پورابراهیمی: کسی با قرض و وام وارد بازار سرمایه نشود

کد خبر: 1024417

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ما با هیچ کس عقد اخوت نبسته ایم و دستگاه قضائی برای هرکس حکم صادر کند که تخلف کرده، محکم جلوی تخلف می‌ایستیم و بنده اعلام کرده ام محکم و قاطع در پرونده‌ها ورود کنید و هر کس تخلفی کرده که منجر به حکم قضائی می‌شود، اولین کسی هستیم که جلوی متخلف می‌ایستیم، اما ارتباط ما با مجموعه‌های مختلف براساس وظایف نظارتی مان بوده است.

پورابراهیمی: کسی با قرض و وام وارد بازار سرمایه نشود

خبرگزاری ایسنا: دکتر"محمدرضا پورابراهیمی" صبح امروز ۱۳ مهرماه در نشست خبری اظهار کرد: مجلس یازدهم در فضای خیلی خاصی کار خود را آغاز کرد و انتظارات مردم از این مجلس بیش از گذشته بوده و با توجه به مسائل اجتماعی و مسائل پیرامونیِ جامعه نگاه جدیدی به مجلس یازدهم شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه فضائی که در آن هستیم کمک می کند تا انتظارات و تحقق واقعی مطالبات مردمی را بهتر تدوین کنیم، افزود: دولتی که ماه های پایانی خود را طی می کند، در هفت و نیم سال گذشته مسیری طی کرده که به شرایط کنونی اجرائی کشور منتهی شده است.

بخش عمده ای از مشکلات کشور ناشی از سوءتدبیری در شرایط اجرائی است

پورابراهیمی تصریح کرد: بخشی از شرایط کنونی کشور متاثر از فضای بیرونی و تحریم است و هیچ شکی در اثرگذاری تحریم ها در این شرایط نیست اما نظر تحلیل گران این است که تاثیر آن به ۲۰ تا ۳۰ درصد هم نمی رسد و بخش عمده ای از مشکلات ناشی از سوءتدبیری در شرایط اجرائی کشور و به ویژه اقتصاد است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر دولت با روحیه جهادی تر و عدم نگاه به بیرون کار می کرد، بخش عمده ای از مشکلات قابل مدیریت بود و شرایط تورمی، شوک های ارزی پی در پی و شاخص های کلان اقتصادی این وضعیت را نداشتیم.

وی با بیان اینکه بخشی از آنچه به عنوان مشکلات کشور در عرصه اقتصادی مطرح بوده تحت تاثیر تصمیمات اقتصادی است افزود: متاسفانه نگاه دولتمردان این بوده که بخش عمده مشکلات اقتصادی باید از طریق مذاکرات و نگاه به بیرون حل شود اما بعد از چند سال می بینیم نه تنها سرسوزنی تاثیر نداشت بلکه امریکائی ها در کمال گستاخی نسبت به مذاکراتی که از آن خارج شدند، مسائلی را در سطح سازمان ملل در دستور کار قرار داده اند که نتیجه نگاه به بیرون می شود از دست دادن ظرفیت های درونی و عدم برآورده شدن انتظارات در حل مشکلات.

از این گردنه سخت و شرایط فعلی عبور می کنیم

پورابراهیمی اظهار کرد: به عنوان یک کارشناس اقتصادی اعلام می کنم علی رغم فشارهای سنگین دشمن در عرصه اقتصادی و با وجود تصمیمات غیرکارشناسی که توسط دولت گرفته شده، با اقداماتی که امروز در دستور کار قرار گرفته و بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال آینده و با رویکرد جدید دنبال می شود، از این گردنه سخت و شرایط فعلی عبور می کنیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کار بسیار سخت است اما قطعا عبور می کنیم زیرا ظرفیت های اقتصادی نظام جمهوری اسلامی بسیار بالاست و در هر بخشی که تمرکز کنیم، ظرفیت های بزرگی وجود دارد و متاسفانه از آن استفاده نکرده ایم گفت: دشمن همه تمرکز خود را بر این گذاشته مردم را از انقلاب و نظام مایوس کرده و تلاش می کند نظام اسلامی را به جای افراد ناکارآمد جلوه بدهد که این خیانت بزرگی است به جای اینکه نگاه فکری و افراد را مورد خطاب قرار بدهد، اصل نظام را خطاب قرار می دهد.

باید دهه پنجم انقلاب را به دهه اقتدار اقتصادی تبدیل کنیم

وی با بیان اینکه گام دوم انقلاب بازنگری در حوزه ماموریت های اقتصادی کشور است و باید دهه پنجم انقلاب را به دهه اقتدار اقتصادی تبدیل کنیم تصریح کرد: در بحث های بودجه ای با وضعیت نامتوازن مواجه هستیم و وقتی با شوک ارزی مواجه می شویم، بازار به هم می ریزد، تورم ایجاد و قدرت خرید مردم کاهش پیدا می کند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی وضعیت نرخ ارز، کسری بودجه در نظام اقتصادی بوده و نیازمند این است که دولت منابع استقراض کند افزود: سال ۹۷ زمانی که لایحه بودجه ۹۸ با تاخیر ارائه شد علت این بود مقام معظم رهبری اعلام کردند این لایحه با شرایط کنونی جنگ اقتصادی همخوانی ندارد و نیازمند اصلاح ساختار است و مقرر شد دولت اصلاح ساختار را انجام بدهد و درخواست زمان سه تا چهار ماهه داشت و مجلس موافقت کرد اما بعد رییس جمهور اعلام کرد زمان چهار ماهه از فروردین ۹۸ است و باز قبول کردیم.

پورابراهیمی تصریح کرد: در مجموع یک حکم برای اصلاح ساختار بودجه در سال ۹۸ نیامد و دولت به جای اصلاح ساختار که مانند جراحی است، سراغ کار آسان رفت و پیشنهاد داد ۴۵۰ میلیون دلار از مانده حساب ذخیره ارزی که برای طرح های عمرانی باز شده بود را در سال ۹۸ برای کسری بودجه بردارد.

انتشار اوراق و استقراض از بانک مرکزی یک فاجعه برای کشور بود

وی بیان کرد: کار دیگر دولت درخواست برداشت ۱۲ درصد مانده مصرف نشده از حساب صندوق توسعه ملی بود در حالی که مصوب شده بود به آن دست نزند و اقدام دیگر دولت برای کسری بودجه ۹۸ انتشار اوراق و استقراض از بانک مرکزی بود که این برای کشور فاجعه است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز اصلی ترین ماموریت ما در کمیسیون اقتصادی توجه به اصلاح ساختار است که برای بودجه ۱۴۰۰ اصلاح ساختار را اعمال کنیم.

وی اظهار کرد: رییس جمهور چند وقت قبل پیشنهاد داد به دلیل شرایط فروش نفت، کرونا و ... حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان تامین منابع از طریق انتشار اوراق در دستور کار قرار بگیرد در حالی که مقام معظم رهبری تاکید کردند در این شرایط اقتصادی اصلاح ساختار باید انجام شود و جای سوال است که چرا دولت در این راستا کاری انجام نمی دهد؟

پورابراهیمی تصریح کرد: اگر پایه های مالیاتی جدید که به پنج در ۱۰۰۰ در جامعه تسری پیدا می کند و از قشر متوسط جامعه هم نیست، عملیاتی شود حجم درآمدی آن به اندازه کل درآمدهای جامعه است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کلیات این مسئله در مجلس دهم مصوب شده است، افزود: اگر بتوانیم در بودجه سال آینده ساختار نظام مالیاتی، ایجاد پایه های مالیاتی جدید، حذف فرارهای مالیاتی (که برآورد این است بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است) را دنبال و عملیاتی کنیم، کسری بودجه جبران خواهد شد و قطعا ما نیز این مسیر را دنبال می کنیم و با این رویکرد جدید از مشکلات عبور خواهیم کرد و اتفاقات مثبتی به ویژه با حضور دولت جدید در سال آینده رقم خواهیم زد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر از سخنانش در پاسخ به سئوالات خبرنگاران درباره طرح شفافیت اطلاعات اقتصادی اظهار کرد: طرح شفافیت اطلاعات اقتصادی در مجلس نهم را بنده نوشتم و نهائی و ضمانت ها گذاشته شده و بخش عمده ای از شرکت ها براساس این قانون ملزم شده اند و قانون در حال اجراست که البته کامل و جامع آن نیازمند گزارش است.

۲۰ میلیون نفر سهام عدالت دریافت نکرده اند

وی درباره بازماندگان سهام عدالت اظهار کرد: بررسی ها نشان می دهد ۲۰ میلیون نفر سهام عدالت دریافت نکرده اند که طرح را در کمیسیون اقتصادی تدوین و ورود کرده ایم و در کمیسیون تصویب شده و گزارش به صحن علنی آمده و دولت امکان واگذاری سهام را دارد.

پورابراهیمی تصریح کرد: به دلیل وجود عدول از قانون و نقض قانون از سال ۸۴ تا امروز گزارش تحقیق و تفحص و سئوال از رییس جمهور در ارتباط با سهام عدالت در دستور کار است که البته مربوط به دو دولت است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بنا به گفته رییس کمیته امداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار مددجوی این نهاد در کشور فاقد سهام عدالت هستند و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی در کشور سهام عدالت ندارند.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره حواشی ایجاد شده در انتخاب وزیر صمت و مدیرعامل گوهر زمین اظهار کرد: در انتخاب وزیر صمت مطرح شد که مجلس دنبال این بود که وزیر موردنظر خودشان رای بیاورد که بنده عرض می کنم زمانی که آقای مدرس خیابانی برای وزارت صمت معرفی شد، علاقمند بودیم ایشان رای بیاورد و به وی رای داده و رسما از ایشان حمایت کردیم.

پورابراهیمی تصریح کرد: آقای رزم حسینی از افرادی بود که در استان های کرمان و خراسان رضوی انصافا تلاش های زیادی انجام داد و برنامه های ایشان را دیدیم.

رزم حسینی دو تابعیتی نیست

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره دو تابعیتی بودن رزم حسینی عنوان کرد: ما مسئول رصد و تشخیص این مسئله نیستیم و سازمان های نظارتی باید نظر بدهند که آقای کریمی قدوسی مسئول تحقیق و تفحص از دو تابعیتی های دولت دهم بود گفت رزم حسینی مشمول این مسئله نیست و موضوعاتی که درباره ایشان و بنده در فضای مجازی عنوان شد نیازمند این است که به کار و مدل علمی و تخصصی تمکین کنیم و هر کس هر اقدامی انجام داده و شبهه دارد، دستگاه قضائی باید پیگیری کند و محکم بایستد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات صورت گرفته برای اشتغال در استان اظهار کرد: خوشبختانه ظرفیت های خیلی خوبی در استان ایجاد شده و در حوزه صنایع و معادن، کرمان قطب فولاد کشور شده و این مسیر حرکت برای توسعه و اشتغال جوانان در بخش های مختلف در دستور کار است.

وی افزود: یکی از کارهای بزرگی که انجام می دهیم، پیوند شرکت های دانش بنیان با شرکت ها بزرگ است تا از طریق فناوری و همکاری کار را با نگاه علمی و تخصصی پیش ببریم و اشتغال جدید با توسعه فعالیت ها از مزیت های نسبی دنبال می شود.

پورابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: نگاه بنده در استان از ابتدا بر رویکرد تعاملی و همراهی بوده و متاسفانه شاهد بداخلاقی هایی در سال های قبل و به ویژه در زمان انتخابات بوده ایم و اتفاقات نامبارک و رفتارهایی که منشاء اخلاقی و دینی ندارد افتاده و بعضی وقت ها به دروغ محض متوسل شدند.

برخی با بداخلاقی موضوع "FATF" و شهادت حاج قاسم سلیمانی را به ما ربط دادند

وی تصریح کرد: آمدند موضوع "FATF" و شهادت حاج قاسم سلیمانی را به ما ربط داده و گفتند شما دخیل بودید. این بداخلاقی به عنوان یک لکه ننگ در فضای استان و کشور محسوب می شود و برای ما قابل قبول نبود؛ بنده در مجلس با صراحت از سال ۹۵ درباره "FATF" اعلام کرده بودم که این مغایر با منافع ملی است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: من تا امروز صبر کردم و به سپاه، اطلاعات و دستگاه قضائی اعلام کردم این موارد را رسیدگی و بررسی کرده و اظهارنظر داشته باشند که اغلب نظر خود را اعلام کردند.

پورابراهیمی درباره حواشی به وجود آمده پیرامون تغییر مدیرعامل گوهرزمین بیان کرد: ورود بنده به این مسئله در زمان سردار حاج قاسم سلیمانی بود و یکی از موارد دستور سردار به بنده کمک به مدیریت شرکت گوهرزمین با مسئولیت آقای پوریانی بود و اطاعت کردم همانطور که یکی دیگر از ماموریت های سردار عزیز تشکیل مجموعه بنگاه های اقتصادی به عنوان قرارگاه اقتصادی برای پشتیبانی جریان فرهنگی بود.

دعوائی که در معادن سیرجان وجود دارد، جریان دعواهای سیاسی است

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دعوائی که در معادن سیرجان وجود دارد، جریان دعواهای سیاسی است و برخی می خواهند آنجا چنبره بیندازند. جریانی منتسب به یکی از معاونان رییس جمهور است و سئوال ما این است ماجرای فولاد گناب و ماجرای عدم تمکین مدیرعامل قبلی گل گهر برای تامین زمین چیست؟

پورابراهیمی تصریح کرد: من وابسته به هیچ گروه سیاسی نیستم و خط قرمز بنده مقام معظم رهبری و شهداء هستند و ما به کسی بدهی نداریم لذا دستور سردار سلیمانی برای حمایت بود اما این حمایت بلاشرط نبود.

وی بیان کرد: بعد از شهادت سردار، از وزارت صمت گفتند از سوی دولت فشار آورده اند که آقای پوریانی باید برود و بنده اعلام کردم این کار اخلاقی نیست و بگذارید ایشان باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اعلام شد مدیرعامل گوهرزمین تخلف کرده و گفتم استعلام بگیرید تا این مسئله ثابت شود و مجموعه ایمیدرو برا استعلام جدید درخصوص مدیرعامل گوهرزمین نامه زد و نتیجه جمع بندی در استان و کشور این بود موضوعات مطرح شده موجب رد صلاحیت ایشان در مجموعه نمی شود و وزارت اطلاعات این مسئه را تائید کرد.

وی افزود: ما با هیچ کس عقد اخوت نبسته ایم و دستگاه قضائی برای هرکس حکم صادر کند که تخلف کرده، محکم جلوی تخلف می ایستیم و بنده اعلام کرده ام محکم و قاطع در پرونده ها ورود کنید و هر کس تخلفی کرده که منجر به حکم قضائی می شود، اولین کسی هستیم که جلوی متخلف می ایستیم اما ارتباط ما با مجموعه های مختلف براساس وظایف نظارتی مان بوده است.

پورابراهیمی گفت: آقای سرقینی در نخستین روز کاری به عنوان سرپرست وزارت صمت مدیرعامل گوهر زمین را تغییر داد که بنده در نامه ای به رییس جمهور اعلام کردم ایشان در قبال تغییرات تعهدی ندارد و سرپرست است و رییس جمهور در پاسخ به نامه بنده اعلام کرد که تغییرات در زمان سرپرستی سرقینی انجام نشود اما برخی بی اخلاقی کرده و پاسخ نامه رییس جمهور را بدون اشاره به نامه بنده در فضای مجازی منتشر و اعلام کردند پورابراهیمی به دنبال گزینه موردنظر خود است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما نمی گوییم چه کسی را بگذارند اما جلوی تغییر مدیر سالم را می گیریم و این نکته اصلی است که در مجموعه های معدنی، براساس مجامع و سهامداران تصمیم گیری می شود.

با ظلم سنگینی در مجموعه معدنی در استان مواجه هستیم

پورابراهیمی در ادامه گفت: با همکاری تعدادی که کارشان این است و به زودی پرونده هایشان رو می شود، ارتباطی بین استان و فضای رسانه ای ایجاد شده و از دستگاه قضائی و مجموعه های امنیتی و اطلاعاتی استان درخواست کردم که به این موضوعات ورود کرده و به مردم گزارش بدهند و بنده ذره ای از منافع مردم کوتاه نمی آیم زیرا تخریب بنده تخریب مردمی است که به بنده رای داده اند

پورابراهیمی در ادامه درباره درخواست نمایندگان از وزیر صمت در تعیین اولویت های وزارتخانه بیان کرد: از آقای رزم حسینی درخواست کرده ایم استان کرمان جزو نخستین مقاصد سفر ایشان باشد.

وی ادامه داد: اکنون با ظلم سنگینی در مجموعه معدنی در استان مواجه هستیم و طرح های توسعه ظرفیت های معدنی که باید هزاران اشتغال ایجاد کند، به دلیل مشکلات ناشی از عدم مدیریت وزارت صمت تا امروز دچار مشکل بوده است.

پورابراهیمی تصریح کرد: بزرگ ترین ذخایر سنگ آهن را در استان داریم اما قیمت سنگ آهن که از کرمان توسط مجموعه تصمیم گیری کشور در این حوزه خریداری می شود معادل یک دوم قیمت صادراتی سنگ آهن است و قیمت محصولات فولادی ۱۵ تا ۲۰ درصد گران تر از فوب خلیج فارس است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس اظهار کرد: کل ظرفیت های معدنی کنونی که در کشور کار شده تنها ۹ درصد از پتانسیل معدن کشور است که در شرایط جنگ اقتصادی اولویت ما این مسئله است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: مطالبه بعدی ما در سطح ملی از وزارت صمت تنظیم بازار و مدیریت بازار با اولویت کالاهای اساسی است.

پورابراهیمی با اشاره به لزوم ساماندهی حوزه تجارت و بخش های مربوط به صادرات عنوان کرد: تحول در ساختار اکتشاف، بهره برداری و استخراج معادن خواسته دیگر ما از وزیر صنعت، معدن و تجارت است و اینکه استان کرمان تبدیل به قطب صنعتی و معدنی کشور شود که این ظرفیت را دارد.

وی با اشاره به اینکه بزرگ ترین محدودیت ما در توسعه، منابع آب بود گفت: خوشبختانه انتقال آب از خلیج فارس برای صنایع استان کرمان عملیاتی شد و آب در مخازن سیرجان قرار گرفت و خط دوم انتقال آب به زودی با حضور وزیر صمت و شرکت های معدنی استان کلید می خورد تا طی دو سال ظرفیت ۲.۵ برابری آب موجود منتقل شود.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره شکایتش از رسانه های کرمان اظهار کرد: بنده در طول سال های فعالیتم ارتباط خوبی با رسانه ها داشته ام و بداخلاقی های متعددی صورت گرفت اما بنده یک بار هم در سال های اخیر شکایتی از کسی نداشته ام.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: در انتخابات سال گذشته بداخلاقی های زیادی صورت گرفت و مطالب اساسا کذبی علیه بنده بیان شد که بنده شکایت کردم و افرادی در دادگاه اعترافاتی داشته اند که دست برخی را رو می کند.

پورابراهیمی تصریح کرد: شکایت های بنده از دو سه فرد خاص است و از دستگاه قضائی درخواست دارم دادگاه این افراد را علنی کند تا مردم اصل ماجراها را بدانند.

وی در ادامه درباره انتقال آب از صفارود و مخالفات مردم جنوب استان کرمان با این پروژه بیان کرد: در این پروژه اختلاف بین نگاه مدیریت بوده که برخی معتقدند این کار مشکلی ایجاد نمی کند و عده دیگر معتقدند ایجاد مشکل می کند و بنده اعلام کرده ام به هرگونه انتقال آبی بخواهد مشکل کرمان را حل و برای جای دیگر مشکل ایجاد کند، راضی نخواهیم بود.

پورابراهیمی تصریح کرد: مبنای ما در تصمیمات انتقال آب نگاه کارشناسی است و بنده مسئول انتقال آب نیستم و اگر کارشناسان اعلام کردند، ۱۰۰ درصد مخالف هستیم که شهر کرمان را به قیمت خرابی شهر دیگر آباد کنیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره وضعیت کنونی اقتصاد کشور اظهار کرد: ناترازی نظام بانکی یکی از عوامل کاهش ارزش پول ملی است و مسئله دیگر کسری بودجه است که اگر برای این موارد کاری کنیم می توانیم مسائل را مدیریت کنیم.

وی با اشاره به اینکه ریشه تورم حجم نقدینگی است، تصریح کرد: می شود این وضع را جمع کرد. اقتصاد را جمع کردن به اراده افراد بستگی دارد.

پیگیری تعیین تکلیف ارز ناشی از صادرات که به کشور بازنگشته

پورابراهیمی درباره اولویت های کمیسیون اقتصادی گفت: پیگیری تعیین تکلیف ارز ناشی از صادرات که به کشور بازنگشته در دستور کار است و تعیین تکلیف ۲۶ میلیارد دلار تخصیص ارز کالاهای اساسی و غیراساسی را دنبال می کنیم که تا امروز نه کالا به کشور آمده و نه ارز برگردانده شده است.

وی بیان کرد: پیگیری مطالبات کشور درخصوص منابع ارزی است که بخش عمده ای از مطالبات کشور ما در کشورهای دیگر بلوکه شده که اگر ۱۰ درصد آن را آزاد کنیم مشکل یک سال کالاهای اساسی حل می شود و دولت باید این امر را پیگیری کند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در شرایط امروز کشور سیاست های اشتباه دولت کار تولید رمز ارز در اقتصاد را متوقف کرده در حالی که برآورد شده با ماینرها در مزراعی که می تواند کار کند، بین ۲.۵ تا سه میلیارد دلار امکان تولید منابع در اقتصاد کشور وجود دارد و دولت این را قبول ندارد که این سیاست اشتباه است.

وی اظهار کرد: هیچ چیزی در حوزه تراز تجاری کشور واجب تر و مهم تر از صادرات غیرنفتی برای افزایش توان کشور نیست و از وزیر صمت می خواهیم رایزنان بازرگانی در کشورهای دیگر فعال باشند و بسته مشوق های صادراتی خود را ارائه کند.

پورابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش درباره بازار سرمایه اظهار کرد: به دلیل تبلیغات دولت و برخی مسئولان، بورس مورد اقبال مردم قرار گرفت و آزادسازی سهام عدالت نیز در این مرحله موجب شد فضای خاصی در جامعه ایجاد شود بدون اینکه اطلاع رسانی و فرهنگسازی بشود.

وی بیان کرد: بازار سرمایه یک بازار ریسکی است و بدون اینکه اطلاعات کامل به مردم داده شود شاهد بودیم فوج فوج به سمت بازار سرمایه آمدند و به دلیل عدم نظارت دولت برخی سهام شرکت ها به صورت غیرمنطقی افزایش تصاعدی پیدا کرد و برخی فکر کردند امروز می توانند سهام خرید کرده و پنج روز دیگر بفروشند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: واقعیت بازار این است که بنگاه رشد داشته باشد بنابراین با واقعیت اقتصاد فاصله گرفتیم در حالی که نرخ بازده بازار در سال عدد خاصی است و اگر به صورت نامتعارف قیمت سهام افزایش سرسام آور پیدا کند انتظارات و ذائقه سرمایه گذاری را تغییر می دهد.

وی افزود: در بورس فضا به سمتی رفت که مردم را دعوت کردیم اما فرهنگسازی نشد و به دلیل اینکه میزان عرضه سهام متناسب با تقاضای سهام نبود، منتهی به وضعیت ماه های اخیر شد.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه برخی در بازار سرمایه متضرر شدند و حق با مردم است زیرا تحت تاثیر قرار گرفتند، تصریح کرد: در کمیسیون اقتصادی ورود و گزارش نظارتی را آماده کرده ایم و اقداماتی که دولت و بورس مکلف است انجام دهد در گزارش آورده ایم و محورها این است که باید اقداماتی انجام شود که از ضرر و زیان مردم جلوگیری شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بیان کرد: معتقدیم افزایش ظرفیت تولید یکی از عوامل اثرگذار در افزایش قیمت سهام است و با توجه به تغییر نرخ ارز پیش بینی این است روند بازار سرمایه مثبت خواهد بود.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نوسانات جزو ذات بازار است، تاکید کرد: توصیه می کنیم مردم سراغ شرکت های بروند که ارزش بازار آن بیشترین باشد و قیمت به درآمد کمترین باشد و نگاه میان مدت و بلندمدت داشته باشید.

پورابراهیمی بیان کرد: در شهریورماه امسال به طور متوسط ۲۰ درصد ظرفیت تولید و فروش شرکت های بورسی نسبت به ماه گذشته و ۷۵ تا ۸۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و علامتی برای بهبود قیمت سهام است.

دستکاری در بورس نشده است

وی اظهار کرد: دولت براساس قانون بودجه بخشی از سهامی که باید، با قیمت های خوب فروخته و نگاه ما این نیست دولت بازار را به نحوی جلو برده که سهام خود را بفروشد زیرا ۷۰ تا ۷۵ درصد از شرکت های بورسی در ایران مستقیم یا غیرمستقیم تحت مالکیت دولت هستند و بازار سرمایه ایران به دلیل این ساختار دچار مشکل نخواهد شد.

پورابراهیمی تصریح کرد: بی تدبیری دولت در بازار سرمایه موج می زند اما شواهد، دستکاری بورس را نشان نمی دهد و موضوعات مربوط به بازگشائی نمادها تصمیم غیرکارشناسی است که قبول نیست.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید در بازار سرمایه مبنا و اساس با رویکرد علمی و تخصصی جلو برود اما در مجموع نگرانی بابت بازار سرمایه ندرایم و تاکید ما به مردم این است کسی با قرض و وام وارد بازار سرمایه نشود.

وی در پاسخ به سئوالی درباره اصلاح سهمیه بندی بنزین اظهار کرد: این طرح در مرکز پژوهش های مجلس است و مطرح شده تمام توده های کشور از سهمیه بندی بنزین استفاده کنند زیرا اکنون کسانی که خودروی بیشتری دارند، از ظرفیت بنزین یارانه ای بیشتری استفاده می کنند.

پورابراهیمی تصریح کرد: مطرح شد که مبنای تخصیص بنزین براساس سرانه باشد یعنی حتی کسانی که خودرو ندارند، بتوانند از سرانه بنزین که متعلق به کل مردم است استفاده کنند و این طرح محاسن و معایبی دارد و در دست بررسی است و هنوز جمع بندی نهائی نشده و شنیده ها حاکی از این است وزارت نفت و دولت با آن مخالفت کرده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره تفاوت وضعیت شمال و جنوب استان کرمان گفت: تمام تلاش این بوده ظرفیت های مرتبط با بخش جنوب استان را از طریق بودجه و توسعه صنعتی و بنگاه ها عملیاتی کنیم که یکسری اقدامات انجام شده اما میزان محرومیت ها در جنوب اینقدر زیاد است که هر چه کار می شود متناسب با جایگاه و شان مردم نبوده است.

وی تصریح کرد: ما می توانیم جنوب استان را پابه پای شمال در توسعه اقتصادی جلو ببریم اگر نگاه ما استانی باشد نه منطقه ای.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت