نگاه عجیب قیمت طلا و سکه به بازار ارز/بازگشت سکه به کانال ۱۱ میلیون تومانی؟

کد خبر: 1100021

قیمت طلا گرمی ۱۸ عیار در بازار آزاد آخرین روز معاملاتی هفته گذشته ۸ مهر با هفت هزار و ۲۰۰ تومان افزایش، یک میلیون و ۱۶۴ هزار تومان معامله شد. قیمت سکه امامی در بازار آزاد پنجشنبه ۸ مهر با سه هزار تومان کاهش، ۱۱,۸۶۴,۰۰۰ معامله شد.

نگاه عجیب قیمت طلا و سکه به بازار ارز/بازگشت سکه به کانال ۱۱ میلیون تومانی؟

 قیمت طلا گرمی ۱۸ عیار در بازار آزاد آخرین روز معاملاتی هفته گذشته ۸ مهر با هفت هزار و ۲۰۰ تومان افزایش، یک میلیون و ۱۶۴ هزار تومان معامله شد. قیمت سکه امامی در بازار آزاد پنجشنبه ۸ مهر با سه هزار تومان کاهش، ۱۱,۸۶۴,۰۰۰ معامله شد.

بازار طلا راکد شد. فروشندگان طلا می‌گویند علی رغم افزایش قیمت طلا اما به دلیل کاهش چشمگیر سطح معاملات حباب سکه تخلیه شده است. این بار تنها عامل افزایش قیمت طلا در بازار ایران گرانی دلار بوده و انس جهانی در بازار نقش چندانی نداشته است.

سکه و طلا چقدر گران شدند؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد در یک هفته گذشته هر قطعه سکه طرح جدید با ۲۰۰ هزار تومان افزایش با قیمت ۱۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان معامله شد. همچنین طلای ۱۸ عیار هم با ۱۲ هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و ۱۶۴ هزار تومان رسید.

آیا تداوم افزایش قیمت طلا در هفته دوم مهر ماه ادامه‌دار است؟ فعالان بازار طلا می‌گویند به دلیل ناآرامی‌های منطقه به نظر می‌رسد که روند افزایش قیمت طلا ادامه داشته باشد اما نایب رئیس دوم اتحادیه طلا به تجارت‌نیوز گفت: فاکتورهای پیش‌بینی قیمت طلا زیاد شده و هر روز در منطقه اتفاق‌های جدیدی رخ می‌دهد و به همین دلیل روند قیمت طلا قابل پیش‌بینی نیست.

محمد کشتی‌آرای توضیح داد: در آستانه روز ۲۸ صفر خرید و فروش طلا به پایین‌ترین سطح رسیده است. علی رغم اینکه در سال‌های گذشته با گران شدن طلا اکثر مردم خریدار بودند اما امسال نه خریداری در بازار مشاهده می‌شود و نه فروشنده‌ای.

دنیای اقتصاد نوشت:

سبقت بازدهی دلار از سکه

در نخستین هفته مهرماه، بازدهی دلار از سکه امامی پیشی گرفت. دلار که طی هفته گذشته عموما روند صعودی داشت، روز پنج‌شنبه افزایش دیگری را تجربه کرد و با ۱۵۰ تومان رشد به بهای ۲۸ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. با ثبت رشد روز پنج‌شنبه، بازدهی هفتگی اسکناس آمریکایی به حدود ۶/ ۲ درصد رسید. در مقیاس هفتگی، بازدهی بازار سکه قابل مقایسه با دلار نبود، چرا که این فلز گران‌بها تنها نزدیک به ۷ دهم درصد رشد قیمت را به ثبت رساند

اظهارات تحلیل‌گران بازار حاکی از آن است که نوسانات نزولی در بازار اونس طلا مهم‌ترین عاملی بود که موجب شد سکه به اندازه دلار رشد نکند. اونس طلا در مقاطعی از هفته گذشته حتی تا محدوده هزار و ۷۳۰ دلار عقب‌نشینی کرد. در صورتی که روند اونس طلا کمی بهبود پیدا کند، سکه کار راحت‌تری برای رشد در هفته جاری خواهد داشت.

در کنار فشار اونس طلا که سد راه افزایشی‌های بازار بود، عامل دیگری که سرعت رشد فلز گران‌بهای داخلی را کند کرد، حباب قیمتی بود که پیرامون قیمت سکه وجود داشت. فلز گران‌بهای داخلی در مقاطعی از هفته گذشته حتی ۵ درصد بالاتر از ارزش ذاتی خود معامله شد.

به عنوان مثال در انتهای هفته گذشته، ارزش ذاتی سکه نزدیک به ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود، حال آنکه فلز گران‌بهای داخلی در بازار در محدوده ۱۲ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان معامله می‌شد. همین قیمت ۱۲ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان نیز ۴۰ هزار تومان بیشتر از روز چهارشنبه بود. به عبارتی می‌توان گفت که سکه بخش زیادی از رشد هفتگی خود را مدیون افزایش انتهای هفته بود.

به باور تحلیل‌گران بازار در صورتی که رشد قیمت دلار ادامه پیدا کند، سکه ممکن است بی‌توجه به ارزش ذاتی خود، حتی به بالای محدوده مقاومتی ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قدم بگذارد. از نگاه بیشتر معامله‌گران، خوش‌بینی سکه‌بازان به آینده دلار موجب شده است که آنها بی‌توجه به ارزش ذاتی، خریدهای خود را بالا ببرند.

عقب‌گرد قیمت دلار می‌تواند سکه‌بازان زیادی را وارد موقعیت فروش کند و زمینه‌ساز برگشت قیمت این فلز گران‌بها به کانال ۱۱ میلیون تومانی شود. دلار در هفته گذشته توانست به بالاترین قیمت ۱۱ ماه اخیر برسد.

در کنار این، اسکناس آمریکایی طی یک هفته توانست حدود ۶/ ۲ درصد افزایش را تجربه کند. در چنین شرایطی شماری از فعالان از زمان سودگیری معامله‌گران صحبت می‌کنند.

از نگاه آنها، زمان آن فرا رسیده است که معامله‌گران بخشی از خریدهای قبلی خود را به فروش برسانند و کسب سود کنند. این مساله موجب شده است که برخی از تحلیل‌گران فنی از احتمال برگشت دلار به محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان سخن بگویند./ تجارت نیوز

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت