آل اسحاق: تجارت ۲۰ میلیارد دلاری ایران و عراق شدنی است

کد خبر: 1038341

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق تحقق رابطه ۲۰ میلیارد دلاری اقتصادی بین دو کشور را امکانپذیر دانست و گفت: امسال به دلیل شیوع کرونا و تحریم‌ها احتمالاً این روابط تا حدود ۹ میلیارد دلار خواهد رسید.

آل اسحاق: تجارت ۲۰ میلیارد دلاری ایران و عراق شدنی است

خبرگزاری تسنیم: یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق و وزیر اسبق بازرگانی اظهارکرد: هنر وزارت امور خارجه در کشف چگونگی استفاده از اهرم‌های اقتصادی در جهت بسترسازی اهداف سیاسی و بالعکس است.

وی با بیان اینکه الزامات اجرای دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه به اندازه کافی وجود ندارد افزود: عملکرد سفیران، رایزنان، میزان امکانات و بودجه‌ها و اولویت نظام تصمیم گیری در وزارت امور خارجه نشان می‌دهد که مسائل اقتصادی در حاشیه قرار دارد.

آل اسحاق روابط ایران با عراق در همه حوزه‌ها را استراتژیک خواند و گفت: روابط ایران و عراق در حوزه اقتصادی، اگر از هر سطح استراتژیکی، استراتژیک‌تر نباشد حداقل یکی از اولویت‌های نخست در کوتاه مدت و بلند مدت محسوب می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: کف رابطه اقتصادی ایران و عراق تا سه چهار سال آینده مبنی بر ۲۰ میلیارد دلار هدفگذاری شده که در سال ۹۸ تا مرز ۱۲ میلیارد دلار رفتیم، اما امسال به دلیل شیوع کرونا و تحریم‌ها احتمالاً این روابط تا حدود ۹ میلیارد دلار خواهدرسید.

آل اسحاق تحقق رابطه ۲۰ میلیارد دلاری اقتصادی بین ایران و عراق را امکانپذیر دانست و گفت: شرط تحقق این هدفگذاری این است که اقتصاد جزو اولویت‌های بازیگران و تصمیم گیران حوزه اقتصادی و سیاسی کشورمان باشد و وزارت خارجه هم تصمیم بگیرد که این کار را انجام دهد.

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین نیز اظهارکرد: با وجود اینکه بار‌ها در دستگاه دیپلماسی، ترکیباتی مانند معاونت اقتصادی و دیپلماسی تجاری شکل گرفته، اما سالهاست که جای خالی دیپلماسی اقتصادی در کشورمان حس می‌شود.

وی با اظهاراینکه اقتصاد، اولویت نخست مسئولان در روابط بین الملل نیست افزود: تصمیم کشور و نظام و سیاست مداران به هر دلیلی بر این نیست که اقتصاد اولویت نخست روابط بین المللی باشد.

حریری ادامه داد: مگر دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه کشور ما در مجموع چند اقتصاددان درون خودش دارد و یا اینکه مگر درس اقتصاد چه جایگاهی در دانشکده علوم سیاسی و روابط بین الملل دارد که افراد به این حوزه علاقه‌مند شوند؟!

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین درباره وضعیت رابطه تجاری ایران و چین گفت: روابط ایران با چین برخلاف تصور عمومی جامعه، فقط به واردات خلاصه نمی‌شود و بلکه در حال حاضر بزرگترین مقصد صادرات نفتی ایران، کشور چین است.

وی درباره مشکلات و نقایص صادرات ایران بیان کرد: بخش زیادی از صادرات غیرنفتی ما به انرژی ارزان قیمت ارتباط دارد؛ حدود ۵۰ درصد از صادرات غیرنفتی ما را گاز و میعانات و پتروشیمی و بخشی را هم فرآوری انرژی‌های مختلف تشکیل می‌دهند.

حریری تأکید کرد: دولت به تنهایی قادر به حضور در بازار‌های بین المللی نیست لذا دولت و مردم (بخش خصوصی و اتاق بازرگانی) باید در این زمینه مشارکت بیشتری با هم داشته باشند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد