متقاضیان وام ازدواج بخوانند/وام ازدواج ۷۰ میلیونی با بازپرداخت ۱۰ ساله
دبیرکل شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمه دولتی گفت: همه ساله بیش از ۹۵ درصد از زوجینی که متقاضی وام ازدواج هستند، تسهیلات دریافت میکنند.
دبیرکل شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمه دولتی گفت: همه ساله بیش از ۹۵ درصد از زوجینی که متقاضی وام ازدواج هستند، تسهیلات دریافت میکنند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، «علیرضا قیطاسی» درباره آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج در شبکه بانکی کشور گفت: متقاضیان وام ازدواج باید ابتدا در سامانه بانک مرکزی ثبت نام کنند.
وی افزود: سال گذشته حدود ۷۸۸ هزار نفر ثبت نام کردند که ۷۴۱ هزار نفر تسهیلات دریافت کردند یعنی وام بیش از ۹۴ درصد افراد پرداخت شد.
به گفته دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی درخواست تسهیلات ازدواج ۴۷ هزار و ۷۰۰ نفر نیز در پایان سال ۹۹ باقی مانده بود که امسال پرداخت شد.
وی اظهارداشت: حدود ۳۶۰ هزار متقاضی دریافت تسهیلات تا پایان مردادماه امسال در سامانه بانک مرکزی ثبت نام کردند که بیش از ۲۰۰ هزار نفر نیز وام ازدواج را دریافت کردهاند.
قیطاسی توضیح داد: فرآیند پرداخت وام ازدواج این گونه است که متقاضیان دریافت وام ازدواج از شبکه بانکی کشور، ابتدا باید در سامانه بانک مرکزی ثبت نام کنند و پس از تعیین بانک مورد نظر، پیامکی برای افراد ارسال می شود. افراد پس از دریافت پیامک ظرف ده روز به بانک مراجعه کنند و مدارک لازم را ارائه کنند و بانک هم بر اساس سهمیه پیش بینی شده، وام ازدواج را پرداخت کند.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی یادآور شد: همه ساله بیش از ۹۵ درصد از افرادی که ثبت نام می کنند وام ازدواج را دریافت کرده اند.
به گزارش ایرنا، براساس تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۰، بانک مرکزی موظف است برای حمایت از ازدواج جوانان، از محل پسانداز و جاری قرضالحسنه نظام بانکی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به همه زوجهایی که تاریخ عقد ازدواج آنها بعد از تاریخ فروردین ۱۳۹۷ است و تاکنون تسهیلات ازدواج دریافت نکردهاند با اولویت نخست پرداخت کند. تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هریک از زوجها در سال ۱۴۰۰ برابر ۷۰ میلیون تومان و با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله است.
در قانون تاکید شده مسؤولیت حُسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانکهای عامل و کلیه مدیران و کارکنان ذیربط میباشد. عدم اجراء یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذیصلاح است.
همچنین تمامی بانکها موظفند به صورت ماهانه، تعداد تسهیلات قرضالحسنه ازدواج پرداختی و تعداد افراد در نوبت دریافت این تسهیلات را به صورت عمومی اعلامکنند.
بانکها باید برای ضمانت صرفاً یکی از سه مورد اعتبارسنجی، یا یک ضامن و سفته و یا سهم فرد از حساب یارانه هدفمندی را به منزله ضمانت بپذیرند.
دیدگاه تان را بنویسید