آغاز طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی

کد خبر: 1030886

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه شعار "ما می‌توانیم" در پروژه بهره برداری از مرحله نخست طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری ایران اجرایی شد گفت: اجرای این پروژه باورنکردنی حیرت همگان را به دنبال داشته است. خیلی‌ها در ابتدای اجرای این پروژه نگاه منفی گرایانه به آن داشتند، اما امروز مفتخر هستیم که این پروژه در دولت تدبیر و امید بدون یک ریال هزینه از بودجه‌های دولتی به بهره‌برداری رسیده است.

آغاز طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی

خبرگزاری ایسنا: "علیرضا رزم حسینی" صبح امروز ۱۵ آبان ماه در مراسم بهره برداری از مرحله نخست طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری ایران با حضور ویدیو کنفرانسی رییس جمهور با بیان اینکه امروز روز تاریخی و روز مبارکی برای ملت ایران است اظهار کرد: این پروژه یکی از نادر پروژه‌هایی است که در خاور میانه اجرا و بزرگترین پروژه آبی و خاکی ایران در نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه گذشتگان ما بیش از ۲۰۰۰ هزار سال پیش با فناوری روزگار خود قنوانی را در دل کویر حفر و آب را از دل زمین به روی زمین آوردند افزود: امروز نسل ما و در عصر جمهوری اسلامی بزرگترین پروژه انتقال آب از دریا به فلات مرکزی اجرا شده و این پروژه قطعا به یادگار برای نسل آینده ماندگار خواهد ماند.

رزم حسینی با تاکید بر اینکه شعار "ما می‌توانیم" در این پروژه اجرایی شد افزود: این پروژه باورنکردنی حیرت همگان را به دنبال داشت. خیلی‌ها در ابتدای اجرای این پروژه نگاه منفی گرایانه به آن داشتند، اما امروز مفتخر هستیم که این پروژه در دولت تدبیر و امید بدون یک ریال هزینه از بودجه‌های دولتی به بهره‌برداری رسیده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه شرکت‌های توسعه گرا و صنعتی و معدنی باید کشور را بسازند افزود: صنایع و معادن کشور برای بقای خود و بقای مردم در این منطقه حاضر به سرمایه گذار در این پروژه شدند که نشان می‌دهد می‌توان بدون استفاده از پول دولتی و با منابع شرکت‌های صنعتی و معدنی و بانک‌ها، پروژه‌های بزرگی را در کشور اجرا کرد که این پروژه می‌تواند الگویی برای سایر پروژه‌های در دست اجرای کشور باشد.

رزم حسینی با اشاره به مشارکت ۱۹۴ شرکت داخلی از ۱۵ استان کشور در اجرای این پروژه گفت: در طول سال‌های اجرای این پروژه روزانه ۸۰۰۰ نفر در این پروژه مشغول به کار می‌شدند و به جرات می‌توان عنوان کرد تا حد امکان طراحی و اجرای این پروژه توسط دانش ایران و ماشین آلات ایرانی اجرا شده است.

وی با بیان اینکه این حرکت نشان دهنده آن است که می‌توانیم آب پایدار برای کشور، برای صنایع و حتی مصرف شرب ایجاد کنیم اظهار کرد: این پروژه می‌تواند پس انداز آبی بسیار خوبی را برای کشور به همراه داشته باشد و با اجرای این پروژه ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب در سفره‌های زیر زمینی کشور پس انداز خواهد شد.

وزیر صمت با اشاره به نظرات متفاوت کارشناسان در مورد انتقال آب از دریا به صنایع یا انتقال صنایع به مجاورت آب در ابتدای اجرای این پروژه گفت: قطعا اجرای این پروژه صرفه اقتصادی خوبی برای کشور داشته است و این پروژه یک الگوی سیار موفق و خوبی برای کشور و سایر پروژه‌ها خواهد بود و یکی از نکات قابل توجه در این پروژه همکاری با انسجام کامل بین بخش‌های مختلف دولت (بین وزرات صمت، نیرو، جهاد کشاورزی، محیط زیست و صندوق توسعه ملی) از یک سو و مدیران ملی و منطقه‌ای از سوی دیگر بوده است که باید آن را به فال نیک بگیریم.

وی با بیان اینکه ایده این اجرای این پروژه از بخش‌ها و سطوح پایین به دولت آمده است اظهار کرد: انصافا باید عنوان کرد که این پروژه توسط مدیران شجاع اجرایی شده است و ریسک حساب شده‌ای توسط شرکت‌های صنعتی و معدنی صورت گرفته که باید از آن‌ها تشکر ویژه‌ای داشته باشیم.

رزم حسینی به رسالت وزارت صمت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت، بر خود این رسالت را دارد که کشور را می‌توان با شرکت‌های توسعه گرا ساخت. برای تمام صنایع حتی خودرو سازی این انتقال آب قطعا به صرفه خواهد بود. ما باید مبلغ و وزات نیرو باید مشوق و جلودار این حرکت باشد تا همه صنایع بتوانند از آب شیرین استفاده کنند.

وزیر صمت در پایان با اشاره به انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی نیز گفت: در زمان تصدی بنده در استانداری خراسان رضوی طرح پروژه انتقال آب از دریای عمان و چابهار به سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و رضوی کلید زده شده است که در این راستا ۱۵۰ هکتار زمین در منطقه چابهار تهیه و در اختیار شرکت مجری قرار داده ایم که امیدواریم با همت همین مردان شجاع این پروژه نیز در آینده نزدیک به بهره برداری برسد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت