تولید لوله، روزنه‌ای امیدوارانه برای دوران پس از کرونا

کد خبر: 1055434

b3OYxWw66Bna

معیاری که با آن بتوان میزان پیشرفت جوامع مختلف را سنجید، سهم آن‌ کشور در صادرات کالاهای مختلف است. هر تولید کننده پس از مدتی فعالیت در بازار و بهبود کیفیت کالای خود به دنبال کشف بازارهای جدید و ارتقای جایگاه خود فعالیت‌ خود در صادرات را آغاز می‌کند. عرضه محصولات داخلی در بازارهای جهانی در کنار ارز آوری شیرین، به مطرح شدن برند و سپس تثبیت نام برند در سطوح بین الملل منجر می‌شود. 

کالاهای مختلفی هستند که در گروه کالاهای صادراتی قرار می‌گیرند. فولاد نیز نقش مهمی در سبد صادراتی ایفا می‌کند. در ایران عمر صادرات مقاطع فولادی از مرز 50 سالگی عبور کرده و اهداف بلند بالایی را پیش رو دارد. براساس اهداف در نظر گرفته شده، تولیدات فولادی ایران تا سال 1404 باید از مرز 55 میلیون تن گذر  کند. در این بین سهم صادرات چیزی حدود 19 میلیون تن در نظر گرفته شده است. این مقدار باید بین تمامی مقاطع فولادی تولیدی ایران تقسیم شود. در این بین سهمی نیز نصیب بازار لوله فولادی خواهد شد. در واقع با وجود این آمار و ارقام، گسترش صنعت تولید لوله می‌تواند در رسیدن به اهداف در نظر گرفته شده بسیار موثر باشد. چرا که بازار‌های مصرف کننده لوله بسیار گسترده هستند.

اولویت اصلی استفاده لوله از گذشته تا به امروز انتقال آب بوده است. به همین خاطر انواع لوله آب فلزی و غیر فلزی در سیستم لوله کشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما امروزه تنها آب نیست که برای انتقال به سیستم لوله کشی احتیاج دارد. سیالات مهمی چون نفت و گاز و نیز مواد شیمیایی که درون یک مجموعه پتروشیمی جریان می‌یابد، به شبکه‌ای ساخته شده با انواع لوله نیازمندند. جالب است بدانید امروزه لوله حتی طراحی دکوراسیون، مثلا به عنوان نرده مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته که قیمت لوله صنعتی با قیمت لوله‌ای که کاربرد دکوراتیو دارد، یکسان نخواهد بود. چرا که گرید آلیاژی و روش ساخت این دو محصول با هم یکسان نخواهد بود.

با گسترش تولید لوله و نیز دقت در کیفیت، نه تنها می‌توان پاسخگوی نیازهای داخلی به این مقطع بود، بلکه می‌توان با افزایش حجم صادرات کالای ایرانی را به عنوان عضو ثابت بازارهای جهانی تبدیل کرد. به شک رسیدن به چنین جایگاهی از نظر حجم تولیدی، نیازمند به کار و فعالیتی بیش از پیش است. چنین شرایطی برای وضعیت اشتغال کشور بسیار سودمند خواهد بود.

مهم‌ترین مسئله‌ای که در سال جاری زندگی و کار بسیاری از افراد را دچار تحول کرد، مهمان ناخوانده‌ای به نام کرونا بود. از آنجا که به دنبال شیوع کرونا در سراسر دنیا برخی افراد شغل خود را از دست داده‌اند، بنابراین یکی گزینه‌های موثر برای بازگشت به کار پس از این دوران را می‌توان گسترش خط تولید لوله کارخانه‌های مختلف دانست. بنابراین به این ترتیب می‌توان از بخشی از نتایج نامطلوب حاصل از کرونا، یعنی افزایش بیکاری، را بهبود بخشید.

اگر به لیست قیمت لوله نگاهی بیندازید، متوجه خواهید شد که در سراسر کشور تولید کنندگان مختلفی به تولید انواع لوله مشغول هستند. لوله‌های تولیدی توسط برندهای داخلی علاوه‌ بر تامین نیاز کشور به این کالا، به کشورهای مختلفی صادر می‌گردد. عراق، ترکمنستان، افغانستان، سوریه و گرجستان مقاصد اصلی لوله‌های صادراتی ایرانی هستند. در این بین به دلیل داشتن مرز مشترک و بازسازی‌های عراق در سال‌های اخیر، حجم لوله صادراتی به این کشور بیشتر از سایر کشورها است.

گرچه ارائه محصول با کیفیت و حجم تولید بالا برای راهیابی به مسیر صادرات الزامی است، اما نباید موانع موجود در این راه را فراموش کرد. مهم‌ترین واصلی‌ترین مانع در سال‌های اخیر، تحریم‌های سیاسی است که معاملات برون مرزی ایران را دچار اختلال کرده است. این مسئله در ابتدا مشکلات متعددی را برای مبادله کالاهای فولادی به وجود آورد. اما پس از مدتی به دنبال پیدا کردن راه حل و دور زدن تحریم‌ها معاملات از سر گرفته شد. هرچند که هزینه دور زدن تحریم‌ها به هزینه مبادلات اضافه شد. 

برخی از مصائب صادراتی به صورت دوره‌ای به وجود می‌آیند. به طور مثال در سال جاری پس از شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا، محدودیت‌هایی را به همراه داشت. در این راستا منع آمد و شد در مرزها باعث شد تا ارسال بارها به تاخیر بیفتد.

MUJuKBKwN3yY

انواع لوله فولادی در بازار آهن

برای انواع لوله در بازار آهن می‌توان دسته بندی‌های متنوعی را در نظر گرفت. براساس کاربرد، روش ساخت و یا آلیاژ سازنده، لوله‌ها گروه‌ بندی‌های مختلفی دارند. اما دسته بندی براساس روش ساخت رایج‌تر است. بر این اساس لوله‌های فولادی در دو گروه درزدار و بدون درز قرار می‌گیرند. انتخاب لوله از هر کدام از انواع لوله به نوع مصرف وابستگی بالایی دارد. به طور کلی لوله‌های درزدار به دلیل وجود خط جوش غالبا در مقایسه با لوله بدون درز در برابر خوردگی ضعف بیشتری از خود نشان می‌دهند. بنابراین با روش‌های مختلفی چون گالوانیزاسیون تلاش می‌کنند تا عمر لوله را افزایش دهند. بنابراین تفاوت قیمت لوله گالوانیزه با سایر لوله‌های درزدار به دلیل پوششی است بر روی آن قرار می‌گیرد. به طور کلی محصولات زیر د رگروه لوله‌های درزدار هستند:

  • لوله درز مستقیم
  • لوله اسپیرال
  • لوله جدارچاه
  • لوله گازی
  • لوله گالوانیزه
  • لوله مبلی
  • لوله داربستی

گرچه تمام لوله‌های درزدار از جوشکاری ورق فولادی تولید می‌شوند، اما بسته به نوع استاندارد مورد استفاده و روش جوشکاری، تنوع لوله در این گروه در مقایسه با لوله‌های بدون درز بالا است.

لوله‌های بدون درز یا مانیسمان برخلاف لوله‌های درزدار، از سوراخکاری شمش فولادی به دست می‌آید. تولید لوله بدون درز که به افتخار مخترع آن‌ها یعنی برادران مانیسمان با نام لوله مانیسمان یا مانسمان در بازار به فروش می‌رسد، به تکنولوژی خاصی نیاز دارد. به همین دلیل تولید لوله به این روش با محدودیت ابعادی مواجه هستیم. از طرفی هم حجم تولید این محصول کمتر از بقیه انواع لوله است.

گروهی از لوله‌های با ضخامت بالا با نام لوله گوشتدار نیز از بازار آهن قابل تهیه است که گرچه با جوشکاری تولید می‌شوند، ولی به دلیل ضخامت بالا در زیر مجموعه لوله بدون درز می‌تواند قرار گیرد.

لوله استیل چیست؟

آلیاژ فولاد گریدهای مختلفی دارد. چرا که با تغییر در درصد عناصر سازنده می‌توان به خواص متنوعی در فولاد رسید که در کنار خواص استحکامی بالایی که دارد، خواص دیگری را نیز فراهم می‌کند. استنلس استیل یا فولاد زنگ نزن که به اختصار استیل خوانده می‌شود، جایگاه ویژه‌ای در میان مقاطع ساخته شده با سایر آلیاژهای فولادی دارد. حضور کروم در ساختار این آلیاژ به بهبود خواص خوردگی کمک شایانی می‌کند. به همین دلیل در محیط‌های مرطوب و یا خورنده استفاده از استیل بهترین گزینه است.

لوله استیل از جمله مقاطع کاربردی در صنایع مختلف است. به خصوص در کارخانه‌های داروسازی و غذاسازی به دلیل آنکه بهداشت بسیار حائز اهمیت است، استفاده از لوله استیل بسیار رایج و متداولی است. لوله‌های استیل خود انواع مختلفی دارند. چرا که آلیاژ استیل اولیه خود براساس درصد کروم و یا عناصر دیگر دارای رنج گسترده‌ای است. لوله‌های استیل تولیدی اغلب از سری 300 و 400 هستند. در هر کدام از این سری‌ها میزان مقاومت به خوردگی متفاوت است. از طرفی خواص دیگری چون مقاومت به حرارتی نیز در رابطه با آن‌ها قابل بررسی است.

نکته جالبی که درباره لوله‌های استیل وجود دارد، کاربرد این لوله در بخش دکوراتیو است. حتما تا به حال شاهد استفاده از این لوله به عنوان نرده و حفاظ پله بوده‌اید. لوله استیل صنایع غذایی و لوله استیل صنعتی انواع دیگری از این مقطع هستند که براساس نوع کاربرد و مصرف گروه بندی می‌شوند.

تفاوت لوله استیل با سایر انواع لوله فولادی در بازار در وارداتی بودن آن است. در واقع امکان تولید لوله با آلیاژ استیل در ایران وجود ندارد. تولید استیل نیازمند تکنولوژی خاصی است که علی رغم تلاش‌های صورت گرفته در حال حاضر چنین امکانی در ایران وجود ندارد. امید است تا در سال‌های آینده ایران نیز درگروه تولید کنندگان و صادر کنندگان لوله استیل قرار گیرد. بنابراین تمامی لوله‌های موجود در بازار آهن ایران صد در صد وارداتی بوده و توسط تامین کنندگانی چون آیرومارت قابل تهیه است.

خرید لوله از بازار آهن ایران

هر شخصی که به دنبال محصولات فولادی باشد باید به سراغ بازار آهن رود. در این بازار انواع مقاطع ساخته شده با فولاد و یا مواد فلزی دیگر قابل تهیه است. انواع لوله تولید برندها داخلی و یا خارجی را می‌توانید از این بازار بخرید. اما پیشنهاد ما خرید از تامین کنندگانی است که ویژگی‌ها و شرایط زیر را داشته باشند:

  • تامین لوله از تمامی برندها
  • ارائه انواع لوله درزدار و بدون درز
  • ارائه لوله در تمامی ابعاد و ضخامت‌ها
  • قابلیت ارائه خدماتی چون خمکاری برای لوله

تامین کننده‌ای که تمامی شرایط فوق را با هم داشته باشد به نفع خریدار خواهد بود. تصور کنید که شما به لوله احتیاج دارید و برای اتصال دهی لازم است آن را خم و یا رزوه کاری کنید. اگر بنگاهی که شما لوله را  تهیه می‌کنید آن رابرای شما آماده سازی کند، بسیار از نظر زمانی کار شما جلوتر خواهد افتاد. از طرفی هم کار خریدار بسیار راحت‌تر خواهد شد. بازرگانی فولاد آیرومارت با نشانی اینترنتی www.iromart.com از جمله تامین کنندگانی است که شما می‌توانید علاوه بر اینکه از آن خرید داشته باشید، انجام چنین فرایندهایی را به آن‌ها بسپارید تا در اسرع وقت کار شما راه بیفتد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت