طلای جهانی دوباره رکورد زد/روند صعودی نفت معکوس شد
قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر تقاضا برای دارایی امن درپی تشدید نگرانیها نسبت به شیوع موارد ابتلا به ویروس کرونا به بالاترین حد در بیش از هشت سال اخیر صعود کرد.
خبرگزاری ایسنا: بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۷۶۸ دلار و ۵۰ سنت رسید. این فلز در اوایل معاملات آسیایی تا مرز ۱۷۷۳ دلار صعود کرده بود که بالاترین قیمت از اکتبر سال ۲۰۱۲ بود.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد افزایش، در ۱۷۸۵ دلار و ۵۰ سنت ایستاد.
به گفته دانیل هاینس، تحلیلگر گروه بانکی ANZ، نگرانیها نسبت به موج دوم ابتلا به ویروس کرونا به خصوص در آمریکا و آمریکای لاتین باعث تشدید نگرانیها نسبت به ضعف پایدار احیای اقتصادی شده و این موضوع یقینا از داراییهای امن نظیر طلا حمایت کرده است. همچنین اقدامات محرک مالی بانکهای مرکزی از طریق برنامههای خرید اوراق قرضه و تسهیل سیاست پولی از قیمت طلا پشتیبانی کرده است.
بانکهای مرکزی جهان تدابیر محرک مالی گستردهای را به اجرا گذاشته و نرخهای بهره را پایین نگه داشتهاند و این اقدام به رشد بیش از ۱۶ درصدی قیمت طلا در سال میلادی جاری کمک کرده است. طلا در شرایط ابهامات اقتصادی و سیاسی با افزایش تقاضای خرید روبرو میشود.
استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا اظهار کرده که اقدامات محرک مالی بعدی بازگرداندن سریع افراد به مشاغل را مد نظر دارد و وی قصد دارد مهلت تنظیم اظهارنامههای مالیاتی را تا حد امکان به تاخیر بیاندازد.
چندین ایالت آمریکایی از افزایش موارد ابتلا و مرگ بر اثر کرونا خبر دادهاند و شمار قربانیان آمریکای لاتین روز سه شنبه از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد.
روزنامه نیویورک تایمز نوشت: اتحادیه اروپا در واکنش به افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا، آماده شده تا ورود مسافران از این کشور را ممنوع کند و آمریکا را در ردیف کشورهای آلودهای مانند برزیل و روسیه قرار دهد.
بر اساس گزارش رویترز، عامل دیگری که از رشد قیمت طلا پشتیبانی کرد، شاخص دلار بود که نزدیک به پایینترین حد خود در یک هفته اخیر قرار گرفت.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۹۲۵ دلار و ۳۱ سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۵ درصد کاهش، ۸۲۵ دلار و یک سنت معامله شد. هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۵ درصد کاهش، ۱۷ دلار و ۸۷ سنت بود.
روند صعودی نفت معکوس شد
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه در واکنش به رشد بیش از حد ذخایر نفت آمریکا به روند نزولی روز گذشته ادامه داد و کاهش پیدا کرد.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت ۲۹ سنت معادل ۰.۷ درصد کاهش پیدا کرد و به ۴۲ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۳۵ سنت معادل ۰.۹ درصد کاهش پیدا کرد و به ۴۰ دلار و دو سنت در هر بشکه رسید.
طبق گزارش موسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته ۱.۷ میلیون بشکه رشد کرد که بسیار بالاتر از ۳۰۰ هزار بشکه افزایش مورد پیش بینی تحلیلگران بود.
با این حال ذخایر بنزین و سایر سوختهای آمریکا کاهش پیدا کرد و خوش بینی نسبت به بهبود مصرف سوخت در نتیجه بازگشایی اقتصاد را برانگیخت. آمار رسمی بعدازظهر روز جاری از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر خواهد شد.
هر دو شاخص نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت روز سه شنبه در بالاترین حد حود از زمان سقوط قیمتها در اوایل مارس معامله شدند.
بهبود مصرف جهانی نفت و خروج اقتصادها از قرنطینه مقابله با شیوع ویروس کرونا و همچنین اجرای توافق کاهش تولید اوپک پلاس و کاهش اجباری تولید در خارج از این گروه به خصوص در آمریکا به بهبود قیمتهای نفت کمک کرده است.
به گفته کازوهیکو سایتو، تحلیلگر ارشد شرکت فوجیتومی، با این حال بازار نگران رشد شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا مانده است.
طبق تحلیل رویترز، موارد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در آمریکا در هفته منتهی به ۲۱ ژوئن ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده و و شمار قربانیان آمریکای لاتین روز سه شنبه از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد.
بر اساس گزارش رویترز، انتظار میرود روند واردات نفت به چین که بزرگترین واردکننده نفت خام جهان است در سه ماهه سوم کندتر شود، زیرا قیمتهای بالاتر نفت، تقاضای خرید این کشور را محدود کرده و از سوی دیگر، پالایشگاههای چینی نگران موج دوم شیوع ویروس کرونا هستند.
دیدگاه تان را بنویسید