افشای نگرانی‌های اوپک از ریسک موج دوم کرونا

کد خبر: 1007378

تحقیقات داخلی اوپک که توسط رویترز مشاهده شده است، نشان می دهد این گروه صادرکننده نفت نگران است موج دوم شیوع ویروس کرونا به احیای اقتصادی ضربه زده و باعث شود طرح کاهش بی سابقه تولیدش برای متوازن کردن بازار شکست بخورد.

افشای نگرانی‌های اوپک از ریسک موج دوم کرونا

خبرگزاری ایسنا: اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان که در قالب گروه اوپک پلاس توافق کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز را از ماه مه به اجرا گذاشته اند، با اشاره به احیای تدریجی تقاضای جهانی برای نفت همزمان با گشایش اقتصادها از قرنطینه وضع شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، اعلام کرده اند قصد دارند از اوت محدودیت عرضه خود را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.

اوپک انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت پس از این که امسال ۹ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد، در سال میلادی آینده هفت میلیون بشکه در روز رشد کند. این گروه می خواهد تولیدش را در سال ۲۰۲۱ به میزان شش میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

اما تحقیقات داخلی اوپک که توسط رویترز مشاهده شده است، نشان می دهد که اگر موج دوم شیوع ویروس کرونا باعث وضع مجدد قرنطینه در سراسر جهان شود، اهداف مذکور به مخاطره خواهند افتاد.

چنین سناریویی تقاضا برای نفت را در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۱ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد و از همه مهمتر، باعث اشباع ذخایر نفت می شود که معیار اصلی اوپک برای بررسی کارآمدی کاهش تولید است.

در این تحقیق که برای نشست روز چهارشنبه کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس آماده شده بود، آمده است: باید توجه داشت که در این سناریو، مجموع ذخایر نفت در سال ۲۰۲۰ به رکورد بی سابقه ۱.۲۱۸ میلیارد بشکه صعود خواهد کرد.

چنین آماری معادل نگه داشتن بیش از ۱۲ روز تولید جهانی نفت در ذخایر به دلیل تقاضای ضعیف است.

بر اساس گزارش رویترز، تحت چنین سناریویی، ذخایر نفت در سه ماهه سوم کاهش پیدا نخواهند کرد و در سه ماهه چهارم تنها اندکی کاهش پیدا می کند و حدود ۱۴۹ میلیون بشکه بالاتر از میانگین پنج ساله ذخایر در کشورهای صنعتی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) می ماند.

اوپک اعلام کرده که می خواهد ذخایر نفت را در میانگین پنج ساله یا پایینتر از آن نگه دارد. تحت سناریوی اولیه، پیش بینی شده است که ذخایر نفت در کشورهای عضو OECD تا پایان سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۰۴ میلیون بشکه پایین میانگین پنج ساله خواهد بود.

قیمت نفت نزولی ماند

قیمت نفت پس از انتشار گزارش اشتغال آمریکا که تردیدها نسبت به احیای تقاضا در بزرگترین اقتصاد جهان را برانگیخت، در معاملات روز جمعه بازار آسیا نتوانست رشد چندانی پیدا کند.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت در بازار نیویورک پس از سقوط ۱.۱ درصدی در روز پنج شنبه، نزدیک ۴۱ دلار در هر بشکه معامله شد. طبق آماری که روز گذشته منتشر شد، شمار آمریکاییهای متقاضی دریافت بیمه بیکاری در هفته گذشته تغییری نداشته است. این آمار نشان داد بهبود اشتغال با معکوس شدن روند گشایش اقتصادی در بحبوحه افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا، متوقف شده است.

با این حال بهای نفت تحت تاثیر کاهش چشمگیر ذخایر نفت آمریکا در مسیر ثبت رشد هفتگی ملایمی قرار دارد. تصمیم اوپک پلاس برای تسهیل محدودیت عرضه از ماه میلادی آینده و افزودن حداقل یک میلیون بشکه در روز به عرضه نفت، تاثیر بزرگی روی قیمتها نداشت. طبق تصمیم نشست روز چهارشنبه کمیته نظارتی وزیران اوپک پلاس، کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز دیگر تمدید نخواهد شد. به گفته وزیر انرژی عربستان سعودی، این تولیدکنندگان قرار است از اوت محدودیت عرضه را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند اما کاهش تولید در واقع بیشتر خواهد بود زیرا کشورهایی که طی ماههای گذشته به تعهداتشان عمل نکردند، قرار است تا سپتامبر به جبران پرداخته و تولیدشان را به میزان بیشتری کاهش دهند.

نفت پس از این که از رکورد قیمت پایین در آوریل بهبود یافت، از ابتدای ماه میلادی گذشته تاکنون در بازه محدودی معامله می شود. پاندمی ویروس کرونا همچنان در نقاط بسیاری از جهان غیرقابل کنترل مانده است و آژانس بین المللی انرژی، اداره اطلاعات انرژی آمریکا و اوپک همگی نسبت به احیای مصرف نفت نسبت به ماه گذشته بدبینی بیشتری پیدا کرده اند.

مایکل مک کارتی، استراتژیست ارشد بازار در شرکت "سی ام سی مارکتس" در این باره گفت: قیمت نفت بالاتر از روند احیای اقتصادی مانده و انتظار دارم تصحیح شود.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در اوت با ۰.۱ درصد افزایش، به ۴۰ دلار و ۷۸ سنت در هر بشکه رسید و از ابتدای هفته جاری تاکنون ۰.۶ درصد رشد داشته است.

بهای نفت برنت برای تحویل در سپتامبر ثابت بود و در ۴۳ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه ایستاد و از ابتدای هفته جاری تاکنون ۰.۳ درصد رشد داشته است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، گروه گلدمن ساکس اعلام کرد احیای مصرف نفت به دلیل افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا در حال تضعیف شدن است. نرخ رشد روزانه از ۱۲۵ هزار بشکه در روز در نیمه اول ژوئن به ۵۰ هزار بشکه در روز در سه هفته گذشته کاهش پیدا کرده است. اما سیتی گروپ خوش بینی بیشتری داشته و قیمت مورد پیش بینی برای نفت برنت در سه ماهه سوم امسال را چهار دلار افزایش داد و ۴۳ دلار برآورد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت