وزیر راه و شهرسازی: به دنبال آن هستیم به جای مسکن سازی، شهرسازی کنیم

کد خبر: 1091293

وزیر راه و شهرسازی گفت توانایی لازم برای ساخت یک میلیون مسکن در هر سال وجود دارد و می‌توان در طول دوره این دولت، ۴ میلیون مسکن را عرضه کرد.

وزیر راه و شهرسازی: به دنبال آن هستیم به جای مسکن سازی، شهرسازی کنیم

 رستم قاسمی شامگاه یکشنبه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر؛ برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم را تشریح کرد و افزود: توان مهندسی، فنی و شرکت‌هایی که عملا بتوانند یک میلیون مسکن را بسازند، در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: با توجه به قانون اخیر مجلس شورای اسلامی، همه وزارتخانه‌ها موظفند زمین خود را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند. در حال حاضر بیش از یک میلیون هکتار زمین دولتی وجود دارد که باید در اختیار ما قرار گیرد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: باید این زمین‌هایی که در درون شهرها هم وجود دارند، مورد استفاده قرار گیرند. ما به زودی این زمین‌ها را تملک خواهیم کرد.

قاسمی با بیان اینکه موضوع مسکن برای رئیس جمهوری بسیار اهمیت دارد، یادآور شد: یکی از اتفاقات خوبی که رخ داده است، صندوق توسعه مسکن را راه اندازی کرده‌ایم که بودجه اساسی از طرق مختلف به دست می‌آورد که از این محل منابع خوبی برای حل مشکل بخش‌های کم درآمد خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد تلاش ما بر این است که برای اقشار کم درآمد هزینه ساخت مسکن را کاهش دهیم.

وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه در سال ۹۹ حدود پنج درصد تسهیلات بانک‌ها برای کل ساخت و ساز کشور، اختصاص داده شده است؛  اظهار داشت: مصوبه‌ای داریم که ۲۰ درصد تسهیلات بانک‌ها باید به حوزه مسکن اختصاص یابد. سود آن هم پیش بینی شده که با توجه به تورم موجود بسیار خوب است اما برای آن عده که بازپرداخت این تسهیلات را ندارند یا مشکل دارند، باید سود را کاهش دهیم و آن را پلکانی کنیم.

قاسمی به شیوه ساخت مسکن هم اشاره کرد و گفت: نخست شیوه انبوه سازی است که تجربه زیادی در این زمینه وجود دارد و شرکت‌های توانمندی هم حضور دارند. شیوه دیگر واگذاری زمین به مردم به ویژه روستائیان است تا خودشان به ساخت مسکن اقدام کنند.

وی با بیان اینکه تعداد شرکت‌های انبوه‌سازی که مشکل پیدا کرده‌اند بسیار اندک هستند، افزود: بحث مسکن، پیشران اقتصاد کشور خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت اجاره مسکن و افزایش آن اظهار داشت: اصل فلسفه ساخت مسکن برای صاحب خانه کردن مستاجران است، به دنبال آن هستیم به جای مسکن سازی، شهرسازی کنیم تا اماکنی شکل نگیرند که جمعیتی تنها شب در آن ساکن باشند. اگر این تعداد مسکن ساخته شود، هدف حل مشکل مستاجران است.

قاسمی یادآور شد: ساز و کار املاک و اسکان در حال بارگذاری است و بحث موجر و مستاجر را هم دنبال می‌کنیم تا شرایط اجاره سامان یابد.  

وی درباره قیمت مصالح ساختمانی هم گفت: متاسفانه در یکی دو ماه گذشته مصالح افزایش قیمت غیرمنطقی داشته است. در نخستین جلسه‌ای که با وزارت صنعت و تیم اقتصادی دولت داشتیم، قرار شد این مساله بررسی شود تا برای نهضت ساخت مسکن، بتوانیم مسکن را با قیمت منطقی به دست مصرف کننده برسانیم.

**جایگاه حمل و نقل با موقعیت ایران در افزایش نرخ جی دی پی موثر است

وزیر راه و شهرسازی درباره سیاست حمل و نقل جاده‌ای هم اظهار داشت: کشور ما در موقعیتی قرار دارد که جایگاه حمل و نقل می‌تواند در افزایش نرخ جی دی پی اثر بسیار مثبتی داشته باشد. متاسفانه در سال‌های اخیر جاده‌های کشور نگهداری مناسبی نداشته است و هزینه زیادی را می‌طلبد.  

قاسمی ادامه داد: بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها با منابع مالی محدود دولت امکان توسعه زیادی ندارند و باید با شیوه‌های دیگر آن را ساخت. از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی درخواست می‌کنم در این حوزه وارد شوند و برای نگهداری آزادراه‌ها فعالیت داشته باشند.

وی اضافه کرد: یکی از این روش‌ها تهاتر نفت با ساخت جاده ریلی، آزادراه و جاده‌ها است. ما برای سرمایه‌گذارانمان، راه را برای سرمایه‌گذاری فراهم می‌کنیم. از ایرانیان مقیم خارج تقاضا می‌کنم و فرش قرمز پهن می‌کنیم که در بخش حمل و نقل کشور شرکت کنند. همچنین به دنبال شرکت‌های خارجی هم هستیم و مذاکراتی داشته‌ایم تا بتوانیم شرایط را تغییر دهیم وگرنه با منابع دولتی، امکان تحول جدی وجود ندارد.

وزیر راه و شهرسازی به ناوگان حمل و نقل جاده‌ای کشور هم اشاره کرد و گفت: ما نیاز به زمان داریم تا با عدد و رقم درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای کشور صحبت کنیم و این ناوگان را نجات دهیم.

قاسمی درباره حمل و نقل هوایی هم اظهار داشت: برای نوسازی ناوگان هوایی کشور هم برنامه‌هایی در دست داریم تا بتوانیم این صنعت هم بهبود یابد. درباره قیمت بلیط ناوگان هوایی هم بررسی در حال انجام است تا به قیمتی برسیم که هم برای ناوگان هوایی و هم برای مردم مناسب باشد.

وی با اشاره به اینکه مرز دریایی طولانی داریم، گفت: تجربه طولانی در ساخت بنادر کشور دارم و امروز هم در حوزه بندر نیازمند توسعه بنادر هستیم تا بتوانیم ظرفیت حمل و نقل دریایی را که ۹۰ درصد حمل و نقل جهانی را هم تشکیل می‌دهد، افزایش دهیم.

وزیر راه و شهرسازی آبادانی سواحل مکران را فرا وزارت‌خانه‌ای و فرصتی برای جمهوری اسلامی ایران دانست.

قاسمی درباره واگذاری کارها به بخش خصوصی هم گفت: اساسا شرکت‌های دولتی در ساخت مسکن موفق نیستند از این رو هم در بخش مسکن و هم در بخش آزادراه‌ها محتاج بخش خصوصی هستیم و از آنها به طور جدی دعوت می‌کنم در این حوزه وارد شوند./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد