دوره آموزش کاربردی تحلیل کسب و کار براساس BABOK
تحلیل کسب و کار اولین و مهمترین گام برای شروع هر کسب و کار و استارت تمامی امور میباشد. افراد و گروههایی که به نوعی در موفقیت یا شکست یک کسب و کار، سهیم هستند؛ نیاز جدی به تحلیل کسب و کار دارند. تحلیل کسب و کار براساس BABOK که در سایت کار و کسب منتشر شده است، به ذینفعان کمک میکند تا مرحله به مرحله با راهکار همراهی کنند و با بهبود مدیریت فرایند باعث بهبود حجم کار نیروهای انسانی شوند.
دغدغهی بسیاری از کسب و کارهای امروزه این است که براساس پارامترهایی مشخص و کاملا استاندارد، رویکرد خود را تحلیل کنند و با مدیریت استراتژیک بهینهتری، پا به عرصه رقابت در بازار بگذارند. این موضوع در سراسر جهان در یک کسب و کار در حال رشد و توسعه تبلیغاتی همواره مطرح است و مناسبترین اقدام، تحلیل کسب و کار براساس BABOK میباشد که بارها در IIBA از مزایای ویژهی آن یاد شده است.
اهمیت تحلیل کسب و کار چیست و چه رابطهای با BABOK دارد؟
اهمیت تحلیل کسب و کار همان عاملی است که ارزش عملکرد موفقیتآمیز هر کسب و کاری را در میان رقبای تجاری مشخص میسازد. از آنجایی که تمامی فعالیتهای سازمان با یک برنامه ریزی استراتژیک و از پیش تعیین شده، قدم به قدم به اهداف نزدیک میشود، تحلیل کسب و کار براساس BABOK میتواند موقعیت فعلی کسب و کار را در میان سایر رقبا مشخص کند. با توجه به این جمله، به احتمال زیاد دریافتهاید که تحلیل کسب و کار براساس BABOK، همان مجموعه کارهایی است که با بهبود فعالیت تمامی ذینفعان در یک بازه زمانی مشخص، منجر به رشد و توسعهی چندین برابری یک کسب و کار میشود.
در ادامه میخواهیم به برخی از اطلاعات مفید که در کتاب BABOK اشاره شده است، به صورت خلاصه اشاره کنیم. در صورتی که میخواهید تمامی اطلاعات کاربردی و لازم را در حوزهی تحلیل کسب و کار بدانید، با ما همراه باشید.
ساختار تحلیل کسب و کار BABOK چگونه است؟
پیش از اینکه خواسته باشید ساعتها پای کتاب تحلیل کسب و کار BABOK وقت بگذارید، ابتدا میبایست یک دید کلی دربارهی ساختار این کتاب داشته باشید. فهرست این کتاب شامل مفاهیم اصلی، وظایف و حوزهی دانش، تواناییها، تکنیکها و چشماندازها میباشد. در وهلهی نخست شما باید بدانید که کلمات جدید به کار رفته در کتاب ساختار تحلیل کسب و کار BABOK دارای چه تعابیری هستند. در قدم بعدی، وظایف ذینفعان را بعد از ارائهی مفاهیم اصلی خواهید خواند. سه عنوان تواناییها، تکنیکها و چشماندازها جزو همان بخشهایی هستند که شما با در اختیار داشتن اطلاعات کامل میتوانید وارد حوزه عمل شوید و قدم به قدم مسیر خود را براساس چشماندازی که پس از تحلیل کسب کردید، پیش ببرید.
مفاهیم اصلی
یکی از بزرگترین مزیتهای دانستن مفاهیم اصلی در تحلیل کسب و کار BABOK این است که اصطلاحات رایج در توصیف وضعیت یک کسب و کار را بدانید و متوجه باشید که دقیقا دربارهی چه چیزی صحبت میشود. ذینفعان و BACCM، جزو دو اصطلاح پرکاربرد در این کتاب هستند که معنای باز و گستردهی هر کدام را در ادامه خواهیم گفت.
ذینفعان: ذینفعان جزو اصطلاحات جدید و رایج در بحث تحلیل کسب و کار نیست. نخستین بار تئوری ذینفعان در سال 1984 مطرح شد که به معنای گروهها و سازمانهایی است که روی یک بنگاه اقتصادی و تجاری تاثیرگذار میباشند. در بررسی مفهوم کامل این اصطلاح متوجه خواهید شد که ذینفعان همان افرادی هستند که اقدامهای آنها باعث میشود که یک کسب و کار به طور مستقیم و غیرمستقیم تاثیر میگذارد.
BACCM : این اصطلاح که تابهحال کمتر به گوشتان خورده است، در تحلیل یک کسب و کار به معنای یک چارچوب ذهنی است که به طور تخصصی در تحلیل کسب و کار مطرح میباشد.
وظایف و حوزههای دانش
حوزههای دانش در تحلیل کسب و کار به 6 دستهی کلی تقسیم میشوند. گر چه که کسب و کارها متنوع هستند و ساختار آنها دقیقا به یک شکل ثابت نیست، این وظایف در هر کسب و کار به یک معنا است. در برخی از موارد هم دیده میشود که تعدادی از این حوزههای دانش به جای هم کاربرد دارند و از یک فرآیند خطی پیروی نمیکنند.
تواناییها
بدیهی است که وظایف تک تک ذینفعان به یک صورت خاص نیست. دانش هر فرد و خصوصیات مختص به آنها، زمینه ساز تمایز بین توانایی ذینفعان میباشد. حال با خود میپرسید که این موضوع را همگان میدانند و چه دلیلی دارد که دوباره در تحلیل کسب و کار BABOK بیان شود! در پاسخ باید بگوییم که هر مدیر یک کسب و کار نیاز دارد تا بداند که آنچیزی که باعث کسب و کار میشود، همین تفاوت در خصوصیات و توانایی افراد است. قبول داریم که این مسئله چندان پیچیده نیست و با یک نگاه ساده هم میتوان به آن پی برد. اما در مواقعی که مدیران یک کسب و کار از مدیریت فرآیند احساس خوبی ندارند، توجه به این مسئله و در نظر گرفتن تمامی جوانب آن به کمکشان خواهد آمد.
وظایف مدیران در مقابل 13 درس کلیدی از تحلیل کسب و کار چیست؟
- مهارت خوب گوش کردن را در تحلیل کسب و کارتان تقویت کنید.
- روابط بین کارها و امورات یک کسب و کار را از یاد نبرید.
- چرایی یک موضوع را همواره در نظر داشته باشید.
- سطوح سوالات خود را به مراتب افزایش بدهید.
- نیاز جدی به دریافتن تمامی سوالات خود ندارید.
- تعامل خودتان را با مشتریانتان حفظ کنید.
- مشکلات یک کسب و کار همانند یک جزیره دور افتاده نیست.
- براساس موسسه بین المللی تحلیل کسب و کار پیش بروید.
- گواهینامه بین المللی بگیرید.
- تکنیکها را فرا بگیرید و در واقعیت، اجرا نمایید.
- با استفاده از زبان مدل سازی، آموختههای خود را عملی کنید.
- همواره در جایگاه خودتان مدیر باشید.
- همه چیز قطعی نیست، اما قرار نمیشود که ترس زیادی داشته باشید.
تحلیل کسب و کار BABOK ؛ یک ایدهی عالی برای موفقیت در کار و کسب اینترنتی
تحلیل کسب و کار BABOK میتواند باعث روشن شدن خیلی از مسائل در هم پیچیده و کاملا دشوار شود. به طور قطع، برای تکمیل یادگیری این روش از تحلیل کسب و کار نیاز داریم تا تعامل مداوم با آموختههای خود داشته باشیم. یک نگاه کلی و هدفمند به 20 وظایف مدیران در برابر این آموختهها و مدیریت فرآیند داریم که دانستن آنها به مثابهی نهایی کردن موفقیت یک کسب و کار میباشد.
چنانچه به این حوزه علاقهمند شدید پیشنهاد میکنیم دوره آموزشی تحلیل کسب و کار را در برنامه آموزشی خود قرار دهید.
دیدگاه تان را بنویسید