پاسخ اردکانیان درباره کمبود آب شرب سیستان و بلوچستان

کد خبر: 1075436

وزیر نیرو با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان دچار توسعه نیافتگی تاریخی است،گفت: با مجوزهای خاصی که از رهبری برای استفاده از منابع صندوق ملی گرفتیم، وضعیت این استان رو به بهبود است.

پاسخ اردکانیان درباره کمبود آب شرب سیستان و بلوچستان

مهر: در ادامه جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال معین الدین سعیدی نماینده چابهار از رضا اردکانیان وزیر نیرو در مورد عدم اجرای ماده ۳۶ برنامه ششم توسعه در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

اردکانیان در ابتدا، گفت: دولت مکلف است تا پایان برنامه ششم ۳۰ درصد از آب شرب مناطق جنوبی کشور را از طریق دریا و به وسیله آب شیرین کن ها تأمین کند. همچنین دولت مکلف است تا پایان برنامه، ۷۰ درصد آب شیرین کن ها را در داخل تهیه کند و به این فناوری دست یابد.

وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان دچار توسعه نیافتگی تاریخی است، اظهار داشت: در دولت دوازدهم با مجوزهای خاصی که از رهبری انقلاب برای استفاده از منابع صندوق ملی گرفتیم، وضعیت این استان رو به بهبود است.

وزیر نیرو تصریح کرد: جمعیت این منطقه ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است و آب شرب مورد نیاز برای آنها ۴۵۰ میلیون متر مکعب در سال است.

در ادامه معین الدین سعیدی، گفت: ۶۰ درصد آب شیرین کن های جهان در منطقه خاورمیانه هستند. سهم ایران دو درصد است. وزارت نیرو باید پاسخ دهد که چرا هنوز به فناوری های آب شیرین کن دست پیدا نکرده است. استان سیستان و بلوچستان حتی یک دستگاه آب شیرین کن ندارد.

در ادامه اردکانیان گفت: وقتی نیاز صنعت از آب دریا تأمین می شود فشار صنعت بر روی آب شرب برداشته می شود تا سهم بیشتری از آب سالم به آب شرب مردم اختصاص یابد.

اردکانیان همچنین مشکلات ارزی را یکی از عوامل عدم دستیابی به اهداف برنامه ششم توسعه برای راه اندازی آب شیرین کن ها خواند.

در ادامه جلسه، معین الدین سعیدی گفت: مردم تهران و رئیس جمهور ولنجک نشین برای یک بار دوش گرفتن در طول روز ۲۰۰ لیتر آب مصرف می کنند در حالی که آب شرب مردم چابهار و استان سیستان و بلوچستان ۱۵۰ لیتر است.

وی خطاب به اردکانیان، گفت: شما قول دادید تا پایان سال ۹۹، ۱۵۰ هزار نفر از مردم سیستان و بلوچستان به آب پایدار دست پیدا کنند. شما رویای کودکان سرزمین من را از آنان گرفته اید.

در قانون برنامه هفتم باید جایگاه ویژه ای برای توسعه استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شود و رئیس جمهور منتخب شنوای دردهای مردم سیستان باشد.

در پایان مقرر شد علی نیکزاد به عنوان نماینده معین استان سیستان و بلوچستان بر روند حل مشکلات این استان نظارت کند و نماینده چابهار اعلام کرد که از پاسخ های وزیر قانع شده است.

در پایان علی نیکزاد گفت: تعدادی نمایندگان نامه ای به بنده دادند مبنی بر اینکه نیروگاه های HSB بهترین ظرفیت تولید برق است اما خرید برق از نیروگاه های قدیم و جدید با قیمت متفاوت انجام می شود. این موضوع را ساماندهی کنید.

وی اعلام کرد: تعدادی از نمایندگان نسبت به قطعی مکرر برق گلایه دارند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت