جیره بندی برق در راه است؟

کد خبر: 1087033

مسئولین می‌گویند میزان واردات برق بیش از صادرات آن است و هدف از این برنامه، تامین برق کافی برای مشترکین است. اما با افت و خیز دمای هوا در فصل گرما همچنان جدول‌های خاموشی به قوت خود باقی هستند و عملا برق‌های خارجی چاره‌ساز مشکلات داخلی ایران نیستند.

جیره بندی برق در راه است؟

روابط بین کشورها و عقد قراردادها همیشه موجب توسعه و رشد دو طرف می‌شود. از دیرباز به دلیل ارزان بودن انرژی در ایران کشورهای زیادی به خصوص همسایه‌ ها علاقمند به ایجاد روابط مختلف با کشور ما بودند. بستن قراردادهای برقی ازجمله این تعاملات است که ایران به ازای مبلغی که دریافت می‌ کند برق مورد نظر کشور مقصد را تامین کند. عراق، پاکستان و ارمنستان سه کشور اصلی و مهمی هستند که همیشه خواهان برق ایران بودند. گفتنی است حدود ۱۹ سال پیش و در سال ۲۰۰۲ اولین قرارداد برقی بین ایران و ترکمنستان منعقد شد و برقی به میزان ۳۴ مگاوات به این همسایه شمال شرقی ارسال می‌ شد و بعد از آن میزان برق به ۷۴ مگاوات رسید و اکنون این رقم به ۱۰۴ مگاوات رسیده است.

تهاتر گاز و برق یکی دیگر از انواع قرارداد بین ایران با همسایه شمالی خود ارمنستان است که طی سال‌ های اخیر مطرح بوده است. بهار و تابستان گرم ۱۴۰۰ ایران خود در تامین برق مصرفی مشترکان با مشکل مواجه بود و طبق جدول‌ های خاموشی احتمالی ساعت‌ های قطعی برق را به مردم هشدار می‌ دادند و در این بین صادرات و واردات برق همچنان ادامه داشت. ناگفته نماند که برخی مسئولین صادرات را در چنین وضعیتی تکذیب می‌ کردند و برخی به انجام صادرات تاکید داشتند و بازپرداخت را مشکل اصلی تلقی می‌ کردند. حال سوال اینجاست زمانی که مردم و صنعت کشور با کمبود شدید برق دست و پنجه نرم می‌ کنند، میزان صادرات و واردات برق در کجای سیاست‌ های دولت قرار دارد و این روابط بین‌ الملل تا چه حد می‌ تواند مشکلات برقی ایران را حل کند.

مصطفی رجبی مشهدی در گفت‌وگو با گسترش نیوز اظهار داشت: در وضعیت فعلی صادرات برق به سایر کشورها را به حداقل رسانده‌ ایم و چیزی حدود ۱۰۰ مگاوات برآورد می‌ شود و از طرفی میزان واردات برق به کشور حدود ۳۵۰ مگاوات ارزیابی شده است و به عبارت بهتر میزان واردات ۳.۵ برابر میزان صادرات برق است. در واقع با توجه به شرایط جوی و برقی کشور میزان صادرات نسبت سال گذشته با افت چشمگیری مواجه بوده است و با ادامه این شرایط صادرات نیز با همین مقدار تبادل خواهد شد.

پایان خاموشی‌ها از هفته آینده

وی افزود: در حال حاضر هیچ بحثی تحت عنوان جیره بندی برق مطرح نیست و صرفا در مناطقی که سقف برق از لحاظ مصرف برای آن‌ها در نظر گرفته شده است را رعایت کنند برخی از محدودیت‌ها برای این مناطق اعمال خواهد شد. برای دو روز آینده با افزایش دما مواجه خواهیم شد و دو روز گرم را پیش رو داریم و در این شرایط قطعا برق تحت فشار خواهد بود و در صورتی که به برق نیاز باشد طبق جدول‌های خاموشی احتمالی برای ساعاتی قطعی برق خواهیم داشت و از روز یکشنبه مورخ ۲۴ مرداد ماه با کاهش دما شرایط بهتر خواهد شد.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی برق کشور صادرات به عراق را متوقف کرده‌ ایم و برقی تبادل نمی‌ شود. در رابطه با سایر قراردادهایی که با کشورهایی همچون ارمنستان و پاکستان منعقد شده است باید گفت در این وضعیت قراردادها به قوت خود باقی هستند و هیچ تغییری در آن‌ ها صورت نگرفته است و طبق روال سابق گام بر می‌ داریم./ گسترش نیوز

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد