حقوق ۱۶ میلیون تومانی سلبریتی ها، معاف از مالیات!

کد خبر: 1053649

مجلس شورای اسلامی هفته گذشته صاحبان خانه‌ها و خودرو‌های لوکس و اینفلوئنسر‌ها را مشمول مالیات کرد.

حقوق ۱۶ میلیون تومانی سلبریتی ها، معاف از مالیات!

باشگاه خبرنگاران: مدتی است دریافت مالیات از عایدی سرمایه در وزارت اقتصاد و مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است. اخذ این نوع مالیات در کشور‌های دیگر رایج است و با نام CGT نیز شناخته می‌شود که بر سود سرمایه افراد، از جمله سرمایه‌هایی مانند مسکن، زمین و … مالیات دریافت می‌شود.

مالیات بر عایدی سرمایه به عنوان یک پایه مالیاتی مؤثر از سال‌ها پیش در اکثر کشور‌های توسعه‌ یافته اخذ می‌شود.

در حال حاضر قانون مالیات بر عایدی سرمایه در بیش از ۵۰ کشور و اقتصاد‌های توسعه‌یافته جهان در حال اجراست. این مالیات در کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلستان، کانادا، برزیل، چین، فرانسه، روسیه، اسپانیا، ژاپن، ترکیه و دیگر کشور‌ها وجود دارد.

در جریان بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ نماینده مجلس به منظور کاهش فرار‌های مالیاتی به بررسی و تغییر پایه‌های مالیاتی کشور اقدام کردند.

کمیسیون تلفیق مجلس با بررسی بودجه ۱۴۰۰ به منظور عادلانه‌تر کردن نظام مالیاتی کشور تغییراتی در پایه‌های اعمال کرد که به شرح زیر است:

مالیات صادرات مواد خام و نیمه خام

مجلس شورای اسلامی درآمد حاصل از صادرات مواد معدنی فلزی- غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور را مشمول مالیات دانست، اما تعریف و فهرست مواد خام و نیمه خام مذکور را برعهده تصویب هیأت وزیران پس از دریافت پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران دانست.

مالیات بر سیگار

در ماده ۷۳ قانون ششم توسعه، نرخ‌های مشخصی برای افزایش مالیات سیگار دیده شده است مجلس نیز در اجرای این ماده قانونی، مصوب کرد، از ابتدای سال ۱۴۰۰ به قیمت خرده فروشی هر نخ سیگار تولید داخل با نشان ایرانی مبلغ دویست و پنجاه (۲۵۰) ریال، تولید داخل با نشان (برند) بین المللی مبلغ پنجاه تومان، هر نخ سیگار وارداتی مبلغ  ( تومان۱۵۰)  به عنوان مالیات و هر بسته پنجاه گرمی تنباکوی قلیان داخلی  (۳۳۰۰ تومان)  به عنوان مالیات و هر بسته پنجاه گرمی تنباکوی وارداتی  (۱۰/۰۰۰) تومان به عنوان حقوق ورودی اضافه شود.

مالیات از درآمد اینفلوئنسرها

بر اساس مصوبه مجلس درآمد‌های کاربران دارای ۵۰۰ هزار دنبال کننده در رسانه‌های کاربرمحور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود. سازمان امور مالیاتی مکلف است ظرف دو ماه پس از لازم الاجرا شدن قانون بودجه، دستورالعمل اجرایی مربوط را تهیه و به تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی برساند.

سازمان امور مالیاتی همچنین مکلف است لیست مؤدیان مالیاتی و خوداظهاری تهیه شده توسط آن‌ها را تهیه و در سایت سازمان در منظر عموم قرار دهد.

مالیات سلبریتی ها و مؤسسات آموزشی

مجلس شورای اسلامی مصوب کرد، معافیت مالیاتی فعالیت‌های مربوط به انتشارات کمک درسی و فعالیت‌های هنری از قبیل بازیگری صرفاً تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان قابل اعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ ماده (۱۰۵) یا ماده (۱۳۱) قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات می‌شود. همپنین در ماده الحاقی دیگری معافیت‌های مالیاتی مؤسسات کنکور دانشگاه‌ها حذف شده است.

مالیات بر خودرو لوکس

بر اساس تصویب مجلس خودرو‌های لوکس خودرو‌هایی هستند که در انتهای سال ۱۴۰۰ قیمت ساخت یا واردات آن، بالای ۱ میلیارد تومان باشد. قیمت این خودرو‌ها توسط سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود و مالکان این خودرو‌ها باید تا بهمن ماه سال ۱۴۰۰ این مالیات را پرداخت کنند در غیر این صورت قادر به نقل و انتقال خودرو نیستند و باید مبلغ مالیات را در زمان نقل و انتقال پرداخت کنند. نرخ مالیات سالانه این خودرو‌ها به شرح ذیل است:

۱- تا مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون (۱/۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰) تومان نسبت به مازاد یک میلیارد (۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) تومان یک درصد (۱%)

۲- تا مبلغ سه میلیارد (۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۳) تومان نسبت به مازاد یک میلیارد و پانصد میلیون (۱/۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰) تومان دو درصد (۲%)

۳- تا مبلغ چهار میلیارد و پانصد میلیون (۴/۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰) تومان نسبت به مازاد سه میلیارد (۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۳) ریال سه درصد (۳%)

۴- نسبت به مازاد چهار میلیارد و پانصد میلیون (۴/۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال چهار درصد (۴%)

مالیات بر مسکن لوکس:

بر اساس تصویب مجلس، خانه‌هایی ارزش آن‌ها با احتساب عرصه و اعیان بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، خانه لوکس محسوب شده و مالک آن باید در بهمن ۱۴۰۰، این مالیات را پرداخت کند. خانه‌های درحال ساخت و خانه‌های در سال تملک از پرداخت این مالیات معاف هستند. نرخ مالیات سالانه این خانه‌های لوکس به شرح ذیل است:

۱-۱- نسبت به مازاد ده میلیارد (۱۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان تا پانزده میلیارد (۱۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان یک در هزار

۱-۲- نسبت به مازاد پانزده میلیارد (۱۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان تا بیست و پنج میلیارد (۲۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان دو در هزار

۱-۳- نسبت به مازاد بیست و پنج میلیارد (۲۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان تا چهل میلیارد (۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان سه در هزار

۱-۴- نسبت به مازاد چهل میلیارد (۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان تا شصت میلیارد (۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان چهار در هزار

۱-۵- نسبت به مازاد شصت میلیارد (۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان به بالا پنج در هزار

همچنین اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و قضات از پرداخت مالیات معاف شدند.

حال سوالی که پیش می آید این است که سازمان امور مالیاتی براساس چه سازوکاری می تواند افراد مشمول مالیات در سال آینده مانند صاحبان خانه های لوکس و فعالان فضای مجازی با ۵۰۰ هزار دنبال کننده را شناسایی کند.

محمود علیزاده معاون حقوقی و فنی مالیاتی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با سازوکار‌ها و نحوه شناسایی افراد مشمول مالیات در سال ۱۴۰۰ گفت:در حال حاضر تنها را شناسایی این افراد از طریق حساب‌های بانکی است. هم اکنون نیز این افراد برمبنای حساب‌های بانکی در حال رصد شدن هستند.

وی افزود: قبل از تصویب این قانون توسط مجلس، این افراد مشمول مالیات بودند. براساس قانون احکام دائمی مالیاتی تمامی اینفلوئنسرها و سلبریتی‌ها و افرادی که درآمد‌های آن‌ها خارج از چهارچوب موضوع ماده ۱۳۹ مالیات هستند، مشمول مالیات بودند و قانون اخیر مجلس اخذ مالیات از این افراد را تسریع کرده است و در افزایش درآمد مالیاتی سال آینده دولت تاثیری ندارد.

علیزاده گفت:ما مکانیزیم‌های لازم برای شناسایی افراد مشمول مالیات در سال آینده را به کار گرفتیم، زیرا قبلا هم به این افراد اختیار داده بودیم که اگر خودشان اظهارنامه مالیات پرنکنند در حکم کتمان درآمد محسوب می‌شود و جرائم و مجازات‌هایی مشمول آن‌ها می‌شود همچنین به واسطه جرم بودن این موضوع، قابلیت پیگیری از طریق مراجع قضایی وجود دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت