کتاب ضرورتی در سبد فرهنگی خانواده

کد خبر: 1000411
کتاب ضرورتی در سبد فرهنگی خانواده

کتاب ضرورتی در سبد فرهنگی خانواده

فعالیت‌های علمی، هنری و فرهنگی بپردازند، زمان خود را به فضاهای مجازی و بازی‌های الکترونیکی اختصاص می‌دهند. گرفتن اطلاعات از اینترنت به ظاهر خوب و کاری آسان است اما غافل از اینکه این امر می تواند سبب آگاهی کاذب شود و روز به روز افراد به خصوص نسل جوان را از مطالعه ی کتب دور و سرانه مطالعه را در کشور از میزان فعلی نیز کمتر کند. کودکانی که از سنین پایین شروع به خواندن کتاب می کنند درک بهتری نسبت به آن هایی که مطالعه ندارند در برابر موقعیت های متفاوت دارند و می توان گفت بالقوه از سناریوی علت و معلولی برای تحلیل استفاده می کنند. خواندن و به دست آوردن دانش در شناخت علایق و عمیق شدن در آن ها موثر است. از آنجایی که در سال های اخیر  کتاب های کودک و نوجوان  به لحاظ موضوع تنوع بسیاری پیدا کرده، نسل جوان به خوبی می توانند هرآنچه که متناسب با سلیقه شان است را در بین کتاب ها بیابند. از جمله موضوعات این حوزه می توان به این موارد اشاره کرد: داستان های تربیتی، تاریخی، داستان هایی از ادبیات پارسی، آموزه های دینی، افسانه ملل، داستان امامان و پیامبران، داستان مصور، مثل ها و قصه ها، هوش و سرگرمی، مشاهیر، کتاب های مرتبط با محیط زیست، رمان های کودک و نوجوان، کتاب های طنز، کتاب های شعر کودک و نوجوان، کتاب علمی، کتاب های فانتزی، کتاب های آموزشی، کتاب های رنگ آمیزی، کتاب داستان  ، کتاب های قرآنی، آثار روانشناسی و …  

کتاب ضرورتی در سبد فرهنگی خانواده

همانطور که گفته شد تنوع موضوع بسیار است اما کودکان و نوجوانان و والدین آن ها باید متذکر این نکته که "شما هرچه می خوانید تبدیل به آن خواهید شد" نیز باشند. . از این رو خرید کتاب و مطالعه آن می توانند رشد عاطفی، درگیری اجتماعی، آگاهی فرهنگی و هوش صنعتی را تقویت کنند. طیف وسیعی از کتاب های نوجوان سعی دارند تا موقعیت نوجوان را در شرایط حاکم بر اجتماع و چگونگی برخورد و واکنش های این گروه سنی را در تعاملات اجتماعی مورد بررسی قرار دهند و نکات ریز و درشت آن را در قالب قصه ای پر کشش چه به صورت داستانی تخیلی و چه به صورت داستانی عاشقانه و … به تصویر بکشند. نوجوان می تواند با خواندن این کتاب ها علاوه بر افزایش مهارت های خواندن ذهن خود را نیز برای رویارویی با مسائل پیرامونش آماده سازد.

نباید این را فراموش کرد که گشودن دریچه های یادگیری، فرهنگ و اندیشه سازی کودکان و نوجوانان از طریق کتاب خوانی میسر می گردد. در ایجاد نمودن علاقه مندی، تشویق و ترغیب کودکان و نوجوانان به مطالعه ی کتاب به جز خانواده گروه هایی چون: همسالان، معلمان، مراکز فرهنگی هنری، کتابخانه ها، دستگاه های مرتبط با فعالیت های فرهنگی و متولیان فرهنگ کتابخوانی نقش بسزایی را ایفاء می کنند.

کتاب ضرورتی در سبد فرهنگی خانواده

آینده از آن کودکان و نوجوانان است. هر جامعه ای که در زمینه کودکان و نوجوانان برنامه ریزی و سرمایه گذاری داشته باشد، آن جامعه در آینده به رشد و تعالی خواهد رسید. یکی از مهمترین دوران اجتماعی شدن و جامعه پذیری انسان ها دوران کودکی است که فوق العاده دارای اهمیت می باشد. بر اساس تربیت و آموزش های دوران کودکی و تربیت در این دوران می‌تواند انسانی پرورش یابد که نسبت به همنوعان خود احساس مسئولیت کند و وظایف خودش را انجام دهند و یا اینکه قانون گریزی و بی ‌توجهی به همنوعان خود را داشته باشد که همه این ها ریشه در دوران کودکی و نوجوانی و نوع تربیتی است که خانواده‌ها و همچنین جامعه در این دوران برای افراد اعمال می‌کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت