اوضاع واردات برنج چطور است؟

کد خبر: 1005388

آن طور که مسئولان گمرک ایران می‌گویند در سه ماهه اول امسال بیش از ۲۰۸ میلیون دلار برنج وارد شده است.

اوضاع واردات برنج چطور است؟

خبرگزاری ایسنا: برنج جزو کالا‌های اساسی است که تا همین چند ماه اخیر در لیست دریافت‌کنندگان ارز دولتی (۴۲۰۰ تومان) قرار داشت، اما در اواخر اردیبهشت‌ماه بود که تصمیم به حذف آن از لیست ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته شد و از آن پس با نرخ ارز سامانه نیما که در حال حاضر به مرز ۱۷ هزار تومان می‌رسد، وارد می‌شود.

بررسی آخرین وضعیت واردات برنج و پیگیری آن از گمرک ایران با توضیحاتی از سوی روح الله لطیفی -سخنگوی گمرک ایران- همراه بود. طبق اعلام وی، در سه ماهه ابتدایی امسال ۲۰۸ میلیون دلار برنج وارد شده که معادل ریالی آن به ۸۷۴ میلیارد تومان می‌رسد.

از لحاظ وزنی نیز در فاصله فروردین تا پایان خردادماه سال جاری ۲۳۴ هزار تن برنج وارد شده است و نزدیک به ۴۰۰هزار تن برنج از سال قبل منتظر دریافت ارز برای ترخیص بود.

اما بررسی آمار در سال گذشته از این حکایت دارد که در سال ۱۳۹۸ در مجموع ۱.۶۸ میلیارد دلار معادل ۷۰۰۰میلیارد تومان برنج وارد شده است که نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود نیم درصد کاهش داشته است. در سال ۱۳۹۷ نیز ۱.۶۹ میلیارد دلار معادل ۷۱۰۰ میلیارد تومان برنج وارد ایران شده است.

در سال ۱۳۹۸ در مجموع یک میلیون و ۶۴۵ هزار تن برنج وارد شده که نسبت به سال قبل که یک میلیون و ۶۵۱ هزار تن بود حدود ۳۵صدم درصد کاهش دارد.

با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از برنج در پایان اردیبهشت‌ماه اکنون تنها ترخیص برنج‌هایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده‌اند، مشروط به تحویل آن به دولت است، در غیر این صورت باید واردکننده مابه‌التفاوت آن با ارز نیمایی را پرداخت کند.

طبق اعلام مسئولان، درسال گذشته به دلیل بارش‌های فراوان و رفع ممنوعیت کشت برنج در بسیاری از استان‌های کشور تولید برنج داخلی رشد چشم گیری را تجربه کرده است و همین امر موجب فراوانی این محصول در بازار شد. از سوی دیگر در جریان بیماری کووید ۱۹ که تعطیلی رستوران‌ها، حذف ناهار ادارات و کاهش میهمانی‌ها را به همراه داشته است، باعث کاهش قابل توجه مصرف برنج شده است، در عین حال که با نزدیک شدن به فصل برنج و عدم محدودیت واردات برنج در سال زراعی جدید (مردادماه) به دلیل نیمایی بودن این محصول و کاهش تعرفه واردات و ذخیره مناسب برنج پیش بینی می‌شود کاهشی در بازار احساس نشود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت