عوامل مؤثر بر قیمت گوشی های سامسونگ چیست؟

کد خبر: 1333712
عوامل مؤثر بر قیمت گوشی های سامسونگ چیست؟

 

حتما شما هم به این نکته دقت کرده‌اید که اغلب گوشی‌های سامسونگ نسبت به دیگر برندها گران‌قیمت‌ترند و با این حال از پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان شده‌اند؛ اما چرا؟ هزینه مواد اولیه فقط بخشی از معمای قیمت‌گذاری گوشی در دنیاست و اعدادی که معمولا در لیست قیمت گوشی سامسونگ مشاهده می‌کنید انعکاسی از بحران‌های جهانی، عرضه و تقاضا و حتی علایق مصرف‌کنندگان هستند. در ادامه شما را با جنبه‌های پنهان قیمت‌گذاری گوشی های سامسونگ آشنا می‌کنیم.

قیمت گوشی سامسونگ در ایران

ورود محصولات سامسونگ به کشورهای مخلتف با قوانین خاصی همراه است. هزینه‌های گمرکی و مالیات اعمال شده بر واردات گوشی موبایل در هر کشور متفاوت است و باعث تفاوت قیمت در بازار مصرف‌های گوناگون می‌شود. از عوامل اقتصادی پررنگ بر قیمت گوشی‌های سامسونگ در ایران می‌توان به نوسانات قیمت ارز همچنین هزینه‌های مربوط به مالیات گمرکی اشاره کرد.

چرا برند سامسونگ پول‌ساز است؟

تابه‌حال شده به کیفیت محصول یک مغازه‌ی خاص مثل شیرینی‌فروشی یا برند لباس اعتماد زیادی داشته باشید؟‌ بسیاری از خریداران گوشی‌های سامسونگ هم بخاطر تجربه‌ی این شرکت در تولید گوشی‌های باکیفیت و کاربردی اعتماد دارند و به‌این‌دلیل دست به خرید می‌زنند. لی بیونگ-چول، مؤسس سامسونگ، از همان زمان افق دید گستره و نگاهی جاه‌طلبانه به آینده‌ی شرکت خود داشت. او با امیدواری کلمه‌ی «سامسونگ» یا به کره‌ای «سه ستاره» را انتخاب کرد تا این شرکت مانند ستاره‌های بزرگ و قوی، پرنور بدرخشد.

سامسونگ از سال ۱۹۶۹ موفقیت‌های زیادی را پشت سر گذاشت و پس از چند دهه کیفیت و کارایی گوشی‌های خود را اثبات کرده‌است. بنابراین خریداران بسیاری، از میان گوشی‌هایی با مشخصات فنی شبیه به هم، دست روی سامسونگ می‌گذارند. از همین‌رو حتی اگر قیمت آن نسبت به برندهای فرعی بیشتر هم باشد، به فروش می‌رسد.

سامسونگ؛ شکارچی تکنولوژی‌های جدید

هر ساله با معرفی مدل‌های جدید گوشی‌های سامسونگ سروصدای قابلیت‌های ویژه در بازار می‌پیچد و مردم را برای خرید وسوسه می‌کند. سال ۲۰۱۹ بود که سامسونگ خبر یک ترابایتی شدن فضای ذخیره‌سازی را در گوشی گلکسی S10 اعلام کرد. دو سال بعد از آن یعنی در سال ۲۰۲۱ همکاری جدیدی با شرکت‌های کوالکام و هریزون شروع کرد تا سرعت آپلود در فناوری اینترنت 5G را تا جای ممکن افزایش دهند.

استفاده از فضای ذخیره‌سازی LPDDR5X DRAM هم از دیگر فناوری‌های نوین سامسونگ به‌شمار می‌رود. این حافظه‌ها با قطر فوق‌العاده نازک ۰.۶۵ میلی‌متری برای گوشی‌هایی که از فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی استفاده می‌کنند بسیار کاربردی است. سامسونگ اعلام کرده قصد دارد تا پایان سال ۲۰۰ میلیون دستگاه مجهز به هوش مصنوعی به دست کاربران خود برسانند.

به‌عنوان یک قانون کلی، دسترسی به جدیدترین تکنولوژی‌های دنیا مانند فناوری اینترنت 5G یا هوش مصنوعی در اوایل ظهور برای خریداران هزینه بیشتری در پی دارد و به‌مرور زمان با فراگیر شدن آن‌ها ارزان‌تر می‌شود.

2

راز موفقیت سامسونگ:‌ هزینه تحقیق و توسعه (R&D)

بنظر شما قابلیت‌های نو یا طراحی‌های چشم‌نواز گوشی‌های جدید سامسونگ که هر سال خریداران را ذوق‌زده می‌کنند، از کجا می‌آیند؟‌ ریشه‌ی اصلی، دپارتمان تحقیق و توسعه (R&D) سامسونگ است که تکنولوژی‌های جدید را مطالعه می‌کند. فقط یکی از تکنولوژی‌های پرهزینه اخیر در سامسونگ هوش مصنوعی است. آن‌ها تا سال ۲۰۲۰ یعنی دو سال قبل از فراگیری چت‌جی‌پی‌تی، ۵ مرکز تحقیقاتی هوش مصنوعی در انگلستان، روسیه، کانادا، کره و آمریکا تأسیس کردند!

از دیگر وظایف محققان در بخش توسعه و تحقیق شرکت سامسونگ، شناخت بهتر مصرف‌کنندگان، نیازها و علایق آن‌هاست. سامسونگ با همین هدف پروژه‌ی گسترده‌ی نظرسنجی درمورد هوش مصنوعی را در سال ۲۰۲۴ در کشورهای اروپایی شروع کرد. بنجامین بران، مدیر ارشد بازاریابی سامسونگ، گفت: «از ۱۱ هزار نفر پرسیدیم چه‌چیزی از هوش مصنوعی می‌خواهد. به‌طرز جالبی،‌۹۰ درصد آن‌ها از هوش مصنوعی خبر دارند اما فقط ۱۵ درصد می‌دانند چطور سودمندانه از آن استفاده کنند». بنابراین سامسونگ دانش خود از مصرف‌کننده، تکنولوژی‌های به‌روز دنیا و سخت‌افزارهای باکیفیت را ترکیب می‌‌کند تا گوشی‌های پرچم‌دار درجه‌یک اندرویدی بسازد. درنهایت، هزینه‌ی تحقیق و توسعه هم به‌عنوان ارزش افزوده به قیمت گوشی‌های سامسونگ اضافه می‌شود.

مشخصات فنی سامسونگ حرف ندارد!

با اینکه مواد اولیه تمام هزینه‌های ساخت یک گوشی باکیفیت سامسونگ را دربرنمی‌گیرد،‌ یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین عامل مؤثر بر قیمت گوشی سامسونگ است.

  • از نظر بدنه، چند سالی است که اغلب گوشی‌های سامسونگ تمام شیشه‌ای شده‌اند که نسبت‌به پلاستیک بسیار گران‌قیمت‌تر است.
  • نمایشگرهای جذاب Super AMOLED گوشی‌های سامسونگ روزبه‌روز بزرگتر و حاشیه‌ی آن‌ها باریک و باریک‌تر می‌شود.
  • دوربین‌های دوگانه یا سه‌گانه با مگاپیکسل‌های بالا هم هزینه‌بر است و قیمت تمام‌شده‌ی گوشی را افزایش می‌دهد.
  • حافظه‌ی داخلی، رم، پردازنده، باتری،‌ دوربین و نمایشگر همگی از مشخصات فنی مهم در هر گوشی سامسونگی هستند.
  • در گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ مخصوصاً گلکسی اولترا از به‌روزترین نسخه هرکدام از این مشخصات استفاده می‌شود که به‌طبع گران‌ترند.

هدف جدید سامسونگ: بازارهای نوظهور

از عوامل مؤثر بر قیمت گوشی های سامسونگ نباید بازار هدف و کشور مدنظر را فراموش کرد. مردم در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته به‌دنبال مشخصات فنی به‌روز و بهترین دوربین‌ها، نمایشگرها و... هستند که موجب تولید پرچم‌دارهای پرامکانات اما گران‌قیمت می‌شود. در کشورهای درحال توسعه ماجرا متفاوت است. طبقه متوسط در این کشورها رو به گسترش هستند و گوشی‌هایی کاربردی اما خوش‌قیمت نیاز دارند.

کشور هند یکی از بازارهای نوظهور برای سازندگان گوشی‌های موبایل است. البته علی‌رغم فراوانی جمعیت، در سال ۲۰۲۰ فقط ۲۴ درصد مردم این کشور گوشی هوشمند داشتند! در سال ۲۰۱۹ کشور سامسونگ در واکنش به نیاز گسترده‌ی هند اعلام کرد «بزرگترین شرکت تولید گوشی در جهان» را در شهر نویدا هند تأسیس خواهد کرد. سامسونگ در سال‌های اخیر بخاطر رقبای تازه‌نفس و سرسخت در چین به‌اندازه‌ی هند اقبال بلندی نداشت و در سال ۲۰۲۲ کمتر از یک درصد کل بازار چینی‌ها را در دست داشت.

زیرکی سامسونگ در عرضه و تقاضا

نقش پررنگ عرضه و تقاضا در قیمت هر محصولی، مخصوصاً گوشی، دیده می‌شود. بازارهای نوظهور یکی از اشکال افزایش تقاضا در کشوری خاص هستند. سایر عواملی که تعادل عرضه و تقاضا را بهم بزنند، موجب افزایش یا کاهش قیمت‌ها می‌شوند.

گوشی‌های جدید سامسونگ هر ساله در فصل مشخصی به تعداد محدود عرضه شده و تقاضای جهانی را شدیداً افزایش می‌دهند. قیمت در این موقع از سال در اوج است. با گذشت یک سال و ورود مدل‌ جدیدتر، قیمت به‌طور محسوسی کاهش می‌یابد. بسیاری از علاقه‌مندان گوشی پرچم‌دار نسل قبل یا دو سال را با قیمت مناسبی می‌خرند. در تعطیلات ویژه‌ی جهانی یا مناسبت‌های خاصی مثل بلک فرایدی یا جمعه سیاه هم گوشی‌های سامسونگ با قیمت بهتری به فروش می‌رسند و تقاضای زیادی دارند.

فناوری‌های نوین در اوایل ظهور تولیدکننده‌های اندک و تقاضای زیاد دارند که طبیعتاً قیمت را در بازار افزایش می‌دهد. برای نمونه سامسونگ به‌دلیل افزایش تقاضا برای فناوری هوش مصنوعی، قرار است در اواخر سال ۲۰۲۴ قیمت رم DRAM و NAND flash را تا ۱۵ الی ۲۰ درصد افزایش دهد. همچنین، با رخ دادن بحران‌های جهانی یا اتفاقاتی غیرمترقبه در سطح کشوری خاص، عرضه و تقاضای گوشی‌های سامسونگ در سراسر یا بخشی از دنیا بهم می‌ریزد. در بخش بعد اطلاعات و آمار جذابی در این‌باره می‌خوانید.

بحران‌های جهانی و منطقه‌ای؛ حتی برای غول کُره

بحران جهانی کرونا به‌راحتی فراموش نمی‌شود. همه‌گیری کرونا نه فقط برای کسب‌وکارهای کوچک بلکه برای غول بزرگ کره هم دردسرساز شد. همان‌طور که گفتیم، سامسونگ در سال‌های اخیر سهم بسیار کوچکی در بازار چین دارد؛ بنابراین شرکت‌های تولید گوشی‌های موبایل را به ویتنام انتقال داد اما مواد اولیه و ابزارها همچنان از چین وارد می‌شد. با قرنطینه‌ی گسترده‌ی چین در همه‌گیری کرونا، ورود مواد اولیه به ویتنام به مشکل خورد. در همان دوران بود که وزارت صنعت ویتنام اعلام کرد: «سامسونگ قصد دارد از طریق حمل‌ونقل آبی یا هوایی قطعات موردنیاز را وارد کند اما این‌کار موجب افزایش قیمت می‌شود، تقاضا را کامل رفع نمی‌‌کند و ممکن است به برنامه‌ی زمانی تولید هم نرسد». درنهایت گوشی گلکسی S20 با حداقل قیمت ۹۹۹ دلار و S20 plus با حداقل قیمت یک هزار و ۱۹۹ دلار به بازاری کم‌رونق وارد شدند.

هر روز آدم‌های بیشتری بخاطر قرنطینه خانه‌نشین می‌شدند و شغل خود را از دست می‌دادند. جای تعجب نیست که میزان تقاضا طبق پیش‌بینی‌های سامسونگ پیش نرفت. حتی در شرکت‌های بزرگ هم برنامه‌ی فروش همیشه قابل پیش‌بینی نیست. سال ۲۰۱۶ گلکسی S6 با امکانات فوق‌العاده‌ای چون پردازنده قدرتمند و بدنه‌ی شیشه‌ای به بازار وارد شد و از رقبا پیشی گرفت. اما فروش از انتظارات سامسونگ پایین‌تر بود؛ به‌همین‌دلیل قیمت‌ها را پس از مدت کوتاهی کاهش داد.

کرونا تنها چالش پیش‌روی شرکت سامسونگ نبود. طی این چند دهه اتفاقات مختلفی چون تورم یا اختلافات چین و آمریکا قیمت گوشی سامسونگ را کم و زیاد کرده‌اند. بعد از اینکه گلکسی S22 در آمریکا عرضه شد، تورم افزایش گسترده‌ای یافت. سامسونگ قیمت‌ها را پس از عرضه افزایش نداد و همان ۷۹۹ دلار را حفظ کرد. گلکسی S22 با این قیمت ارزش خرید فوق‌العاده‌ای داشت.

این اولین‌بار نبود که سامسونگ قیمت‌ها را بخاطر تورم آمریکا تنظیم می‌کرد. مدل‌های پایه‌ی S سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴  در آمریکا درست به قیمت سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به فروش رسیدند. در تصویر زیر تنظیم قیمت گوشی های سامسونگ به‌دلیل تورم آمریکا با رنگ آبی مشخص شده‌اند.

3

کلام آخر

در یک کلام می‌توان گفت شرکت‌های بزرگ مشکلات بزرگ دارند! آن‌ها باید میلیون‌ها خریدار را با محصولات باکیفیت راضی نگه‌دارند بدون اینکه از بحران‌های جهانی ضرر کنند یا از رقبای سرسخت خود عقب بمانند. شرکت سامسونگ هم طی نیم‌قرن حضور در بازار محصولات الکترونیکی فرازونشیب‌های زیادی در قیمت گوشی داشت.

شما چه حسی به قیمت گوشی های سامسونگ دارید؟ بنظرتان ارزش تمام عوامل ذکرشده را دارند؟ در بخش نظرات برای ما بنویسید.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین