تیرچه پیش تنیده و قیمت

کد خبر: 1063377

در امر ساختمان سازی از مصالح زیادی استفاده می‌شود که به طور کلی به دو دسته مصالح ساده و مصالح مرکب تقسیم بندی می‌شوند. مصالح ساده آنهایی هستند که تک جزیی بوده و به صورت طبیعی یا مصنوعی تولید شده و در واقع اجزای تشکیل دهنده مصالح مرکب هستند. برای مثال گچ، سیمان، ماسه، بلوک و آجر از این دسته مصالح هستند. و اما مصالح مرکب مصالحی هستند که از ترکیب چند جز ساخته می‌شوند مانند بتن، انواع ملات و حتی ایزوگام. نوع دیگر تقسیم بندی مصالح بر اساس نحوه تولید است که به دو دسته پیش ساخته و درجا تقسیم بندی می‌شوند.

مصالح پیش ساخته باید قبل از رسیدن به مرحله استفاده در ساختمان سازی در گارگاه‌ها و یا کارخانه‌ها تولید شوند چرا که مراحل تولید آنها پیچیده و زمان بر بوده و بسیاری از آنها حتما باید در محیط کارخانه‌ای و دستگاهی ساخته شوند مانند تیرچه‌ها، آجر، دال بتنی، پنل‌های گچی و انواع کاشی و سرامیک و بسیاری مصالح دیگر از این دسته هستند؛ ولی مصالح درجا همانطور که از نام آنها مشخص است در محل و زمان  ساخت و ساز ساختمان تولید میشوند مثل ملات‌‌ها، قیر و گونی و یا اسکلت ساختمان.

مهمترین و پر کاربردترین مصالح ساختمانی کدامند؟

به طور قطعی نمیتوان گفت کدام مصالح پرکاربردتر هستند و این مسئله به نوع ساختمانی که قرار است ساخته شود بستگی دارد؛ به طور مثال در یک ساختمان اسکلت فلزی مسلما مصالح پر کاربرد آهن و فولاد است و یک ساختمان چوبی چوب. پس برای این سوال جواب واحد و مشخصی وجود ندارد ولی مثلا میتوان گفت در شهرهای شمالی بلوک بیشتر از آجر کاربرد دارد و یا بین انواع تیرچه ها مانند تیرچه پایه بتنی، تیرچه فلزی، تیرچه پیش تنیده، تیرچه خرپایی و دیگر تیرچه‌ها معمولا تیرچه بتنی پیش تنیده پر کاربردتر از بقیه تیرچه هاست به خصوص در ساختمان های بزرگ و برج‌ها و پروژه های عظیم شهرسازی.

 تیرچه پیش تنیده چیست؟

تیرچه پیش تنیده در واقع یکی از انواع تیرچه‌های بتنی است که به کمک میل‌گردهای فولادی فرایند پیش تنیدگی بر روی آن اعمال می شود و مقاومت آن را بالاتر می‌برد. این نوع تیرچه‌ها از ترکیب میلگرد فولادی و بتن و به روش کارخانه‌ای و تمام دستگاهی تولید می‌شوند ولی بسته به تعداد میل‌گردهای به کار رفته در آن میزان مقاومت آن متفاوت است. این نوع از تیرچه‌ها در اوایل قرن بیستم توسط مهندسین اروپایی تولید شد و به سرعت و با انجام آزمایشات فراوان به کیفیتی مطلوب و قابل قبول رسید و مزایای آن به قدری قابل توجه بود که امروزه در سراسر جهان این تیرچه جایگزین دیگر تیرچه‌های ساختمانی شده است؛ به ویژه در شهر و شهرک سازی‌ها، پروژه‌های عظیم شهرداری، ساختمان‌هایی با طراحی‌های خاص و در بسیاری از پروژه‌های ساخت و سازی دیگر کاربرد فراوانی دارد.

خط تولید تیرچه‌های پیش تنیده

همانطور که گفته شد خط تولید تیرچه پیش تنیده به روش تمام اتوماتیک و در کارخانه‌ها و کارگاه های مجهز به دستگاه‌های استاندارد قابل تولید است و به طور کلی این دستگاه‌ها تیرچه‌ها را در دو مرحله تولید می کنند. کشورهای زیادی دست به ساخت دستگاه‌های تولید تیرچه پیش تنیده زدند اما همه آنها موفق نبودند از جمله چین که به دلیل حذف مرحله دوم از دستگاه تیرچه‌های تولیدی استانداردهای کیفیتی لازم را کسب نمی کرد.

امروزه از معتبرترین دستگاه‌هایی که در کارخانه‌های تولید تیرچه پیش تنیده مورد استفاده قرار می گیرد دستگاه‌های ساخت آلمان است. در این دستگاه‌ها در مرحله اول میل‌گردها را در دستگاه قرار داده و آنها را توسط گیره‌هایی تحت کشش و تنش قرار می دهند، سپس بتن آماده و فرآوری شده را بر روی آن ریخته که بتن توسط لرزش و ویبره تسمه زیرین هواگیری شده و متراکم تر می شود. بعد از آنکه بتن کمی سفت شد گیره میلگردها باز شده و تیرچه‌های وارد مرحله دوم که تحت بخار قرار گرفتن است، وارد می شوند. در این مرحله تیرچه‌های به آرامی متراکم تر و مستحکم‌تر شده و کل این فرایند حدود سه روز زمان می برد.

 بعد از اتمام کار تیرچه‌های آماده را به انبار منتقل می کنند ولی به صورت رندوم از تیرچه‌های آماده شده تعدادی را انتخاب کرده و به آزمایشگاه می‌فرستند تا کیفیت و استاندارد بودن آنها تایید شود. دستگاهی که در کارخانه‌های عمل فرآوری بتن را انجام می دهد اسلیپ فرمر و با اکسترودر نام دارد که در این قسمت بتن حرارت و بخار دیده تا مقاومتی در حدود ۵۵۰ نیوتن بر سانتی متر مربع را کسب کند؛ همچنین مقاومت نهایی تیرچه باید بالاتر از C35 باشد.

مزایای تیرچه پیش تنیده

تیرچه‌های پیش تنیده ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد زیادی دارند که همین ویژگی‌ها مزایای کاربردی آنها را نسبت به دیگر تیرچه‌ها بالاتر برده است. تعدادی از مهمترین مزایای این تیرچه‌ها به شرح زیر است:

  • به صرفه بودن؛ استفاده‌ از تیرچه‌های پیش تنیده از چندین لحاظ به صرفه است مثل مصرف بتن، زمان بندی پیشرفت کار، ارزان بودن خود تیرچه و کمک به کاهش هزینه‌های جانبی.
  • بتن ریزی این تیرچه‌ها در کارخانه انجام می شود پس در هنگام ساخت و ساز فقط تیرچه‌ها را جایگذاری کرده و تنها با مقدار بسیار کمتری از سیمان و بتن سطح را یکنواخت می کنند.
  • استفاده از این تیرچه‌ها کار ساخت و ساز را سرعت بخشیده و موجب صرفه جویی در زمان می شود.
  • چون تیرچه‌های پیش تنیده به روش کارخانه‌ای و انبوه تولید می شوند قیمت تمام شده آن از دیگر تیرچه ها مناسب‌تر است به ویژه در سفارشات تعداد بالا.
  • با استفاده از تیرچه‌های پیش تنیده و سرعت بالای کار در هزینه‌های جانبی مانند اجاره داربست و همچنین در مورد به کارگیری نیروهای انسانی صرفه جویی می‌شود.
  • سبک بودن؛ وزن تمام شده تیرچه‌های پیش تنیده بسیار کمتر از دیگر تیرچه‌ها و چیزی در حدود ۲۸ کیلوگرم است که در این شرایط برای ساختمان‌های کوتاه حتی نیروی انسانی به راحتی توانایی جابجایی آن را دارد.
  • تولید در سایزهای متفاوت؛ این تیرچه‌ها در ابعاد متنوع و بلندتری نسبت به دیگر تیرچه‌ها تولید شده و از همین روی قابلیت استفاده در ساختمان‌هایی با دهانه بازتر را نیز دارند.

قیمت تیرچه‌های پیش تنیده

این تیرچه‌ها به طور متری و بر اساس تعداد وایر یا میل‌گردهای فولادی که در آنها به کار رفته است قیمت گذاری می شوند. انواع مختلف آن تیرچه‌های سه، چهار، پنج، شش و هفت وایر است که در حال حاضر و طبق آخرین برآوردها قیمت تیرچه پیش تنیده در بازه متری ۴۹۰۰۰ تومان تا ۱۲۰۰۰۰ تومان را دارند که البته این قیمت بسته به شرایط بازار و نوسانات آن احتمال تغییر دارد. البته ناگفته نماند که قیمت این تیرچه‌ها هرچقدر که باشد به نسبت تیرچه‌های دیگر چیزی در حدود پنجاه درصد به صرفه‌تر است و با انتخاب آن علاوه بر کاهش هزینه‌های خرید از مزایای بسیار این تیرچه بهره مند خواهید شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت