تعداد جایگاههای متصل به کارت سوخت به ۳۴۰ رسید
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از اتصال ۳۴۰ جایگاه عرضه سوخت به سامانه هوشمند سوخت کشور خبر داد و از مردم برای صبوری در این اختلال تشکر و قدردانی کرد.
به نقل از وزارت نفت، جلیل سالاری با ارائه گزارشی درباره وضع جایگاههای عرضه سوخت در جلسهای که با رئیسجمهوری در ستاد وزارت نفت تشکیل شد، گفت: تاکنون ۳۴۰ جایگاه عرضه سوخت در سراسر کشور به سامانه هوشمند سوخت متصل شده و امکان عرضه بنزین سهمیهای در این جایگاهها فعال شده است.
وی افزود: حدود یک هزار و ۸۰۰ جایگاه هماکنون با استفاده از سیستم آفلاین نسبت به عرضه سوخت به قیمت آزاد به مردم اقدام میشود.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: در ساعات نخست وقوع این رخداد، با استفاده از تجربیات گذشته و با برنامه مدیریت بحرانی که پیشبینی میکردیم سناریوهای مختلف را بررسی کردیم و خوشبختانه با استفاده از همه ظرفیتهای مجموعه، توانستیم در مدت کوتاهی مسیر را شناسایی و سیستم را ایمنسازی کنیم.
سالاری ضمن قدردانی از صبوری مردم در اختلال بهوجودآمده گفت: از مردم عزیز که در این زمینه صبوری کردند و از رسانهها که اقدامهای مؤثری انجام دادند و از همکاران خود بابت حضور سریع و فعالسازی جایگاهها تشکر و قدردانی میکنم.
وی همچنین تأکید کرد: امروز ۲۵ گروه چهار نفره در شهر تهران مستقر شده و در حال فعالسازی جایگاهها هستند، همچنین ۳۰۰ گروه در کل کشور نیز در حال فعالسازی جایگاهها در شهرها و محورهای مواصلاتی هستند.
معاون وزیر نفت گفت: امیدواریم بتوانیم با ایمنسازی مناسبی که انجام میدهیم، در سالهای آینده دچار چنین چالشی نشویم./مهر
ضربهگیری تهدیدهای بنزینی با ارتقای «سامانه سوخت»/ پیشنهاد جایگاهداران به وزارت نفت
رئیس صنف جایگاهداران کشور: در دو سال گذشته هشدارهای لازم به مسئولان در موضوع سامانه هوشمند سوخت و احتمال بروز بحران داده بودیم. وزارت نفت برای ارتقای سیستم سوخت و پایش مراجع نظارتی اقدام کنند.
اسدالله قلیزاده رئیس صنف جایگاهداران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به دلایل ضعف سامانه کارت سوخت عنوان کرد: از دو سال گذشته همزمان با ایجاد مشکلات در حوزه سخت افزاری و خرابی کارتخوانهای هوشمند سوخت وارد مذاکره با مسئولان نفتی و غیرنفتی شدیم و حتی در مکاتبات محرمانه وقوع بحران را هشدار داده بودیم. جلسات تخصصی برگزار کردیم و وعده برای رفع مشکل داشتیم.
قلیزاده ادامه داد: اختصاص منابع برای نگهداری و ارتقای این سیستم باید از سوی وزارت نفت در ۸ سال گذشته مدیریت میشد ولی این کار صورت نگرفت. به اعتقاد کارشناسان بیتوجهی نسبت به تعمیرات و نگهداری سامانهای که نزدیک به ۱۵ سال از عمر آن میگذرد باعث افزایش احتمال بروز تهدیدات مختلف میشود و ما تقاضا داریم نسبت به این قصورها در دولت قبل تحقیق و تفحص صورت بگیرد.
*لزوم برنامهریزی برای ارتقای سیستم سوخت و پایش مراجع نظارتی
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فراوردههای نفتی کشور ادامه داد: بحران بنزین ایجاد شده باید مسئولان را هوشیارتر کند و حتما با دقت نسبت به برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در جهت ارتقای سیستم و پایش مراجع نظارتی اقدام کنند.
بالاخره اگر تصمیم حاکمیتی مبنی بر ماندگاری سامانه هوشمند است باید ضمن جلوگیری از چنین اتفاقاتی راه را برای جلوگیری از مشکل، که موجب اذیت مردم و عدم النفع بخش خصوصی شود هموار کرد و وضعیت فعلی حتما باید اصلاح جدی در حوزه سخت افزار و نرم افزار را به همراه داشته باشد و یقینا نگاه بومی باید منشا هر تصمیمی قرار گیرد.
*آمادگی جایگاهداران برای کمک به ارتقای سختافزاری و نرمافزاری سیستم سوخت
قلیزاده گفت: جایگاهداران هم در مبحث سخت افزاری سامانه و هم وضعیت فعلی با مشکل در جایگاهها مواجه میشوند و به این روال اعتراض جدی دارند و آمادگی هر گونه همکاری در جهت تبیین راهکارها و جلسات تخصصی که منجر به بهبود شرایط میدانی شود را دارند، چرا که بدون حلقه نهایی ارتباط با مردم تصمیمات به سرانجام قطعی باکیفیت بالا نمیرسد و قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار هم به این موضوع اشاره دارد.
قلیزاده اضافه کرد: در مبحث پرداخت بهای سوخت هم مشکلات مشابه وجود دارد و باید به سمت نوسازی، بومیسازی، تسهیل و فضای رقابتی و دور از انحصار حرکت کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید