فروش خرما ۱۱.۵ هزارتومانی؛ ۵۰ هزار تومان!؟

کد خبر: 1060841

در حالی که قیمت هر بسته ۷۰۰ گرمی خرمای رطب در مبدا تولید ۱۱.۵ هزار تومان است، در بازار ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان به فروش می رسد.

فروش خرما ۱۱.۵ هزارتومانی؛ ۵۰ هزار تومان!؟

خبرگزاری تسنیم : در حالی که قیمت هر بسته 700 گرمی خرمای رطب در مبدا تولید بوشهر 11.5 هزار تومان است اما تا به دست مصرف کنندگان در بازار برسد  30 تا 50 هزار تومان قیمت پیدا می کند.

قیمت هر کارتن 1.5 کیلویی خرما 13‌ هزار تومان و خرمای رطب در بسته‌های 700‌گرمی 11‌هزار و 500تومان است اما گزارش ها و مشاهدات میدانی نشان می دهد که در بازار شرایط متفاوتی پیدا می کند.

 سیداسد‌الله موسوی  مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی استان بوشهر در این ارتباط اظهار داشت: اکنون 35‌هزار تن خرما از سال قبل در انبارهای استان موجود است و قیمت ها در مبدا تولید پایین است و کشاورزان امید به صادرات آنها دارند.

وی افزود: قیمت هر کارتن 5/1کیلویی خرما 13‌هزار تومان و قیمت خرمای رطب در بسته‌های 700‌گرمی 11‌هزار و 500تومان است. تعاون روستایی استان بوشهر برای صادرات محصول خرما آماده همکاری و بستن قرارداد با صادرکنندگان این محصول ارزشمند است.

موسوی با اشاره به برداشت 164هزار تن خرما در استان بوشهر گفت: کمبود نقدینگی، ضعف صنایع‌تبدیلی و بسته‌بندی از بزرگ‌ترین موانع و مشکلات تولیدکنندگان این حوزه است.

وی تاکید کرد: در کشور ما حجم نقدینگی بسیار بالاست؛ ولی به‌جای این‌که به‌سمت تولید روانه شود، صرف امور غیرمولد می‌شود. برای رونق تولید و تحقق شعار سال باید وام‌های کم‌بهره و با تنفس در اختیار نخلداران استان قرار بگیرد تا این افراد که زحمت بسیاری برایمحصولشان می‌کشد، به سود مورد نظر خود برسند و محصول خرما با قیمت مناسب و واقعی به دست مصرف‌کننده برسد.

بیشتر بخوانید

    خرمای تازه به ماه رمضان امسال نمی‌رسد/ قیمت خرماهای پر مصرف ماه رمضان

وی با اشاره به این‌که تولید محصولات کشاورزی یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر است، گفت: 164هزار تن خرما در پایان فصل برداشت امسال در بوشهر تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شد.

مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی استان بوشهر با اشاره به این‌که محصول خرما در سطح 35‌هزار هکتار از اراضی استان کشت می‌شود، گفت: رقم و گونه غالب خرمای تولیدی در استان بوشهرکبکاب است که به یخچال نیازی ندارد و قابلیت نگهداری در فضای خارج از سردخانه را دارد.

موسوی افزود: 20‌درصد از خرمای تولیدی در استان به‌صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود و مابقی در بسته‌بندی‌های مناسب به فروش می‌رسد؛ درحال‌حاضر تعاون روستایی استان بوشهر آمادگی ارسال محصول خرما را به سراسر کشور در بسته‌بندی‌های مختلف دارد، البته لازم است با توسعه صنایع‌بسته‌بندی و همچنین صنایع‌تبدیلی زمینه برای تسهیل صادرات خرمای استان فراهم شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی استان بوشهر با اشاره به مشکلات فعالان این حوزه گفت: با توجه به مشکلاتی که به‌واسطه کرونا به‌وجود آمده است، کارخانه‌های بسیاری تعطیل شدند و شرایط مطلوبی برای فعالان این بخش وجود ندارد.

موسوی اظهار داشت: درحال‌حاضر به‌واسطه شیوع کرونا و تحریم‌های ظالمانه وضعیت برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرما بسیار دشوار و بغرنج شده است؛ لذا از بانک‌ها می‌خواهیم تا در زمینه امهال معوقات بانکی و ارائه تسهیلات کم‌بهره همکاری لازم را با تولیدکنندگان داشته باشند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد