سهام داران مستقیم یا غیر مستقیم عدالت؛ کدام سود بیشتری بردند؟

کد خبر: 1076859

یک مقام مسئول گفت: بعد از ابلاغیه مقام معظم رهبری در اردیبهشت ماه سال گذشته، گزینه آزادسازی برای مشمولان سهام عدالت فراهم شد.

سهام داران مستقیم یا غیر مستقیم عدالت؛ کدام سود بیشتری بردند؟

اکبر حیدری سخنگوی کانون سرمایه گذاری‌های استانی با اشاره به گذشت بیش از یک سال از آزاد سازی سهام عدالت به مقایسه روش‌های انتخابی مستقیم و غیر مستقیم پرداخت و بیان کرد: بعد از ابلاغیه مقام معظم رهبری در اردیبهشت ماه سال گذشته فرآیند انتخاب گزینه برای مشمولان سهام عدالت فراهم شد که در پایان مهلت، ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کردند و ۳۰ میلیون نفر هم روش غیر مستقیم را برگزیدند.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: امروز ارزش دارایی کسانی که در روش غیر مستقیم ماندگار شده‌اند، حداقل ۲۰ الی ۳۰ درصد بالاتر از کسانی است که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند، اما در رابطه با سود تعلق گرفته به افراد به دلیل این که شرکت‌های سرمایه گذاری استانی وارد فاز عملیاتی نشده‌اند، سود متفاوتی در روش غیر مستقیم به سهامداران تعلق نگرفته است، اما در بازه‌ زمانی کوتاه مدت و بلافاصله پس از فعالیت شرکت‌های سرمایه گذاری استانی، انتظار می‌رود که از محل عملیات و فعالیت‌های روش غیر مستقیم نیز سود بیشتر به افرادی که گزینه غیر مستقیم را برگزیده‌اند، پرداخت شود.

حیدری در ادامه در رابطه با مقایسه فرآیند فروش این دو روش گفت: سهام عدالت اساسا یک دارایی نقدشونده و برای فروش نیست و فلسفه طرح واگذاری سهام عدالت بر مبنای دید بلند مدت و استفاده طولانی مدت مردم از این دارایی و عواید آن، بوده است.

تو ادامه داد: در هر دو روش تاکید بر این بوده است که دارندگان سهام عدالت، دارایی خودشان را حفظ کنند، زیرا که ارزش این دارایی بسیار بالاتر از ارزش فعلی است و تمامی سهم‌های سبد سهام عدالت، سهم‌های ارزنده و بنیادی و از همه لحاظ مناسب هستند.

فروش یکی از مشکلات مهم روش مستقیم سهام عدالت

این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: افرادی که روش مستقیم سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند در حوزه فروش دچار مشکلاتی هستند که در روش غیر مستقیم چنین مشکلاتی وجود ندارد. در روش مستقیم مقرر بود که در گام اول ۳۰ درصد و در گام دوم ۳۰ درصد دیگر و در بهمن ماه سال گذشته مابقی سهام آزاد شود، اما بعد از ریزش‌های بازار سرمایه به دلیل سیاست گذاری انقباضی شورای عالی بورس و دولت تصمیمی اتخاذ شد که در روش مستقیم با هدف کنترل افت بازار سرمایه، فروش متوقف شود. متاسفانه تاکنون نیز کسانی که در روش مستقیم سفارش فروش داده بودند، موفق به فروش دارایی خودشان نشده‌اند.

حیدری افزود: در روش غیر مستقیم به دلیل اینکه افراد سهامدار یک شرکت هستند و آن شرکت سرمایه گذاری استان خودشان است، درست است که با تاخیر یا با ایجاد صف‌های فروش، سهام معامله می‌شود، اما سیاست گذار منع قانونی برای فروش سهام به روش غیر مستقیم وضع نکرده است و این سهام بر اساس ساختار و سیستم عرضه و تقاضا در حال معامله است.

این مقام مسئول ادامه داد: در این حوزه حفره‌ای که وجود دارد، صف‌های فروش موجود ناشی از عدم ایفای تعهد بازار گردانی سهام سرمایه گذاری‌های استانی توسط صندوق توسعه بازار است. قصور صندوق توسعه بازار احراز شده و مورد اعتراض کانون قرار گرفته و اقدامات لازم برای دفاع از حقوق سهامداران و شرکت‌های سرمایه گذاری استانی در دست انجام است.

عدم اطلاعات کافی، آفتی برای سهامداران روش مستقیم سهام عدالت

این مقام مسئول با مقایسه افزایش سرمایه شرکت‌ها در روش مستقیم و غیر مستقیم بیان کرد: افرایش سرمایه با توجه به شرایط بازار سرمایه و ابهامات موجود در نحوه آزاد سازی سهام عدالت به صورت یکپارچه توسط سازمان خصوصی سازی تاکنون مدیریت شده است، اما در آینده برای سهامداران روش غیر مستقیم چالش خاصی وجود ندارد، با این حال اگر تدبیری اندیشیده نشود، سهامداران روش مستقیم دچار زیان خواهند شد. در مجموع و فعلا می‌توان گفت در رابطه با خطر جا ماندن سهامداران از افزایش سرمایه‌ها و یا دریافت سهام جایزه فعلا مشکلی وجود ندارد.

حیدری در پایان تصریح کرد: اما طبیعی است که اگر در فرآیند سهامداری روش مستقیم تغییری ایجاد نشود، این قشر ۱۹ میلیونی به دلیل اینکه عمده‌شان در اصول اولیه و نحوه اطلاع از افزایش سرمایه‌ها و استفاده از حق تقدم تسلط و اطلاعات کافی ندارند با مشکل مواجه خواهند شد که این واقعیت از آفت‌های روش مستقیم است، اما متقابلاً سهامداران روش غیر مستقیم با وجود شرکت‌های استانی به عنوان یک نهاد حرفه‌ای در مدیریت دارایی و افزایش سرمایه‌ها شرایط بهتری خواهند داشت و از هیچ موقعیتی عقب نخواهند ماند./باشگاه خبرنگاران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت