگرمی ، 20 میلوگرمی ، 50 کیلوگرمی ، 100 کیلوگرمی ، 200 کیلو گرمی ، 500 کیلوگرمی

 شیار دار در رنج های 100 گرمی ، 200 گرمی ، 500 گرمی ، 1 کیلوگرمی ، 2 کیلوگرمی ،5 کیلو گرمی و 10 کیلوگرمی

استوانه ای در رنج های 100 گرمی ، 200 گرمی ، 500 گرمی ، 1 کیلوگرمی ، 2 کیلوگرمی  و 5 کیلو گرمی

کاربرد وزنه های چدنی کالیبراسیون

کاربرد اصلی وزنه های چدنی مخصوص کالیبراسیون جهت تست صحت عملکرد ترازو ها ، باسکول ها و تمامی سیستم های توزین دارای لودسل میباشند، تست صحت عمکرد تجهیزات توزین از مهمترین مواردی میباشد که هر واحد تولیدی و خدماتی ملزم به انجام این کار میباشد تا منجر مشکل در تولید و ارائه خدمات نگردد. ازمایشگاه های کالیبراسیون و مرجع نیز از وزنه های کالیبراسیون و چدنی جهت کالیبره کردن تجهیزات و کالیبراسیون دورهای خود استفاده میکنند

وزنه های چدنی مخصوص کالیبراسیون این مجموعه همگی از جنس چدن خاکستری میباشند و با فرآیند دقیق ریخته گری با قالب تولید شده سپس سیقل کاری و رنگ میگردد.

 وزنه های تولیدی این مجموعه همگی با گواهی کالیبراسیون و خطای صفر به مشتریان عزیز تحویل داده میشوند . وزنه رضوی که از دیرباز در کشور شناخته شده است از تولیدات ما میباشد که بیشترین وزنه چدنی ۲۰ کیلوگرمی را در کشور تولید و عرضه کرده است. بیشترین استفاده وزنه چدنی ۲۰ کیلیویی برای باسکول ها و بچینگ ها مبی باشد . جهت تست و عملکرد ترازو و باسکول عقربه ای و دیجیتال بهترین توزین از نوع توزین با وزنه چدنی استاندارد می باشد . به عنوان مثال با ۵۰ عدد وزنه ۲۰ کیلیویی میتوان بچینگ پلانت را کالیبره کرد . معمولا باسکول توزین سیمان بچینگ ها بیتشدپر از ۵۰۰ کیلوگرم نمیباشد

 علت استفاده از وزنه ۲۰ کیلویی چدنی کالیبراسیون استفاده راحت و سهولت در حمل و نقل و فضای اشغالی کمتر می باشد .

گروه مترولوژی تمامی تولیدات خود را از جمله وزنه چدنی استاندارد با خطای صفر و با برگه کالیبراسیون به نام مشتری تحویل میدهد و حتی این ضمانت را به مشتری خود می دهد که در هر آزمایشگاه مرجع کالیبراسیونی که مد نظر مشتری هست این وزنه ها را ارسال کرده و در صورت عدم تایید در کلاس مورد نظر کل مبلغ را بدون کسر ریالی عودت می نماید که تا کنون حتی یک بار نیز سابقه نداشته این اتفاق بیفتد و تمامی مشتریان این مجموعه با رضایت کامل خرید خود را انجام دادند . از مشتریان به نام این مجموعه میتوان به دارو سازی دکتر عبیدی دارو سازی مهر دارو دارو سازی اکتورکو دارو سازی اکتور دارو سازی جابر ابن حیان ایران خودرو ساپیا سیم و کابل مغان  و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

آشنایی با وزنه آزمایشگاهی

شاید تا کنون چندین بار نام وزنه آزمایشگاهی به گوشتان خورده باشد . امروز میخواهیم مفهوم وزنه آزمایشگاهی را به زبان ساده در این مقاله توضیح دهیم

اجازه دهید با یک مثال ساده شروع کنیم . حتما تا به حال مواد غدایی خریده اید که وزن روی بسته بندی درج شده باشد . این مواد در ترازو های صنعتی که در داخل واحد تولیدی قرار دارند وزن گیری شده و جهت فروش ارسال میشوند . اما از  کجا باید مطمئن بود که این ترازو سالم و بدون خطا کار میکند . اینجاست که نقش وزنه آزمایشگاهی مشتص میشود . در اصل وزنه آزمایشگاهی به وزنه ای گفته میشود که خطای نزدیک به صفر دارد و از آن برای آزمودن ترازو و یا باسکول استفاده میشود. به این کار کالیبراسیون نیز میگویند . به مفهوم کلی یعنی فهمیدن این که ترازو یا باسکول خطا دارد یا خیر و اگر جواب مثبت است این خطا به چه میزان میباشد.

وزنه آزمایشگاهی یا وزنه کالیبراسیون این وظیفه را به عهده دارد . معمولا وزنه آزمایشگاهی به صورت جعبه وزنه در اوزان مختلف تولید و فروخته میشود و برخی شرکت ها وزنه آزمایشگاهی را به صورت تکی نیز ارائه میکنند . امروزه تقریبا در تمامی صنایع و تولیدی ها ترازو و باسکول وجود دارد .  وزنه آزمایشگاهی در صنایع دارو سازی بسیار حائز اهمیت است . تمامی صنایع دارو سازی موظف هستند تهدادی جعبه وزنه آزمایشگاهی با کلاس بالا مثلا جعبه وزنه کلاس f1 و یا حعبه وزنه کلاس e2 داشته باشند . للت این است که دوز دارو ها در حد میلی گرم بوده و طبیعتا ترازو ها نیز دقت هزارم گرم و یا بالاتر دارند پس برای تشخیص خطای این ترازو ها باید از وزنه آزمایشگاهی با دقت صد هزارم گرم و یا بالا تر استفاده کرد . به همین ترتیب در صنایعی که اینقدر حساس نیستند دقت جعبه وزنه آزمایشگاهی پایین تر بوده و به طبع آن قیمت نیز پایین تر می آید . قیمت وزنه آزمایشگاهی بسته به کلاس آن و تعداد آن متغیر میباشد . به عنوان مثال جعبه وزنه آزمایشگاهی در کلاس f1 از وزنه آزمایشگاهی در کلاس f2 گرانتر می باشد

گروه صنلتی و بازرگانی مترولوژی تنها تولید کننده و وارد کننده وزنه آزمایشگاهی با ضمانت کالیبراسیون و دریافت گواهی در کشور می باشد و افتخار همکاری با شرکت های بزرگی همچون صنایع انرژی اتمی و ایران خودرو و سایپا و  تقریبا تمامی دارو سازی های کشور را دارد . تمامی وزنه های آزمایشگاهی با ضمانت دریافت گواهی کالیبراسیون در کلاس مورد نظر ارائه میشوند و این ضمانت در فاکتور نیز درج میگردد.

وزنه استاندارد چیست؟

وزنه استاندارد به نام های وزنه آزمایشگاهی،وزنه دقیق، وزنه کالیبراسیون و ... شناخته میشود، جنس وزنه ، ابعاد وزنه و میزان خطای وزنه های استاندارد میبایست بر اساس استاندارد جهانی تولید گردد، این استاندارد بین المللی در جهان به نام  OIML R111 شناخته میگردد، در این استاندارد تمامی مشخصات ظاهری و فنی تمامی وزنه ها بر اساس کلاس های مختلف دسته بندی و شناخته میشود، موارد کلی استاندارد OIML R111  به صورت خلاصه به شرح ذیل توضیح داده میشود:

دسته بندی کلاس ها:

دسته بندی کلی کلاس های وزنه های استاندارد از پایین ترین کلاس M3  تا بالاترین کلاس E0 به این صورت میباشد:

E0

E1

E2

F1

F2

M1

M2

M3

 

پس کلاس E0  دارای کمترین میزان خطا ( تقریبا صفر) و کلاس M3  دارای بیشترین خطا میباشد.

 

جنس وزنه های استاندارد:

جنس ساخت وزنه ها در کلاس های مختلف متفاوت است ، جنس وزنه های کلاس E0 , E1 , E2 ,F1 ,F2  میباست حتما از نوع استیل شماره 304 از نوع ضد زنگ و غیر مغناطیس باشد.

در کلاس M1   وزنه میتواند هم جنس استیل باشد هم چدن ولی کلاس M2 , M3  جنس چدن کفایت میکند.

 

رنج وزنی وزنه های استاندارد:

طبق استاندارد بین المللی رنج وزنه ها از یک میلیگرم شروع میگردد تا 500 کیلوگرم قابل ساخت میباشد، وزنه های استاندارد هم به صورت تک هم به صورت جعبه وزنه قابل تهیه هستند،رنج وزنه های به ترتیب به شرح ذیل میباشد:

1mg

2mg

5mg

10mg

20mg

50mg

100mg

200mg

500mg

1g

2g

5g

10g

20g

50g

100g

200g

500g

1kg

2kg

5kg

10kg

20kg

50kg

100kg

200kg

500kg

همانطور که مشاهده کردین ضریب ساخت وزنه ها 1-2-5 است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید وزنه های استاندارد با مهندس امینی 09129411990 تماس بگیرید.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد