فوری/متقاضیان دریافت یارانه جدید بخوانند/نحوه ثبت نام افراد برای دریافت یارانه جدید
ابراهیم رئیسی در سخنان چند شب پیش گفته سیاست دولتش این است کاری کند که سود ارز ۴۲۰۰ تومانی به جای دللالان، مستقیم به جیب مردم برود. این خبری است که رئیسی اعلام کرد. خبری که میتواند به معنای پرداخت یارانه جدید باشد.
در چند ماه اخیر و با روی کار آمدن دولت جدید با وعده رییس جمهور در مورد پرداخت یارانه جدید،در موعد پرداخت یارانه ها این گمانه زنی ها پیش می آید که یارانه پرداختی با کمی تغییرات و افزایش همان یارانه جدید دولت رییسی باشد . رییسی وعده یارانه جدید را در آذر ماه داده بود که با پرداخت یارانه معیشتی ، یارانه بگیران امیدوارند که یارانه جدید همزمان با یارانه نقدی آذر پرداخت شود.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.
رئیسی وعده داده بود که از آذر ماه یارانه جدید پرداخت شود. ماه گذشته هم او برخی از چهرههای اقتصادی را به پاستور دعوت کرد تا از آنها برای مسائل اقتصاد نظرخواهی کند.
آنگونه که احمد توکلی گفته بود محور جلسه اقتصادی با رئیس جمهور تصمیمگیری درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و پاسخ به این سوال که چگونه باید حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را جبران کرد؟ توکلی گفته بود یکی از پیشنهادات این جلسه، پرداخت یارانه ۱۱۰ هزار تومانی بود.
یارانه نقدی جدید در راه است؟
کمی بعد گفته شد دولت فعلا برنامهای برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ندارد و همچنان به پرداخت آن ادامه میدهد. این خبر خود به خود به معنای این بود که یارانه نقدی ۱۱۰ هزار تومانی منتفی است و فعلا پرداخت نمیشود.
اما رئیسی در سخنان خود دوباره به مساله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد و گفت: دولتش در نظر دارد که دست دلالها را از ارز ترجیحی حذف کند و کاری کند که این ارز مستقیم وارد جیب مردم شود.
او گفت: در دولت تهمهیداتی برای این قضیه اندیشیده شده که بتوانیم دست دلال ها را قطع کنیم و این امکان مستقیم در جیب مردم قرار بگیرد. در دولت بنا داریم در نظام توزیع و هم در تخصیص اعتبارات جریان دلالی و سوداگری را قطع کنیم و به طرف این برویم که مردم بهرهمند شوند.
به نظر میرسد که این گفتههای رئیسی به معنای این است که دولت میخواهد ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاها را حذف کند و اعتبار آن را به شکل دیگری در اختیار مردم قرار دهد.
یارانه نقدی امسال پرداخت میشود؟
اما یارانه جدید، در سال جاری پرداخت میشود؟ به نطر میرسد اگر برنامه دولت حذف یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت یارانه نقدی باشد، پرداخت این یارانه به سال بعد موکول شود.
چون قرار است اعتبار این یارانه از محل ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شود. یعنی دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاها را حذف کند و اعتبار آن را به صورت نقدی به مردم بدهد. به گفته رئیسی در ابتدای سال جاری پیشبینی شده که ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت شود. اما رئیسی گفته کل این اعتبار خرج شده و چیزی از آن به دولت جدید نرسیده. پس این به آن معناست که اعتباری برای پرداخت یارانه جایگزین وجود ندارد.
اما احتمال دارد که در بودجه سال ۱۴۰۱ این اعتبار به جای پرداخت به دلالان و واسطهگران به مردم داده شود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارسال پیشنهاداتی به دولت، ضمن تعیین ملاکهای تعیین خانواده ثروتمند برای حذف یارانه نقدی، معیشتی و سایر یارانه ها، نحوه ثبت نام متقاضیان جدید برای دریافت این یارانهها را مشخص کرد.
براساس پیشنهادی که وزارت تعادن، کار و رفاه اجتماعی به دولت ارائه کرده است و در صورت تصویب نهایی در دولت، سازمان ثبت اسناد و املاک، نیروی انتظامی، بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان امور مالیاتی کشور، بیمه مرکزی، گمرک، سازمان بورس، خرانه داری کل کشور، سازمان تامین اجتماعی، صندوقهای بازنشستگی وابسته به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، کلیه صندوقهای وابسته به سایر دستگاههای اجرایی و صندوق بازنشستگی کانون وکلا موظف خواهد بود ضمن در اختیار گذاشتن دادههای مورد نیاز پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان ا، تغییرات دادهها را به صورت آنلاین در اختیار وزارت تعان، کار و رفاه اجتماعی قرار دهند.
همچنین در پیشنهاد دیگر وزارت تعادن، کار و رفاه اجتماعی که اخیرا به دولت ارائه کرده، آمده است: براساس ماده (۵) آیین نامه اجرایی تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، ثبت نام از افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی، یارانه حمایت معیشتی خانوار و سایر یارانهها از جمله افراد جدید، افرادی که تاکنون ثبت نام نکرده اند و افرادی که منصرف شده اند، برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار داده شده است.
از آنجایی که با توجه به زیرساختهای فنی سازمان هدفمندسازی یارانهها و همچنین به منظور جلوگیری از سردرگمی مشمولین دریافت یارانه، هرساله برنامه دولت بر این بوده که سازمان مذکور امکان ثبت نام برای افرادی که موفق به ثبت نام نشده اند را فراهم نماید، لذا همانند قانون بودجه سال ۱۳۹۹، این مهم در بند (۴) تبصره (۱۴) لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور نیز مد نظر قرار گرفت، اما در مجلس شورای اسلامی این بند تغییر پیدا کرد و تحت عنوان بند (ب) تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور مقرر شد: «سازمان هدفمندسازی یارانهها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حسب مورد نسبت به ثبت نام و پرداخت یارانه هدفمندی و نیز معیشتی و سایر یارانهها به کلیه افراد واجد شرایط از جمله افراد جدید و افرادی که تاکنون ثبت نام نکرده اند و یا منصرف شده اند، اقدام نمایند».
اما در پیش نویس آیین نامه اجرایی بند یاد شده که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به هیئت وزیران ارایه شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به ثبت نام از افراد متقاضی یارانه نقدی شده و این بند بدون هیچ تغییری تحت عنوان ماده (۵) آیین نامه اجرایی یاد شده تصویب گردید.
این درحالی است که مستندات و سرویس استعلام هدفمندی نظیر اطلاعات هویتی و بانکی مشمولین یارانه نقدی موجود در سامانه رفاهی و همچنین مستندات مربوط به شروط و قواعد تعیین شده به همراه کلیه اطلاعات خانوارهای یارانه بگیر در اختیار سازمان هدفمندسازی یارانهها بوده و باید ظرف یک ماه دسترسی برخط به کلیه این اطلاعات برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محقق میشد که علی رغم برگزاری نشستهای متعدد این وزارتخانه با سازمان مذکور، کماکان تمهیدات لازم انجام نشده است.
بر این اساس و به منظور جلوگیری از تضعیف حقوق مشمولین برخوردار از یارانه و تسریع در اجرای تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متن پیشنهادی خود را برای اصلاح ماده (۵) آیین نامه اجرایی یاد شده، جهت بررسی و تصویب، به دولت ارایه کرده است.
به موجب اصلاحیه پیشنهادی وزارت تعاون و در صورت تصویب نهایی در دولت، ثبت نام کلیه افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی، یارانه حمایت معیشتی خانوار و سایر یارانهها از جمله افراد جدید، افرادی که تاکنون ثبت نام نکرده اند، افرادی که منصرف شده اند و افرادی که تاکنون یارانههای نقدی خانوار آنها قطع شده، برعهده سازمان هدفمندسازی یارانه هاست.
در همین حال، سازمان هدفمندسازی یارانه ها مکلف است پس از صحت سنجی اطلاعات خانوار، آنها را برای بررسی و احراز وسع به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعکس کند تا پرداخت یارانه نقدی به افراد واجد شرایط پس از انجام آزمون وسع توسط وزارتخانه مذکور و متناسب با تحقق دریافتیهای (منابع) جدول تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و پس از اخذ مجوز ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام شود.
همچنین سازمان ثبت احوال کشور مکلف است اطلاعات هویتی، ازدواج، طلاق و اطلاعات والدین، مورد نیاز سازمان هدفمندسازی یارانهها برای صحت سنجی اطلاعات خانوارها را ظرف یک ماه از ابلاغ این آیین نامه، در اختیار سازمان قرار دهد.
وزارت کشور نیز مکلف است اطلاعات حضانت، بدسرپرستی، عدم سازش و سایر اطلاعات مربوط به خانوار، مورد نیاز سازمان هدفمندسازی یارانهها برای صحت سنجی اطلاعات خانوارها را ظرف یک ماه از ابلاغ این آیین نامه، در اختیار سازمان مذکور قرار دهد.
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در رقابتهای انتخاباتی، وعده حذف یارانه ثروتمندان و اختصاص آن به فقرا و نیازمندان را ارائه کرده بود./پیشنهاد ویژه
دیدگاه تان را بنویسید