فریب افراد با نام تست‌های روانشناسی

کد خبر: 1075971

امروزه با جست‌و‌جو کردن واژه تست روانشناسی در کسری از ثانیه هزاران نتیجه برای کاربران و علاقه مندان نمایش داده می شود. چند صد سایت غیرمتخصص و حتی متخصص که بدون آگاهی از عواقب قرار دادن تست‌های روانشناسی نا معتبر و نتایج آن‌ها اقدام به برچسب زدن روی افراد می‌کنند.

مراقب افراد سودجو باشید!

طراحی تست های روانشناسی و شخصی سازی نتیجه و تفسیر آن کار کسی نیست جز یک روانشناس خبره که سال‌ها در زمینه انسان شناسی و روان درمانی فعالیت کرده باشد. از طرفی تست‌های معتبر روانشناسی به هیچ‌وجه در اختیار همه افراد قرار نمی‌گیرند و تنها متخصصان به آن‌ها دسترسی دارند.

تقریبا شما هیچ کدام از تست‌های تخصصی و تفسیری را نمی‌توانید به صورت رایگان پیدا کنید مگر اینکه با اطمینان از سایت مورد نظر خود تست های رایگان را امتحان کنید. به عنوان مثال تست هوش ریون که در سایت جعبه ابزار ذهنی بار گذاری شده است را می توانید به عنوان یکی از معتبر ترین تست های هوش آنلاین در نظر داشته باشید.

 تست‌های روانشناسی که توسط سایت‌هایی جز سایت‌های روانشناسی ارائه می شوند تنها جنبه سرگرمی دارند و نباید با انجام آن‌ها به خودتان برچسب‎هایی مانند دوقطبی، افسرده یا شکاک بودن، بزنید.

توجه داشته باشید که حتما برای زدن تست های آنلاین روانشناسی از سایت های معتبر استفاده کنید، چرا که نتایج، در روند درمان شما تاثیرات مستقیم خواهند داشت.

سایت جعبه ابزار ذهنی با رعایت تمامی فاکتور های مورد نیاز برای طراحی تست های روانشناسی و کمک گرفتن از روانشناسان متخصص در زمینه های مختلف، بهترین و معتبرترین تست های روانشناسی را در اختیار مخاطبین خود قرار داده است. با پشتیبانی 24 ساعته می توانید از این تست ها با خیال راحت کمک بگیرید.

اما چرا ما نسبت به نتایج این تست های روانشناسی علاقه نشان می دهیم؟

یکی از دلایل مهم علاقه به این مدل تست ها و خصوصا تست شخصیت شناسی هویت بخشیدن به ماست.

قبول دارید که خیلی راحت‌تر است که یک نفر به ما بگوید که چنین و چنان هستیم تا این که کتاب بخوانیم و به جلسات مشاوره برویم و درمورد خودمان فکر کنیم؟ از طرف دیگر چه چیزی بهتر از این که ویژگی های بد و اشتباهات رفتاری‌مان را گردن نتایج این تست‌ها بیاندازیم؟

مثلا بگوییم که من ذاتا چنینم و چنانم، طبق تست شخصیت شناسی فلان سایت من خصوصیات این چنینی دارم. در واقع تست های روانشناسی غیر معتبر نوعی پیشرفته و جدیدتر از همان طالع بینی خودمان هستند!

تولیدکنندگان و مخاطبان انواع غیر معتبر تست‌های شخصیت‌شناسی، می‌دانند که در روانشناسی علمی، برای مقاصد مختلف از آزمون‌های شخصیت‌ شناسی استفاده می‌شود و می توان با این نام افراد علاقه مند را به آن تست جذب کرد. پس گروه اول از این شباهت لفظی سواستفاده کردند و گروه دوم هم فریبش را خوردند.

مشخصه های آزمون های روانشناسی معتبر

آزمون‌های شخصیت‌شناسی معتبر مثل همه انواع تست‌های روانشناسی استاندارد، سه مشخصه دارند.

  1. «روایی» که به معنی سنجیدن هدفمندانه موارد آزمون است.
  2. «پایایی» که یعنی آزمون هر چند بار انجام شود، نتایجش تغییر نکند.
  3. «هنجار» که می‌گوید آن آزمون بر اساس فرهنگ جامعه هدف، بومی‌سازی شده است.

به بیان ساده‌تر، این آزمون‌ها فاکتورهای تأثیرگذار بر آزمودنی شامل سن، جنسیت و قومیت را در نظر می‌گیرند. از تعدادی سوال تشکیل شده‌اند که مرتبط با موضوعِ قابل سنجش هستند و این خودِ آزمودنی است که درباره خودش اطلاعات می‌دهد و نه برعکس.

در نهایت یک متخصص، نتیجه آزمون را تفسیر می‌کند اما نه به عنوانِ پیشگویی غافلگیرکننده یا یک حکم قطعی بلکه صرفا در قالب ابزاری کمکی که در نتیجه گفت‌وگوی فرد متخصص با آزمودنی، از داده‌های آن استفاده می‌شود.

تست روانشناسی خوب و بد را از کجا باید شناخت؟

البته که تشخیص دادن میزان اعتبار و راستی آزمایی یک تست روانشناسی تنها توسط سازمان‌های مربوطه و یک متخصص ممکن است. اما به عنوان یک راهنمای کلی مسائل زیر را مد نظر داشته باشید:

تست هایی مانند شخصیت شناسی از روی انحراف انگشت میانی، نوع قهوه نوشیدن و ارتباط آن با افسردگی، چینش دندان‌ها و احتمال خیانت شما به همسرتان و و و هزاران تست دیگر به این شکل از بیخ و بن اشکال دارند.

چنین تست هایی فقط باید جنبه سرگرمی داشته باشند و نباید آن ها را جدی بگیرید! جدی گرفتن این تست ها مساوی خرافه پرستی است و هیچ فرقی با طالع بینی های عجیب و غریبی مانند فال قهوه یا خصوصیات ماه تولد ندارد.

اگر به خودشناسی علاقه مندید می توانید به یک مرکز مشاوره معتبر مراجعه کنید و از یک درمانگر وقت بگیرید. آسیبی که تست های دروغین در طولانی مدت به باورها و تصور شما از خودتان می زند بسیار سنگین تر از چند جلسه مشاوره با یک متخصص است!

 سخن پایانی در رابطه با تست های روانشناسی

اگر به سراغ منابع روانشناسی برویم، به تعداد نظریه‌پردازان این حوزه با تعریف شخصیت مواجه می‌شویم که هر کدام بسته به رویکرد علمی‌شان روی جنبه‌های به خصوصی از شخصیت انسانی تمرکز دارند. این خود نشان می‌دهد با مفهوم پیچیده‌ای سروکار داریم که گنجاندنش در قالب یکی - دو جمله مورد توافق در تاریخ علم روانشناسی ممکن نبوده است.

چنین نظام پیچیده‌ای که شرایط اجتماعی، جغرافیایی، تاریخی، خانوادگی و تجربیات شخصی در آن دخیل هستند، چطور ممکن است به سادگی مثلا از روی شکل دندان‌ها و یا اندازه‌ی انگشت میانی پا، قابل شناخت باشد؟ آیا روانشناسان و متخصصان نمی‌توانستند به جای صرف این همه انرژی و انجام پژوهش‌های متعدد تنها از روی رنگ گل مورد علاقه شما شخصیتتان را کشف و به بشریت در خودسازی کمک کنند؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت