پیش فروش خودرو تغییر می کند؟
رئیس شورای رقابت در خصوص مصوبه جدید شورا برای پیش فروش خودرو توضیحاتی را ارئه کرد.
رضا شیوا رئیس شورای رقابت در رابطه با مصوبه ۴۷۳ که اخیرا در خصوص پیش فروش خودرو داده است، گفت: مصوبه ۴۷۳ یکی از منصفانهترین مصوبه هایی است که در شورای رقابت به تصویب رسیده است.
او ۲ نکته را در خصوص این مصوبه با اهمیت دانست و گفت: با توجه به اینکه در سال گذشته بیش از ۸۰۰ شکایت در خصوص پیش فروش خودرو داشته ایم، بنابراین لازم بود وضعیت پیش خرید را تغییر دهیم و آن را طوری تغییر دهیم که شاکی نداشته باشیم.
رئیس شورای رقابت بیان کرد: اکثریت افرادی که خودرو خرید کرده اند، گفته اند مبلغی را که از پیش پرداخت کرده ایم، سودی برایمان نداشته است چرا که در این مدت یک سال، ارزش پول کشور شامل تورم شده، اما خودرویی که قصد خرید آن را داشته ایم را باید به قیمت روز و قیمتی که شورای رقابت مصوب کرده است، بخریم.
این مقام مسئول گفت: اکنون در رابطه با خریداران خودرو بی انصافی رخ داده است، چرا که با توجه به شرایط تورمی ارزش پول مردم کاهش پیدا کرده است. اگر ۵۰ میلیون پرداخت کرده اند، امروز آن پول ارزش ۵۰ میلیون ندارد و ارزش آن کم شده است.
شیوا تصریح کرد: شورای رقابت برای حمایت از مردم و اینکه خودروساز نتواند از شرایط کنونی سواستفاده کند، درصدی از مبلغ خودرو را خودروساز دریافت می کند و و در نهایت آن مبلغ، سهمی نهایی خودرو که شامل تورم بخشی می شود را شامل نمی شود. تصور کنید اگر بازار رقابتی داشتیم و خودروها را ارائه میکردند، آیا کسی میآمد پول پیش پرداخت به خودروساز بدهد تا در صف انتظار قرار گیرد؟
او ادامه داد: به دلایل شرایط پیش آمده وضعیت اکنون به گونه ای است که خودروساز از وضعیت تسلط استفاده میکنند و مصرف کننده چارهای جز قبول کردن آن ندارد و نمیتواند خودرو را بخرد.
این مقام مسئول افزود: بحث دیگر این است که خیلی از پیش فروشهایی که رخ میدهد هنوز معلوم نیست که این خودرو چه مشخصاتی دارد و با چه قیمتی عرضه خواهد شد. بسیاری با این شایعاتی که در این دوره خرید خودرو به نفع است، تحت تاثیر قرار میگیرند و فکر میکنند بهترین زمان برای سرمایه گذاری خودرو است، غافل از اینکه خودرو شاید در طی یک سال هم از نظر محتوایی تغییراتی خواهد داشت و از نظر قیمتی نیز تفاوت خواهد داشت.
شیوا بیان کرد: برخی صحبت کرده اند این مصوبه خلاف قانونی است که هئیت وزیران داده است، در حالی که این صحبت به نفع مصرف کننده است. اگر هیئت وزیران چیزی را مصوب کند، آن قانون نیست بلکه مصوبه هیئت وزیران است؛ اکنون شورای رقابت قانونمند تصمیم میگیرد.
رئیس شورای رقابت اظهار کرد: اگر مصوبهای تحت عنوان حمایت از مصرف کننده باشد، اما در اصل به ضرر مصرف کننده باشد، باید به آن مصوبه شک کرد و مجدد مورد بررسی قرار گیرد. اگر همچین مصوبهای باشد شک داریم به نفع مصرف کننده باشد، تمام سعی ما این است که وضعیت مسلط خودروساز باعث نادیده گرفتن مصرف کننده نشود.
این مقام مسئول در پایان گفت: شورای رقابت وقتی تصمیمی گرفته است، تا شرایط تغییر نکند، مصوبه به قوت خود باقی است و شورا یک موضوعی را مورد بررسی مجدد قرار نمیدهد./باشگاه خبرنگاران
دیدگاه تان را بنویسید